Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αντιπολίτευση» Κοτσανά για… τα πανηγύρια!  

Published

on

Ανάρτηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού – προσφιλής τακτική – του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κοτσανά  είχε στόχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ)  και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Σπύρο Τσέλιο, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούσε και επιχείρηση. Χωρίς τα επαρκή στοιχεία και δημοσιοποιώντας απλά την ομόφωνη απόφαση του ΔΛΤ για την παραχώρηση χώρου στην επιχείρηση στην παραλία – ζώνη ευθύνης του ΔΛΤ, άφηνε ευθείες αιχμές για προνομιακή παραχώρηση και με ελάχιστο μίσθωμα.

Δυστυχώς άκριτα το θέμα αναπαράχθηκε από τα… τοπικά ΜΜΕ χωρίς να υπάρξει η ελάχιστη ευαισθησία για την διασταύρωση των γεγονότων. Πέραν του προέδρου του ΔΛΤ Σπύρου Τσέλιου, ο οποίος απαντά με σκληρή ανακοίνωση στον Ανδρέα Κοτσανά,  δεν είναι απίθανο η υπόθεση να έχει και συνέχεια, καθώς υπάρχει η νομική πλευρά του θέματος περί συκοφαντικής δυσφήμισης…

Η απάντηση Τσέλιου

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Σπύρος Τσέλιος αναφέρει:

«Για ακόμη μία φορά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Κοτσανάς επιδίδεται στην προσφιλή του τακτική να εξαπολύει ψεύδη μέσω του διαδικτύου βάζοντας στο στόχαστρο το Λιμενικό Ταμείο και εμένα προσωπικά.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, βρίσκεται και πάλι έκθετος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση των συνδημοτών μου και μόνο, η παραχώρηση χρήσης του χώρου στους ιδιοκτήτες του Λούνα Παρκ στην παραλία της Ψανής πραγματοποιείται βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται όλα τα τελευταία χρόνια.

Το ρεύμα περιλαμβάνεται και φέτος, στο συνολικό αντίτιμο και ουδεμία «χορηγία» υπάρχει όσο και αν ψάχνει ο κ. Κοτσανάς.  Όσον αφορά στα τετραγωνικά παραχώρησης, να θυμίσουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι ακολουθούμε πιστά τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, ήμαστε υποχρεωμένοι, όπως και πράξαμε, να παραχωρήσουμε διπλάσιο χώρο. Τέλος, θυμίζουμε, σε περίπτωση που ορισμένοι διαθέτουν ασθενή μνήμη, το 2019, οπότε και ήταν και ο κ. Κοτσανάς εν ενεργεία Αντιδήμαρχος, το αντίτιμο παραχώρησης ήταν για 5 μήνες και ανερχόταν σε 2.200€ (πλέον ΦΠΑ)!

Σήμερα, το αντίτιμο για μόλις 3 μήνες ανέρχεται σε 1.600€ (πλέον ΦΠΑ). Με απλά μαθηματικά το ημερήσιο αντίτιμο το 2019 ήταν 14,6€, ενώ φέτος 17,7€!

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι κ. Αντιρριάρχης αναζητά «θέματα» εκεί που δεν υπάρχουν.

Θα του πρότεινα να αλλάξει ρότα ώστε να μην εκτίθεται. Επίσης θα του πρότεινα να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει από προηγούμενη ανάρτησή του. Το γεγονός ότι αποφεύγει να τις δώσει, καταδεικνύει πως προέβη σε ένα ακόμη ψέμμα και αυτό δεν προξενεί καμία έκπληξη.»

 Σπύρος Τσέλιος

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ