Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Απαράδεκτη η κατάσταση στην παιδική χαρά του Γριμπόβου

Published

on

Την  διαμαρτυρία της για την κατάσταση που επικρατεί στην παιδική χαρά του Γριμπόβου καταθέτει συμπολίτισσά μας, με ανοικτή επιστολή.  Αναφέρει σε αυτή: 

«Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί συντοπίτες,

Στους κυρίους του δημοτικού συμβουλίου δεν ξέρω πως πρέπει να αναφερθώ, δεν βρίσκω να τους ταιριάζει κάποιος χαρακτηρισμός.

Έχουν απαξιώσει την πόλη σε όλους τους τομείς. Όσο και να προσπαθούν οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι είναι απόντες οπότε και οι εργαζόμενοι πράττουν κατά το δοκούν.

Και τώρα θα σας εξηγήσω γιατί όλο αυτό.

Την Πέμπτη 13/08/2025, επισκέφθηκα με τα εγγόνια μου την παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα από τις ράμπες στο Γρίμποβο.

Η κατάσταση που επικρατούσε ήταν επιεικώς απαράδεκτη.

Είχαν αφοδεύσει οι αγαπητοί γνωστοί συμπολίτες μας (θα τους χαρακτήριζα αλλιώς αλλά θα με κράξετε) σε τέσσερα πέντε σημεία, πάνω στα παιχνίδια και κάτω από αυτά.

Μόλις το αντιλήφθηκα προσπάθησα να απομακρύνω τα παιδιά από τον χώρο, αντιμετωπίζοντας τις γνώστες αντιδράσεις ενός μικρού παιδιού που του στερείς το παιχνίδι.

Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος “Γιατί όλη αυτή η κατάσταση;” . Γιατί έχει αφεθεί πάλι το Γρίμποβο στο έλεος του Θεού;

Οι διοικούντες δεν προλαβαίνουν από τις φωτογραφίσεις στους χορούς και τα πανηγύρια;

Εμείς σαν φορολογούμενοι πολίτες τι πρέπει να κάνουμε ώστε τα παιδιά μας να μην βρίσκονται σε αυτές τις τριτοκοσμικές συνθήκες;

Γιατί να κινδυνεύουν από ηπατίτιδες ή ότι άλλο μπορεί να συμβεί σε αυτές τις καταστάσεις;

Το λιμενικό ταμείο που υπηρετεί τον τόπο που βρίσκεται;

Κατά την γνώμη μου πρέπει να σφραγίσουν τον χώρο της παιδικής χαράς ώστε να μην μπαίνει κανείς, εφόσον δεν είναι διατεθειμένοι να τον διατηρούν στην πρέπουσα κατάσταση, όπως ορίζει και ο νόμος.

Η πόλη μας έχει αυξημένη κίνηση τους 3 μήνες του καλοκαιριού, και ιδιαίτερα τον Αύγουστο. Δεν πρέπει να πλένονται οι χώροι και να συντηρούνται (βαψίματα, συντηρήσεις από φθορές κλπ);

Έχει αναρωτηθεί κανείς πόσο γρήγορα περνά ο καιρός για την επόμενη ψήφο;

Κατσούρη Αλεξάνδρα

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Δευτέρα 19/1 στο ανατολικό τμήμα της Ναυπάκτου

Published

on

By

Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή των πεζοδρομίων

Την Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2026, τίθενται σε εφαρμογή νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου, στο πλαίσιο συνέχισης των εργασιών της κατασκευής των πεζοδρομίων. 

Οι εργασίες αφορούν στο τμήμα από τη συμβολή των οδών Δελφών και Κωστή Παλαμά έως τη συμβολή των οδών Δελφών και Σωκράτους, με κατεύθυνση προς Ιτέα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών, ενώ οι οδηγοί καλούνται να συμμορφώνονται με την ειδική σήμανση και τις υποδείξεις. 

Το έργο με τίτλο «Κατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της ΠΕΟ 48ης» προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την κατασκευή διαβάσεων και ραμπών για την ασφαλή μετακίνηση πεζών και ΑμεΑ, καθώς και την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων για την αντιμετώπιση του χρόνιου και μείζονος προβλήματος των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στις ανατολικές συνοικίες της Ναυπάκτου.  

Το έργο εκτελείται τμηματικά, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η όχληση των κατοίκων και η διατάραξη της κυκλοφορίας.

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Το Νόμπελ ως… δώρο

Published

on

By

Ο πλήρης ευτελισμός του θεσμού, με πρωταγωνιστές τον Τράμπ και την Ματσάδο, να κάνουν μπαλάκι το μετάλλιο του Νόμπελ ειρήνης.

Ήταν γνωστή σε όλους η «πρεμούρα» του Τράμπ να πάρει το βραβείο αυτό, καθότι έσβησε οκτώ, κατά τα λεγόμενά του πολέμους, ανάβοντας ταυτόχρονα άλλους τόσους.

Ο …ειρηνοποιός ηγέτης της υπερδύναμης δέχτηκε ευχαρίστως το «βραβείο» δια χειρός Ματσάδο, παρουσιάζοντας το γεγονός ως προσωπική δικαίωση και αναγνώριση της ειρηνευτικής προσφοράς του.

Είναι σαν να έχεις κατακτήσει το χρυσό  Ολυμπιακό μετάλλιο στην κολύμβηση και να το δίνεις σε κάποιον που δεν ξέρει μπάνιο.

Το πιο γελοίο είναι,  εκείνος να καμώνεται πως το άξιζε, και να το δέχεται!!!  

Ο απόλυτος ευτελισμός του θεσμού!!!

Οι επιλογές της Επιτροπής απονομής, η κίνηση δωρεάς και η αποδοχή, δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, όπου το Νόμπελ Ειρήνης παύει να είναι σύμβολο παγκόσμιας ηθικής αναγνώρισης και μετατρέπεται σε εργαλείο πολιτικής και  προσωπικής ματαιοδοξίας.

Σε κάθε περίπτωση… το πήραμε, το πήραμε!

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ:  Προσφυγή στο ΣτΕ  για τη μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Published

on

By

Σε οργανωμένη θεσμική αντίδραση προχωρά η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη μεταφορά των Υπηρεσιών Δόμησης (ΥΔΟΜ) από τους δήμους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας -ΚΕΔΕ, η Ένωση θα καλέσει οργανωμένα τους δήμους να προσφύγουν κατά της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης, μόλις αυτή γίνει πράξη, ενώ θα ακολουθήσει και προσβολή της αντίστοιχης πράξης της Διοίκησης που θα εκδοθεί για την εφαρμογή της. Οι προσφυγές θα κατατεθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με αίτημα την ακύρωση της διοικητικής πράξης.

Η ΚΕΔΕ, όπως διευκρινίστηκε, δεν μπορεί να ασκήσει αυτοτελή προσφυγή εκ μέρους των μελών της, ωστόσο θα προχωρήσει σε παρέμβαση υπέρ των δήμων που θα προσφύγουν, στηρίζοντας θεσμικά και νομικά τη θέση της Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για πρακτική που έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς στο παρελθόν όπως στην Περίπτωση του Τέλους Ταφής και του ΝΟΚ

Αντίστοιχη στρατηγική ακολουθήθηκε τόσο στην υπόθεση του τέλους ταφής απορριμμάτων, όσο και στην προσφυγή για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ). Και στις δύο περιπτώσεις, η ΚΕΔΕ λειτούργησε συντονισμένα, παρέχοντας στα μέλη της ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο και υποστηρικτικό υλικό για την άσκηση προσφυγών.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ