Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απάντηση «Ενωτικής πρωτοβουλίας» για τα οικονομικά του Δήμου: «Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι.»

Published

on

Ανακοίνωση – απάντηση από την «Ενωτική πρωτοβουλία» στα όσα ανέφερε για το θέμα των άδειων ταμείων του Δήμου Ναυπακτίας στο πρόσφατο Δημοτικό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σωκράτης Παπαβασιλείου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:  

Ο αγαπητός σε εμάς αντιδήμαρχος Οικονομικών, γρήγορα προσπάθησε να αναιρέσει την εικόνα που «έδωσε» στα Μ.Μ.Ε. περί άδειων ταμείων του δήμου Ναυπακτίας. Πώς να το υποστηρίξει άλλωστε όταν τα ίδια τα έγγραφα του δήμου τον διαψεύδουν κατηγορηματικά, όπως σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, παρουσιάσαμε αναλυτικά.

Επιμένει όμως σε δεύτερη ανακοίνωσή του, αδικώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, στο αυτοδιοικητικό του ξεκίνημα, να εστιάζει στο ποσό των 4.000 ευρώ που υπάρχει σήμερα στον κωδικό -9111 του Προϋπολογισμού του δήμου (το ονομαζόμενο αποθεματικό) και θεωρεί ότι αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για άμεσες ανάγκες του δήμου. Και πάλι όμως, ενώ ξέρει την αλήθεια, παραπλανεί ηθελημένα ή αθέλητα.

Του επισημάναμε (σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας) ότι διαθέσιμα χρήματα για άμεσες ανάγκες υπάρχουν σε δεκάδες άλλους κωδικούς του Προϋπολογισμού. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά γιατί απλούστατα κάποια από αυτά τα χρησιμοποίησε ήδη για διάφορες ανάγκες του δήμου! Μήπως λοιπόν, επιμένει να μεταφέρει απόψεις άλλων που κρύβονται πίσω του;

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Την 13/9/2019 με αναμόρφωση του Προϋπολογισμού μεταφέρθηκαν 121.340! ευρώ από 21 κωδικούς που ευρίσκονταν σε περίσευμα, σε άλλα έξοδα (έκτακτα ή όχι) όπως τα ιεράρχησε η σημερινή δημοτική αρχή. Τα χρήματα αυτά λειτούργησαν δηλαδή σαν να υπήρχαν στο αποθεματικό.
  • Την 30/9/2019 έγινε το ίδιο με μεταφορά ποσού 18.000 ευρώ από χρήματα που περίσευαν σε 5 διαφορετικούς κωδικούς.

Δηλαδή 140.000 ευρώ περισσεύματα «βρέθηκαν» και χρησιμοποιήθηκαν από την νέα δημοτική αρχή, ως αποθεματικό, σε ένα μόνο μήνα.

Και το ότι αυτά τα χρήματα ήταν περισσεύματα, πάλι το επιβεβαιώνει το επίσημο έγγραφο του δήμου, στην εισήγηση της αναμόρφωσης που ανέγνωσε ο κ. Σωκράτης Παπαβασιλείου, στο δημοτικό συμβούλιο. (Η αντίστοιχη φωτογραφία φαίνεται πιο κάτω).

Κινούμενη με εντελώς αντίθετη λογική, η ομάδα του Τάκη Λουκόπουλου, για να διευκολύνει, είχε από το καλοκαίρι μεταφέρει 17.000 ευρώ από το αποθεματικό και δημιούργησε νέο κωδικό, για να εξασφαλίσει τον μισθό του νέου δημάρχου και του νέου προέδρου του δ.σ. Γιατί επί 5 χρόνια ο απελθών δήμαρχος, δεν έπαιρνε τον μισθό του και δεν υπήρχε αντίστοιχη πρόβλεψη στον Προϋπολογισμό.

Προτιμούν όμως οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής, να παραπλανούν. Ακόμη και για τους μισθούς των υπαλλήλων κινδυνολόγησαν σε ένα κρεσέντο άδικης επίθεσης, για δικούς τους λόγους.

Έχει μιλήσει όμως και γι αυτά τα φαινόμενα ο Σωκράτης (ο αθηναίος φιλόσοφος).

Είχε τονίσει: «Είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς ένα έργο χωρίς να κάνει κανένα λάθος, αλλά δύσκολο είναι κι αν ακόμα φτιάξει κάτι αλάθητο να μην πέσει σε άδικο κριτή.»

Επιτέλους αγαπητοί φίλοι της διοίκησης του δήμου. Ας σταματήσουμε να αναζητούμε στις λεπτομέρειες του παρελθόντος τους κακούς, αφού στην μεγάλη εικόνα τα πράγματα αναμφισβήτητα δείχνουν διαφορετικά. Το διαβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία, οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών που ελέγχουν τον δήμο και το δείχνει ο Προϋπολογισμός των 55 εκατομμυριων που οφείλετε να υλοποιήσετε.

Καλύτερα να ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου. Κοιτάξτε να εξασφαλίσετε έργα και χρηματοδοτήσεις, να ασχοληθείτε με την καθημερινότητα των Ναυπακτίων.

Διότι, σύμφωνα πάντα με τον Σωκράτη (τον Αθηναίο φιλόσοφο): «Αι μεν βρονταί τους παίδας, αι δε απειλαί τους άφρονας καταπλήττουσι.»

 

Υ.Γ. Στην απάντησή του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωκράτης Παπαβασιλείου εκτός από την συσκότιση που επιχειρεί με το αποθεματικό του δήμου, αναφέρει για μια αναγκαστική κατάσχεση ποσού 90.000 ευρώ που επιβλήθηκε στον δήμο πριν λίγες ημέρες. Ξέχασε να αναφέρει ότι αυτή αφορά σε έργο που έγινε το 2007 (12 χρόνια πριν!). Γιατί άραγε; Ποιά εντύπωση ήθελε να δημιουργήσει; Για ποιό λόγο το θυμήθηκε αρκετές ημέρες μετά και μόνο στην συνεδρίαση του συμβουλίου;

Όσο για το πώς αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους οφειλές, ας ρωτήσει να μάθει πως αντιμετωπίσαμε τις αντίστοιχες, της τάξης του 1.000.000 ευρώ που μας άφησε κληρονομιά, ο συμπράττων με την ομάδα του κ. Μπουλές (πολύ κοντά του κάθεται στο συμβούλιο).

Επιτέλους αγαπητοί φίλοι της νέας διοίκησης του δήμου. Παρατήστε την δημιουργία ψευδών εντυπώσεων και εργαστείτε για το καλό του τόπου μας.

Υ.Γ. 2  Ελπίζουμε την επόμενη φορά που θα εκδόσουμε Δελτίο τύπου, να είμαστε στην ευχάριστη θέση να σχολιάσουμε τις απόψεις της διοίκησης του δήμου για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου. Περιμένουμε τις απόψεις σας να κατατεθούν, από την προεκλογική περίοδο ακόμη. Οι Ναυπάκτιοι, ανυπομονούμε να σας ακούσουμε επιτέλους.

Το γραφείο τύπου της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η δική μας Ζωή σε διαφήμιση στο Λονδίνο!

Published

on

By

Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus

Μια ναυπάκτια φιγουράρει στις διαφημίσεις στα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου.

Η δική μας Ζωή Δενδραμή επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζόμενους για την διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας της Abellio, που εδώ και δύο χρόνια δουλεύει σε αυτήν ως οδηγός.

Αποτέλεσμα, να εμφανίζεται στους δρόμους της μεγαλούπολης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων καθημερινά.

Εδώ και δύο χρόνια, θύμα της κρίσης η Ζωή, ξεκίνησε το ταξίδι της στο άγνωστο, βρίσκοντας εργασία ως οδηγός στα διώροφα λεωφορεία της Βρετανικής πρωτεύουσας, με όπλο το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης που διέθετε και πολλά… κότσια.

Το Nafsweek  εύχεται να έχει υγεία και δύναμη, αποδεικνύοντας καθημερινά την ψυχική της δύναμη και την αξιοσύνη της.

Μπράβο Ζωή μας!!!

Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είμαι και ΕΓΩ υπεύθυνος για την καθαριότητα του Δήμου μου

Published

on

By

δήμος-ναυπακτίας-απορρίμματα-καμπάνια

Την ενημέρωση και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση των δημοτών έχει σαν στόχο η καμπάνια του Δήμου Ναυπακτίας για το θέμα των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα τονίζεται και η συνυπευθυνότητα των δημοτών, ώστε να είναι ο Δήμος καθαρός, μια και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα των απορριμμάτων είναι πλέον ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, με σοβαρές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

 

Τα απορρίμματά μου

Τα βγάζω μετά τις 8 το βράδυ

Δεν τα πετάω σε ακάλυπτους και κοινόχρηστους χώρους

Τα τοποθετώ μέσα στον κάδο και όχι έξω από αυτόν

Τα χωρίζω σε ανακυκλώσιμα και μη, τοποθετώντας τα στον αντίστοιχο κάδο

Κλείνω πάντα το καπάκι του κάδου

 

Τι προσέχω:

ΔΕΝ τοποθετώ μπάζα εντός και πλησίον των κάδων

ΔΕΝ τοποθετώ κλαδιά πλησίον των κάδων

ΔΕΝ μετακινώ τους κάδους

ΔΕΝ σταθμεύω πλησίον των κάδων γιατί εμποδίζω

 

Τι δεν ξεχνώ:

Στους πράσινους κάδους

Δένω καλά τις σακούλες απορριμμάτων

Στους Μπλέ κάδους

Τοποθετώ μόνο ανακυκλώσιμα υλικά(μέταλλο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό) έχοντας φροντίσει για τη μείωση του όγκου τους (π. χ συμπιέζοντας τα χαρτοκιβώτια).

 

Για τα ογκώδη απορρίμματα καλώ την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο Δημότη 15199)

δήμος-ναυπακτίας-απορρίμματα-καμπάνια

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτιά του Θανάση Παπαθανάση στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

By

παπαθανάσης-ένωση-ευρωπαϊκή-φαρμακοποιών

Πρώτος  εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπροέδρου του Πανευρωπαϊκης  Ένωσης Φαρμακοποιών στις Αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συνδυασμοί για την Αντιπροσωπεία στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έλαβαν:
Παπαθανάσης Θανάσης  30 ψήφοι      57,7%
Πανταζής Γιωργος.           12 ψήφοι      23,1%
Πετρόπουλος Πέτρος.      10 ψήφοι     19,2%

Εξάλλου πρώτος εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης και στο ενωτικό ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Αναλυτικά έλαβαν:
Παπαθανάσης Θανάσης  15
Πανταζης Γιώργος            13
Νικάκης Αλέξανδρος.       8
Γκριζης Χρυσοβαλάντης   4
Φούντα Σπυριδουλα.         3
Ραπτάκης Μιχάλης.           3
Μουρκούση Μαρια.            2
Σκαρτσάρης Ανδρέας.        1
Κωταντούλας Αλκιβιαδης   1

Μετά την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη μεγάλη αλλά μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να τους υπηρετώ και να τους εκπροσωπώ με μεγαλύτερη αφοσίωση και πάθος.
Ο φαρμακοποιός βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στους συμπολίτες μας και αποτελεί βασικό πυλώνα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους συναδέλφους μας, να εκσυγχρονίζουμε το φαρμακείο και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Με κοινωνικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ο Φαρμακοποιός καθημερινά ενισχύει το ρόλο του και με συνεργασίες με τους συλλόγους ασθενών αλλά και με όλους τους φορείς είναι ισχυρός σύμμαχος για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας»

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ