Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση “Συνεργασίας Πολιτών”: Το καλό νέο για το ΕΠΑΛ και η… κακή συνήθεια της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας»

Published

on

Σε ανακοίνωσή της – απάντηση στην χθεσινή ανακοίνωση της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», σχετικά με την έγκριση χρηματοδότησης για την επισκευή – αποκατάσταση των κτηρίων του ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, η δημοτική παράταξη “Συνεργασία Πολιτών” του Βασίλη Γκίζα αναφέρει:

Φτάνει πια με τη διεκδίκηση της πατρότητας των έργων

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο «Βελτίωση Υποδομών (Ενίσχυση-Επισκευή των Κτηρίων Πρώην Μηχανουργείου (κτήριο Α) και πρώην Ξυλουργείου (κτήριο Β) κτηριακού συγκροτήματος ΕΠΑΛ Ναυπάκτου», εντάσσεται προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» με το ποσό των 2.258.075,53 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά συγκεκριμένα στην ανακατασκευή των εργαστηρίων του πρώην Μηχανουργείου και του πρώην Ξυλουργείου, αλλά και των αναγκαίων επεμβάσεων στο υπόλοιπο κτήριο της σχολικής μονάδας, ώστε να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών μέσα σε αυτό.

Την ευχάριστη εξέλιξη ένταξης προς χρηματοδότηση του εν λόγω έργου, έσπευσε, κατά τη συνήθη τακτική της, να ανακοινώσει η παράταξη της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Υπό τον φόβο(;) μήπως και βρεθεί άλλη δημοτική αρχή, πλην εκείνης, που έχει κάνει έργο για τον τόπο, μίλησε ούτε λίγο ούτε πολύ για έργο των δικών της ημερών. Μάλιστα, δεν αρκέστηκε στο ότι «το προγραμμάτισε η δημοτική αρχή του Τάκη Λουκόπουλου», αλλά προχώρησε παρακάτω παραπληροφορώντας εσκεμμένα τους πολίτες για τα στάδια ωρίμανσης του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι «το σύνολο των μελετών και των αδειοδοτήσεων για το έργο, ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2019», καθώς επίσης και ότι «τον Οκτώβριο του 2019 εκδόθηκε και η σχετική άδεια δόμησης». Ένα ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης είναι το εξής: Γιατί κύριοι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αφού είχατε ολοκληρώσει, όπως λέτε, το φάκελο των στοιχείων, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δεν προέβη άμεσα στην έκδοση της οικοδομικής άδειας από το καλοκαίρι του 2019; Η απάντηση είναι, για να μην μπαίνετε στον κόπο να τη βρείτε, προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των δημοτών, γιατί η ολοκλήρωση των μελετών έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας, κάτι που οδήγησε και στην έκδοση της οικοδομικής άδειας τον Ιανουάριο του 2020. Σε συνέχεια αυτής, με τις ενέργειες της σημερινής δημοτικής αρχής και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, το έργο υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ την άνοιξη του 2020, μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να ακολουθήσει τώρα η απόφαση ένταξης.

Με λίγα λόγια, για ένα έργο που η διαδικασία των μελετών ξεκίνησε από την δημοτική αρχή Γιάννη Μπουλέ (2011-2014), η παράταξη του κ. Τάκη Λουκόπουλου, επί πέντε(!) χρόνια, δεν κατάφερε ούτε να ολοκληρώσει τη σύνταξη των μελετών ούτε να εκδώσει τη σχετική οικοδομική άδεια ούτε να εξεύρει χρηματοδότηση. Και αντί να αναζητήσει τους λόγους για τους οποίους αυτό συνέβη, σήμερα, υπερβαίνοντας κάθε όριο, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» προκλητικά εμφανίζεται να διεκδικεί την «πατρότητα» και αυτού του έργου.

Οι δημότες ζητούν έργα για τον τόπο μας, ανεξάρτητα από το ποιος ή ποιοι τα δρομολόγησαν. Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη για το ότι γίνονται δέκτες αυτού του είδους της ανακοίνωσης, όμως η τακτική της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να σπεύδει να οικειοποιηθεί κάθε τί που γίνεται, αλλοιώνοντας τα πραγματικά γεγονότα, δεν μπορεί να μένει αναπάντητη.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργία  Συνδικάτου Οικοδόμων την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή του το  Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας αναφέρει:

“Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπακτίας & Δωρίδας, αποφάσισε  την συμμετοχή του στην 24ωρη Απεργία την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  2024 που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα βασικά είδη διατροφής.
  • Άμεσα επαναφορά της  Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού.
  • Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Ένταξη συναφών ειδικοτήτων στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (γυψοσανιδάδες κ.ά.)
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία στους χώρους εργασίας.

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  

ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΡΑ 9:30 π.μ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ”

 

                                               ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΟΤΣIΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                         ΣΧΙΖΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμική η συγκέντρωση για την γέφυρα του Μόρνου (video)

Published

on

By

Με μία δυναμική κινητοποίηση κάτοικοι της Τοπικής κοινότητας Δάφνης του Δήμου Ναυπακτίας και όχι μόνο, συγκεντρώθηκαν στο κόμβο Μαλαμάτων διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Μόρνου ποταμού που παραμένει κλειστή για πεζούς και οχήματα ένα  χρόνο τώρα.

Δυναμικό «παρών» έδωσαν εκατοντάδες κάτοικοι σε μία ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στον κόμβο Μαλαμάτων, μέσω του οποίου πλέον διεξάγεται η κυκλοφορία μετά το κλείσιμο της γέφυρας.

Αν και τα πρόσφατα νέα ήταν καλά,  μια και βρέθηκε η χρηματοδότηση ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται για την αποκατάσταση της γέφυρας και από τις δύο περιφέρειες,  Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα, οι κάτοικοι παραμένουν δύσπιστοι ως προς την εκταμίευση του ποσού αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου της αποκατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μία και η κατάσταση που έχει ως σήμερα διαμορφωθεί έχει αλλάξει άρδην τις ζωές των κατοίκων και των επαγγελματικών της περιοχής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν η βουλευτής Αιτωλ/νιας  του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ  Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Χρήστος Παίσιος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς και Νίκος Ραυτόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου -Ρισβά, Γιώργος Σιαμαντάς, Γιώργος Γούλας,  Γιώργος Ασημακόπουλος, Σπύρος Γουρζής, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, Πάνος Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας Αριστομένης Χάρος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης  Νίκος Σιτίστας, η επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Μαρία Γράψα, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κατοίκων.

Ηχηρή ήταν η απουσία της δημοτικής αρχής του Δήμου Δωρίδας.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βρέθηκαν τα χρήματα για την γέφυρα του Μόρνου

Published

on

By

Με επιστολή που έστειλε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη,   ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημερώνει πως βρέθηκαν τα χρήματα – ποσό 1.150.000 ευρώ,  που αναλογούν στην Περιφέρεια του για την αποκατάσταση της γέφυρας του Μόρνου ποταμού. Σημειώνει πως με έτοιμη την μελέτη,  το επόμενο βήμα είναι η επίλυση θεμάτων της χρηματοδότησης από δυο διαφορετικά ΠΠΕ των δυο περιφερειών, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση και ακολούθως η δημοπράτηση του έργου το αμέσως επόμενο διάστημα.  Σημειώνεται πως ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ