Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολογισμός πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής 

Published

on

Ν. Φαρμάκης: «Επιταχύνουμε και μεγαλώνουμε το έργο μας, σχεδιάζοντας ήδη τη Δυτική Ελλάδα του 2030» – Προσκλητήριο ενότητας για το μέλλον

Στοιχεία που δείχνουν μία διαρκώς επιταχυνόμενη και αυξητική δράση για τη Δυτική Ελλάδα, ενισχύοντας σε πολύ σημαντικό βαθμό την αναπτυξιακή δυνατότητα της περιοχής, παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απολογισμού των πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, με υβριδική μορφή (από την αίθουσα συνεδριάσεων και με τηλεδιάσκεψη).

Η ομιλία του κ. Φαρμάκης κινήθηκε σε τρεις ενότητες: Στην πρώτη, έκανε αποτίμηση της μέχρι σήμερα διαδρομής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Παρουσίασε στοιχεία για να καταδείξει την αποτελεσματικότητα και την αλλαγή ταχύτητας. Στη δεύτερη ενότητα κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη Δυτική Ελλάδα με ορίζοντα το 2030, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, απεύθυνε ένα μεγάλο και ανοικτό προσκλητήριο για τη δημιουργία μίας μεγάλης «συμμαχίας».

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Αναφερόμενος σε όσα έγιναν κατά το προηγούμενο έτος, ο Περιφερειάρχης ξεκίνησε από την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών. Όπως είπε, η παρούσα Περιφερειακή Αρχή έχει ήδη διανύσει θητεία 28 μηνών, οι 22 εκ των οποίων σε συνθήκες πανδημίας, για την οποία κινητοποιήθηκαν πόροι ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκές και εθνικές πηγές, ώστε να καλυφθούν ανάγκες των υγειονομικών μονάδων, της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.

Επίσης, μιλώντας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που ανέκυψαν από φυσικά φαινόμενα (φωτιές, πλημμύρες), ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι ενεργοποιήθηκαν πόροι ύψους 70 εκ. ευρώ περίπου, πέρα από τις πιστώσεις που ενεργοποίησε το κεντρικό κράτος και χωρίς να υπολογίζονται οι πόροι που θα ενεργοποιηθούν στη συνέχεια και σχετίζονται με έργα και δράσεις για την ολοκληρωμένη θωράκιση του τόπου μας έναντι της κλιματικής αλλαγής και των υφιστάμενων απειλών.

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Για τον τομέα των υποδομών παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι Κατά την διάρκεια του 2021, ολοκληρώθηκε η παραλαβή πολλών έργων στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και, παράλληλα, εντάχθηκαν 169 νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 356,2 εκ. ευρώ. Επίσης, υπογράφτηκαν 61 συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 109 εκ. ευρώ.

Η εικόνα των έργων ανά Περιφερειακή Ενότητα, είναι η εξής:

·         Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αιτωλοακαρνανίας εντάχθηκαν, ωριμάζουν δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται κατά την περίοδο απολογισμού 49 έργα & μελέτες με προϋπολογισμό 167 εκ. ευρώ

·         Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Αχαΐας εντάχθηκαν, ωριμάζουν, δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται 54 έργα & μελέτες με προϋπολογισμό 150,1 εκ. ευρώ

·         Από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Ηλείας εντάχθηκαν, ωριμάζουν, δημοπρατήθηκαν και εκτελούνται κατά την περίοδο απολογισμού 37 έργα & μελέτες με προϋπολογισμό 160,4 εκ. ευρώ.

Επίσης ένα χρηματοδοτικό «πακέτο» ύψους 40 εκ ευρώ περίπου κατευθύνθηκε σε σημαντικά έργα υποδομής, μικρότερης εμβέλειας που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Σε αυτήν την κατηγορία υπάγονται έργα αστικής αναζωογόνησης, προκειμένου να επιτευχθεί η  αναμόρφωση και η αναβάθμιση των οικισμών, η ανάδειξη – αξιοποίηση – προστασία της παραλίμνιας περιοχής Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, η συντήρηση και αποκατάσταση των εισόδων και εξόδων της Πάτρας, του Πύργου και του Αγρινίου, η μελέτη για την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής της λίμνης Τριχωνίδας, η συντήρηση και αποκατάσταση των προσκυνηματικών χώρων της ΠΔΕ κ.α.

Ιδιαίτερη έμφαση ο Περιφερειάρχης έδωσε σε στοιχεία που καταδεικνύουν την επιτάχυνση έργων και δράσεων. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι  από την αρχή της θητείας της Περιφερειακής αρχής μέχρι και το τέλος του 2021, έχουν υπογραφεί 183 συμβάσεις, προϋπολογισμού 319,3 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 44% του συνολικού προϋπολογισμού ενταγμένων έργων (725,6 εκ ευρώ), τόσο από το εθνικό όσο και από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος. Επιπρόσθετα έδωσε μία σχηματική σύγκριση, για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της ΠΔΕ, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια προέβη στην εκκαθάριση, ενταλματοποίηση και πληρωμή λογαριασμών συνολικού προϋπολογισμού 157,5 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1/3 ολόκληρου του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014 -2020!

Η εικόνα της επιτάχυνσης

ΕΤΟΣ ΕΡΓΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
2021 169 356,2 ΕΚ € 83,5 ΕΚ €
2020 106 270,7 ΕΚ € 59 ΕΚ €
2015 35 48,9 ΕΚ € 24,6 ΕΚ €

 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα:

–          2021: 1446 νέα έργα (196 εκατ ευρώ) – 15 νέες προσκλήσεις (33,7 εκ ευρώ) – 69 εκατ ευρώ νομικές δεσμεύσεις

–          Συγκριτικά με το 2020:

ü  963% αύξηση στην ένταξη νέων έργων

ü  189% αύξηση στον προϋπολογισμό νέων έργων

ü  61,2% αύξηση δαπανών

Σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα ο Περιφερειάρχης ανέφερε  ότι την περίοδο 2019 -2021 δόθηκαν συνολικά 190 εκ. ευρώ σε προγράμματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, σε περισσότερες από 1.800 επιχειρήσεις και στις τρεις περιφερειακές ενότητες.

Επίσης, ως προς την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, ο κ. Φαρμάκης έκανε εκτενή αναφορά στο ολοκληρωμένο  σχέδιο δράσης που έχει εκπονήσει για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ενδεικτικά μίλησε για τη σύνταξη φακέλων αναγνώρισης νέων προϊόντων ως ΠΟΠ ή ΠΓΕ, όπως είναι η πατάτα, η φράουλα, το καρπούζι, το ελαιόλαδο και η χονδροελιά, αλλά και τη σύνταξη φακέλων διερεύνησης των προϋποθέσεων ένταξης για προϊόντα όπως τα ιχθυαλιεύματα, η γραβιέρα, το κρεμμύδι και άλλα. Όμως παρέπεμψε  στο πολύ σημαντικό «πρότζεκτ» με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, τον οργανισμό ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το ίδρυμα καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου που οδηγεί στην εκπόνηση μελέτης που στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταδείξει τις ανάγκες και δυνατότητες δημιουργίας νέων εκπαιδευτικών δομών στη Δυτική Ελλάδα, προσανατολισμένων πάνω στη σύγχρονη αγροτική παραγωγή.

Μιλώντας για τον τουρισμό, ως ένα ακόμα βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Περιφερειακής Αρχής, ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι υπερτριπλασιάτηκαν οι πόροι της τουριστικής προβολής και δημιουργήθηκε η νέα τουριστική ταυτότητα της Δυτικής Ελλάδας, με στόχο να αποκτήσει ο τόπος μας μία ισχυρή και διακριτή ταυτότητα, να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά του και να έλξει επισκέπτες. Έτσι, γεννήθηκε η «Olympian Land», δηλαδή η «Ολυμπιακή Γη.

Σχετικά με δράσεις για την ανάδειξη της ιστορικότητας και της διασύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας με την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, εξασφαλίστηκαν  πόροι ύψους 1,9 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» για να τιμηθεί η «γη της φλόγας», τη γη που άναψε την πρώτη σπίθα της λευτεριάς, τη γη που αγωνίστηκε και έχυσε ποταμούς αίματος για τον ελληνισμό. Σε όλη την Περιφέρεια οργανώθηκε ένα μεγάλο πρόγραμμα 130 εκδηλώσεων που αποτυπώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα westerngreece2021.gr.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2030»

Προχωρώντας στο δεύτερο σκέλος της ομιλίας του, ο κ. Φαρμάκης, παρουσίασε ένα πολύ ισχυρό πλέγμα νέων δράσεων που έχουν ήδη ξεκινήσει να υλοποιούνται και αποσκοπούν στη «Δυτική Ελλάδα 2030».

«Στη “φαρέτρα” μας έχουμε ήδη βάλει μια γενιά νέων έργων που έρχονται να βάλουν τέλος σε μια σειρά μεγάλων ελλειμμάτων του τόπου, έργων που έρχονται να αλλάξουν την εικόνα της Δυτικής Ελλάδας, έργων που αλλάζουν την φιλοσοφία και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ανάπτυξη, την προκοπή, αλλά και την κοινωνική συνοχή», τόνισε.

Στην κατεύθυνση αυτή αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους άξονες, όπως:

• «Παροχή Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» με χρηματοδότηση 1,3 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

• «Μηχανισμός συντονισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Καινοτομίας», με προϋπολογισμό 1,9 εκ. ευρώ.

• Νέος κόμβος πληροφόρησης, «koinoniapde», μία ηλεκτρονική πλατφόρμα εξυπηρέτησης, ενημέρωσης και διαδραστικότητας όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών υγείας της Δυτικής Ελλάδας.

• «Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» που έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με προϋπολογισμό 6,1 εκ. ευρώ.

• Κατάρτιση του επενδυτικού προφίλ της ΠΔΕ. Ένα στρατηγικό «εργαλείο» προσέλκυσης επενδύσεων που έλλειπε από την περιοχή μας.

•Εκπόνηση μελέτης για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, θέτοντας τέλος σε ένα ακόμα μεγάλο έλλειμμα του χθες. Η αναγέννηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Δυτική Ελλάδα περνάει μέσα από τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων.

•«Περιφερειακός Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας» με χρηματοδότηση 1 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

•Εκπόνηση  μελέτης που θα καταδείξει τα ευάλωτα σημεία του τόπου και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε επίπεδο υποδομών.

•Δημιουργία  Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής που θα περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, ένα σύγχρονο υπολογιστικό σύστημα πρόγνωσης ατμοσφαιρικών και κλιματικών μοντέλων.

• Ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, με χρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος, «Α. Τρίτσης».

•Δρομολογούνται διαδικασίες προστασίας των ακτών μας από τη διάβρωση. Εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα τα έργα αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών από το Μονοδένδρι μέχρι τα Τσουκαλαίϊκα με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ και τα αντιδιαβρωτικά έργα στο Καλαμάκι της Δυτικής Αχαΐας με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ.

• Προωθείται σύνταξη μελέτης για την προστασία των ακτών και της παράκτιας περιοχής στην βόρεια πλευρά της Πάτρας, ενώ σε συνεργασία με τους Δήμους, το ίδιο αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται  για τις ακτογραμμές της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.

• Το μεγαλύτερο συνεργατικό ενεργειακό πάρκο στην Ευρώπη, εκτιμώμενου προϋπολογισμού άνω των 100 εκ. ευρώ, που στηρίζεται στη σύσταση των ενεργειακών κοινοτήτων και απορρέει από τη συνεργασία 60 φορέων.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ» ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Στο τελευταίο μέρος της ομιλίας του ο Νεκτάριος Φαρμάκης, απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας, με την φράση:  «Σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια σας καλώ όλους κοντά μας» και επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «Καλώ κοντά μας κάθε πραγματικά προοδευτικό πολίτη που μοιράζεται το ίδιο πάθος και το ίδιο όνειρο με εμάς, για έναν τόπο ισχυρής ανάπτυξης και προκοπής». Απευθυνόμενος μάλιστα στο σώμα παρατήρησε: «Κοιτάζω προς το Περιφερειακό μας Συμβούλιο και με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, βλέπω εδώ μέσα μόνο συμμάχους».

Και επιμένοντας στο πνεύμα συνεργασίας, πρόσθεσε: «Μπορούμε όμως να διανύσουμε απόσταση ακόμα μεγαλύτερη και ακόμα πιο γρήγορα, εάν γίνουμε μία γροθιά. Και ξέρετε, ποτέ σε μία γροθιά δεν είναι ίδια όλα τα δάκτυλα…  Αυτά τα διαφορετικά δάκτυλα όμως, όταν ενώνονται σφιχτά, αποκτούν μεγάλη δύναμη.  Με αυτή τη δύναμη μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά.  Σήμερα λοιπόν, πέρα από αριθμούς και ποσοστά, ανανεώνω την προσωπική μου δέσμευση να είμαι πρώτος στον αγώνα, πρώτος στη δουλειά, πρώτος στην υπηρεσία των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας. Και ζητάω να εμπλουτίσουμε όλοι μαζί τον οδικό χάρτη για τη Δυτική Ελλάδα του 2030».

O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Ακολούθησε ο Απολογισμός Πεπραγμένων του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, Γιώργου Τελώνη, ο οποίος μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των υποθέσεων που φθάνουν στο θεσμό και ανέφερε ενδεικτικές περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι έτος 2019 στο γραφείο του έφτασαν 20 υποθέσεις, ενώ το 2020 ανήλθαν σε 36 και το 2021 έφτασαν τις 95. Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ανέφερε: «Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες νιώθουν την ανάγκη να απευθυνθούν σε εμάς. Αυτό αναμφίβολα είναι κάτι που πιστοποιεί την διαρκώς αυξανόμενη επιδραστικότητα του θεσμού στην κοινωνία.

–  Η παρουσίαση του Απολογισμού 2021 σε διαφάνειες, στο σύνδεσμο: https://we.tl/t-ed7ocHDYqn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού

Published

on

By

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν λίγο πριν την έναρξη του σημαντικού έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού ο ανάδοχος εργολάβος, οι επιβλέποντες μηχανικοί της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος όπου και συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Βασίλη Γκίζα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας κ. Σπύρος Τσέλιος και στενοί συνεργάτες.

Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 1.775.000 ευρώ, το έργο είναι ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.

Όπως διαβεβαίωσαν τόσο ο εργολάβος όσο και οι επιβλέποντες του έργου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση υλικού, κατασκευή νέου καταστρώματος από φυσικούς λίθους, συντήρηση των κρίκων περίδεσης του 19ου αιώνα, αλλά και νέο εξοπλισμό όπως ανοξείδωτους κρίκους περίδεσης, δέστρες, πυργίσκους τροφοδοσίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τον Τάκη Λουκόπουλο ο Κώστας Πλούμης

Published

on

By

Με ανακοίνωσή της η “Ενωτική πρωτοβουλία” καλωσορίζει τον Κώστα Πλούμη και την συμπόρευσή του με την παράταξη για τις  δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

“Εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου συνεχίζουμε να ενώνουμε δυνάμεις και καλωσορίζουμε στην παράταξή μας την Ενωτική Πρωτοβουλία  τον γνωστό επιχειρηματία της πόλης μας κ. Κώστα Πλούμη.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανά (30/1/23 -18:05) η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

 Συνεδριάζει την  Δευτέρα 30-01-2023   και  ώρα  18:05   το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου,  με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας (MoC), στο πλαίσιο της Αποστολής της Ε.Ε. για τις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 2. Έγκριση  κυκλοφοριακής μελέτης του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων σε τμήμα της ΠΕΟ 48ΗΣ.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 3. Έγκριση μελέτης με τίτλο «Κατασκευή προτύπων μη σηματοδοτούμενων διαβάσεων σε επιλεγμένα σημεία μειωμένης οδικής ασφάλειας στους οδικούς άξονες αρμοδιότητας του Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 4. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου Οδοποιία και αναπλάσεις Δ.Ε. Πλατάνου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 5. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ Α.Μ.Ε.Α. ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 6. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) και 2ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ ΔΚ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 7. Έγκριση 5ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (Α.Π.Ε.) για το έργο «Κατασκευή Ειδικού Σχολείου» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 8. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. του Έργου: «ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΔΕ ΠΥΛΗΝΗΣ» (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 9. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Έργου : «Ανάπλαση τμήματος του οικισμού για την τουριστική προβολή της Τ.Κ. Ανθοφύτου. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 10. Παράταση της συνολικής προθεσμίας (χρόνου εκτέλεσης) περαίωσης της πράξης / του έργου «Βελτίωση και καθαρισμός μονοπατιών επιλεγμένων πεζοπορικών διαδρομών και σήμανση στην περιοχή του Δήμου Ναυπακτίας», στο Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020» – Μέτρο 19 «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD) – LEADER» Π.Α.Α. 2014-2020 (ΚΩΔ.Ο.Π.Σ.Α.Α. : 0011465843) της αναδόχου τεχνικής εταιρείας ΓΑΙΟΣΤΑΤ Ε.Ε. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 11. Συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου  «ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Δ.Ε. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΠΛΗΝ Δ.Κ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ » προϋπολογισμού έργου χωρίς ΦΠΑ 316.935,48 €.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 12. Συγκρότηση  επιτροπής   προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Δ.Ε ΠΛΑΤΑΝΟΥ »  προϋπολογισμού έργου  χωρίς ΦΠΑ 158.870,97€. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 13. Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παραλαβής του έργου «Εκσυγχρονισμός πεζοπορικών διαδρομών στην Δ.Ε Αποδοτίας». (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 14. Ονοματοδοσία οδών στην κοινότητα Λυγιά.  (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης)
 15. Υπογραφή της ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής Winbank’’ και της  «Σύμβασης Χορήγησης Πρόσβασης στο Σύστημα Ηλεκτρονικών Πληρωμών e-PPS» του Δήμου Ναυπακτίας με την  Τράπεζα  Πειραιώς  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών μέσω των παραπάνω Συστημάτων. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Τροποποίηση  ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής eBanking’’ με την  Τράπεζα  Eurobank  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών . (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 17. Εισηγητική έκθεση Δ΄ τριμήνου του έτους 2022 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 18. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 19. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του αντικειμένου δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 20. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής δημοσίων συμβάσεων προμηθειών τροφίμων Παιδικών Βρεφικών Σταθμών  για το έτος 2023, βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 21. Συγκρότηση επιτροπής αξιολόγησης ενστάσεων για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών κατά το στάδιο εκτέλεσης για το έτος 2023 βάσει του Ν. 4412/2016. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 22. Σύσταση επιτροπής  παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ 6 Ν.3463/06). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 23. Διαγραφή ποσών από βεβαιωτικούς καταλόγους. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 24. Έγκριση – Ψήφιση Προϋπολογισμού Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου οικονομικού έτους 2023. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 25. Έγκριση-Ψήφιση  Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης  (Ο.Π.Δ.) Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου οικονομικού έτους 2023. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ και του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου : «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 27. Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών & 2ο Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. , και τμηματική αλλαγή κατόπιν αρχαιολογικών ευρημάτων του Έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ».  (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 28. Παράταση της συνολικής προθεσμίας περαίωσης του υποέργου Α/Α 1 της πράξης 5003291, με τίτλο «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) Άνω Χώρας». (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 29. Έγκριση  1ης παράτασης εργασιών του έργου «Υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπακτίας»   (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 30. Ορισμός μελών σε γνωμοδοτική επιτροπή (ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού) για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στη θαλάσσια περιοχή δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών, για το έτος 2023. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 31. Τοποθέτηση  φωτιστικού στην Ναύπακτο (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 32. Τοποθέτηση  φωτιστικού στην ΤΚ Τρικόρφου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 33. Αποδοχή – Κατανομή πίστωσης από Κεντρικούς Αυτοτελείς πόρους έτους 2022 ποσό 36.775,00€ αποκλειστικά για κάλυψη δαπανών θέρμανσης  σχολείων  Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπ/σης Δήμου Ναυπακτίας.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ