Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

«Ανοικτά κέντρα εμπορίου» για μία διαφορετική εικόνα στην Ναύπακτο

Published

on

Συνάντηση – σύσκεψη των εμπλεκόμενων στο πρόγραμμα «Ανοικτά κέντρα εμπορίου» πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ναυπάκτου, σήμερα το μεσημέρι.

Δήμος Ναυπακτίας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου συζήτησαν για διαχειριστικά θέματα του προγράμματος, πρακτικά  για τα επόμενα βήματα μετά και από την έγκριση- αξιολόγηση και χρηματοδότηση της πρότασης με 1.831.000 ευρώ.

 

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος μίλησε για το έργο στο Nafsweek:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε μία συνάντηση που αφορά το έργο «Ανοικτά κέντρα εμπορίου», εδώ στο δημαρχείο.

Ένα έργο σημαντικό προσφέρεται στη Ναυπακτιακή κοινωνία το οποίο  μαζί με το έργο του Ξενία, την Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Ναυπάκτου, την Ανάπλαση της Αγίας Παρασκευής,  το Πολιτιστικό μονοπάτι,  τον πεζοδιάδρομο,  την προβλήτα,  θα δώσει μία άλλη εικόνα σημαντική στην πόλη μας».

Ο Κλεάνθης Λαλουδάκης σύμβουλος  της εταιρείας «level» που ανέλαβε την προετοιμασία του φακέλου και την υποβολή της πρότασης σε δήλωσή του μας είπε:

«Η πρόσκληση έχει καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών 36 μήνες, από την απόφαση ένταξης του έργου, με την υπογραφή του υπουργού, όχι από σήμερα.

Μέσα σε αυτούς τους 36 μήνες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, τα έργα, η αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, οι αναπλάσεις και όλα αυτά τα οποία περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.831.000 ευρώ, για έργα που θα κληθούν ο Δήμος Ναυπακτίας  μαζί με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης να υλοποιήσουν».

Ο Αποστόλης Παπαϊωάννου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου σημείωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο “πιλότο” δείχνοντας πως θα πρέπει από δω και στο εξής να λειτουργούν τα έργα, καθώς βάζει τον Δήμο που είναι ο κύριος φορέας του έργου σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο και το Επιμελητήριο του νομού, να υλοποιήσουν το σχεδιασμό τους και το όραμά τους, για το πώς πρέπει να είναι το Εμπορικό κέντρο της Ναυπάκτου.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία Εμπορική ταυτότητα στην αγορά της Ναυπάκτου, χρησιμοποιώντας και εργαλεία μάρκετινγκ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε και τους μεγάλους, πολυεθνικές κλπ, με ίσους όρους. Ταυτόχρονα θα γίνουν αστικές αναπλάσεις αλλά και ελεγχόμενη στάθμευση από την πλευρά του δήμου, που πιστεύουμε πως θα δώσει λύση και στο κυκλοφοριακό στην πόλη μας. Όλα αυτά έχουν στόχο την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της πόλης ώστε να την κάνουν φιλική προς τους καταναλωτές αλλά και τους επισκέπτες της».

Ο Γιώργος Ρόμπολας, υπεύθυνος για το πρόγραμμα από την πλευρά του Επιμελητηρίου, τόνισε στο Nafsweek:

«Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ναυπακτίας για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε καθώς και τον Εμπορικό σύλλογο Ναυπάκτου.

Πιστεύουμε το συγκεκριμένο έργο ότι θα δώσει πραγματικά μία διαφορετική εικόνα στην πόλη της Ναυπάκτου. Θα αποτελέσει ταυτόχρονα ένα τουριστικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της αγοράς, αφού σίγουρα θα δώσει υπεραξία στην αγορά.

Είναι η πρώτη φορά που είναι μπροστά μας αυτό το στοίχημα, καθώς όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε.

Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τη Ναύπακτο.

Αξίζει να θυμίσουμε και για αυτό είμαστε περήφανοι, ότι στο νομό Αιτωλοακαρνανίας έχουν περάσει – εγκριθεί  4 «Ανοικτά κέντρα εμπορίου».

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Κώστας Καρακώστας, ανέφερε στις δηλώσεις του:

«Ρίχνοντας πρακτικά τροχιοδεικτικά βλήματα για το μέλλον, δεν είναι τυχαίο ότι το πρόγραμμα αυτό για να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί βάζει μία προϋπόθεση: την δημιουργία πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας.

Καταλαβαίνετε ότι πλέον η Ναύπακτος πρέπει να καθορίσει άλλους όρους συμβίωσης με τα αυτοκίνητα των πολιτών της. Αν θέλουμε να δείχνουμε το μέλλον πρέπει να αλλάξουμε περπατησιά. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, χρηματοδοτεί σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει προς τα πού πρέπει να πάμε είναι ότι αυτό το πρόγραμμα για να έχει επιτυχία και να υλοποιηθεί μέχρι τέλους,  βασικό κριτήριο, που θα φέρει και το αποτέλεσμα, είναι η συνεργασία των πολιτών, των εμπόρων με τον Δήμο και τα θεσμοθετημένα όργανα.

Κάποια στιγμή σε αυτή την πόλη πρέπει να πάψει το “αντάρτικο”, πρέπει να πάψει η δολιοφθορά και όλοι μαζί να καθίσουμε να συνεργαστούμε, για να φτάσουμε την πόλη εκεί που πρέπει και της αξίζει».

ΕΛΛΑΔΑ

Parking πλέον… !!!

Published

on

By

Σε ένα ακόμα χώρο στάθμευσης έχει μετατραπεί  η πλατεία Κούμπιου  στο τμήμα του έργου της ανάπλασης που οδηγεί από την πλαζ Ναυπάκτου προς το λιμάνι.

Πέρα από την πλατεία, και το τμήμα αυτό του δρόμου έχει άτυπα μετατραπεί σε χώρο στάθμευσης.

Ο λόγος που οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές δεν  επεμβαίνουν  είναι πως οι χώροι αυτοί εξακολουθούν να είναι εργοτάξιο!

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη» στη Ναύπακτο

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την Ολυμπιονίκη Ευαγγελία Πλατανιώτη

Στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού  Πρωταθλήματος Lepanto Formula Kite Europeans 2022 που διεξάγεται στη Ναύπακτο, ο Δήμος Ναυπακτίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Ελλάδας, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου ΙΑΣΩΝ και την AHEPA HELLAS συνδιοργανώνουν την εξόχως ενδιαφέρουσα Ημερίδα «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί στο κτήριο Ναυπακτία (1ος όροφος) την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:00‘.

Ιδιαίτερη στιγμή της Ημερίδας αναμένεται να είναι η τιμητική διάκριση που θα αποδοθεί στην Ολυμπιονίκη και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Ευαγγελία Πλατανιώτη για τις κορυφαίες διακρίσεις και την προσφορά της στον αθλητισμό.  Σημειώνεται ότι, η κ.Πλατανιώτη έλκει την καταγωγή της από την Ναύπακτο.

Την Ημερίδα συντονίζει ο Διευθυντής της Εφημερίδας «Εμπρός  Ναυπάκτου» Βαγγέλης Καρανικόλας.

Ακολουθεί το πλήρες Πρόγραμμα της Ημερίδας:

«Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη»

 10:15-11:00

Βασίλης Γκίζας, Δήμαρχος Ναυπακτίας

Σπύρος Κρότσης, IKA Vice President Formula Kite

Αδάμ Βλαχογιάννης, Αθλητικός Διευθυντής AHEPA Hellas

Χαιρετισμοί Επίσημων Προσκεκλημένων

ΜΕΡΟΣ Α’: «ΥΓΙΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»

11:00-11:15

Κωνσταντίνος Χατζούλης, Χειρουργός Ορθοπεδικός

«Ασφαλής άθληση και μέγιστη απόδοση: Γνωρίζω το σώμα μου

11:15-11:30

Τζίνα Τσιχλιά, Αθλητικός Διαιτολόγος, τ. Λέκτορας Αθλητικής Διατροφής RGU Ηνωμένο Βασίλειο

«Ο ρόλος της διατροφής στην αναζήτηση της μέγιστης απόδοσης & επίδοσης»

11:30-11:45

Μάνος Μανουσέλης, , Προπονητής Μπάσκετ  Εθνικής Qatar

«Αθλητισμός- Πρωταθλητισμός. Ποια είναι τα όρια , πού αρχίζει το πρόβλημα;»

11:45-12:00

Αχιλλέας Υφαντίδης, Αθλητικός Ψυχολόγος

«Πρωταθλητισμός: Πώς επηρεάζει τη λειτουργία μιας οικογένειας & του ίδιου του αθλητή;»

12:00-12:15

Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

«Η εμπειρία και η πορεία ενός Ολυμπιονίκη»

[ ΔΙΑΛΛΕΙΜΜΑ 10′ ]

ΜΕΡΟΣ Β’: «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ»

13:00-13:15

Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Τουρισμού

13:15-13:45

Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Αντιπροέδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR

«Ο Αθλητικός Τουρισμός ως μοχλός ανάπτυξης-Έργα υποδομής»

13:45-14:00

Κωσταντίνος Τσουκαλάς, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τουρισμού Δ. Ναυπακτίας

«Η Ναυπακτία στον παγκόσμιο χάρτη του αθλητικού τουρισμού»

14:00-14:15

Σπύρος Σούλης, Αθλητής-Αναρριχητής, Υπεύθυνος Οργάνωσης της πρώτης επιτυχημένης ελληνικής αποστολής στο Έβερεστ

«Αναρριχητικός τουρισμός: το πεδίο της Βαράσοβας στο παγκόσμιο τουριστικό-αθλητικό χάρτη»

14:15

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ | Ευαγγελία Πλατανιώτη, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καλλιτεχνικής Κολύμβησης

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπλημμυρικά έργα ύψους 9,5 εκ. ευρώ ξεκινούν στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

By

Μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις συνολικού ύψους 9,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ξεκινούν άμεσα, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, προχώρησε στην υπογραφή τριών συμβάσεων με τους αναδόχους αντίστοιχων έργων.

Ο κ. Φαρμάκης βρέθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στο πρώην Δημαρχείο Αγγελοκάστρου, όπου συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, με τους οποίους συζήτησε για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής για την προστασία των πολιτών, των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος. Παράλληλα τους ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που ξεκινούν τις επόμενες ημέρες, τονίζοντας πως η Περιφερειακή Αρχή σπεύδει όλα τα τελευταία χρόνια να καλύπτει πολυετή ελλείμματα, κάτι που πράττει και με τις τρεις μεγάλες παρεμβάσεις που ξεκινούν άμεσα στις περιοχές των Δήμων Αγρινίου και Ξηρομέρου.

«Πρώτο μας μέλημα είναι πάντοτε η προστασία του τόπου, των ανθρώπων και των περιουσιών. Γνωρίζουμε ότι οι ελλείψεις είναι πολλές και ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά δεν έγιναν. Από την αρχή της θητείας μας σπεύδουμε να καλύπτουμε τέτοια ελλείμματα και ήδη έχουν γίνει πολλά, αλλά βέβαια, δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που όλοι θέλουμε. Γι’ αυτό συνεχίζουμε την μεγάλη προσπάθεια και η Περιφέρεια θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό σας, με ανοικτά αυτιά και μάτια, τρέχοντας με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα, για να μπορούν όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες να αισθάνονται ασφαλείς στη γη τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αγγελόκαστρο παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά, Υποδομών και Έργων Θανάσης Μαυρομμάτης, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι τα έργα που ξεκινούν, αφορούν τα εξής:

Α. Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον Αχελώο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανταποκρινόμενη στα αιτήματα τοπικών κοινωνιών, αφού εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δρομολόγησε με ταχύτητα όλες τις διαδικασίες προκειμένου να συμβασιοποιηθούν έγκαιρα και εν όψει του χειμώνα  να υπάρχουν ενεργές εργολαβίες σε κομβικά σημεία. Ειδικότερα, ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Αχελώο, προϋπολογισμού 7,75 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τουλάχιστον 22 σημεία που έχουν εντοπιστεί στα διοικητικά όρια των Δήμων Αγρινίου, Ξηρομέρου και Ι.Π Μεσολογγίου.

Β. Με άλλη  εργολαβία αντιμετωπίζονται βλάβες στη διώρυγα Δίμηκου, οι οποίες είχαν εκδηλωθεί έπειτα από ακραία καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι παρεμβάσεις που θα εκτελεστούν σε τουλάχιστον πέντε θέσεις  κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς οι υφιστάμενες υποδομές είχαν επιβαρυνθεί σημαντικά από πιέσεις του παρελθόντος. Θα αποκατασταθούν τα σημεία που είχαν αποσαρθρωθεί ή είχαν ολοκληρωτικά αποσαρθρωθεί από την πίεση του υδάτινου φορτίου.  Σημειώνεται ότι η διώρυγα Δίμηκου αποχετεύει το υδάτινο πλεόνασμα της λίμνης Λυσιμαχείας και κατ’ επέκταση της λίμνης Τριχωνίδας μέσω της ενωτικής τάφου στον ποταμό Αχελώο. Το έργο αποκατάστασης βλαβών έργων υποδομής στη Διώρυγα Δίμηκου Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας είναι προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Γ. Ακόμη, με 734.000 ευρώ χρηματοδοτείται το έργο «αποκατάσταση βλαβών έργων υποδομής αποστραγγιστική τάφρου Οζερού Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», προκειμένου να εκτελεστούν έργα αποκατάστασης των αναχωμάτων και απομάκρυνση της υδροχαρούς βλάστησης καθώς και έργα αντιστήριξης (λιθορριπή) του παράλληλου ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Σημειώνεται ότι η αποστραγγιστική τάφρος της λίμνης Οζερού αποχετεύει το υδάτινο πλεόνασμα της λίμνης στον ποταμό Αχελώο.

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ