Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει πανιά ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου

Published

on

Σε μια πόλη που το ίδιο το άνομά της παραπέμπει σε θάλασσα, μια πόλη μέσα στη        θάλασσα όπως η Ναύπακτος, είναι φυσικό  επόμενο η ενασχόληση με αθλήματα που έχουν να  κάνουν με αυτή να είναι το αυτονόητο.

Πριν  από  περίπου έξι δεκαετίες, το 1964,  ιδρύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου – Ν.Ο.Ν με στόχο την προώθηση του ναυταθλητισμού και των θαλάσσιων σπορ.         Όμως εδώ και αρκετά  χρόνια  δεν αρμενίζουν πια τα όπτιμιστ και τα λέϊζερ με τα άσπρα πανιά τους, με τον όμιλο να υπολειτουργεί ή και να είναι ανενεργός.

Κατά καιρούς έγιναν προσπάθειες για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του καθώς είναι  υπαρκτή  η  θέληση  των μικρών παιδιών της  Ναυπάκτου  και όχι μόνο, για  τη  ναυτοσύνη, για τα θαλάσσια αθλήματα, για την ιστιοπλοΐα.

Πριν λίγους μήνες είχαμε εκλογές στο Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου, με τον όμιλο να αποκτά νέο διοικητικό συμβούλιο.

Για το νέο ξεκίνημα, τις προθέσεις και τα όσα σχεδιάζονται μιλά στο Nafsweek.gr η αντιπρόεδρος του ομίλου Μυρτώ Κιμινουλάκη – Πλούμη

«Ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου όχι μόνο υπολειτουργούσε, απλά ήταν για αρκετά χρόνια ανενεργός. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου πρώτο μου μέλημα ήταν να δω το ναυτικό όμιλο της πόλης μας γεμάτο παιδιά γεμάτο ζωντάνια.

Όσο κι αν φαίνεται μεγάλο το χρονικό διάστημα, ξεκινήσαμε από το 2019 να δούμε τι μπορεί να γίνει με το Ναυτικό Όμιλο.

Πολλές ήταν οι δυσκολίες και πολλά ήταν τα εμπόδια όμως καταφέραμε το Νοέμβριο του 2022 να κάνουμε εκλογές να χτίσουμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, τροποποιήσαμε το καταστατικό, κάτι που ήταν προϋπόθεση και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου είναι ένας νεοσύστατος πλέον ναυτικός όμιλος που ξεκινάει με πολύ καλή ομάδα και με άτομα που έχουν διάθεση για να κάνουν πράγματα».

Μετά από αυτό το πρώτο βήμα ποιοι είναι οι στόχοι   που έχετε σαν ΔΣ;

«Ο πρώτος και βασικός στόχος όπως προανέφερα  είναι να δούμε τον όμιλο γεμάτο παιδιά.

Το γνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι δύσκολη,  δεν είναι καθόλου εύκολη όμως υπάρχουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του ομίλου υπάρχει και   υλικοτεχνική υποδομή που είναι ανεκμετάλλευτη.

Στόχος μας είναι από τη φετινή χρονιά να ξεκινήσουμε μαθήματα ανοιχτής θαλάσσης για ενήλικες όπου θα μπορούν να πάρουν δίπλωμα για ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Επίσης κατά τους θερινούς μήνες στοχεύουμε να κάνουμε θερινά camp, που θα απασχολούνται   παιδιά δημοτικού σχολείου σε ηλικίες από 6 έως 12 ετών.

Είναι ένα όνειρο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί».

Τα θερινά camp θα περιλαμβάνουν την επαφή   των παιδιών με τη θάλασσα, με αθλήματα της  θάλασσας ή και άλλες δραστηριότητες;

«Σίγουρα θα είναι η επαφή των παιδιών με τη θάλασσα αλλά και γενικώς με αθλοπαιδιές.  Δηλαδή τα παιδιά που θα μετέχουν στο camp θα ασχολούνται με αρκετά πράγματα, και σε επίπεδο θεωρίας αλλά και στην     πράξη.  Θα μάθουμε για τη θάλασσα το πώς διατηρούμε καθαρές τις θάλασσές μας,  για το περιβάλλον και πως να το προστατεύουμε αλλά και διάφορα αθλήματα, από σκάκι μέχρι το Beach Volley το Beach tennis το πινγκ πονγκ.

Αυτό το εγχείρημα προϋποθέτει αρκετές ώρες ενασχόλησης των παιδιών.

Έτσι τα παιδιά θα είναι στο χώρο του ναυτικού ομίλου από το πρωί μέχρι τις 2:00 με 3:00 το μεσημέρι όπου θα γίνονται όλες αυτές τις δραστηριότητες με προπονητές και την απαραίτητη ασφάλεια και την  επιτήρηση».

Πέρα από τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τι διαθέτει σήμερα σαν υποδομή ο Ναυτικός όμιλος;

«Ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου έχει optimist σκαφάκια και όλα αυτά θα τα δούμε σιγά-σιγά καθώς είναι και πολύ δαπανηρά. Με το να είναι ο όμιλος ανενεργός πάνω από μία πενταετία είναι φυσικό να υπάρχουν πάρα πολλές φθορές στα υλικά του.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία από ανθρώπους που μπορούν να εκτιμήσουν την υλικοτεχνική υποδομή του ομίλου όποτε βρισκόμαστε σε αναμονή τι υλικά θα χρειαστούν και ποιο μπορεί να είναι το κόστος αυτών των υλικών.

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με ομοσπονδίες όπως του sup – κανόε καγιάκ αλλά και με την ομοσπονδία της   ιστιοπλοΐας και είναι πρόθυμες να μας βοηθήσουν και να μας στηρίξουν. Το πρόβλημα της Ναυπάκτου είναι ότι δεν έχει παιδιά που έχουν τελειώσει ΤΕΦΑΑ με ανάλογες ειδικότητες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να έχεις άθλημα χωρίς τον αρμόδιο προπονητή.

Όσο αφορά κτίριο του ναυτικού ομίλου Ναυπάκτου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οφείλω να επισημάνω ότι έχουμε δίπλα μας  το Δημοτικό λιμενικό ταμείο και τον  πρόεδρό του Σπύρο Τσέλιο που όχι μόνο σαν πρόεδρος του ταμείου αλλά και σαν άνθρωπος μας βοηθάει , αφού  έχει και αυτός όνειρο να δει παιδιά να ασχολούνται με ναυτικά αθλήματα, να δει παιδιά μέσα στη θάλασσα της Ναυπάκτου.

Μακάρι σαν τον Σπύρο Τσέλιο να βρεθούν και άλλοι γιατί έχοντας τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που σχεδιάζουμε πολύ γρήγορα θα υλοποιηθεί».

Ποιό είναι το επόμενο βήμα σας;

«Επόμενο βήμα του ναυτικού ομίλου είναι να αρχίσουμε να επικοινωνούμε αυτό το οποίο μέχρι το καλοκαίρι σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε. Με την συνεχή επικοινωνία μέσα από τα ΜΜΕ, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  τις επαφές μας με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, βήμα-βήμα θα χτίσουμε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε και που λείπει από τη Ναύπακτο.

Να δούμε παιδιά να ασχολούνται με το θαλάσσιο στοιχείο και όχι μόνο.

Να δούμε το Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου να ζωντανεύει, σε μία πόλη που είναι κατεξοχήν ναυτική πόλη κατά το όνομα, εδώ και χιλιάδες χρόνια».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ναυπάκτου

  1. Κοντός Στυλιανός : πρόεδρος
  2. Κιμινουλάκη Μυρτώ : Α΄  αντιπρόεδρος
  3. Κατσινίκας Λάμπρος : Β΄ αντιπρόεδρος
  4. Μελίστας Γεώργιος : έφορος υλικού
  5. Λιακώνη Σταυρούλα :  υπευθ. Δημοσίων σχέσεων
  6. Καζανά Νεκταρία : ταμίας
  7. Δράκος- Βούλγαρης Αθανάσιος : αναπλ. γ.γραμματέας
  8. Τσάβαλος Γεώργιος : έφορος αγώνων
  9. Αθανασίου Τριανταφυλλιά :  γεν. γραμματέας

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έπεσε η αυλαία στο «ΟΙΚΟθέατρο»  με τα ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις στο «ΟΙΚΟθέατρο», μια πολυβραβευμένη δράση που για δωδέκατη χρονιά υλοποιεί  η περιβαλλοντική οργάνωση  «Πράσινο+Μπλέ», σε συνδιοργάνωση με τον  Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι δράσεις – θεατρικές παραστάσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, ολοκληρώθηκαν με την παράσταση των παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης – ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας.

Στην κατάμεστη Παπαχαραλάμπειο αίθουσα τα παιδιά παρουσίασαν την παράσταση      «Ο Δρακοπόταμος» από το παραμύθι της  Βάσως Μιχαηλάκη – Αρφαρά.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας και οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου και Χαράλαμπος Καραδήμας.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης της Ναυπάκτου σε θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος, διατροφής, διαφορετικότητας κ.α,  υλοποιούνται σειρά θεατρικών παραστάσεων, από μαθητές.

Σκοπός είναι η εμπλοκή και ενημέρωση των μικρών μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων σε μια εκπαιδευτική και βιωματική δράση με θέμα την Οικολογία και το Περιβάλλον, μέσα από το θέατρο.

Με την βοήθεια των θεατρολόγων, εκπαιδευτικοί και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, μετατρέπουν οικολογικά παραμύθια και όχι μόνο, σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες και παρουσιάζουν  στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα εκδηλώσεων, με   είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Μια δράση στην οποία όλα αυτά τα χρόνια, έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 2.000 μαθητές, έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 20.000 θεατές και έχει βραβευτεί από διοργανώσεις όπως: *TEDx Athens, *Eco City Awards, *Best City Awards, *Event Awards κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“ΟΙΚΟθέτρο” : Κυριακή 19/3 πέφτει η αυλαία με το ΚΔΑΠ Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις στο “ΟΙΚΟθέατρο” με την παράσταση που θα παρουσιάσει το ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας  την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18:00 στην Παπαχαραλάμπεο αίθουσα εκδηλώσεων.

Οι μικροί μαθητές θα παρουσιάσουν τον “Δρακοπόταμο” της Βάσως Μιχαηλάκη – Αρφαρά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 260 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 260ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Βαρύς ο φόρος αίματος – Σύσκεψη στην Ομοσπονδία για την επικινδυνότητα των δρόμων :

Η Ναύπακτος δυστυχώς, συγκαταλέγονται στις περιοχές όπου το τελευταίο, μάλιστα, χρονικό διάστημα, καταγράφεται μεγάλος αριθμός τροχαίων, με τα όποια κάθε φορά αποτελέσματα. Η Αιτία; …

#   Ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι :

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν συνολικά τρεις φάσεις και θα πραγματοποιούνται τμηματικά, για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση του έργου και τη μικρότερη δυνατή όχληση των καταστημάτων…

#   Παρουσίαση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ναυπάκτου την Τρίτη 21/3:

Την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ  θα λάβει χώρα η ανοικτή δημόσια παρουσίαση του Β1 Σταδίου της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) διοικητικών ορίων πρώην Δ. Ναυπάκτου (Δ.Ε. Ναυπάκτου). Μετά την ολοκλήρωση…

#    Άρχισε το έργο για πίστα ΒΜΧ στο αλσύλλιο :

Το έργο αφορά  πίστα επαγγελματικών προδιαγραφών στην οποία κάλλιστα θα μπορούν διοργανωθούν ακόμη και ευρωπαϊκά event. Η χωροθέτηση του έργου…

#   Μελέτες και ανθρώπινο δυναμικό…          ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                              Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι υπηρεσίες υπογράφουν μελέτες που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να ελέγξουν όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν έχουν την κατάρτιση. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις…

#   Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου – Τί προβλέπει:

Αυστηρά πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών…

#   «L’Étape Greece by Tour de France»  για πρώτη φορά στην Ελλάδα :

Την 1η Απριλίου 2023 για πρώτη φορά, ο θρύλος του «Tour de France», (γύρος της Γαλλίας) του κορυφαίου ποδηλατικού αγώνα του κόσμου, συναντά τον ελληνικό μύθο στα μαγευτικά τοπία της Δυτικής Ελλάδας…

#   Πλήγωσε η κακοκαιρία!  :

Αρκετές ζημιές προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στη Ναύπακτο καθώς οι δυνατοί άνεμοι έσπασαν δένδρα, με πιο σημαντική τη ζημιά που έγινε…

#   Οι καλλιεργητές της πεδιάδας του Μόρνου προσφεύγουν για αποζημιώσεις  

Δεδομένου ότι η τελευταία φορά που οι αγρότες αποζημιώθηκαν για ηρτημένη εσοδεία ήταν το έτος 2010, χωρίς μέχρι σήμερα το έργο του αναδασμού του Μόρνου να έχει καταστεί λειτουργικό…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ