Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτή επιστολή υγειονομικών σε αναστολή του νομού Αιτωλ/νιας

Published

on

Με έξι υγειονομικούς υπαλλήλους από την Αιτωλοακαρνανία να έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας πριν εννέα μέρες, από την 21 Μαρτίου, έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, οι  υγειονομικοί υπάλληλοι σε αναστολή του νομού Αιτωλ/νιας στέλνουν ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού.

Αναφέρουν σε αυτή:

Προς Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας:

κ. Καραγκούνη Κωνσταντίνο       

κ. Σαλμά Μάριο                   

κ. Λιβανό Σπήλιο 

κ. Βαρεμένο Γεώργιο        

κ. Μωραΐτη Αθανάσιο  

κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο

κ. Παπαναστάση Νικόλαο

 

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,

Είμαστε εργαζόμενοι υγειονομικοί σε αναστολή στο υποστελεχωμένο και  αγκυλωμένο ΕΣΥ, εργαζόμενοι που για δεκαοχτώ μήνες μας αποκαλούσατε ήρωες και που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, σε αχαρτογράφητα νερά, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας κληθήκαμε να σηκώσουμε το βάρος της πανδημίας, απέναντι σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο ιό, τον  Sars-Cov2.

Είμαστε οι ίδιοι μάχιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι, αυτοί που με δεκάδες χρόνια υπηρεσίας, έχουμε τεθεί  στο περιθώριο ως άκρως επικίνδυνοι  για τη δημόσια υγεία για σχεδόν επτά μήνες τώρα, με ένα άρθρο σε κάποιο άσχετο με την υγεία νόμο (Ν.4820/2021 Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις).

Απευθυνόμαστε σε εσάς, όχι μόνο με την ιδιότητα των αντιπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και με την ιδιότητα των προοδευτικών ανθρώπων και των υπερασπιστών της Δημοκρατίας, για αυτό σας καλούμε να απαντήσετε στα ερωτήματά μας και να πάρετε θέση δίπλα μας, αφού δεν μιλάμε μόνο για την οικονομική κατάρρευση των οικογενειών μας, αλλά και για το ότι η συγκεκριμένη πολιτική μας οδηγεί ως χώρα στο περιθώριο της δημοκρατίας.

Κύριοι βουλευτές ερωτάσθε:

 • Ποια είναι η θέση σας όσον αφορά την ισονομία, την ισότητα των πολιτών και τον διαχωρισμό τους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους;
 • Ποια είναι η θέση σας, στο ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων και ασφαλιστικά ενήμερων πολιτών, δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε μεγάλο μέρος καθημερινών δραστηριοτήτων; Πώς επιτρέπετε να υπάρχουν διαφορετικού κόστους και είδους εξετάσεις για την πρόσβαση στα νοσοκομεία, ανάλογα με τα πιστεύω των πολιτών, αφού πλέον είναι απόλυτα αποδεκτό και αποδεδειγμένο πως και οι εμβολιασμένοι πολίτες νοσούν και μεταδίδουν;
 • Σε ποια επιστημονικά δεδομένα ή βάση ποιων αποδεδειγμένων στοιχείων στηρίχθηκε η Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο και αποφάσισαν :
 • Την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την στιγμή που εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει η παραδοχή της Κυβέρνησης πως και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι διασπείρουν τον ιό και έχει ζητήσει την διενέργεια διαγνωστικών τεστ δύο φορές την εβδομάδα σε όλους;
 • Την χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης, η οποία αυξομειώνεται ανάλογα με την ημερομηνία νόσησης ή ακόμη εξαρτάται από το αν βρίσκεσαι στην χώρα ή εκτός αυτής;
 • Την χρονική διάρκεια της καραντίνας, η οποία αυξομειώνεται και αυτή ανάλογα με τα συμφέροντα της κυβέρνησης;
 • Ποια είναι η θέση σας για το γεγονός πώς σε καιρό πανδημίας αποδυναμώθηκε αφάνταστα το ΕΣΥ, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, αφού τέθηκαν σε αναστολή εργασίας πάνω από 6500 υγειονομικοί υπάλληλοι, κατά παρέκκλιση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, χωρίς να έχουν πράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα;
 • Έχετε σκεφτεί πως έχουμε φτωχοποιηθεί εμείς και οι οικογένειές μας,  που επί επτά μήνες δεν λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ; Είμαστε χωρίς αμοιβή, χωρίς χρόνο ασφάλισης και χωρίς δικαίωμα απασχόλησης οπουδήποτε αλλού. Γιατί τόση εκδικητικότητα; Δεν θα μπορούσαμε να λαμβάνουμε όλο αυτό το διάστημα έστω ένα μικρό μέρος του μισθού μας; Και το χειρότερο ενώ θεωρητικά απομακρυνθήκαμε από την εργασία μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τώρα μας απειλούν με απόλυση ή συνέχιση των αναστολών, δηλαδή μας καταδικάζουν σε αργό θάνατο. Επίσης υπάρχουν ανάμεσά μας διοικητικοί υπάλληλοι, επιστήμονες εργαστηριακών ειδικοτήτων που δεν έχουν επαφή με ασθενείς και εφόσον σε όλες τις άλλες υπηρεσίες (διοικητικές υπηρεσίες υπουργείου υγείας – ΥΠΕ, σχολεία, τράπεζες κλπ), που υπάρχει δοσοληψία με το κοινό και συγχρωτισμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αυτό καθιστά ακόμη πιο άδικο το μέτρο των αναστολών στους υγειονομικούς.

 • Οι διπλοεμβολιασμένοι συνάδελφοί μας που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν π.χ σε καφετέρια παράλληλα όμως θεωρείται ασφαλές να εργάζονται στη ΜΕΘ και σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου. Επίσης όσοι εμβολιασμένοι συνάδελφοι νοσούν επιστρέφουν στην εργασία μετά από καραντίνα πέντε-έξι ημερών ακόμη και με θετικό ράπιντ ή ακόμα κι αν τα συμπτώματα της νόσησης επιμένουν… Αυτές τις καταστάσεις τις εκλαμβάνετε λογικές και δίκαιες απέναντί μας; Αναλογιζόμενοι την οξύμωρη αυτή κατάσταση αντιλαμβανόμαστε με πικρία πως προφανώς βρισκόμαστε σε αναστολή εργασίας για άλλους λόγους και όχι για να προστατευτεί η υγεία των συμπολιτών μας.
 • Επίσης σας θέτουμε υπόψη ότι τις τελευταίες ημέρες νόσησε και νοσεί από κορονοϊό ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού των Γενικών Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων της χώρας. Αυτοί οι εργαζόμενοι μέχρι να αντιληφθούν ότι είναι θετικοί δεν ήταν εστία διασποράς προς τους ασθενείς; Οι εργαζόμενοι αυτοί λείπουν από τη υπηρεσία λόγω της ασθένειας και έτσι προφανώς  προκύπτει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε μία τόσο νευραλγική υπηρεσία. Το επιχείρημα των δικών μας αναστολών ήταν ότι κινδύνευαν οι ασθενείς από εμάς και ότι ως ανεμβολίαστοι θα νοσούσαμε και θα προέκυπταν κενά στην υπηρεσία. Πλέον είναι του ηλίου φαεινότερο ότι το σκεπτικό της απομάκρυνσής μας έχει αποδομηθεί, αφού και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί μας νοσούν και μεταδίδουν, νόμιμα βέβαια….

Κάνουμε έκκληση ως πολίτες τους οποίους αντιπροσωπεύετε στη Βουλή των Ελλήνων, να δώσετε την ευκαιρία στη Δημοκρατία να λειτουργήσει, αφού μόνο αυτή μπορεί να βοηθήσει για να αποφύγουμε τα δεινά της όποιας πανδημίας. Οι απολύσεις ή και η συνέχιση της αναστολής που προαναγγέλλει η κυβέρνηση είναι απαράδεκτες προοπτικές, όταν καθημερινά αίρεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών παγκοσμίως και ανακαλούνται όλα τα σχετικά μέτρα, ενώ σε αρκετές χώρες δεν έχουν τεθεί καθόλου παρόμοια εκβιαστικά και τιμωρητικά μέτρα. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή δεν περιμένουμε από κανέναν από εσάς να προτάξει το ατομικό συμφέρον (ενδοκομματική τοποθέτηση). Τουναντίον ελπίζουμε συλλογικά να καταψηφίσετε τις επαίσχυντες διατάξεις, που είμαστε σίγουροι ότι τις θεωρείτε απαράδεκτες και να στηρίξετε το δίκαιο αίτημά μας για την επιστροφή στην εργασία μας με τακτικό έλεγχο, με ράπιντ τεστ, όπως εργάζονται και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε το κομμάτι αυτό της κοινωνίας, που μας έχει στηρίξει όλο αυτό το διάστημα.

Αναμένουμε και ελπίζουμε στην παρέμβασή σας για την αποκατάστασή μας, την επαναφορά στην εργασία μας, που θα λυτρώσει όχι μόνο εμάς αλλά και το πολύπαθο Ε.Σ.Υ, που έχει ανάγκη αυτές τις στιγμές τις υπηρεσίες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο. Από την δική σας παρέμβαση εξαρτάται το μέλλον της δημόσιας υγείας και θα είναι ιδιαιτέρως εκτιμητέο τόσο από εμάς αλλά και από όλη την κοινωνία, αν έστω και αυτή την ύστατη στιγμή μας υποστηρίξετε, ορθώνοντας τα δημοκρατικό ανάστημά σας έναντι της άδικης και ακραίας μεταχείρισης που έχουμε υποστεί. Το Γεν. Νοσοκομείο Αγρινίου ένα υπερσύγχρονο και με όλες τις προδιαγραφές νοσηλευτικό ίδρυμα πάσχει όπως όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία από την έλλειψη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού. Με τις αναστολές πυροδοτήθηκε περαιτέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξουθενώθηκαν οι εναπομείναντες συνάδελφοι. Για όλους αυτούς τους τεκμηριωμένους λόγους είστε ηθικά υποχρεωμένοι να καταψηφίσετε τις απάνθρωπες διατάξεις που μας εκδιώχνουν από την υπηρεσία μας, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να επανέλθουμε στις εργασίες μας την 1/4/2022, τηρώντας τα δέοντα μέτρα προστασίας.

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Τηλ. επικοινωνίας εκπροσώπου: 6987537777

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

90 εκατ. στους Δήμους – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με συνολικό ποσό ύψους 90.000.000 ευρώ  για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 90.000.000 ευρώ  στους δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους και την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών τους, λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών τους από την αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η κατανομή του συνολικού ποσού ανά δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ.»

Ο Δήμος Ναυπακτίας επιχορηγείται με το ποσό των  306.245 ευρώ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τίτλοι τέλους για Ανάπλαση

Published

on

By

Σήμερα Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα της ανάπλασης  όπου και έγινε συζήτηση – ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου «Αστική     Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» και λήψη απόφασης για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος».

Από την αρχή της συνεδρίασης οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έθεσαν θέμα για την αναβολή του προς συζήτηση θέματος με τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Γούλα να να επικαλείται τα ακόλουθα:

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, πολλές φορές και για πολλούς μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας ανησυχώντας για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση εξέλιξης του έργου καθώς περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια και το συμβατικό αντικείμενο έχει υλοποιηθεί σε πολύ μικρό ποσοστό, ζητούσαμε να έρθει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στις 24/6/22 συγκαλέσατε το Δημοτικό Συμβούλιο με μόλις 4 έγγραφα με βάση τα οποία καλούνται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι σήμερα 30/6/22 να αποφασίσουν για την συνέχιση ή μη της υλοποίησης του υπόλοιπου ανεκτέλεστου τμήματος «Αστική Ανάπλαση εντός Ιστορικού Κέντρου Πόλεως Ναυπάκτου» δηλαδή του συντριπτικά μεγαλύτερου και ουσιαστικότερου μέρους του έργου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

κ. Πρόεδρε,

Καλούμαστε σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουμε μια πάρα πολύ σοβαρή απόφαση με πολλές νομικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές συνέπειες για τους εαυτούς μας και το Δήμο. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι με την απόφαση αυτή θα επιβάλλουμε στους πολίτες να πίνουν νερό από αμιαντοσωλήνα για πολλά ακόμα χρόνια και στις θάλασσές μας να υφίστανται τις συνέπειες από το παντορροϊκό σύστημα αποχέτευσης, με ότι αυτά συνεπάγονται για την υγεία τους και την ανάπτυξη της πόλης μας.

Για τους λόγους που θα σας εκθέσω αμέσως ζητώ την αναβολή του θέματος. Μόλις οι παρακάτω λόγοι εκλείψουν και ελπίζω άμεσα, τότε να έρθει πάλι το θέμα και να πάρουμε τη σωστότερη απόφαση. Στο χέρι της Δημοτικής αρχής είναι οι λόγοι να εκλείψουν άμεσα, έστω σε μερικές ημέρες και να μην καθυστερήσουμε καθόλου στην λήψη απόφασης. Δεν θέλουμε καμία καθυστέρηση και γι’ αυτό πιέζουμε με κάθε τρόπο την Δημοτική Αρχή από την ανάληψη των καθηκόντων της να προχωρήσει γρήγορα, αλλά μέχρι τώρα μάταια.

Η συζήτηση και το θέμα λοιπόν έχουν μπει στο Συμβούλιό μας με τρόπο που πολύ πιθανά θα οδηγήσουν ή σε ακύρωση της απόφασης ή ακόμα χειρότερα σε νομικές περιπέτειες για όσους Συμβούλους συμμετέχουν στην λήψη απόφασης.

Συγκεκριμένα:

α) Δεν υπάρχει έγγραφο εισήγησης της Διευθύνουσας την Τεχνική Υπηρεσία προς το Δημοτικό Συμβούλιο για οποιοδήποτε Τεχνικό θέμα. Παρά μόνον μας διαβιβάζει με το υπ’ αρίθμ. 11374/21-6-22, ένα έγγραφο που συνέταξαν κάποιοι άλλοι. Αυτό δεν αποτελεί εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας πάνω στο οποίο θα μπορούσε να βασιστεί το Συμβούλιό μας και να λάβει απόφαση για άκρως τεχνικά ζητήματα.

Το δε έγγραφο που μας διαβιβάζει δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου παρά μόνο ημερομηνία 7/6/22, έχει τίτλο “Παρατηρήσεις – επισημάνσεις για το έργο”, δεν αναφέρει αν και από ποιόν ζητήθηκε και δεν γράφει σε ποιόν απευθύνεται και δεν προκύπτει από πουθενά πως έφτασε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας. Σίγουρα όμως δεν αποτελεί εισήγηση και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν υπογράφεται από τον Κύριο Κότσαλο Χημικό Μηχανικό, τον Κύριο Κυρίτση που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα (ίσως και χρόνια) εξ όσων γνωρίζω είναι σε άδεια άνευ αποδοχών από τη ΔΕΥΑΝ και δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να υπογράφει νομίμως και τον κύριο Χειμαριό που δεν γνωρίζω να έχει κάποιου είδους συμβατική σχέση με τη ΔΕΥΑΝ και που και οι ίδιοι άλλωστε δεν δίνουν τίτλο, “Εισήγηση” στο έγγραφό τους.

β) Η ίδια η Διευθύντρια της Τεχνικής μας Υπηρεσίας απουσιάζει από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

γ) Δεν υπάρχει η γνωμοδότηση του μελετητή του έργου που προβλέπεται από το άρθρο 144 του Νόμου 4412 για κάθε αλλαγή επί της αρχικής μελέτης, πόσο μάλλον για μια τόσο σοβαρή τροποποίηση.

δ) δεν παρίσταται ο μελετητής πράγμα που έπρεπε να το ζητήσετε από μόνος σας, πρότι εμείς με σχετικό έγγραφό μας σας ζητήσαμε να κάνετε.

ε) Σύμφωνα δε με το άρθρο 156 του νόμου 4412 παράγραφοι 1α και 1ε:

 1. α) Το έργο εκτελείται, σύμφωνα με τη σύμβαση και τα τεύχη και σχέδια που τη συνοδεύουν.

ε) Η εκτέλεση του έργου με τις αναγκαίες τροποποιήσεις είναι υποχρεωτική για τον ανάδοχο του έργου και, προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία για την τροποποίηση της αρχικής σύμβασης, απαιτείται γνώμη του οικείου τεχνικού συμβουλίου. Ούτε τέτοια υπάρχει στα ελάχιστα έγγραφα που μας επισυνάψατε με την πρόσκληση.

στ) Τα έγγραφα που σας ζητήσαμε για την καλύτερη προετοιμασία μας για το Συμβούλιο δεν τα έχω λάβει τουλάχιστον εγώ παρά μόνο ένα μικρό τμήμα τους (αυτό των αποφάσεων των οργάνων) την Τετάρτη 29/6/22 μετά τις 9 το βράδυ. Τα υπόλοιπα αγνοούνται.

Για αυτούς τους λόγους εισηγούμαι την αναβολή του θέματος στην βάση της εντελώς πρόχειρης προετοιμασίας του και των ουσιωδών ελλείψεων, με ευθύνη του Δημάρχου και δική σας κ. Πρόεδρε και θέλω να τεθεί σε ψηφοφορία αφού πρώτα ακούσω την άποψη επί των θεμάτων που έθεσα της Δημοτικής Αρχής και έπειτα και των υπόλοιπων συναδέλφων μου από τις υπόλοιπες παρατάξεις».

Το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η συνέχιση της συζήτησης.  Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος αποχώρησε η αντιπολίτευση.

Η εισήγηση του Δημάρχου

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αφού αναφέρθηκε στα προβλήματα που παρουσιάζει από τεχνικής άποψης το έργο αλλά και στην αδυναμία της ΔΕΥΑΝ για την χρηματοδότησή του, επικαλούμενος έγγραφα της ΔΕΥΑΝ και της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κατέληξε στην πρόταση:

Τροποποίηση της μελέτης του έργου με σκοπό την υποβολή νέας πρότασης  αντικατάστασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης  σε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα καλύπτει 100% το κόστος κατασκευής. Ταυτόχρονα  πρότεινε με την ολοκλήρωση των υπόγειων υποδομών, να γίνει διαβούλευση, ίσως  και Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάπλαση της πλατείας του λιμανιού και του ιστορικού κέντρου  της Ναυπάκτου.

Η εισήγηση του δημάρχου τέθηκε σε ψηφοφορία και εγκρίθηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ NAFSWEEK.GR ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΤΆΝΕΙ ΣΤΑ EMAIL ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΩΝ ΜΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταργείται το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης

Published

on

By

Βουλή-νομοσχεδιο-πολιτική

Την Τρίτη  28η Ιουνίου,  η Κυβέρνηση  κατέθεσε στη Βουλή αργά το απόγευμα το Νομοσχέδιο που καταργεί το δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων – Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.

Η κοινοβουλευτική διαδικασία έγινε τροχάδην καθώς σήμερα ήδη, Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 15:00,  πραγματοποιήθηκε  η 1η συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ