Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αντιπολίτευση» Κοτσανά για… τα πανηγύρια!  

Published

on

Ανάρτηση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού – προσφιλής τακτική – του δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κοτσανά  είχε στόχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ)  και συγκεκριμένα τον πρόεδρο Σπύρο Τσέλιο, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούσε και επιχείρηση. Χωρίς τα επαρκή στοιχεία και δημοσιοποιώντας απλά την ομόφωνη απόφαση του ΔΛΤ για την παραχώρηση χώρου στην επιχείρηση στην παραλία – ζώνη ευθύνης του ΔΛΤ, άφηνε ευθείες αιχμές για προνομιακή παραχώρηση και με ελάχιστο μίσθωμα.

Δυστυχώς άκριτα το θέμα αναπαράχθηκε από τα… τοπικά ΜΜΕ χωρίς να υπάρξει η ελάχιστη ευαισθησία για την διασταύρωση των γεγονότων. Πέραν του προέδρου του ΔΛΤ Σπύρου Τσέλιου, ο οποίος απαντά με σκληρή ανακοίνωση στον Ανδρέα Κοτσανά,  δεν είναι απίθανο η υπόθεση να έχει και συνέχεια, καθώς υπάρχει η νομική πλευρά του θέματος περί συκοφαντικής δυσφήμισης…

Η απάντηση Τσέλιου

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Σπύρος Τσέλιος αναφέρει:

«Για ακόμη μία φορά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Κοτσανάς επιδίδεται στην προσφιλή του τακτική να εξαπολύει ψεύδη μέσω του διαδικτύου βάζοντας στο στόχαστρο το Λιμενικό Ταμείο και εμένα προσωπικά.

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, βρίσκεται και πάλι έκθετος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς ενημέρωση των συνδημοτών μου και μόνο, η παραχώρηση χρήσης του χώρου στους ιδιοκτήτες του Λούνα Παρκ στην παραλία της Ψανής πραγματοποιείται βάσει της διαδικασίας που ακολουθείται όλα τα τελευταία χρόνια.

Το ρεύμα περιλαμβάνεται και φέτος, στο συνολικό αντίτιμο και ουδεμία «χορηγία» υπάρχει όσο και αν ψάχνει ο κ. Κοτσανάς.  Όσον αφορά στα τετραγωνικά παραχώρησης, να θυμίσουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι ακολουθούμε πιστά τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό διασποράς της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, ήμαστε υποχρεωμένοι, όπως και πράξαμε, να παραχωρήσουμε διπλάσιο χώρο. Τέλος, θυμίζουμε, σε περίπτωση που ορισμένοι διαθέτουν ασθενή μνήμη, το 2019, οπότε και ήταν και ο κ. Κοτσανάς εν ενεργεία Αντιδήμαρχος, το αντίτιμο παραχώρησης ήταν για 5 μήνες και ανερχόταν σε 2.200€ (πλέον ΦΠΑ)!

Σήμερα, το αντίτιμο για μόλις 3 μήνες ανέρχεται σε 1.600€ (πλέον ΦΠΑ). Με απλά μαθηματικά το ημερήσιο αντίτιμο το 2019 ήταν 14,6€, ενώ φέτος 17,7€!

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι κ. Αντιρριάρχης αναζητά «θέματα» εκεί που δεν υπάρχουν.

Θα του πρότεινα να αλλάξει ρότα ώστε να μην εκτίθεται. Επίσης θα του πρότεινα να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει από προηγούμενη ανάρτησή του. Το γεγονός ότι αποφεύγει να τις δώσει, καταδεικνύει πως προέβη σε ένα ακόμη ψέμμα και αυτό δεν προξενεί καμία έκπληξη.»

 Σπύρος Τσέλιος

Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Βροντερό «παρών» στην 24ωρη πανελλαδική απεργία

Published

on

By

Με συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλόβρυσου η απεργιακή επιτροπή εκλεγμένων σε Σωματεία Ναυπακτίας και Δωρίδας και το Π.Α.ΜΕ έδωσαν βροντερό «παρών» συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Μετά τους χαιρετισμούς από εκπροσώπους σωματείων της περιοχής ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Ναυπάκτου.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν για να μην ξεχαστεί και συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη – ενάντια στην ακρίβεια – για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς – για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας – για μόνιμες προσλήψεις σε υγεία παιδεία πρόνοια – για την εμπλοκή της χώρας στους πολέμους στην Ουκρανία και στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά θάλασσα, καθώς και για την στελέχωση του κέντρου υγείας στην Άνω Χώρα και την υγειονομική κάλυψη της ορεινής Ναυπακτίας.

Στην  Πανελλαδική  απεργία συμμετείχαν η  ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), οι δάσκαλοι και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με την  ΔΟΕ και την ΟΙΕΛΕ, αυτοκινητιστές οδηγοί ταξί, συνταξιούχοι, και πολλοί ακόμα κλάδοι και εργαζόμενοι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία  Συνδικάτου Οικοδόμων την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας αναφέρει:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αποφάσισε  την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  2024 που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.
  • Άμεσα επαναφορά της  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού.
  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.)
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΡΑ 9:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

                                               ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΤΣIΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΣΧΙΖΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική η συγκέντρωση για την γέφυρα του Μόρνου (video)

Published

on

By

Με μία δυναμική κινητοποίηση κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Μαλαμάτων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Μόρνου ποταμού που παραμένει κλειστή για πεζούς και οχήματα ένα  χρόνο τώρα.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι σε μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον κόμβο Μαλαμάτων, μέσω του οποίου πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Αν και τα πρόσφατα νέα ήταν καλά,  μια και βρέθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της γέφυρας και από τις δύο περιφέρειες,  Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, οι κάτοικοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς την εκταμίευση του ποσού αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μία και η κατάσταση που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί έχει αλλάξει άρδην τις ζωές των κατοίκων και των επαγγελματικών της περιοχής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παίσιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου -Ρισβά, Γιώργος Σιαμαντάς, Γιώργος Γούλας,  Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Γουρζής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πάνος Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης  Νίκος Σιτίστας, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γράψα, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ