Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απάντηση του Συλλόγου “ΣΚΕΠΗ” για τις …καταγγελίες

Published

on

Ανοικτή επιστολή – απάντηση δημοσιοποιεί ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης  “ΣΚΕΠΗ” μετά το θέμα με τους Ρομά και τις καταγγελίες  για ανυπόστατα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Αναφέρει η επιστολή:

“Με θλίψη αναγνώσαμε την  121/27-5-2020 Καταγγελία  του Συλλόγου Ρομά Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, για την οποία ευθύς εξ αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδόλως σχετίζεται ο ΟΤΑ Δήμος Ναυπακτίας (εκ παραδρομής θεωρούμε ότι αναγράφηκε σε άρθρο ηλεκτρονικού τύπου ότι η καταγγελία απεστάλη   από τον  ‘σύνδεσμο διαμεσολάβησης του Δήμου  Ναυπακτίας΄)

Επί των ‘καταγγελλομένων’ από τον Σύλλογο  Ρομά θα πούμε μόνο τα εξής:

Ειρωνικά μας αποδίδεται από τους καταγγέλλοντες ότι   διατηρούμε  για τους μη έχοντες ‘μάρκετ ενδυμάτων’ στην έδρα μας -οικία της οδού Τολμίδου 12 που μας παραχωρείται  δωρεάν εις μνήμη Γ. Μαρλαφέκα- , αλλά,  ναι το  ‘μάρκετ’ αυτό διαμορφώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε ‘μάρκετ κρεάτων’ (όπως π.χ. παραμονές του Πάσχα που προμηθεύσαμε με νωπό αρνάκι 30 οικογένειες) , ‘μάρκετ ιχθύων’(όπως π.χ. την 19-5ου-2020, που διανείμαμε 400 κιλά ψάρια δωρεά από την εταιρία ΄΄ΓΑΛΑΞΙΔΙ Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε΄΄.), και γενικότερα ‘μάρκετ’ διαφόρων αγαθών όπως π.χ. την 30-5ου-2020, που  διανείμαμε τρόφιμα και απορρυπαντικά,  δωρεά από την εταιρία εταιρία KOTRONIS PACKAGING), όπου ΟΜΩΣ στο ‘μάρκετ’ αυτό διαθέτουμε  δωρεάν τα αγαθά – που μας  δωρίζουν  αξιέπαινοι συμπολίτες μας– με πολλή αγάπη ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

         Στα πλαίσια της αλληλέγγυας προσφορά μας συνεργαζόμαστε και με την Πρόνοια Δήμου Ναυπακτίας όπου μας γνωστοποιεί  ποίες  είναι οι ανάγκες  συμπολιτών για να συνδράμουμε με την σειρά μας.

          Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας μας,  μία εκ των αξιοθαύμαστων εθελοντών μας που μας συνδράμουν καθημερινά, είπε στην κοπέλα ΡΟΜΑ  που της απευθύνθηκε για δωρεάν ρουχισμό-ΑΦΟΥ πρώτα της είχε δώσει 2 τσάντες ρούχα- να απευθυνθεί στην Πρόνοια για να καταγραφούν εκεί οι ανάγκες της και να μας διαβιβαστούν. Αυτό μόνο.

Δηλαδή, ΔΕΝ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, αλλά απλά ΔΙΕΡΕΥΝΟΥΜΕ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝΕ τις ανάγκες τους και αμέσως μετά, δια δωρητών, εθελοντών  και ιδίων πόρων παλεύουμε να τις καλύψουμε.

Να πούμε λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές και εθελοντές  που κάνουν πράξη την θέλησή μας για βοήθεια στους συνανθρώπους μας, ΚΑΙ

         Να κλείσουμε εδώ την σύντομη αυτή ανοικτή επιστολή μας γιατί ΔΕΝ έχουμε τον χρόνο να ασχολούμαστε με αυτούς που  διαπράττουν αξιόποινες πράξεις εναντίον μας (όπως η δια διαδικτύου συκοφαντική δυσφήμηση ) γιατί αναλώνουμε το χρόνο μας σε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας .”

Με τιμή

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Η γενική γραμματέας                                                     Η Πρόεδρος

        Βιβιάνα Ρήγα                                                           Παναγιώτα Μπούρη

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο “8ο Corinth Rift Laboratory School” στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Corinth Rift Laboratory School (CRL School 2023) στην πόλη της Ναυπάκτου από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Το Corinth Rift Laboratory είναι ένας κοινός τόπος ερευνητικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής υποδομής παρατήρησης της Ευρασιατικής Τεκτονικής Πλάκας  ως παρατηρητήριο κοντινών ρηγμάτων (πρόγραμμα EPOS).

Πέτυχε να συνταιριάξει δυνάμεις που εργάζονται στον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητές από διαφορετικές ειδικότητες, επιστημονικούς κλάδους και πεδία ενδιαφερόντων, μελετητές σε θέματα κατανόησης των γεωφυσικών φαινομένων και του γεωτεκτονικού υποβάθρου των περιοχών πέριξ του Κορινθιακού κόλπου.

Μέρος των εργασιών του CRL School πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, που πρόσφερε την υλικοτεχνική του υποδομή (εργαστήριο Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων) για την επιμόρφωση μαθητών και καθηγητών και για την παραγωγή νέου επιστημονικού κεφαλαίου.

Η φιλοξενία υποστηρίχθηκε από τον Διευθυντή κ. Χρήστο Ιωάννου, την υποδιευθύντρια Γεωργία Τσιάρα και τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Πλατανιώτη και Κώστα Κραββαρίτη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

452η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου – Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, με κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων να είναι και φέτος η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο Ενετικό Λιμάνι, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η Τελετή της Αναπαράστασης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ, η Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων στο Ενετικό Λιμάνι την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Η σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκη «Ναυς + Πήγνυμι» παραμένει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

 Αναλυτικό Πρόγραμμα της 452ης Επετείου:

(30 Σεπτεμβρίου –  8 Οκτωβρίου 2023)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

 •  16:00, Τουρνουά Σκακιού Blitz «Lepanto»
  Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Α.Σ.Ο.Ν. «Έπαχτος».
  Παραλία Ψανής
  • 21:00, Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
  Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θέατρο Χωρίς Αυλαία
  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Τετάρτη, 4  Οκτωβρίου 2023

 •  21:00, Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή μεσαιωνικής και ελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειου Κατσαρού με θέμα «Τα σχολεία στο Βυζάντιο. Οργάνωση της κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης κατά την περίοδο της μεσοβυζαντινής “αναγέννησης” (11ος -12ος αι.) σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύγχρονης έρευνας». Παρουσίαση: κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς, πρόεδρος Αδελφότητας Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος».
  Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη

Κυριακή, 8  Οκτωβρίου 2023

 • 07:30 – 10:30, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.
  Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου
  • 11:00, Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων
  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Οκτώβριος  2023 (έως 7.10.23)

«Ναυς + Πήγνυμι», Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη.
Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)
Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος, Δήμος Ναυπακτίας, Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΜΕ Απεργία 21 Σεπτέμβρη:  Για το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Published

on

By

Οι παρατάξεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ  – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΑΣ και το Παράρτημα Ναυπάκτου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτ/νίας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 10:30 σήμερα στην πλατεία Κεφαλόβρυσου συμμετέχοντας στην απεργία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, “Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει με το νομοσχέδιο – έκτρωμα” όπως αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

“Για να δοθεί μαχητική εργατική – λαϊκή απάντηση στην πολιτική που φέρνει τη σύγχρονη σκλαβιά, που μετατρέπει σε συντρίμμια τις ζωές των πολλών για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

Δεν χωράει καμιά αναμονή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ορμητική ανάπτυξη της πάλης.

Απεργούμε για να πεταχτεί στα σκουπίδια το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, που άρθρο – άρθρο θωρακίζει την εργασιακή ζούγκλα, η οποία χρόνια τώρα επεκτείνεται σε κλάδους και χώρους δουλειάς.

Γιατί η κυβέρνηση για λογαριασμό της εργοδοσίας παλεύει να κάνει νόμο τη δουλειά «ήλιο με ήλιο» 13 ώρες τη μέρα, την ευελιξία δίχως όρια, τη δουλειά τις Κυριακές, την απεργοσπασία, τις απολύσεις «κατά βούληση» από την εργοδοσία με τον φερετζέ της «δοκιμαστικής περιόδου». Γιατί μετατρέπεται σε ακόμα βαρύτερο «έγκλημα» η απεργιακή κινητοποίηση και η περιφρούρησή της από την υπονόμευση της εργοδοσίας.

Απεργούμε λοιπόν, γιατί εν έτει 2023 δεν μπορεί να θεωρείται παρωχημένο το να δουλεύει ο εργαζόμενος 8ωρο και να ζει από τη δουλειά του.

Με το νομοσχέδιο ομολογείται ότι τα επόμενα χρόνια οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να ζουν από τη δουλειά τους, γι’ αυτό και η κυβέρνηση φτάνει να βαφτίζει «δικαίωμα» την πολλαπλή απασχόληση, τις «συμβάσεις μηδενικών – ελάχιστων ωρών» κ.ο.κ.

Απεργούμε γιατί το «δεν πάει άλλο» πρέπει να δώσει τη θέση του στη διεκδίκηση όλων εκείνων που μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν σήμερα τη ζωή των εργαζομένων, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, οι Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, σύγχρονα δικαιώματα. Το σταθερό ωράριο χωρίς ευελιξία, με κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών. Η προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς, η ουσιαστική προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 74, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – 7ΩΡΟ – 5ΜΕΡΟ – 35ΩΡΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ