Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανοίγουν 1η Ιουνίου δημοτικά,νηπιαγωγεία,παιδικοί – Πως θα λειτουργούν

Published

on

Δημοτικά-σχολεία-ανοίγουν-Ναύπακτος

Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020 τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας έδωσαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο τρόπος  επαναλειτουργίας των εκπαιδευτικών  δομών:

 • Σχετικά με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία, θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου), ενώ συνολικά για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του διδακτικού έτους θα είναι η 30η Ιουνίου. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι συμβάσεις τους θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.
 • Τα τμήματα σχολείων και νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
 • Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά, προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.
 • Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.
 • Προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία), ειδικές οδηγίες ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών αυτών. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή που νοσεί.
 • Υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.
 • Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.
 • Για τα ειδικά σχολεία: θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα πρωτοβάθμια.  Θα υπάρχουν αυστηρά μέτρα προστασίας.

 • Οι κανόνες λειτουργίας για τους παιδικούς σταθμούς

  Ίδιοι κανόνες λειτουργίας με τα δημοτικά σχολεία της χώρας ισχύουν για τους παιδικούς σταθμούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος,  για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων και βρεφονηπιακών σταθμών από 1η Ιουνίου.

  Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν έως τις 31 Ιουλίου.

  Όσον αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού ο υπουργός τόνισε ότι από την επόμενη Δευτέρα επιστρέφουν λειτουργούν κανονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, με τους υπάλληλους σε αυτές να επιστρέφουν κανονικά στις θέσεις εργασίας, με εξαίρεση όσους έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού καθώς υπάγονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι οποίοι και θα εργάζονται με τηλεργασία.

  Τέλος σε ο, τι αφορά την άδεια ειδικού σκοπού γονέων που εργάζονται στο δημόσιο και έχουν παιδιά έως 15 ετών, αυτή θα συνεχίσει να χορηγείται εφόσον τα τέκνα τους τους βάσει του προγράμματος λειτουργίας της τάξης τους δεν υποχρεούνται σε καθημερινή παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο, αυστηρά και μόνο για αυτές τις μέρες.

  Όπως εξήγησε ο υπουργός, καθώς έχει δοθεί η δυνατότητα η άδεια ειδικού σκοπού να εξαντλείται διακεκομμένα, ο κάθε γονιός μπορεί να κάνει χρήση της τις ημέρες εκείνες.

 • Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

  Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

   

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 265 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 265ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Τα πάνω κάτω στις Κοινότητες :

Τροποποιήσεις στο εκλογικό σύστημα για τις δημοτικές κοινότητες ψηφίστηκαν τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου  2023.  Σύμφωνα με τον νέο νόμο ανατρέπονται τα όσα ίσχυαν για τις εκλογές και την ανάδειξη των προέδρων και των συμβουλίων στις Τοπικές Κοινότητες.  Συγκεκριμένα, καταργείται …

#   Ποιους στηρίζουν τα κόμματα σε Περιφέρειες :

Καθώς από τις δεύτερες κάλπες της 2ας Ιουλίου, οι    βουλευτές θα εκλεγούν με λίστα, πολλά θα εξαρτηθούν από την σειρά εκλογής τους την 21η Μαΐου.  Κι αυτό γιατί δεν είναι μυστικό…

#   Έβαλαν ψηλά τον πήχυ :

Με εκδηλώσεις όπως αυτή που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο λιμάνι της Ναυπάκτου  είναι προφανές ότι…

#    Έρευνα σε κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τις  Επιπτώσεις  και την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού:

Στην έρευνα θα αναζητηθούν ιδέες και προτάσεις των κατοίκων των Δήμων για την καλύτερη αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος τοπικά.  Κυρίως όμως η έρευνα αποσκοπεί…

#   Μιλώντας για αυτοδιοίκηση…          ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :

Λίγες είναι εκείνες οι λειτουργίες που ασκούνται πάντα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι εκείνες που  αφορούν τις στοιχειώδεις υποδομές της καθημερινής ζωής όπως…

#   “SUPER CUP next generation Mountain Bike” στη Ναύπακτο :

Η Ναύπακτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις 22 και 23 Απριλίου, πανελλήνιους αγώνες κυπέλου ορεινής ποδηλασίας, για αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών…

#   Το επάγγελμα που ανοίγει θέσεις εργασίας :

Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΠΕ θα λείπουν  300.000 ειδικοί πληροφορικής τα επόμενα χρόνια από τη χώρα.  Η ίδια μελέτη αναφέρει ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στην αγορά, με την εκτίμηση…

#   «Φουσκωμένοι» λογαριασμοί στο ρεύμα   από 1η Μαΐου  :

Το ετήσιο ποσό χρέωσης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας που θα πληρώσει ένα νοικοκυριό με μονοφασική σύνδεση…

#   Η δικτατορία σώζει την Ελλάδα από τους…  Έλληνες!!!  (ΑΦΙΕΡΩΜΑ)    :

56 χρόνια μετά το πραξικόπημα των συνταγματαρχών.  Πως η ίδια η χούντα περιέγραφε  με  κωμικοτραγικό τρόπο τους «εθνικούς κινδύνους » και δικαιολογούσε τις πρώτες μέρες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου του 1967…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι νέοι Διευθυντές/ριες Β’ βαθμιων Σχολικών Μονάδων στην Ναυπακτία

Published

on

By

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας  ανακοίνωσε τους νέους  Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων και Εργαστηριακών Κέντρων της.

Οι τοποθετούμενοι/ες Διευθυντές/ντριεςτων Σχολικών Μονάδων υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία εντός του πρώτουδεκαημέρου του Ιουλίου μετά από τη λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους 2022- 2023.

 

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ     ΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΖΕΡΒΟΥΛΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΜΠΕΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ    2ο ΓΥΜΑΝΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ    3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ   ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

ΠΙΤΣΙΑΚΚΑΣ ΠΕΤΡΟΣ      1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΤΡΙΨΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ     1ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΣΤΟΥΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ       ΕΕΕΕΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ