Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απεργία: Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας από το ΕΚΝΔ

Published

on

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας -ΕΚΝΔ,  συμμετείχε στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική  Απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  την Τετάρτη 6  Απριλίου 2022.

Με προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΕΚΝΔ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πραγματοποίησαν  Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Φαρμάκη της Ναυπάκτου, διεκδικώντας:  Επαναφορά του Κατώτατου Μισθού στα 751ευρώ, άμεση επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, αύξηση Μισθών όλων των κλάδων Εργασίας και άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΚΝΔ Αριστομένης Χάρος και η πρόεδρος του Συλλόγου   εργαζόμενων ΟΤΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας Βάσω   Νταουσάνη.

Σχετικό ψήφισμα με αιτήματα την μείωση των δημοτικών τελών και των τελών  ύδρευσης παρέδωσαν στον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας και του Συλλόγου    Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, που τον επισκέφτηκαν στο Δημαρχείο.

Πέρασαν πάνω από δεκατέσσερα χρόνια που μια βαθιά κρίση ξεκίνησε. Μία κρίση που επηρέασε με το χειρότερο τρόπο, τα εισοδήματά μας τα σχέδιά μας, τις ζωές μας. Μία κρίση, που δυστυχώς συνεχίζεται και σήμερα, δημιουργώντας  μεγαλύτερες ανισότητες και περισσότερες οικονομικές δυσκολίες σε εκατομμύρια  εργαζόμενες και εργαζόμενους.

Μετά και τις επιπτώσεις της Πανδημίας, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας καλείται να σηκώσει στις πλάτες τους και το δυσβάσταχτο κόστος της ακρίβειας από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά του Κατώτατου Μισθού στα 751ευρώ.
  • Άμεση επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
  • Αύξηση Μισθών όλων των κλάδων Εργασίας.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ.

ΑΥΞΗΣΤΕ τους ΜΙΣΘΟΥΣ

Ο Μισθός ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ

Ο Λογαριασμός ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ

Απεργούμε και συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου και των Σωματείων στην Πλατεία Φαρμάκη στις 10:00 το πρωί.

Προσυγκέντρωση ώρα 9:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 253 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 253ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Θέμα «αβλεψίας»…  :

Οι αυξήσεις στις τιμές διέλευσης από τα διόδια της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» για το 2023,  που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία διαχείρισης του έργου, σήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Από τα πρώτα…

#   Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τις  αυξήσεις στα διόδια της Γέφυρας  Χαρίλαος Τρικούπης :

Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας     χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει…

#   6.4 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση επαρχιακών οδών στην Ναυπακτία  :

Οι κυριότερες εργασίες για την αποκατάσταση βλαβών αφορούν σε επανακατασκευή των τμημάτων με εξυγίανσή τους, κατασκευή έργων αντιστήριξης και έργων αποστράγγισης. Επίσης προβλέπεται…

#    Ο δρόμος του Κάστρου της Ναυπάκτου φωτίζεται :

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Κάστρο της Ναυπάκτου.  Το έργο περιλαμβάνει….

#   Χρόνια η «Αβλεψία»    ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Με την Ελλάδα να κινείται σε ρυθμούς των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, μια ημέρα πριν την έναρξη, στις 12 Αυγούστου 2004, ένα όραμα του   Χαριλάου Τρικούπη, γίνεται πραγματικότητα. Εγκαινιάζεται η Γέφυρα…

#   Ένα στα 4 ζευγάρια στην Ελλάδα δεν θα κάνουν παιδί :

Ο  βασικός λόγος που σήμερα έχουμε πολύ περισσότερους θανάτους σε σχέση με τις γεννήσεις, τάση η οποία θα συνεχιστεί και τα επόμενα 30 χρόνια, είναι ότι.…

#   Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος υποβολής  αιτήσεων  δράση «κατάρτιση    Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» :

Το πρόγραμμα «Κατάρτιση Ανέργων, ανάπτυξη επαγγελματικών προσόντων» στοχεύει στη πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και των δεξιοτήτων των ωφελούμενων που θα ενταχθούν…

#    Ηλεκτρονικές αγορές – Οι προτιμήσεις των Ελλήνων και πόσα ξοδεύουν:

Τα κοινωνικά δίκτυα, η αναζήτηση πληροφοριών και το email αποτελούν τους τρεις πρώτους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο…

#    Φωτοβολταϊκά στέγης: Επιδότηση έως 60% σε 300.000 δικαιούχους :

Σε πρώτη φάση, είχε ανακοινωθεί ότι το πρόγραμμα θα δώσει 250.000 άδειες, εκ των οποίων οι 100.000 θα αφορούν οικιακή χρήση, οι 75.000 επαγγελματική στέγη και οι υπόλοιπες 75.000 αγροτική εκμετάλλευση…

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου: Μειώνεται το κόστος διέλευσης – E-pass στα 232 ευρώ μηνιαίως!

Published

on

By

Ειδικότερα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Κωνσταντόπουλου, για “την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διέλευσης από τη Γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης” ο κ. Καραγιάννης είπε ότι όντως εντοπίστηκε μια αύξηση στους καθημερινούς χρήστες της γέφυρας (μηνιαίο πακέτο 42-45 διελεύσεων).

Όπως επισήμανε, το 2022, το πακέτο αυτό διαμορφωνόταν στα 242,56 ευρώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του παραχωρησιούχου, και το 2023 θα ανέβαινε στα 295 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι υπήρξε επικοινωνία και ουσιαστική συζήτηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την “Γέφυρα”, κατά την οποία τονίστηκε ότι “αυτή η αβλεψία θα πρέπει να διορθωθεί”.

“Σας ανακοινώνω ότι η εταιρεία αποφάσισε να αναπροσαρμόσει την τιμή του πακέτου στα 232,90 ευρώ, δηλαδή 10 ευρώ λιγότερα από όσα πλήρωναν οι χρήστες πέρυσι” είπε ο κ. Καραγιάννης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, σε σχετική ανακοίνωση θα προβεί αύριο η εταιρεία “Γέφυρα”.

“Η παρέμβαση της κυβέρνησής μας (στην αύξηση) ήταν άμεση και οφείλω να πω ότι η εταιρεία αντιμετώπισε σοβαρά την αβλεψία, και το λάθος της που έκανε, το διόρθωσε άμεσα” σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωνσταντόπουλος μετέφερε τις διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών και ειδικότερα την αγανάκτηση των εργαζομένων της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των πολιτών. “Όταν θέλει, η κυβέρνηση μπορεί να το κάνει πράξη” είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ