Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απεργιακή συγκέντρωση για τα ΚΔΑΠ – Έκτακτο ΔΣ απόψε στις 10 – Ποιο το σενάριο

Published

on

Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΠΑ.ΣΕΚΔΑΠ, το Σωματείο εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ναυπακτίας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε το βράδυ στην πλατεία λιμανιού της Ναυπάκτου.

Το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Τάκης Λουκόπουλος, Ανδρέας Κοτσανάς και  Γιώργος Γούλας, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της ΚΕΔΝ (φορέας που ανήκουν τα ΚΔΑΠ) Μαρία Ζιαμπάρα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος και εργαζόμενοι στις δομές των ΚΔΑΠ.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ναυπακτίας ζήτησε – απαίτησε όπως τόνισε, την άμεση λύση του προβλήματος από την κυβέρνηση, έστω και «στο και πέντε», καθώς αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο στα ωφελούμενα από το πρόγραμμα παιδιά και τις οικογένειές τους, όσο στους εργαζόμενους στις δομές αλλά και στην τοπική οικονομία, μια και είναι κατά 220.000 ευρώ λιγότερα φέτος τα χρήματα που θα μπουν στην τοπική οικονομία, εξ αιτίας της συρρίκνωσης του προγράμματος.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος ώστε να μην μείνει κανένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ και κανείς εργαζόμενος χωρίς δουλειά.

Με τις συμβάσεις των εργαζόμενων να λήγουν σήμερα 31 Αυγούστου, στις 10 απόψε το βράδυ θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ, με την συμμετοχή του δημάρχου Ναυπακτίας, του αρμόδιου αντιδημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του Nafsweek, το πιθανό σενάριο που θα συζητηθεί είναι η ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζόμενων και η κάλυψη όλων των ωφελούμενων που πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά έμειναν εκτός. Εφόσον ισχύσει αυτό το σενάριο το κόστος θα αναλάβει ο Δήμος με την προοπτική να διεκδικήσει τα χρήματα από το αρμόδιο υπουργείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοτικά Συμβούλια: Εγκύκλιος για τις συνεδριάσεις εν μέσω κορωνοϊού

Published

on

By

Στην έκδοση νέας Εγκυκλίου για τις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των λοιπών συλλογικών οργάνων των Δήμων, κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, προχώρησε το Υπουργείο Εσωτερικών. Είχαν προηγηθεί η 1η Εγκύκλιος στις 13 Μαρτίου , η 2η στις 31 Μαρτίου και η 3η την 29η Μαΐου.

Αυτή τη φορά, σε συνοπτική Εγκύκλιο, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου, διευκρινίζει τα εξής:

« Με τις ανωτέρω σχετικές Εγκύκλιους της Υπηρεσίας μας, διευκρινίστηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού τα συλλογικά όργανα των Δήμων (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή,Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Συμβούλια Κοινότητας), συνεδριάζουν

– είτε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών,

– είτε μέσω τηλεδιάσκεψης,

– είτε δια περιφοράς.

Περαιτέρω, σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους, είτε σε συγκεκριμένες περιοχές είτε στο σύνολο της Χώρας.»

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υποβάθμιση δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Σαφείς οδηγίες δίνονται και μέτρα προστασίας λαμβάνονται για τον covid 19. Τα μέτρα αυτά φαίνεται να προστατεύουν και το δήμαρχο. Οι δημότες έχουν χάσει πλέον κάθε επαφή με τα θέματα του δήμου.

Δημοτικά συμβούλια, όταν γίνονται, γίνονται κυρίως δια περιφοράς και κανείς δεν ενημερώνεται ούτε για τις εισηγήσεις ούτε και για τις αποφάσεις που παίρνονται.

Ακόμα και η σύγκληση δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης, που δεν είναι ότι καλύτερο, έχει ξεχαστεί. Πάνε πολλοί μήνες από τότε που έγινε η τελευταία.

Ο τρόπος που πλέον λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο αναμφίβολα προστατεύει το δήμαρχο. Η υποβάθμιση και η απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου κάνει κακό στους δημότες.

Η έλλειψη έγκυρης και ουσιαστικής ενημέρωσης συνεπάγεται και έλλειψη υπευθυνότητας.  Και αυτό κάνει κακό στη λειτουργία του δήμου, ο οποίος εκπροσωπείται από τον εκάστοτε δήμαρχο.

Δημοσιεύτηκε στην στήλη της e-εφημερίδας μας

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αύριο Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση για την Δημοτική Παιδική Χορωδία

Published

on

By

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, πραγματοποιείται στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής), η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ναυπακτίας για τη φετινή μουσική χρονιά.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη Χορωδία και κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν τα εξής θέματα:

  1. Μέτρα πρόληψης και προστασίας COVID, σύμφωνα με τις εγκυκλίους.
  2. Ορισμός ημέρας και ώρας μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των παιδιών.

Υπεύθυνη είναι η μουσικός Πόλυ Τριανταφύλλου και τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ