Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει η αυλαία για το δημοτικό συμβούλιο

Published

on

Με την εκλογή του Προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής ξεκινά τη θητεία του το νέο δημοτικό συμβούλιο την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Μια τετραετής θητεία που οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι αναλαμβάνουν το δύσκολο ρόλο της εκπροσώπησης των προσδοκιών και των   αναγκών του εκλογικού σώματος  και του δήμου.

Κάθε δημοτική περίοδος έχει τη δική της ιδιαίτερη σημασία και καταγράφεται στην ιστορία για τις πολιτικές αποφάσεις της, τα έργα της και τις παραλείψεις της.              Η τρέχουσα δημοτική περίοδος θα μπορούσε κανείς να πει ότι έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με την πρώτη περίοδο συγκρότησης του Δήμου Ναυπακτίας με την ψήφιση του Καλλικράτη. Ανάμεσα λοιπόν στα κοινά χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν δύο.

Το πρώτο έχει να κάνει με το γεγονός ότι και το δημοτικό συμβούλιο και τότε και σήμερα λειτουργεί μέσα σε ένα καινούριο, εντελώς πρωτόγνωρο,  θεσμικό πλαίσιο.

Την περίοδο 2011 -2014 ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο βρέθηκαν αντιμέτωποι με το τιτάνιο έργο της συνένωσης των έξι δήμων σε ένα και με ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης  με πολλαπλασιασμό των αρμοδιοτήτων σε μια εποχή όμως  βαθιάς οικονομικής κρίσης και μεγάλων περικοπών στους οικονομικούς πόρους. Την τρέχουσα δημοτική περίοδο 2019 – 2023 ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο έρχονται αντιμέτωποι με τις προκλήσεις του «μεταλλαγμένου» Κλεισθένη μετά τις πολλές τροποποιήσεις που δέχτηκε ο νόμος με στόχο την κυβερνησιμότητα. Ο δήμαρχος οφείλει να συγκεράσει και να εξομαλύνει τριβές και αντιθέσεις προκειμένου να συνδιοικήσει με συμβούλους κι άλλων παρατάξεων. Δεν υφίσταται     πλέον η ασφάλεια της πλειοψηφίας των 16 συμβούλων που ανήκαν στην παράταξη του δημάρχου και ουσιαστικά ήταν εξασφαλισμένη η ψήφιση όλων τω εισηγήσεων της δημοτικής αρχής.

Λεπτές λοιπόν φαίνονται να είναι οι ισορροπίες κι όλη αυτή η δημοτική περίοδος φαίνεται να μοιάζει με      τεντωμένο σχοινί.

Η παραπάνω διαπίστωση έχει να κάνει και με το δεύτερο κοινό σημείο του δημοτικού συμβουλίου της     πρώτης καλλικρατικής περιόδου κι αυτής της κλεισθένειας περιόδου.

Μετά την ανακοίνωση της προγραμματικής συνεργασίας των τριών παρατάξεων Γκίζα – Μπουλέ – Τσουκαλά τον ρόλο της αντιπολίτευσης φαίνεται να αναλαμβάνουν σύμβουλοι που το 2011 -2014 είχαν και πάλι τον ίδιο ρόλο.

Η παράταξη του Κοτσανά και η παράταξη Καρακώστα ( μετέπειτα Λουκόπουλου ) ήταν οι δυο κύριες παρατάξεις που άσκησαν πολύ σκληρή αντιπολιτευτική κριτική στην τότε δημοτική θητεία Μπουλέ.

Κι αν κρίνουμε από τις ανακοινώσεις και αναρτήσεις Κοτσανά και Καρακώστα πριν ακόμα αναλάβει η νέα δημοτική αρχή, οι τόνοι και το θερμόμετρο στο δημοτικό συμβούλιο θα ανέβουν κι αυτή την περίοδο, όπως παλιά, στα ύψη.

Και παρόλο που είναι αρκετοί οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι παλιοί είναι από τους πλέον έμπειρους και το πιο σημαντικό γνωρίζονται καλά από τη συνεργασία που είχαν τόσο από τη θέση της αντιπολίτευσης όσο και από τη θέση της διοίκησης.

Η αυλαία ανοίγει και σίγουρα το ενδιαφέρον για όλους θα είναι πολύ μεγάλο.

 

#  Δημοσιεύτηκε στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το κέντρο της πόλης αλλάζει

Published

on

By

Ανοικτό-κεντρο-εμποριου-ναυπακτος
Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οσό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις   και στις  οδούς  Καλαντζοπούλου,  Επισκόπου Δαυίδ-τμήμα από την Οδό Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Ν.Μπότσαρη και  Κορυδαλλέως -από την Οδό Θ.Νόβα έως την Οδό Καθ. Δωριέων
Το έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», με αρχικό προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020 και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπάκτου «Ο Ερμής» και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνάντηση ΕΚΝΔ με τον Βουλευτή Δ. Κωνσταντόπουλο  & την Τοπική οργάνωση ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ναυπάκτου

Published

on

By

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος
Την Παρασκευή 23/9/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου του ΕΚΝΔ με το Βουλευτή Αιτ/νίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Δημήτρη Κωνσταντόπουλο και αντιπροσωπείας της Τοπικής  Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Ναυπάκτου
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της περιοχής μας.
Η ανεργία, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη εργασία, η αναβάθμιση του ΣΕΠΕ. κλπ τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
Τόσο ο Βουλευτής όσο και η Τοπική Οργάνωση τόνισαν ότι θα σταθούν αρωγοί στις διεκδικήσεις του ΕΚΝΔ.
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Κωνσταντοπουλος-ΕΚΝΔ-ΤΟ-Ναύπακτος

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκαν οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας

Published

on

By

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Ολοκληρώθηκαν με τις απονομές των μεταλλείων στους νικητές όλων των κατηγοριών οι 2οι Πανελλήνιοι αγώνες τοξοβολίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ναύπακτο, Στο Εθνικό Παπαχαραλαμπειο στάδιο σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Για  δεύτερη συνεχή χρονιά , οι αγώνες πραγματοποιούνται στην Ναύπακτο  στην Ναύπακτο με τις φετινές συμμετοχές να ξεπερνούν τους  120 αθλητές από Συλλόγους από ολόκληρη την Ελλάδα έφτασαν στην Ναύπακτο για να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Το “παρών” στους αγώνες έδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας  Τάσος  Χρυσανθόπουλος.

Οι αγώνες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προβολής της Ναυπακτίας μέσα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός και παράλληλα είναι αφιερωμένοι στα 61 χρόνια μνήμης από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους για να χτιστεί το Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε”, του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Ναυπακτίας, με  τον ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού & της Επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο Πανελλήνιοι-αγώνες-Τοξοβολίας-Ναύπακτος-Παπαχαραλάμπειο-στάδιο

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ