Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγει πανιά ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου

Published

on

Σε μια πόλη που το ίδιο το άνομά της παραπέμπει σε θάλασσα, μια πόλη μέσα στη        θάλασσα όπως η Ναύπακτος, είναι φυσικό  επόμενο η ενασχόληση με αθλήματα που έχουν να  κάνουν με αυτή να είναι το αυτονόητο.

Πριν  από  περίπου έξι δεκαετίες, το 1964,  ιδρύθηκε ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπάκτου – Ν.Ο.Ν με στόχο την προώθηση του ναυταθλητισμού και των θαλάσσιων σπορ.         Όμως εδώ και αρκετά  χρόνια  δεν αρμενίζουν πια τα όπτιμιστ και τα λέϊζερ με τα άσπρα πανιά τους, με τον όμιλο να υπολειτουργεί ή και να είναι ανενεργός.

Κατά καιρούς έγιναν προσπάθειες για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του καθώς είναι  υπαρκτή  η  θέληση  των μικρών παιδιών της  Ναυπάκτου  και όχι μόνο, για  τη  ναυτοσύνη, για τα θαλάσσια αθλήματα, για την ιστιοπλοΐα.

Πριν λίγους μήνες είχαμε εκλογές στο Ναυτικό όμιλο Ναυπάκτου, με τον όμιλο να αποκτά νέο διοικητικό συμβούλιο.

Για το νέο ξεκίνημα, τις προθέσεις και τα όσα σχεδιάζονται μιλά στο Nafsweek.gr η αντιπρόεδρος του ομίλου Μυρτώ Κιμινουλάκη – Πλούμη

«Ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου όχι μόνο υπολειτουργούσε, απλά ήταν για αρκετά χρόνια ανενεργός. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση της Προέδρου της Δημοτικής κοινότητας Ναυπάκτου πρώτο μου μέλημα ήταν να δω το ναυτικό όμιλο της πόλης μας γεμάτο παιδιά γεμάτο ζωντάνια.

Όσο κι αν φαίνεται μεγάλο το χρονικό διάστημα, ξεκινήσαμε από το 2019 να δούμε τι μπορεί να γίνει με το Ναυτικό Όμιλο.

Πολλές ήταν οι δυσκολίες και πολλά ήταν τα εμπόδια όμως καταφέραμε το Νοέμβριο του 2022 να κάνουμε εκλογές να χτίσουμε ένα νέο διοικητικό συμβούλιο, τροποποιήσαμε το καταστατικό, κάτι που ήταν προϋπόθεση και όλα ξεκίνησαν από την αρχή.

Ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου είναι ένας νεοσύστατος πλέον ναυτικός όμιλος που ξεκινάει με πολύ καλή ομάδα και με άτομα που έχουν διάθεση για να κάνουν πράγματα».

Μετά από αυτό το πρώτο βήμα ποιοι είναι οι στόχοι   που έχετε σαν ΔΣ;

«Ο πρώτος και βασικός στόχος όπως προανέφερα  είναι να δούμε τον όμιλο γεμάτο παιδιά.

Το γνωρίζουμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι δύσκολη,  δεν είναι καθόλου εύκολη όμως υπάρχουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις του ομίλου υπάρχει και   υλικοτεχνική υποδομή που είναι ανεκμετάλλευτη.

Στόχος μας είναι από τη φετινή χρονιά να ξεκινήσουμε μαθήματα ανοιχτής θαλάσσης για ενήλικες όπου θα μπορούν να πάρουν δίπλωμα για ιστιοπλοϊκό σκάφος.

Επίσης κατά τους θερινούς μήνες στοχεύουμε να κάνουμε θερινά camp, που θα απασχολούνται   παιδιά δημοτικού σχολείου σε ηλικίες από 6 έως 12 ετών.

Είναι ένα όνειρο που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα πραγματοποιηθεί».

Τα θερινά camp θα περιλαμβάνουν την επαφή   των παιδιών με τη θάλασσα, με αθλήματα της  θάλασσας ή και άλλες δραστηριότητες;

«Σίγουρα θα είναι η επαφή των παιδιών με τη θάλασσα αλλά και γενικώς με αθλοπαιδιές.  Δηλαδή τα παιδιά που θα μετέχουν στο camp θα ασχολούνται με αρκετά πράγματα, και σε επίπεδο θεωρίας αλλά και στην     πράξη.  Θα μάθουμε για τη θάλασσα το πώς διατηρούμε καθαρές τις θάλασσές μας,  για το περιβάλλον και πως να το προστατεύουμε αλλά και διάφορα αθλήματα, από σκάκι μέχρι το Beach Volley το Beach tennis το πινγκ πονγκ.

Αυτό το εγχείρημα προϋποθέτει αρκετές ώρες ενασχόλησης των παιδιών.

Έτσι τα παιδιά θα είναι στο χώρο του ναυτικού ομίλου από το πρωί μέχρι τις 2:00 με 3:00 το μεσημέρι όπου θα γίνονται όλες αυτές τις δραστηριότητες με προπονητές και την απαραίτητη ασφάλεια και την  επιτήρηση».

Πέρα από τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τι διαθέτει σήμερα σαν υποδομή ο Ναυτικός όμιλος;

«Ο Ναυτικός όμιλος Ναυπάκτου έχει optimist σκαφάκια και όλα αυτά θα τα δούμε σιγά-σιγά καθώς είναι και πολύ δαπανηρά. Με το να είναι ο όμιλος ανενεργός πάνω από μία πενταετία είναι φυσικό να υπάρχουν πάρα πολλές φθορές στα υλικά του.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία από ανθρώπους που μπορούν να εκτιμήσουν την υλικοτεχνική υποδομή του ομίλου όποτε βρισκόμαστε σε αναμονή τι υλικά θα χρειαστούν και ποιο μπορεί να είναι το κόστος αυτών των υλικών.

Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με ομοσπονδίες όπως του sup – κανόε καγιάκ αλλά και με την ομοσπονδία της   ιστιοπλοΐας και είναι πρόθυμες να μας βοηθήσουν και να μας στηρίξουν. Το πρόβλημα της Ναυπάκτου είναι ότι δεν έχει παιδιά που έχουν τελειώσει ΤΕΦΑΑ με ανάλογες ειδικότητες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να έχεις άθλημα χωρίς τον αρμόδιο προπονητή.

Όσο αφορά κτίριο του ναυτικού ομίλου Ναυπάκτου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και οφείλω να επισημάνω ότι έχουμε δίπλα μας  το Δημοτικό λιμενικό ταμείο και τον  πρόεδρό του Σπύρο Τσέλιο που όχι μόνο σαν πρόεδρος του ταμείου αλλά και σαν άνθρωπος μας βοηθάει , αφού  έχει και αυτός όνειρο να δει παιδιά να ασχολούνται με ναυτικά αθλήματα, να δει παιδιά μέσα στη θάλασσα της Ναυπάκτου.

Μακάρι σαν τον Σπύρο Τσέλιο να βρεθούν και άλλοι γιατί έχοντας τέτοιους ανθρώπους δίπλα μας θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό που σχεδιάζουμε πολύ γρήγορα θα υλοποιηθεί».

Ποιό είναι το επόμενο βήμα σας;

«Επόμενο βήμα του ναυτικού ομίλου είναι να αρχίσουμε να επικοινωνούμε αυτό το οποίο μέχρι το καλοκαίρι σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε. Με την συνεχή επικοινωνία μέσα από τα ΜΜΕ, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  τις επαφές μας με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, βήμα-βήμα θα χτίσουμε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε και που λείπει από τη Ναύπακτο.

Να δούμε παιδιά να ασχολούνται με το θαλάσσιο στοιχείο και όχι μόνο.

Να δούμε το Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου να ζωντανεύει, σε μία πόλη που είναι κατεξοχήν ναυτική πόλη κατά το όνομα, εδώ και χιλιάδες χρόνια».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ναυτικού Ομίλου Ναυπάκτου

  1. Κοντός Στυλιανός : πρόεδρος
  2. Κιμινουλάκη Μυρτώ : Α΄  αντιπρόεδρος
  3. Κατσινίκας Λάμπρος : Β΄ αντιπρόεδρος
  4. Μελίστας Γεώργιος : έφορος υλικού
  5. Λιακώνη Σταυρούλα :  υπευθ. Δημοσίων σχέσεων
  6. Καζανά Νεκταρία : ταμίας
  7. Δράκος- Βούλγαρης Αθανάσιος : αναπλ. γ.γραμματέας
  8. Τσάβαλος Γεώργιος : έφορος αγώνων
  9. Αθανασίου Τριανταφυλλιά :  γεν. γραμματέας

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ερώτηση  βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας για την Υγειονομική κάλυψη της Ορεινής Ναυπακτίας

Published

on

By

Ερώτηση προς τον υπουργό υγείας για την κατάσταση που παρατηρείται στον υγειονομικό τομέα στην Ορεινή Ναυπακτία κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αιτωλ/νίας Παπαναστάσης Νίκος, ο βουλευτής Αχαΐας Καραθανασόπουλος Νίκος και ο βουλευτής Λάρισας Λαμπρούλης Γιώργος, με θέμα, την  Υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της Ορεινής Ναυπακτίας.

Αναλυτικά αναφέρεται στην ερώτηση:

«Η κατάσταση στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία είναι εκρηκτική, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εργαζόμενοι να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, συνεχόμενες μέρες και η υγεία των κατοίκων του νομού να τίθεται σε κίνδυνο.

Το Κέντρο Υγείας της Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας, που είναι και η μοναδική δημόσια υπηρεσία υγείας στην Ορεινή Ναυπακτία, εξυπηρετώντας μεταξύ άλλων κατά την τουριστική περίοδο πολλαπλάσιους επισκέπτες από τους μόνιμους κατοίκους, από το καλοκαίρι του 2023, λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη αναπλήρωσης τους, δεν διαθέτει Διευθυντή και οδηγό και η διοίκηση του ανατέθηκε στην υπεύθυνη του Κ.Υ. Ναυπάκτου.

Σαν να μην έφταναν αυτά, με πρόσχημα την έλλειψη οδηγού, αντί για την μόνιμη αντικατάσταση του, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η Υπεύθυνη του Κ.Υ. Ναυπάκτου μετακίνησαν το 4Χ4 επιβατικό όχημα του Κ.Υ. Άνω Χώρας στο Κ.Υ. Ναυπάκτου, παρά το γεγονός ότι είχε γίνει δωρεά στο Κ.Υ. Άνω Χώρας, όπως αντίστοιχα είχε γίνει και με ασθενοφόρο που επίσης μετακινήθηκε σε άλλο Κ.Υ. σε άλλο νομό.

Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της πολιτικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων δομών υγείας, που εφαρμόστηκε από όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις με αποτέλεσμα την υποστελέχωση, αποδυνάμωση και συνολική απαξίωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Η ντροπιαστική κατάσταση στο Κ.Υ. της Άνω Χώρας Ναυπακτίας έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν νοσοκομεία και δομές υγείας σε όλη την χώρα. Επίσης, χτυπιέται το δικαίωμα των ασθενών να απολαμβάνουν δημόσιες και δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, αλλά και το δικαίωμα των εργαζομένων στα νοσοκομεία να εργάζονται αξιοπρεπώς το 2024.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

– Να γίνει άμεση μετακίνηση του 4Χ4 επιβατικού οχήματος πίσω στο Κ.Υ. Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας, αλλά και πρόσληψη αντίστοιχου οδηγού, και ταυτόχρονα να εξοπλιστεί ο νομός με όλον τον απαραίτητο αριθμό και κατάλληλο εξοπλισμό σε μονάδες του ΕΚΑΒ.

– Να γίνει άμεση διάθεση νέου κατάλληλου Ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας.

– Να γίνουν άμεσα προσλήψεις όλου του απαραίτητου μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού στο Κ.Υ. Άνω Χώρας Ορεινής Ναυπακτίας.

– Να υπάρξει λειτουργία Σταθμού Α’ Βοηθειών με ιατρό (σ.σ. του ΕΚΑΒ με όχημα ή μηχανή) στην κοινότητα Πλατάνου Ναυπακτίας, για την υγειονομική κάλυψη των κοινοτήτων της Δυτικής Ορεινής Ναυπακτίας.

– Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των Κ.Υ. συνολικά της περιοχής από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να μπορούν να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα με σύγχρονο εξοπλισμό, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των ασθενών.

– Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των κατοίκων της Ορεινής Ναυπακτίας και όλης της περιοχής».

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Καραθανασόπουλος Νίκος

Λαμπρούλης Γιώργος

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Την ενίσχυση των δομών υγείας του απαιτεί με ψήφισμά του ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, εξέδωσε ψήφισμα ζητώντας την «αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των μονάδων υγείας της περιφέρειας» του Δήμου και τον «σεβασμό των δωρεών» σε αυτές με δεδομένα τόσο τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών όσο και την υψηλή επισκεψιμότητα.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα έρχεται σε συνέχεια της έγγραφης διαμαρτυρίας των προέδρων Κοινοτήτων της ορεινής Ναυπακτίας, που πραγματοποιήθηκε μετά τη μετακίνηση ενός επιβατικού οχήματος ιατρικών υπηρεσιών από το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το οποίο αποτελούσε δωρεά προς την εν λόγω δομή, σε υγειονομική μονάδα άλλου Νομού.

Αναλυτικά στο ψήφισμα αναφέρεται:

«Το δημοτικό συμβούλιο έχοντας ως στόχο την παροχή υψηλής υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων της Ναυπακτίας, και λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των περιοχών του Δήμου, που εκτείνονται από το Γαλατά έως τη Γραμμένη Οξυά, καθώς και την υψηλή επισκεψιμότητα της περιοχής, απαιτεί την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής των μονάδων υγείας της περιφέρειάς μας και τον σεβασμό των δωρεών που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό.

 Συγκεκριμένα:

• Την αναπλήρωση της ειδικότητας οδηγού και κάθε άλλης ειδικότητας υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κ.Υ. Άνω Χώρας

• Την επιστροφή του επιβατικού οχήματος (πινακίδας ΚΗΥ7535) ιατρικών υπηρεσιών – Δωρεάς ΟΠΑΠ – πίσω στο Κ.Υ. Άνω Χώρας

• Την κάλυψη της περιοχής ευθύνης του Κ.Υ. Άνω Χώρας με ασθενοφόρο όχημα

• Τη πλήρη λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πλατάνου Ναυπακτίας για την παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες της δυτικής Ναυπακτίας.»

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ