Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση “Συνεργασίας Πολιτών”: Το καλό νέο για το ΕΠΑΛ και η… κακή συνήθεια της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

Published

on

Σε ανακοίνωσή της – απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης για την επισκευή – αποκατάσταση των κτηρίων του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, η δημοτική παράταξη “Συνεργασία Πολιτών” του Βασίλη Γκίζα αναφέρει:

Φτάνει πια με τη διεκδίκηση της πατρότητας των έργων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο «Βελτίωση Υποδομών (Ενίσχυση-Επισκευή των Κτηρίων Πρώην Μηχανουργείου (κτήριο Α) και πρώην Ξυλουργείου (κτήριο Β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου», εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το ποσό των 2.258.075,53 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά συγκεκριμένα στην ανακατασκευή των εργαστηρίων του πρώην Μηχανουργείου και του πρώην Ξυλουργείου, αλλά και των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτήριο της σχολικής μονάδας, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών μέσα σε αυτό.

Την ευχάριστη εξέλιξη ένταξης προς χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, έσπευσε, κατά τη συνήθη τακτική της, να ανακοινώσει η παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Υπό τον φόβο(;) μήπως και βρεθεί άλλη δημοτική αρχή, πλην εκείνης, που έχει κάνει έργο για τον τόπο, μίλησε ούτε λίγο ούτε πολύ για έργο των δικών της ημερών. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε στο ότι «το προγραμμάτισε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου», αλλά προχώρησε παρακάτω παραπληροφορώντας εσκεμμένα τους πολίτες για τα στάδια ωρίμανσης του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το σύνολο των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το έργο, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2019», καθώς επίσης και ότι «τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκε και η σχετική άδεια δόμησης». Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι το εξής: Γιατί κύριοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αφού είχατε ολοκληρώσει, όπως λέτε, το φάκελο των στοιχείων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν προέβη άμεσα στην έκδοση της οικοδομικής άδειας από το καλοκαίρι του 2019; Η απάντηση είναι, για να μην μπαίνετε στον κόπο να τη βρείτε, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των δημοτών, γιατί η ολοκλήρωση των μελετών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας, κάτι που οδήγησε και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας τον Ιανουάριο του 2020. Σε συνέχεια αυτής, με τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ την άνοιξη του 2020, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να ακολουθήσει τώρα η απόφαση ένταξης.

Με λίγα λόγια, για ένα έργο που η διαδικασία των μελετών ξεκίνησε από την δημοτική αρχή Γιάννη Μπουλέ (2011-2014), η παράταξη του κ. Τάκη Λουκόπουλου, επί πέντε(!) χρόνια, δεν κατάφερε ούτε να ολοκληρώσει τη σύνταξη των μελετών ούτε να εκδώσει τη σχετική οικοδομική άδεια ούτε να εξεύρει χρηματοδότηση. Και αντί να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους αυτό συνέβη, σήμερα, υπερβαίνοντας κάθε όριο, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» προκλητικά εμφανίζεται να διεκδικεί την «πατρότητα» και αυτού του έργου.

Οι δημότες ζητούν έργα για τον τόπο μας, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι τα δρομολόγησαν. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για το ότι γίνονται δέκτες αυτού του είδους της ανακοίνωσης, όμως η τακτική της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να σπεύδει να οικειοποιηθεί κάθε τί που γίνεται, αλλοιώνοντας τα πραγματικά γεγονότα, δεν μπορεί να μένει αναπάντητη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο… Έλληνας και το «κόλπο» με το SMS στο 13033 για απεριόριστο χρόνο!

Published

on

By

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι γεγονός και πριν καλά καλά συμβεί εντοπίστηκε το «παράθυρο» για να υπάρχει απεριόριστος χρόνος με το SMS στο 13033.    Το κόλπο  είναι απλό με το σβήσιμο των SMS στο 13033.

Ήδη στην κυβέρνηση εντόπισαν το ζήτημα και καλούν τους πολίτες να μην σβήνουν το SMS προκειμένου από αύριο Δευτέρα που ανοίγουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης, να παραμένουν στην αγορά και πέραν του επιτρεπόμενου ορίου των 2 ωρών.

ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης,  τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας της αγοράς, επεσήμανε ωστόσο ότι θα πρέπει όλοι να δείξουμε την καλή πλευρά του εαυτού μας για να υπάρξει εμπιστοσύνη. Σημείωσε δε, ότι κάθε φορά που ένα sms θα σβήνεται, θα χάνεται και μια θέση εργασίας στο λιανεμπόριο.

Σε ερώτηση σχετικά με το εάν κάποιος θα έχει τη δυνατότητα να στέλνει περισσότερα από ένα sms μετά από τις δύο ώρες, για να συνεχίζει τις αγορές του, ο κ. Σταμπουλίδης, διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να μην παρακαμφθεί το σύστημα «Πήραμε μια απόφαση επανεκκίνησης της οικονομίας, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία, δεν πρέπει να τη χάσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τέλος του μήνα η πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα σε καφέ και εστιατόρια

Published

on

By

Από αύριο Δευτέρα  18 Ιανουαρίου ανοίγει όλο το λιανεμπόριο, χωρίς ραντεβού αλλά με τήρηση των αυστηρών υγειονομικών κανόνων, με τα καταστήματα στις “κόκκινες περιοχές” να λειτουργούν με την μέθοδο click away.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι το άνοιγμα σε καφετέριες και  εστιατόρια σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες

Σύμφωνα με την ίδια πηγή,  το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια και μάλιστα άμεσα, με το  σχέδιο να προβλέπει άνοιγμα τη 1η Φεβρουαρίου.  Μοναδική προϋπόθεση να μείνουν τα κρούσματα στα επίπεδα που είναι σήμερα.

Όσον αφορά τα Σχολεία, εφόσον το άνοιγμα της αγοράς, δε δείξει επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα, τα Σχολεία  (Γυμνάσια –  Λύκεια) αναμένεται  να ανοίξουν σε δύο εβδομάδες.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιόνια στην ορεινή Ναυπακτία – Ποια η κατάσταση των δρόμων

Published

on

By

Χιονοπτώσεις στην ορεινή Ναυπακτία και σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα. Ωστόσο δεν υπάρχουν προβλήματα στον Δήμο Ναυπακτίας, από την ψυχρή εισβολή της κακοκαιρίας «Λέανδρος».

Ο μηχανισμός του Δήμου Ναυπακτίας, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση προκειμένου να επέμβει άμεσα σε περίπτωση που παρουσιαστεί η όποια ανάγκη.

Το οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας παραμένει ανοικτό, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και σε σημεία με υψόμετρο άνω των 500μ. θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.  Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω του ολικού παγετού.

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ