Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοικτή επιστολή υγειονομικών σε αναστολή του νομού Αιτωλ/νιας

Published

on

Με έξι υγειονομικούς υπαλλήλους από την Αιτωλοακαρνανία να έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας πριν εννέα μέρες, από την 21 Μαρτίου, έξω από το Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, οι  υγειονομικοί υπάλληλοι σε αναστολή του νομού Αιτωλ/νιας στέλνουν ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτές του νομού.

Αναφέρουν σε αυτή:

Προς Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας:

κ. Καραγκούνη Κωνσταντίνο       

κ. Σαλμά Μάριο                   

κ. Λιβανό Σπήλιο 

κ. Βαρεμένο Γεώργιο        

κ. Μωραΐτη Αθανάσιο  

κ. Κωνσταντόπουλο Δημήτριο

κ. Παπαναστάση Νικόλαο

 

Αξιότιμοι Κύριοι Βουλευτές,

Είμαστε εργαζόμενοι υγειονομικοί σε αναστολή στο υποστελεχωμένο και  αγκυλωμένο ΕΣΥ, εργαζόμενοι που για δεκαοχτώ μήνες μας αποκαλούσατε ήρωες και που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, σε αχαρτογράφητα νερά, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας κληθήκαμε να σηκώσουμε το βάρος της πανδημίας, απέναντι σε έναν άγνωστο και επικίνδυνο ιό, τον  Sars-Cov2.

Είμαστε οι ίδιοι μάχιμοι υγειονομικοί υπάλληλοι, αυτοί που με δεκάδες χρόνια υπηρεσίας, έχουμε τεθεί  στο περιθώριο ως άκρως επικίνδυνοι  για τη δημόσια υγεία για σχεδόν επτά μήνες τώρα, με ένα άρθρο σε κάποιο άσχετο με την υγεία νόμο (Ν.4820/2021 Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις).

Απευθυνόμαστε σε εσάς, όχι μόνο με την ιδιότητα των αντιπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και με την ιδιότητα των προοδευτικών ανθρώπων και των υπερασπιστών της Δημοκρατίας, για αυτό σας καλούμε να απαντήσετε στα ερωτήματά μας και να πάρετε θέση δίπλα μας, αφού δεν μιλάμε μόνο για την οικονομική κατάρρευση των οικογενειών μας, αλλά και για το ότι η συγκεκριμένη πολιτική μας οδηγεί ως χώρα στο περιθώριο της δημοκρατίας.

Κύριοι βουλευτές ερωτάσθε:

  • Ποια είναι η θέση σας όσον αφορά την ισονομία, την ισότητα των πολιτών και τον διαχωρισμό τους σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους;
  • Ποια είναι η θέση σας, στο ότι μεγάλος αριθμός φορολογούμενων και ασφαλιστικά ενήμερων πολιτών, δεν δικαιούνται να έχουν πρόσβαση σε μεγάλο μέρος καθημερινών δραστηριοτήτων; Πώς επιτρέπετε να υπάρχουν διαφορετικού κόστους και είδους εξετάσεις για την πρόσβαση στα νοσοκομεία, ανάλογα με τα πιστεύω των πολιτών, αφού πλέον είναι απόλυτα αποδεκτό και αποδεδειγμένο πως και οι εμβολιασμένοι πολίτες νοσούν και μεταδίδουν;
  • Σε ποια επιστημονικά δεδομένα ή βάση ποιων αποδεδειγμένων στοιχείων στηρίχθηκε η Κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο και αποφάσισαν :
  • Την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, την στιγμή που εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει η παραδοχή της Κυβέρνησης πως και οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι διασπείρουν τον ιό και έχει ζητήσει την διενέργεια διαγνωστικών τεστ δύο φορές την εβδομάδα σε όλους;
  • Την χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών νόσησης, η οποία αυξομειώνεται ανάλογα με την ημερομηνία νόσησης ή ακόμη εξαρτάται από το αν βρίσκεσαι στην χώρα ή εκτός αυτής;
  • Την χρονική διάρκεια της καραντίνας, η οποία αυξομειώνεται και αυτή ανάλογα με τα συμφέροντα της κυβέρνησης;
  • Ποια είναι η θέση σας για το γεγονός πώς σε καιρό πανδημίας αποδυναμώθηκε αφάνταστα το ΕΣΥ, με τις ανάλογες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, αφού τέθηκαν σε αναστολή εργασίας πάνω από 6500 υγειονομικοί υπάλληλοι, κατά παρέκκλιση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, χωρίς να έχουν πράξει κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα;
  • Έχετε σκεφτεί πως έχουμε φτωχοποιηθεί εμείς και οι οικογένειές μας,  που επί επτά μήνες δεν λαμβάνουμε ούτε ένα ευρώ; Είμαστε χωρίς αμοιβή, χωρίς χρόνο ασφάλισης και χωρίς δικαίωμα απασχόλησης οπουδήποτε αλλού. Γιατί τόση εκδικητικότητα; Δεν θα μπορούσαμε να λαμβάνουμε όλο αυτό το διάστημα έστω ένα μικρό μέρος του μισθού μας; Και το χειρότερο ενώ θεωρητικά απομακρυνθήκαμε από την εργασία μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τώρα μας απειλούν με απόλυση ή συνέχιση των αναστολών, δηλαδή μας καταδικάζουν σε αργό θάνατο. Επίσης υπάρχουν ανάμεσά μας διοικητικοί υπάλληλοι, επιστήμονες εργαστηριακών ειδικοτήτων που δεν έχουν επαφή με ασθενείς και εφόσον σε όλες τις άλλες υπηρεσίες (διοικητικές υπηρεσίες υπουργείου υγείας – ΥΠΕ, σχολεία, τράπεζες κλπ), που υπάρχει δοσοληψία με το κοινό και συγχρωτισμός δεν έχει γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αυτό καθιστά ακόμη πιο άδικο το μέτρο των αναστολών στους υγειονομικούς.

  • Οι διπλοεμβολιασμένοι συνάδελφοί μας που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν π.χ σε καφετέρια παράλληλα όμως θεωρείται ασφαλές να εργάζονται στη ΜΕΘ και σε όλα τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου. Επίσης όσοι εμβολιασμένοι συνάδελφοι νοσούν επιστρέφουν στην εργασία μετά από καραντίνα πέντε-έξι ημερών ακόμη και με θετικό ράπιντ ή ακόμα κι αν τα συμπτώματα της νόσησης επιμένουν… Αυτές τις καταστάσεις τις εκλαμβάνετε λογικές και δίκαιες απέναντί μας; Αναλογιζόμενοι την οξύμωρη αυτή κατάσταση αντιλαμβανόμαστε με πικρία πως προφανώς βρισκόμαστε σε αναστολή εργασίας για άλλους λόγους και όχι για να προστατευτεί η υγεία των συμπολιτών μας.
  • Επίσης σας θέτουμε υπόψη ότι τις τελευταίες ημέρες νόσησε και νοσεί από κορονοϊό ένα μεγάλο ποσοστό του προσωπικού των Γενικών Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων της χώρας. Αυτοί οι εργαζόμενοι μέχρι να αντιληφθούν ότι είναι θετικοί δεν ήταν εστία διασποράς προς τους ασθενείς; Οι εργαζόμενοι αυτοί λείπουν από τη υπηρεσία λόγω της ασθένειας και έτσι προφανώς  προκύπτει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού σε μία τόσο νευραλγική υπηρεσία. Το επιχείρημα των δικών μας αναστολών ήταν ότι κινδύνευαν οι ασθενείς από εμάς και ότι ως ανεμβολίαστοι θα νοσούσαμε και θα προέκυπταν κενά στην υπηρεσία. Πλέον είναι του ηλίου φαεινότερο ότι το σκεπτικό της απομάκρυνσής μας έχει αποδομηθεί, αφού και οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί μας νοσούν και μεταδίδουν, νόμιμα βέβαια….

Κάνουμε έκκληση ως πολίτες τους οποίους αντιπροσωπεύετε στη Βουλή των Ελλήνων, να δώσετε την ευκαιρία στη Δημοκρατία να λειτουργήσει, αφού μόνο αυτή μπορεί να βοηθήσει για να αποφύγουμε τα δεινά της όποιας πανδημίας. Οι απολύσεις ή και η συνέχιση της αναστολής που προαναγγέλλει η κυβέρνηση είναι απαράδεκτες προοπτικές, όταν καθημερινά αίρεται η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών παγκοσμίως και ανακαλούνται όλα τα σχετικά μέτρα, ενώ σε αρκετές χώρες δεν έχουν τεθεί καθόλου παρόμοια εκβιαστικά και τιμωρητικά μέτρα. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή δεν περιμένουμε από κανέναν από εσάς να προτάξει το ατομικό συμφέρον (ενδοκομματική τοποθέτηση). Τουναντίον ελπίζουμε συλλογικά να καταψηφίσετε τις επαίσχυντες διατάξεις, που είμαστε σίγουροι ότι τις θεωρείτε απαράδεκτες και να στηρίξετε το δίκαιο αίτημά μας για την επιστροφή στην εργασία μας με τακτικό έλεγχο, με ράπιντ τεστ, όπως εργάζονται και οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη από μέρους μας να μην ευχαριστήσουμε το κομμάτι αυτό της κοινωνίας, που μας έχει στηρίξει όλο αυτό το διάστημα.

Αναμένουμε και ελπίζουμε στην παρέμβασή σας για την αποκατάστασή μας, την επαναφορά στην εργασία μας, που θα λυτρώσει όχι μόνο εμάς αλλά και το πολύπαθο Ε.Σ.Υ, που έχει ανάγκη αυτές τις στιγμές τις υπηρεσίες μας περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο. Από την δική σας παρέμβαση εξαρτάται το μέλλον της δημόσιας υγείας και θα είναι ιδιαιτέρως εκτιμητέο τόσο από εμάς αλλά και από όλη την κοινωνία, αν έστω και αυτή την ύστατη στιγμή μας υποστηρίξετε, ορθώνοντας τα δημοκρατικό ανάστημά σας έναντι της άδικης και ακραίας μεταχείρισης που έχουμε υποστεί. Το Γεν. Νοσοκομείο Αγρινίου ένα υπερσύγχρονο και με όλες τις προδιαγραφές νοσηλευτικό ίδρυμα πάσχει όπως όλα τα επαρχιακά νοσοκομεία από την έλλειψη εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού. Με τις αναστολές πυροδοτήθηκε περαιτέρω το συγκεκριμένο πρόβλημα και εξουθενώθηκαν οι εναπομείναντες συνάδελφοι. Για όλους αυτούς τους τεκμηριωμένους λόγους είστε ηθικά υποχρεωμένοι να καταψηφίσετε τις απάνθρωπες διατάξεις που μας εκδιώχνουν από την υπηρεσία μας, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να επανέλθουμε στις εργασίες μας την 1/4/2022, τηρώντας τα δέοντα μέτρα προστασίας.

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Τηλ. επικοινωνίας εκπροσώπου: 6987537777

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΑΣΙΝΟ+ΜΠΛΕ: έφτασε η “ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ” 2023

Published

on

By

Θυμάστε την «Ώρα της Γης», έστω και κάθε τέλος Μαρτίου;

Είναι μόλις λίγες μέρες μακριά, καθώς το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 20:30 και για μία ώρα ακριβώς, αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά την επιτακτική πλέον ανάγκη για προστασία του κοινού μας σπιτιού, του πλανήτη.

Είναι η «Ώρα των Πολιτών» που ενδιαφέρονται για το αύριο!

Μη περιμένεις να σε ενεργοποιήσουν δράσεις διαφόρων οργανώσεων όπως η δική μας.  Εάν δεν έχεις καταλάβει τόσο χρόνια τις φωνές, για αλλαγή τρόπου σκέψης… έχασες και μαζί με σένα και όλοι μας.

Η «Ώρα της Γης» σε καλεί, για μια ακόμη φορά, να κάνεις κάτι καθημερινό για να αποκαταστήσεις ένα μικρό κομμάτι της φύσης γύρω σου. Μην πετάς σκουπίδια, μη πετάς φαγητό, φύτεψε, περπάτα, σεβάσου, είναι μερικά από αυτά που σου προτείνουμε.

Έχουμε δυστυχώς φτάσει σε οριακό σημείο. Το 80% της φύσης στην Ευρώπη είναι σε άσχημη κατάσταση, ενώ παγκοσμίως τα είδη έχουν μειωθεί κατά 69% από το 1970 μέχρι σήμερα. Η κλιματική κρίση έχει πάψει να είναι σενάριο στα χαρτιά και έχει γίνει καθημερινότητά μας με αμέτρητες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Η φετινή «Ώρα της Γης» έρχεται αμέσως μετά την ιστορική συμφωνία της 15ης Διάσκεψης της Σύμβασης του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα (COP15), που επετεύχθη στο Μόντρεαλ του Καναδά τον Δεκέμβριο του 2022, για ένα νέο παγκόσμιο πλαίσιο για τη βιοποικιλότητα έως το 2030.

Τα επόμενα επτά χρόνια είναι επομένως κρίσιμα, για να διασφαλίσουμε ότι στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας θα μπορούμε να μιλάμε για έναν βιώσιμο πλανήτη, όπου έχει επιτευχθεί η αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας και η αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης.

Κάνε ότι μπορείς!

“ΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΖΩΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ”

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ» – Άρθρο της Χριστίνας Σταρακά

Published

on

By

Άρθρο της υποψήφιας βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Χριστίνας Σταρακά, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΟ ΚΑΡΦΙ

“Η επόμενη μέρα στη χώρα προϋποθέτει μία κυβέρνηση που λέει αυτά που εννοεί και εννοεί αυτά που λέει. Πώς; Δίνοντας πρώτη το παράδειγμα σε όλα. Μιλάει για αξιοκρατία και αξιολόγηση στο δημόσιο; Τα κάνει πράξη πρώτα η ίδια πιάνοντας το νήμα του OpenGov από εκεί που κόπηκε το 2011 και στελεχώνοντας  κάθε θέση ευθύνης, σε κάθε υπουργείο, σε κάθε οργανισμό, με  αξιοκρατία. Μιλάει για επιτελικό κράτος; Κάνει πράξη το επιτελικό κράτος αποκεντρώνοντας εξουσία, αρμοδιότητες και πόρους από το πρωθυπουργικό και τα υπουργικά γραφεία προς την κοινωνία. Μιλάει για θεσμικότητα, λειτουργία της δημοκρατίας και έλεγχο κάθε εξουσίας; Ξεκινάει από την δική της εξουσία, δίνει προτεραιότητα στην Διαύγεια και την ηλεκτρονική διαβούλευση, σέβεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, νομοθετεί σωστά, αφήνει τις ανεξάρτητες αρχές να κάνουν την δουλειά τους.

Αυτή θα είναι μία κυβέρνηση που θα δείχνει ότι έχει την θέληση και θα αποδεικνύει ότι έχει την βούληση να οικοδομήσει μία ισχυρή δημοκρατία με ένα κράτος – εγγυητή του δημοσίου συμφέροντος, όπως υπογραμμίζει συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης, και όχι ένα πελατειακό κράτος, εργαλείο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας, που διοικείται είτε από «κολλητούς» είτε από «ανιψιούς».

 Η επόμενη μέρα στη χώρα προϋποθέτει μία κυβέρνηση που θεμελιώδης λόγος ύπαρξής της είναι η αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων. Δεν πάμε πουθενά σε μία χώρα 10 εκατομμυρίων όπου τα 3 εκατομμύρια βρίσκονται σε ή κινδυνεύουν με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό. Μία χώρα με πάνω από 1 εκατομμύριο κόκκινα δάνεια, πάνω από 4 εκατομμύρια να χρωστάνε στην εφορία και με ένα φορολογικό σύστημα που αφήνει ανεξέλεγκτη την φοροδιαφυγή, χαϊδεύει τον πλούτο και τσακίζει την μισθωτή εργασία. Δεν πάμε πουθενά με μία Ελλάδα που έχει όλες τις λάθος πρωτιές στην Ευρώπη: πρώτη στα έξοδα κατοικίας και ενοίκια για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, πρώτη στο πιο αργό και ακριβό internet, πρώτη στην καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης. Μία χώρα όπου οι ελληνικές οικογένειες δίνουμε 3 δισ. ευρώ τον χρόνο για την…δωρεάν δημόσια παιδεία και πληρώνουμε τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την Υγεία στην Ευρώπη.

Έχουμε πετύχει πάρα πολλά μεταπολιτευτικά, αλλά αν δεν ξεριζώσουμε τις ανισότητες υπονομεύουμε όσα καταφέραμε, υποσκάπτουμε την ίδια την Δημοκρατία μας.

Η επόμενη μέρα στη χώρα προϋποθέτει μία κυβέρνηση που πορεύεται με ενσυναίσθηση, όχι με βάση επικοινωνιακά εγχειρίδια. Δεν προκαλεί, ανακαλύπτοντας την «συγνώμη» μόνο όταν έχει πολιτικό πρόβλημα. Μία κυβέρνηση που αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν κρύβεται πίσω από το τι έκαναν ή δεν έκαναν οι προκάτοχοί της, δεν προσπαθεί να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, σέβεται εμάς τους πολίτες και την νοημοσύνη μας γιατί καταλαβαίνει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να την σεβαστούμε και εμείς. Αυτή θα είναι μία κυβέρνηση που θα μπορεί να κοιτάει κάθε πολίτη, και ιδίως τη νέα γενιά στα μάτια, και να πείθει ότι πραγματικά νοιάζεται και προσπαθεί για την υγεία τους την παιδεία τους, την ασφάλειά τους, τις προοπτικές τους, το μέλλον τους.

Η επόμενη ηγεσία της χώρας πρέπει να έχει σφραγίδα ειλικρίνειας, κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης. Ο πήχης είναι ψηλά. Και δεν θα μπορέσουμε να τον υπερβούμε, αν η επόμενη κυβέρνηση δεν έχει την σφραγίδα της ανανέωσης, της σοβαρότητας και της εμπειρίας του ΠΑΣΟΚ.” 

 

 

 

 

 

 

  

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Φαρμάκης στο RGC 2023

Published

on

By

«Να σκοτώσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό για να δώσουμε στη νέα γενιά το μέλλον που της αξίζει»

Την ανάγκη ισχυρής και ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης, ως προϋπόθεση συνολικής ανάπτυξης της χώρας, καθώς και την ανάγκη να «σκοτώσουμε τον παλιό κακό μας εαυτό» – όπως χαρακτηριστικά είπε – επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μιλώντας στην έναρξη του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου Ανάπτυξης (RGC 2023) που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Υπό το βάρος και των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Συνέδριο γίνεται και φέτος στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης της Πάτρας, εδώ όπου χτυπάει η καρδιά της πιο μεγάλης ελπίδας που έχει αυτή η πατρίδα. Ένας τόπος γεμάτος με νέα και όμορφα παιδιά, που διαθέτουν αρετές και ικανότητες, ταλέντα και όνειρα. Χρέος δικό μας είναι να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα να αναδείξουν τις αρετές και τις ικανότητές τους.  Να στρώσουμε τον δρόμο ώστε τα ταλέντα και οι ικανότητές τους να δημιουργήσουν λεωφόρους προς το μέλλον», σημειώνοντας ότι για να συμβεί αυτό πρέπει «να αποδεικνύουμε ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας» και ότι φέρνει αποτέλεσμα η προσπάθεια για έναν τόπο «όπου η κομματοκρατία, η μετριοκρατία, ο ωχαδελφισμός και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας θα έχουν γίνει οριστικό παρελθόν».

Πρώτη ημέρα εργασιών του 11ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης “Regional Growth Conference”, που διοργανώνει η εφημερίδα “Πελοπόννησος” στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023.
(ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
/ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ/

Εστιάζοντας στην μέχρι σήμερα προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής στη Δυτική Ελλάδα, υπογράμμισε: «Τα τελευταία 3,5 χρόνια προσπαθήσαμε καθημερινά να ξεπερνάμε τους εαυτούς μας και η δουλειά μας να παράγει απτό αποτέλεσμα για όλους. Είμαστε περήφανοι γιατί υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία και μετρήσεις που δείχνουν ότι καταφέραμε πολλά.  Όλα τα στοιχεία και οι αριθμοί όμως, δείχνουν ότι αυτές τις 1.200 περίπου μέρες που πέρασαν, δόθηκε μία μεγάλη μάχη με την υστέρηση, αλλά και με τις επείγουσες συνθήκες που επικράτησαν, η οποία έφερε αποτέλεσμα. Κερδίσαμε πολλά μέτρα σε έναν τόπο που μέχρι πρότινος έκανε ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Όμως, όπως έχω πει πολλές φορές, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Πρόσθεσε πως η δουλειά που ήδη έγινε είναι η βάση πάνω στην οποία διαμορφώνονται οι συνθήκες για τη Δυτική Ελλάδα της επόμενης 5ετίας και κατέληξε: «Οι προκλήσεις, όχι μόνο δεν σταματούν, αλλά πολλαπλασιάζονται. Όπως έλεγα προτού ακόμα εκλεγώ Περιφερειάρχης, εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν βλέπουμε καρέκλες. Βλέπουμε μόνο ανθρώπους. Κοιτάζουμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και προχωράμε μαζί τους.  Ξέρουμε πως ότι κάνουμε, το κάνουμε για τον τόπο μας και για τους δικούς μας ανθρώπους. Με αυτή τη νοοτροπία και με αυτή την αγάπη θα προχωρήσουμε.  Με χαμηλά το κεφάλι και ψηλά τα μανίκια. Ελπίζοντας ότι οι δύσκολες μέρες που δεν εξαρτώνται από εμάς, δεν θα κρατήσουν για πάντα. Αλλά και οι δύσκολες μέρες που εξαρτώνται από εμάς, θα παρέλθουν. Γιατί εμείς γινόμαστε σοφότεροι κι καλύτεροι…».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ