Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση “Ενωτικής πρωτοβουλίας” σε Γκίζα: ” Άλλο τα φύκια και άλλο οι μεταξωτές κορδέλες”

Published

on

Απάντηση στην χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της παράταξης “Συνεργασία Πολιτών” του Βασίλη Γκίζα δίνει με νέα ανακοίνωσή της η παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου.

Αναφέρει σε αυτή:

“Αγαπητοί συμπολίτες της Συνεργασίας Πολιτών.

Στην προσπάθειά σας να διαφημίσετε την συμβολή σας, στην επιτυχία της χρηματοδότησης  της δημιουργίας Μεγάλου Πράσινου Σημείου στην Ναυπακτία, ισχυριστήκατε γραπτώς:

«στην διάρκεια της παρούσας θητείας ολοκληρώθηκε η σύνταξη των μελετών».

Σας απαντήσαμε και το επαναλαμβάνουμε:

Οι μελέτες για το Πράσινο Σημείο ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν με την με αριθμό 63/2019 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο αριθμός της απόφασης στην διαύγεια είναι ο 6ΑΔ6ΩΚΓ-Θ5Ι. Η σχετική απόφαση επισυνάπτεται στην ανακοίνωση. Από τότε η απόφαση αυτή και οι σχετικές μελέτες ούτε συμπληρώθηκαν, ούτε τροποποιήθηκαν.

 

05. 6ΑΔ6ΩΚΓ-Θ5Ι Έγκριση μελετων απο δσ για πρασινο σημειο

61Ν97Λ6-5ΞΝ αξιολογηση προτάσεων πρασινο σημειο

Για να δικαιολογηθείτε, σε επόμενη ανακοίνωσή σας, αντί να μας πείτε που τροποποιήθηκαν ή συμπληρώθηκαν οι μελέτες, παρουσιάσατε την συνήθη συνέχιση της αλληλογραφίας με την Υπηρεσία Διαχείρισης (ΜΕΤΑ την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση πρότασης και μελετών), ως τροποποίηση των μελετών.

Δυστυχώς για εσάς, η δι’ εγγράφων αλληλογραφία δεν είναι σύνταξη μελετών. Γι αυτό και δεν υπήρξε καμία νέα απόφαση συλλογικού οργάνου, στην διάρκεια της θητείας σας.  Αν εσείς όμως θέλετε να πανηγυρίσετε γι’ αυτό και να το χαρείτε, κανείς δεν μπορεί να σας στερήσει αυτό το δικαίωμα. Εξ άλλου δεν έχετε συχνά τέτοιες αφορμές. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να απαξιώνετε την δουλειά άλλων.

Αγαπητοί συμπολίτες της παράταξης του κ. Γκίζα.

Τώρα είναι η ώρα σας να δουλέψετε και να παράξετε αποτελέσματα. Δυστυχώς για εσάς, κατά τον Σοφοκλή, «ουκ εξάγουσιν καρπόν, οι μη αληθείς λόγοι».

Συγκεντρωθείτε λοιπόν στο έργο σας και προσπαθήστε να αφήσετε το δικό σας θετικό αποτύπωμα. Η προηγούμενη δημοτική θητεία έχει γράψει την δική της ιστορία. Θα βοηθήσει το να μην την αντιμετωπίζετε όπως η αλεπού τα σταφύλια που δεν μπόρεσε να πιάσει, στον μύθο του Αισώπου.

Αφήστε τα ΘΑ και επικεντρωθείτε τουλάχιστον στην υλοποίηση των έργων. Δείτε την ανάπλαση του κέντρου της πόλης. Ένα χρησιμότατο έργο, παρουσιάζει τεράστιες και αναίτιες καθυστερήσεις στην υλοποίησή του.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δράση κατά των αυξήσεων της Γέφυρας από Δήμους και φορείς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  πριν λίγη ώρα,  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και 5των Σωματείων της δυναμής του, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πρ. δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Γιάννης Νταουσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βάσω Νταουσάνη, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις, με τον βουλευτή του νομού να σημειώνει πως το θέμα θα πρέπει να απαντηθεί κεντρικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την σύμβαση που έχει το κράτος με την Γέφυρα ως “Δρακόντεια”.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλάμβαναν την κοινή στόχευση για την μείωση των διοδίων της Γέφυρας με τις δημοτικές αρχές  της περιοχής να συντονίζονται άμεσα για τον περεταίρω προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με την καταγραφή των προτάσεων αναμένεται άμεσα η σύνταξη ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει:

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων των όμορων με την Γέφυρα δήμων, τον συντονισμό για συνάντηση με Περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα ορίστηκε μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με επικεφαλής τους δημάρχους  Ναυπακτίας και Δωρίδας, τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ,  όπου άμεσα θα συντονιστούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18:30) η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για τις αυξήσεις στη Γέφυρα

Published

on

By

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για αυξήσεις στα διόδια της

Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία Μέλη του δηλώνουν

την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή λειτουργεί επιβαρυντικά στους

εξυπηρετούμενους εργαζόμενους και δημότες της περιοχής μας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, είναι συνεχείς εξανεμίζοντας το

εισόδημα των εργαζομένων, ενώ, αντιθέτως, οι αποδοχές των εργαζομένων

παραμένουν αμετάβλητες.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία της δύναμής του καλούν τους

Δήμους Ναυπακτίας-Δωρίδας και όλους τους φορείς της περιοχής μας σε κοινή

συνάντηση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του

Εργατικού Κέντρου για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί

μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους

τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ