Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια…»

Published

on

Ως την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, μεσολαβεί αρκετός χρόνος. Δίνεται έτσι η ευκαιρία ανταλλαγής σκέψεων γύρω από την πορεία προς τις εκλογές. Ως τώρα οι υποψήφιοι αρχηγοί των παρατάξεων, κρατούσαν κλειστά τα χαρτιά τους, ως προς τα πρόσωπα που επρόκειτο να πλαισιώσουν τους συνδυασμούς τους.

Λογικό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος της φθοράς των υποψηφίων από τη μακρόχρονη έκθεση στη δημοσιότητα. Με τη νέα νομοθεσία εκλογής των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, την αναλογική, σε συνδυασμό με τις αθρόες μετακινήσεις των συμβούλων από παράταξη σε παράταξη, τα πράγματα αλλάζουν.

Οι συνδυασμοί πολλαπλασιάζονται. Ο εκλογικός νόμος ευνοεί, όσους έχουν σχετική απήχηση στην κοινωνία. Από την άλλη όμως «σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια που φεύγει», για τους συνδυασμούς της πλειοψηφίας που με την πριμοδότηση, έβγαζαν τη μερίδα του λέοντος σε συμβούλους.

Όχι μόνο το λένε αλλά και το πιστεύουν οι περισσότεροι από τις πλειοψηφίες. Άλλοι είναι έτοιμοι να το καταλάβουν στην κάλπη. Αυτοί βέβαια φεύγουν. Το ερώτημα του πολίτη είναι ποιοι έρχονται ν’ αντικαταστήσουν αυτούς που αποχαιρετούν την Αλεξάνδρεια.

Η πρόβλεψη κυμαίνεται μεταξύ εύκολης και δύσκολης. Από τις συζητήσεις που γίνονται, αρκετοί αδιαφορούν και δε θέλουν να γνωρίζουν. Γιατί; Στις εκλογές ο ψηφοφόρος απλά ψηφίζει και φεύγει για το σπίτι του. Ξαναεμφανίζεται ύστερα από τέσσερα χρόνια ή σε κάποιες άλλες εκλογές.

Πίσω παραμένουν οι τριάντα ως εξήντα σύμβουλοι. Λέγεται γι’ αυτούς αποφάσισε ο κυρίαρχος λαός. Επαναλαμβάνεται ανενδοίαστα ο κυρίαρχος λαός.  Μια απάντηση που δε χαρακτηρίζεται λάθος. Δεν είναι όμως και απόλυτα σωστή. Γιατί πριν την απόφαση του κυρίαρχου λαού, αποφασίζει ο αρχηγός του συνδυασμού ποιοι οι εκλεκτοί του ψηφοδελτίου. Στη συνέχεια έρχεται ο εκλογικός νόμος της αναλογικής, που παρέχει την ευχέρεια εκπροσώπησης σε απίθανους.

Ο εκλογικός νόμος, σε συνδυασμό με όσα καταγγέλλονται για μια αυτοδιοικητική αρχή, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, ανεξάρτητα αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καλλιεργεί την οργή των ψηφοφόρων. Στα έδρανα των συμβούλων κάθονται μέλη που ποτέ δεν είχαν παρουσία στα κοινά. Άλλα μέλη τα οποία στο πέρασμά τους από το αξίωμα του αιρετού, δεν άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Έτσι διαμορφώνεται μια αρχή Βαβυλωνίας.

Ας όψεται το σκάουτινγκ που ψάχνει για φίρμες. Αυτές φέρνουν ψήφους και συχνά χαρίζουν τη νίκη. Σ’ αυτό το σημείο της επιλογής των υποψηφίων είναι μεγάλη η ευθύνη του αρχηγού της παράταξης. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η ευθύνη της κατάρτισης του ψηφοδελτίου, είναι μεγαλύτερη από αυτή της επίδοσης.

# Δημοσιεύθηκε στην Ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek στην στήλη ΤΟΜΕΣ, που γράφει ο Βασίλης Πολιτόπουλος

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου ΑΔΚΝ- Γ. Μπουλέ (video)

Published

on

By

“Κάλεσμα στον αγώνα για να αρχίσουμε το κοινό ταξίδι της νέας τετραετίας απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας”

                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Μπουλές: «Η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές»

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας του Γιάννη Μπουλέ αναφέρει σχετικά με την εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της παράταξης, που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου:

 

 «Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές – Η Ναυπακτία  δεν αντέχει ούτε επαναλήψεις ούτε και νέους  πειραματισμούς.

      Πολύ μεγάλη και ιδιαίτερα θερμή υπήρξε  η ανταπόκριση του κόσμου στα  εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα νίκης για τις εκλογές του Μαίου.

Αυτό το δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και νίκης καθώς και του  σεβασμού στον πολίτη και στις αρχές και αξίες της χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης μετέδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του.

Ο σεβασμός στον πολίτη που διαπνέει την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας αποτυπώθηκε και στη χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση, η οποία οργανώθηκε από την ίδια την παράταξη με τρόπο που να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της πόλης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην παρεμποδιστεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να κινηθούν ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  στο ατύχημα που συνέβη πριν την έναρξη της εκδήλωσης των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουλές τόνισε τα χαρακτηριστικά και τη  λειτουργία της παράταξης, η οποία έχει συνεχή και δυναμική πορεία  είκοσι ετών. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σήμερα όλοι εδώ.  Έχουμε ενώσει όλοι τις δυνάμεις μας ξεπερνώντας κομματικές διαφορές, ελεύθεροι από εξαρτήσεις, αφοσιωμένοι στο δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετούμε με ήθος και εντιμότητα, με  καθαρότητα,  με διαφάνεια, με γνώση, με εργατικότητα,  με ειλικρίνεια και σοβαρότητα

Είμαστε η μοναδική  παράταξη στη Ναυπακτία με συνεχή παρουσία 20 ετών. Για αυτό είμαστε και η παράταξη που ενώ μένει  σταθερή στις αρχές και τις αξίες της  διαρκώς ανανεώνεται.  Νέες ιδέες και νέα πρόσωπα συντάσσονται δίπλα στη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει σε αυτή την αυτοδιοικητική  πορεία. 

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ, γιατί όλοι έχουμε κάνει την Επιλογή μας. Έχουμε επιλέξει να λέμε την αλήθεια,  να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί. Και έχουμε αποδείξει ότι δεν μένουμε στα λόγια αλλά προχωρούμε σε πράξεις και έργα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε συνοπτικά στο τιτάνιο έργο που έγινε κατά τη δημοτική περίοδο 2011-2014 που η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ανέλαβε μέσα σε βαθιά περίοδο οικονομικής κρίσης να συγκροτήσει, να οργανώσει, να ξεχρεώσει το δήμο, να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα και να παραδώσει έργα πνοής μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια, στη μικρότερη δηλαδή χρονικά δημοτική θητεία που υπήρξε ποτέ. Επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Με σχέδιο και σκληρή δουλειά παράξαμε έργο πνοής  σε δυόμιση χρόνια πραγματικής θητείας και παραδώσαμε ένα δήμο οργανωμένο και με    1, 5 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία του, σύμφωνα με τον ορκωτό ελεγκτή που επέλεξε η σημερινή δημοτική αρχή».

Κατόπιν επεσήμανε τη στάση που κράτησε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας ως αντιπολίτευση στηρίζοντας με απόλυτο σεβασμό την επιλογή της κοινωνίας, υπερασπιζόμενη όμως ταυτόχρονα τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, που αποτελούν τη βάση της πολιτικής φιλοσοφίας της παράταξης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις της νέας εποχής του Κλεισθένη επισημαίνοντας:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και η Ναυπακτία χρειάζεται συλλογική προσπάθεια και όχι προσωπικές πολιτικές.

Η συλλογική προσπάθεια υπηρετεί το κοινό συμφέρον των δημοτών μέσα στο οποίο βρίσκεται και το ατομικό συμφέρον του καθενός μας.

Οι προσωπικές πολιτικές εξυπηρετούν ατομικά και πελατειακά συμφέροντα, εμποδίζουν την ανάπτυξη του δήμου και παγιδεύουν την κοινωνία σε ένα ρουσφετολογικό, αναξιοκρατικό και τελικά άδικο σύστημα διοίκησης.

Ο καθένας από εμάς έχει εμπειρία τέτοιων προσωπικών πολιτικών που κυριάρχησαν στο δήμο μας την τελευταία κυρίως πενταετία.

Η Ναυπακτία  δεν αντέχει ούτε τέτοιες επαναλήψεις ούτε και νέους  πειραματισμούς.

Σε αυτή τη νέα εποχή του Κλεισθένη με πυξίδα το συμφέρον του Δήμου, ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία, τις αστείρευτες δυνάμεις της Ναυπακτίας, την πίστη και την αφοσίωση σε αξίες και αρχές που προάγουν το κοινωνικό συμφέρον και τον πολιτισμό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δυναμικό μήνυμα Μπουλέ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου

Published

on

By

Πλήθος κόσμου υποδέχτηκε τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ στο εκλογικό του κέντρο, δίνοντας το μήνυμα της νίκης της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη  και φίλοι της παράταξης άκουσαν τον υποψήφιο δήμαρχο να μιλά για τους στόχους και το όραμα της ΑΔΚΝ για την Ναυπακτία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, βάλαμε τα θεμέλια με την συνένωση των έξι δήμων της Ναυπακτίας και θα συνεχίσουμε το όραμά μας για τον τόπο.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ