Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση του Συλλόγου “ΣΚΕΠΗ” για τις …καταγγελίες

Published

on

Ανοικτή επιστολή – απάντηση δημοσιοποιεί ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης  “ΣΚΕΠΗ” μετά το θέμα με τους Ρομά και τις καταγγελίες  για ανυπόστατα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αναφέρει η επιστολή:

“Με θλίψη αναγνώσαμε την  121/27-5-2020 Καταγγελία  του Συλλόγου Ρομά Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, για την οποία ευθύς εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδόλως σχετίζεται ο ΟΤΑ Δήμος Ναυπακτίας (εκ παραδρομής θεωρούμε ότι αναγράφηκε σε άρθρο ηλεκτρονικού τύπου ότι η καταγγελία απεστάλη   από τον  ‘σύνδεσμο διαμεσολάβησης του Δήμου  Ναυπακτίας΄)

Επί των ‘καταγγελλομένων’ από τον Σύλλογο  Ρομά θα πούμε μόνο τα εξής:

Ειρωνικά μας αποδίδεται από τους καταγγέλλοντες ότι   διατηρούμε  για τους μη έχοντες ‘μάρκετ ενδυμάτων’ στην έδρα μας -οικία της οδού Τολμίδου 12 που μας παραχωρείται  δωρεάν εις μνήμη Γ. Μαρλαφέκα- , αλλά,  ναι το  ‘μάρκετ’ αυτό διαμορφώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ‘μάρκετ κρεάτων’ (όπως π.χ. παραμονές του Πάσχα που προμηθεύσαμε με νωπό αρνάκι 30 οικογένειες) , ‘μάρκετ ιχθύων’(όπως π.χ. την 19-5ου-2020, που διανείμαμε 400 κιλά ψάρια δωρεά από την εταιρία ΄΄ΓΑΛΑΞΙΔΙ Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε΄΄.), και γενικότερα ‘μάρκετ’ διαφόρων αγαθών όπως π.χ. την 30-5ου-2020, που  διανείμαμε τρόφιμα και απορρυπαντικά,  δωρεά από την εταιρία εταιρία KOTRONIS PACKAGING), όπου ΟΜΩΣ στο ‘μάρκετ’ αυτό διαθέτουμε  δωρεάν τα αγαθά – που μας  δωρίζουν  αξιέπαινοι συμπολίτες μας– με πολλή αγάπη ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

         Στα πλαίσια της αλληλέγγυας προσφορά μας συνεργαζόμαστε και με την Πρόνοια Δήμου Ναυπακτίας όπου μας γνωστοποιεί  ποίες  είναι οι ανάγκες  συμπολιτών για να συνδράμουμε με την σειρά μας.

          Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας μας,  μία εκ των αξιοθαύμαστων εθελοντών μας που μας συνδράμουν καθημερινά, είπε στην κοπέλα ΡΟΜΑ  που της απευθύνθηκε για δωρεάν ρουχισμό-ΑΦΟΥ πρώτα της είχε δώσει 2 τσάντες ρούχα- να απευθυνθεί στην Πρόνοια για να καταγραφούν εκεί οι ανάγκες της και να μας διαβιβαστούν. Αυτό μόνο.

Δηλαδή, ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αλλά απλά ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΜΕ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝΕ τις ανάγκες τους και αμέσως μετά, δια δωρητών, εθελοντών  και ιδίων πόρων παλεύουμε να τις καλύψουμε.

Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές και εθελοντές  που κάνουν πράξη την θέλησή μας για βοήθεια στους συνανθρώπους μας, ΚΑΙ

         Να κλείσουμε εδώ την σύντομη αυτή ανοικτή επιστολή μας γιατί ΔΕΝ έχουμε τον χρόνο να ασχολούμαστε με αυτούς που  διαπράττουν αξιόποινες πράξεις εναντίον μας (όπως η δια διαδικτύου συκοφαντική δυσφήμηση ) γιατί αναλώνουμε το χρόνο μας σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας .”

Με τιμή

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η γενική γραμματέας                                                     Η Πρόεδρος

        Βιβιάνα Ρήγα                                                           Παναγιώτα Μπούρη

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα χρηματοδότηση σε Δήμους & Σχολικές Επιτροπές – Τι ποσό λαμβάνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Στο ΥΠΕΣ υπέγραψαν σήμερα νέα έκτακτη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 64 εκατ. ευρώ, για τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές, για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους και την εξασφάλιση της θέρμανσης των παιδιών.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται:

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 50 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 176.129  ευρώ

Έκτακτη πρόσθετη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), προς όλους τους δήμους της χώρας, κατά προτεραιότητα για την κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 36.775 ευρώ

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί, φέτος, η ενίσχυση όλων των Δήμων της χώρας με έκτακτη χρηματοδότηση συνολικού ύψους 218 εκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους καθώς και των σχολικών επιτροπών τους για τις δαπάνες θέρμανσης των σχολείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοξοβολίας συνέχεια!

Published

on

By

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

Συνεχίζεται για 2η χρονιά η γνωριμία με το Ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας στη Ναύπακτο!

Μια συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε” με το “Α.Σ.Τ. Πέλοπας”, που έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ενασχόληση μικρών και μεγάλων με το όμορφο αυτό άθλημα, στη πόλη της Ναυπάκτου!

Κάθε Κυριακή υλοποιούνται προπονήσεις από προπονητές του Α.Σ. Τοξοβολίας Πέλοπας και του Lepanto Archery Team, στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

Από τις 10.00 – 11.00 για παιδιά από 5 έως 8 ετών,

11.00 – 12.00 για παιδιά από 9 έως 12 ετών και

12.00 – 13.00 από 13 ετών και άνω.

Η τοξοβολία είναι για όλες τις ηλικίες. Μικρούς και μεγάλους.

Ξεκινώντας, θα διαπιστώσεις τα ψυχικά οφέλη που θα αποκομίσεις, ενώ συγχρόνως θα βελτιώσεις την ισορροπία, τη δύναμη του κορμού και των άνω άκρων, την αντίληψη και τον συντονισμό, την ελαστικότητα καθώς και την αντοχή σου.

Δοκίμασε,

Σε περιμένουμε!

*Πληροφορίες στο τηλ. +30 26340 25016 /  info@prasinomple.gr  /   @nafpaktiaarchery

Τοξοβολία-ναύπακτος-πρασινο-μπλε-lepanto-archery-team

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Οκτώβριο το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία – Τι θα προβλέπει

Published

on

By

δημοτική-αστυνομία-δημος-ναυπακτίας
Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της.

Στη συνέχεια θα γίνουν παρατηρήσεις επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου από τους αρμόδιους φορείς. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή αναμένεται να γίνει στα τέλη Οκτωβρίου.

Ανάμεσα σε αυτό το διάστημα θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία θα ενημερώνει του δήμους για τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα θα καλεί τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού.

Ήδη ορισμένοι δήμοι της χώρας έχουν καταθέσει αιτήματα για την πρόσληψη προσωπικού για την στελέχωση της δημοτικής Αστυνομίας και αφορούν τις προσλήψεις του 2023.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές τα αιτήματα αφορούν λίγο περισσότερες από 200 προσλήψεις.
Οι συγκεκριμένες θέσεις αναμένεται να εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα 27 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο οι δήμοι σε όλο αυτό το διάστημα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν νέες αιτήσεις για την πρόσληψη προσωπικού για τη δημοτική αστυνομία.

Σε ότι αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στη δημοτική αστυνομία, σύμφωνα με παλιότερη ενημέρωση που έχει γίνει από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα επιδιώξουν:

Την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων:
— Ομαδοποίηση αρμοδιοτήτων σε τρεις κατηγορίες, με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τη συχνότητα άσκησής τους.
— Κατάργηση αρμοδιοτήτων που δεν συνάδουν με τον ρόλο της (π.χ. θεώρηση τιμοκαταλόγων των δωματίων των ξενοδοχειακών μονάδων), ή είναι αδύνατον να ασκηθούν από τα στελέχη της (π.χ. τήρηση διατάξεων που αφορούν σε χώρους προσωρινής εγκατάστασης μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων).
— Αναδιατύπωση των αρμοδιοτήτων, προκειμένου να είναι σαφές το πεδίο άσκησής τους (π.χ. Κ.Ο.Κ.)
— Κατηγοριοποίηση Δήμων με βάση αντικειμενικά κριτήρια (έκταση και πληθυσμό) και ανάθεση άσκησης κατηγοριών αρμοδιοτήτων ανά κατηγορία Δήμων.
— Δυνατότητα επιλογής άσκησης αρμοδιοτήτων για τις δύο πρώτες κατηγορίες Δήμων (έως 3.500 μόνιμους κατοίκους και από 3.501 έως 6.000 μόνιμους κατοίκους) και δυνατότητα επιλογής, επιπλέον των υποχρεωτικών, αρμοδιοτήτων για δύο επόμενες κατηγορίες Δήμων (6.001 έως 50.000 μόνιμους κατοίκους και 50.001 έως 100.000 κατοίκους).
— Άσκηση αρμοδιοτήτων κατόπιν στελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας με το ελάχιστα προβλεπόμενο προσωπικό (με πρόβλεψη μεταβατικής διάταξης για τις υφιστάμενες Δημοτικές Αστυνομίες).
— Συσχέτιση ωραρίου Δημοτικής Αστυνομίας με την άσκηση κατηγοριών αρμοδιοτήτων.
— Ρύθμιση όλων των εκκρεμών θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης των δημοτικών αστυνομικών.

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ