Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απονομή απολυτηρίων στους μαθητές του 2ου Λυκείου

Published

on

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Λυκείου σε μια όμορφη, ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση, επιδόθηκαν τα απολυτήρια στους μαθητές της Γ τάξης, παρουσία του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου και  του Δημάρχου Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλου. Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Πέτρος Πιτσιάκκας αφού συνεχάρη τους μαθητές,  τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη ζωή τους και καλά αποτελέσματα στις πανελλαδικές  εξετάσεις, τους τόνισε :

«Η σημερινή εκδήλωση είναι μια συμβολική πράξη επιβράβευσης της ατομικής προσπάθειας κάθε αποφοίτου και ταυτόχρονα εκδήλωση εκτίμησης στο πρόσωπο του καθενός.  Ταυτόχρονα είναι και μια δημόσια ένδειξη ευγνωμοσύνης προς το εκπαιδευτικό προσωπικό του 2ου Λυκείου το οποίο σας «παίδευε» αυτά τα τρία τελευταία χρόνια της σχολικής σας διαδρομής.

Φεύγοντας από το Σχολείο να έχετε πάντα κατά νου ότι τα όρια ενός έθνους καθορίζονται από τα όρια της παιδείας του. Να έχετε υπόψη σας πως «δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες και αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει». Ως ακαδημαϊκοί πολίτες να είστε πιστοί στα πιστεύω σας, ακόμη κι αν αυτή η πίστη ενέχει κόστος. Αγνοείστε τους λαϊκιστές και τους ψεύτικους εμπόρους ελπίδας. Μην απογοητεύεστε και μην σταματάτε με την πρώτη δυσκολία, αλλά να είστε προσηλωμένοι στο στόχο και το σκοπό σας.

Τη μοίρα των λαών την καθορίζουν οι εκλεκτοί που έχουν τη δυνατότητα να συγχρονίζουν το εσωτερικό τους ρολόι με το ρολόι της ιστορίας. Ας προσπαθήσει ο καθένας να είναι ένας από τους εκλεκτούς. Κι αν πάλι «δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, ττουλάχιστον τούτο προσπάθησε όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις» Μην απελπίζεσαι και μη φοβάσαι, αύριο πάλι θα ξημερώσει, αύριο πάλι θα βγεις και θα περπατήσεις κάτω από έναν καινούργιο ήλιο, αύριο θα βγεις και θα περπατήσεις σε καινούργιους δρόμους. Δημιουργείστε, κοαινοτομείστε και αντλείστε παραδείγματα από ανθρώπους πρότυπα και δώστε τον καλύτερο σας εαυτό με πίστη στην πατρίδα και στην αξία Άνθρωπος.

Εκ μέρους όλων των καθηγητών του σχολείου συγχαίρω θερμά εσάς, αλλά και τους γονείς σας, που είναι πάντα δίπλα σας, αφανείς ήρωες της όποιας προσπάθειας και πορείας σας. Περπατήστε τους δύσκολους δρόμους της ζωής και αφήστε τα ίχνη σας, το αποτύπωμα σας. Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση και τιμή τόσο για μας τους καθηγητές σας, όσο και για τους γονείς σας.

Θερμά συγχαρητήρια για όσα πετύχατε και καλή αρχή σε όσα θα πετύχετε».

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό προσφώνησε τους αποφοίτους ως «πολίτες της κοινωνίας» και έδωσε το στίγμα τι είναι πολίτης. Μέχρι τώρα ήταν πολίτες, αλλά από εδώ και στο εξής θα είναι πιο υπεύθυνοι πολίτες.  Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ενδεχόμενο να αισθάνονται μια απογοήτευση λόγω της κοινωνικής κατάστασης και αυτή η απογοήτευση μπορεί να εκφραστεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι η παθητική απογοήτευση που εκφράζεται με τη λέξη του Αριστοφάνη «χαυνοπολίτης», δηλαδή οι νέοι πολίτες να μην ενδιαφέρονται για  την κοινωνία ή και να οδηγούνται σε μια αδράνεια. Ο δεύτερος τρόπος είναι η ενεργητική απογοήτευση που εκφράζεται με τις αναρχικές κινήσεις με τις οποίες δείχνει κανείς μίσος προς την κοινωνία. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ιδιαίτερα ότι πρέπει να αποφεύγουν αυτές τις δύο ακραίες ενέργειες και να ζουν με έμπνευση και όραμα για τη διόρθωση των κακώς κειμένων της κοινωνίας και να αποτελέσουν το «καλό αίμα» που θα μεταγγισθεί στην κοινωνία μας για να καθαριστεί το παλαιό σάπιο αίμα της.

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας και εκπαιδευτικός κ Παναγιώτης Λουκόπουλος προσφώνησε τους αποφοίτους ως φοιτητές και τους ευχήθηκε να έχουν καλά αποτελέσματα στις πανελλαδικές εξετάσεις και ένα όμορφο καλοκαίρι.

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα 27/5 το έργο αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκινά την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις νέες προδιαγραφές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία»

Με αφορμή την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Ένας από τους βασικότερους στόχους που θέσαμε από την πρώτη θητεία μας ως δημοτική αρχή ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Με την έναρξη εκτέλεσης και του συγκεκριμένου έργου βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε αυτό μας το στόχο.  Η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και τη υγεία όλων μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδίνεται η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού

Published

on

By

Μετά από τριάντα μήνες παραδίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Εύηνου ποταμού. Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στην ίδια θέση με την παλιά δίνει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, μια και πρακτικά συνδέει και πάλι την Αιτωλοακαρνανία με την υπόλοιπη χώρα μέσα από την παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της γέφυρας θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα παρουσία του υπουργού μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλ/νίας Θανάση Μαυρομάτη και του του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική πλευρά της γέφυρας προς το Ευηνοχώρι.

Είναι γεγονός πως το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, λόγω της κρισιμότητας της αλλά και της ασφυκτικής πίεσης της τοπικής κοινωνίας, της περιφέρειας και του δήμου Ναυπακτίας.

Tο οδόστρωμα της γέφυρας είναι μήκος 242 μέτρα και έχει συνολικό πλάτος στα 13,5 μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, και πέραν της γέφυρας περιλαμβάνει και υδρομηχανικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ