Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Ανοικτά κέντρα εμπορίου» για μία διαφορετική εικόνα στην Ναύπακτο

Published

on

Συνάντηση – σύσκεψη των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα «Ανοικτά κέντρα εμπορίου» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ναυπάκτου, σήμερα το μεσημέρι.

Δήμος Ναυπακτίας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου συζήτησαν για διαχειριστικά θέματα του προγράμματος, πρακτικά  για τα επόμενα βήματα μετά και από την έγκριση- αξιολόγηση και χρηματοδότηση της πρότασης με 1.831.000 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος μίλησε για το έργο στο Nafsweek:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση που αφορά το έργο «Ανοικτά κέντρα εμπορίου», εδώ στο δημαρχείο.

Ένα έργο σημαντικό προσφέρεται στη Ναυπακτιακή κοινωνία το οποίο  μαζί με το έργο του Ξενία, την Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, την Ανάπλαση της Αγίας Παρασκευής,  το Πολιτιστικό μονοπάτι,  τον πεζοδιάδρομο,  την προβλήτα,  θα δώσει μία άλλη εικόνα σημαντική στην πόλη μας».

Ο Κλεάνθης Λαλουδάκης σύμβουλος  της εταιρείας «level» που ανέλαβε την προετοιμασία του φακέλου και την υποβολή της πρότασης σε δήλωσή του μας είπε:

«Η πρόσκληση έχει καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών 36 μήνες, από την απόφαση ένταξης του έργου, με την υπογραφή του υπουργού, όχι από σήμερα.

Μέσα σε αυτούς τους 36 μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, τα έργα, η αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, οι αναπλάσεις και όλα αυτά τα οποία περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.831.000 ευρώ, για έργα που θα κληθούν ο Δήμος Ναυπακτίας  μαζί με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να υλοποιήσουν».

Ο Αποστόλης Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο “πιλότο” δείχνοντας πως θα πρέπει από δω και στο εξής να λειτουργούν τα έργα, καθώς βάζει τον Δήμο που είναι ο κύριος φορέας του έργου σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο και το Επιμελητήριο του νομού, να υλοποιήσουν το σχεδιασμό τους και το όραμά τους, για το πώς πρέπει να είναι το Εμπορικό κέντρο της Ναυπάκτου.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία Εμπορική ταυτότητα στην αγορά της Ναυπάκτου, χρησιμοποιώντας και εργαλεία μάρκετινγκ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε και τους μεγάλους, πολυεθνικές κλπ, με ίσους όρους. Ταυτόχρονα θα γίνουν αστικές αναπλάσεις αλλά και ελεγχόμενη στάθμευση από την πλευρά του δήμου, που πιστεύουμε πως θα δώσει λύση και στο κυκλοφοριακό στην πόλη μας. Όλα αυτά έχουν στόχο την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης ώστε να την κάνουν φιλική προς τους καταναλωτές αλλά και τους επισκέπτες της».

Ο Γιώργος Ρόμπολας, υπεύθυνος για το πρόγραμμα από την πλευρά του Επιμελητηρίου, τόνισε στο Nafsweek:

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ναυπακτίας για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε καθώς και τον Εμπορικό σύλλογο Ναυπάκτου.

Πιστεύουμε το συγκεκριμένο έργο ότι θα δώσει πραγματικά μία διαφορετική εικόνα στην πόλη της Ναυπάκτου. Θα αποτελέσει ταυτόχρονα ένα τουριστικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς, αφού σίγουρα θα δώσει υπεραξία στην αγορά.

Είναι η πρώτη φορά που είναι μπροστά μας αυτό το στοίχημα, καθώς όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τη Ναύπακτο.

Αξίζει να θυμίσουμε και για αυτό είμαστε περήφανοι, ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουν περάσει – εγκριθεί  4 «Ανοικτά κέντρα εμπορίου».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας, ανέφερε στις δηλώσεις του:

«Ρίχνοντας πρακτικά τροχιοδεικτικά βλήματα για το μέλλον, δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα αυτό για να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί βάζει μία προϋπόθεση: την δημιουργία πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Καταλαβαίνετε ότι πλέον η Ναύπακτος πρέπει να καθορίσει άλλους όρους συμβίωσης με τα αυτοκίνητα των πολιτών της. Αν θέλουμε να δείχνουμε το μέλλον πρέπει να αλλάξουμε περπατησιά. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χρηματοδοτεί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει προς τα πού πρέπει να πάμε είναι ότι αυτό το πρόγραμμα για να έχει επιτυχία και να υλοποιηθεί μέχρι τέλους,  βασικό κριτήριο, που θα φέρει και το αποτέλεσμα, είναι η συνεργασία των πολιτών, των εμπόρων με τον Δήμο και τα θεσμοθετημένα όργανα.

Κάποια στιγμή σε αυτή την πόλη πρέπει να πάψει το “αντάρτικο”, πρέπει να πάψει η δολιοφθορά και όλοι μαζί να καθίσουμε να συνεργαστούμε, για να φτάσουμε την πόλη εκεί που πρέπει και της αξίζει».

ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε το video της Αναπαράστασης της 448ης Επετείου από την ιστορική Ναυμαχία της Ναυπάκτου!

Published

on

By

Για το εξόχως ποιοτικό, καλλιτεχνικό και θεαματικό αποτέλεσμα θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες αξίζουν στο σύνολο των συντελεστών, φορέων, χορηγών, εθελοντών και πολιτών που με κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Lepanto TFG Archery»: Γέμισε τοξότες το κάστρο της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ένας ξεχωριστός διεθνής αγώνας τοξοβολίας, με την ονομασία  “19th LEPANTO TFG ARCHERY” υλοποιήθηκε   με μεγάλη επιτυχία  από τον Δήμο Ναυπακτίας την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας, τον Α.Σ. Πέλοπας, τους Hellas Archery  και την περιβαλλοντική οργάνωση «Πράσινο+Μπλε», την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 448ης Επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

Ο αγώνας ξεκίνησε  το πρωί της Κυριακής από τις  10:00 περιφερειακά στο δάσος του ενετικού κάστρου της Ναυπάκτου καθώς και στα καλντερίμια της παλαιάς πόλης, με τους 95 και πλέον αθλητές και 23 σωματεία τοξοβολίας, απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  να βαθμολογούνται για την ευστοχία τους σ’ ένα αγώνα πεδίου Total Field Game (TFG).

  #   Ξεχωριστές στιγμές της όλης δράσης, η ρίψη φλεγόμενων βελών την Παρασκευή το βράδυ στο λιμάνι από τοξότες του Α.Σ. Πέλοπας Πατρών και η περιβαλλοντική πρωτοβουλία των αγωνιζομένων τοξοτών και συνοδών, κατά τη διαδρομή τους στο πεδίο αγώνα, να μαζεύουν, ανταποδίδοντας τη φιλοξενία,  και ότι σκουπίδια έβρισκαν σε τσάντες σκουπιδιών που τους δόθηκαν από τη διοργάνωση. Εκπληκτικές παρέες – αθλητές!

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ντίνος Τσουκαλάς, και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ο αντιπρόεδρος κ. Νίκος Ράπτης οι οποίοι συμμετείχαν και στις απονομές.

Ο συνδυασμός  του αθλήματος της τοξοβολίας με τον χώρο του ενετικού κάστρου και της  επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, καθώς και με  τις εκδηλώσεις της αναπαράστασης της ναυμαχίας και τις παρελάσεις, αποτέλεσαν σημαντικό λόγο αυξημένης συμμετοχής και αποτελούν εγγύηση για πολλή μεγαλύτερη, ιδίως από το εξωτερικό, το 2020.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, σειρά ARLA PROTEIN, χαλβάς και η ΤΑΧΙΝΙ Όλυμπος, βούτυρο LURPAK, Super Marketς ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, τους υποστηρικτές: Advance rent car Δυτικής Ελλάδας Θεοδωρόπουλος, DEPEND sports, McVities & Alpen καθώς και τους φορείς Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Δασαρχείο Ναυπακτίας, Πυροσβεστική Ναυπάκτου, την ομάδα διάσωσης Ε.Ο.Ε.Δ. Ι.Π. Μεσολογγίου και την ομάδα στον ήχο του Δ. Ιωάννου.

ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΟΞΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ!!!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον Οκτώβριο του 2020.

  TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ”

 Τι είναι η τοξοβολία πεδίου

Η τοξοβολία πεδίου γίνεται στην φύση με τους τοξότες να κάνουν βολές σε στόχους με άγνωστες αποστάσεις, από τα 10 έως τα 50 μέτρα όμως, τοποθετημένους σε πλαγιές, ποτάμια και αλλά φυσικά εμπόδια και ακανόνιστες φυσικές συνθήκες. Οι κανονισμοί έχουν γίνει έτσι που να αγκαλιάζουν όλες τις κατηγορίες τοξοτών και όλα τα είδη των τόξων και γι’ αυτό πολύ –  πολύ γρήγορα αγκαλιάστηκε από την τοξευτική κοινότητα.

Σε πολύ σύντομο διάστημα το TFG έγινε αγαπημένο GAME των τοξοτών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ζωντανά στο Nafsweek η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας (Σάββατο 20:30)

Published

on

By

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 8:30 το βράδυ, ζωντανή μετάδοση από το Nafsweek της Αναπαράστασης  της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου από το Λιμάνι της Ναυπάκτου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Δήμος Ναυπακτίας.
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ: Δημήτρης Σιούντας.
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Εno Shkodrani.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΗ: Μάνια Ασημακοπούλου.
ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου.
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Μαρία Ασημακοπούλου.
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΒΙΝΤΕΟ: Δημήτρης Ιωάννου.

 

Παραγωγή – μετάδοση: 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ