Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση καύσης σε όλη τη χώρα

Published

on

Απαγόρευση καύσης σε όλες τις περιοχές της επικράτειας αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω του αυξημένου αριθμού πυρκαγιών που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, μόνο τις δυο τελευταίες ημέρες εκδηλώθηκαν πάνω από 70 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα με κύριο αίτιο την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Η απαγόρευση καύσης– καθώς και οι ανάλογες ποινές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις- ήδη είναι σε ισχύ.

Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Τρίτη, 18/3, λόγω των επικίνδυνων μετεωρολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες και πολύ ισχυροί, ενδεχομένως και θυελλώδεις άνεμοι) που θα επικρατήσουν για την παραπάνω χρονική περίοδο.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψηφίστηκε η εκτέλεση του έργου για το καταφύγιο σκαφών στη Βαριά

Published

on

By

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη  18 Μαρτίου 2025 στις 9:30 π.μ., στην αίθουσα του Κτιρίου «Ναυπακτίας» , το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου Ναυπάκτου, με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την λήψη απόφασης έγκρισης της εκτέλεσης  του έργου με τίτλο «Λιμενική εγκατάσταση εξυπηρέτησης σκαφών στη θέση Ψανή Ναυπάκτου»

Πρόκειται για το καταφύγιο σκαφών που θα κατασκευαστεί στην περιοχή Βαριά, στο μέτωπο μπροστά από τις πρώην νεροτσουλήθρες. Όπως ήταν αναμενόμενο το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου ψήφισε ομόφωνα το θέμα.

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση στην ανακοίνωση Γκίζα για το έργο της πλ. Τζαβελλαίων

Published

on

By

Η εφημερίδα «ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ» απαντά στα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δημάρχου Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα σχετικά με το έργο της ανάπλασης της πλατείας Τζαβελλαίων, με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με αφορμή το δελτίο τύπου του Δημάρχου Ναυπακτίας, στο οποίο επιχειρεί να διαψεύσει το δημοσίευμα της εφημερίδας μας σχετικά με την ακύρωση της ανάπλασης της πλατείας Τζαβελλαίων, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να απαντήσουμε σε κάθε σημείο της ανακοίνωσης του.

  1. Η αλήθεια για την ακύρωση του έργου

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι το έργο «θα εκτελεστεί κανονικά» και ότι «δεν υφίσταται ακύρωση». Ωστόσο, η πραγματικότητα διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς:

  • Το έργο δημοπρατήθηκε, υπογράφηκε σύμβαση και παρέμεινε στάσιμο για σχεδόν τρία χρόνια.
  • Η εργολαβία διαλύθηκε επίσημα μετά από σοβαρές καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από την αδυναμία του Δήμου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του (όπως η μετακίνηση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροφωτισμού).
  • Η ίδια η απόφαση διάλυσης της εργολαβίας επιβεβαιώνει ότι το έργο δεν προχώρησε λόγω ευθυνών του Δήμου και όχι αποκλειστικά του εργολάβου, όπως αναληθώς αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Αυτό που τώρα προτείνει η δημοτική αρχή είναι μια νέα δημοπράτηση, δηλαδή, μια επανεκκίνηση από το μηδέν, γεγονός που πρακτικά ισοδυναμεί με ακύρωση της αρχικής διαδικασίας και ματαίωση του έργου με την υφιστάμενη σύμβαση.

  1. Η πραγματικότητα για τη χρηματοδότηση

Η αναφορά στη χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ δεν αναιρεί το γεγονός ότι το έργο καθυστέρησε και δεν υλοποιήθηκε στην αρχική του μορφή. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι η νέα δημοπράτηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, ούτε έχει αποσαφηνιστεί το χρονοδιάγραμμα.

  1. Ποιος πραγματικά διαστρεβλώνει την αλήθεια;

Η δημοτική αρχή επιλέγει να επιτεθεί στα μέσα ενημέρωσης που αναδεικνύουν τα πραγματικά γεγονότα, αντί να αναλάβει την ευθύνη για τις δικές της αποτυχίες. Το να χαρακτηρίζει «ψευδείς και κατασκευασμένες» τις ειδήσεις που βασίζονται σε επίσημα έγγραφα και στοιχεία, συνιστά μια απέλπιδα προσπάθεια να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

  1. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο

Αν πράγματι το έργο «θα εκτελεστεί κανονικά», γιατί ο εργολάβος αποχώρησε; Γιατί η δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να λύσει τα ζητήματα που οδήγησαν στη διάλυση της εργολαβίας; Πώς εξηγείται ότι από το 2021 μέχρι το 2024 δεν έγινε τίποτα απολύτως στην πλατεία;

Η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη: ένα ακόμα έργο που είχε εξαγγελθεί πανηγυρικά, κατέληξε στις καλένδες λόγω ανικανότητας της δημοτικής αρχής να το υλοποιήσει.

Αντί, λοιπόν, να στοχοποιεί την εφημερίδα μας, η δημοτική αρχή καλό θα ήταν να αναλάβει την ευθύνη των επιλογών της και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η πλατεία Τζαβελλαίων παραμένει χωρίς ανάπλαση εδώ και χρόνια».

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η παραγωγή έργου ενοχλεί – Tο έργο της πλ. Τζαβελλαίων θα εκτελεστεί κανονικά

Published

on

By

Απάντηση στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε πλεύση”, σχετικά με το έργο της πλατείας Τζαβελαίων,   δίνει ο Δήμος Ναυπακτίας μέσα από την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες δημοσιευμάτων που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αλλά στόχο έχουν τη διαστρέβλωση της αλήθειας και μόνο.  Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το έργο της πλατείας Τζαβελλαίων θα εκτελεστεί κανονικά με χρηματοδότηση που έχει εξασφαλιστεί μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται ακύρωση έργου, όπως ψευδώς διακινείται.  Αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι με αποκλειστική ευθύνη και απόφαση του εργολάβου, διαλύθηκε η κοινοπραξία που θα αναλάμβανε την εκτέλεση του έργου, και ως εκ τούτου προχωρούμε στην επαναδημοπράτηση για την απρόσκοπτη ολοκλήρωσή του με νέο εργολάβο.

Η δημοτική αρχή, παρά τη συστηματική διακίνηση ψευδών και κατασκευασμένων ειδήσεων από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, συνεχίζει να εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την υλοποίηση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Το γεγονός αυτό δεν αμφισβητείται και ξεκάθαρα ενοχλεί.”

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ