Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόφαση «φρένο» στις αποφάσεις δημάρχων για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες

Published

on

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αναφέρεται στην νίκη που πέτυχαν τα Σωματεία εργαζόμενων νομού Αιτωλ/νιας, ανατρέποντας την απόφαση του Δήμου Μεσολογγίου για την εκχώρηση σε ιδιώτη του Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου.  Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί  δεδικασμένο, που θα ανατρέψει αντίστοιχες αποφάσεις δημάρχων – όπως αυτή στον Δήμο Ναυπακτίας.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) χαιρετίζει τη σημαντική νίκη που πέτυχαν τα Σωματεία Εργαζομένων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα την ανατροπή της απόφασης του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να εκχωρήσει επί της ουσίας Υπηρεσίες και Αρμοδιότητες του Δήμου στους ιδιώτες.

Τα Σωματεία Εργαζομένων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, συγκεκριμένα, δεν δέχτηκαν την εκχώρηση σε ιδιώτη του Εσωτερικού Ελέγχου που προσπάθησε να επιβάλει ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Προσέφυγαν αρμοδίως, ζήτησαν και κατάφεραν την ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου με την οποία μόνος του έκρινε κι αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι με τα απαραίτητα προσόντα για να αναλάβουν τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή.

Για να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση του μάλιστα ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου μεθόδευσε τις διαδικασίες. Δεν έφερε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποχρεωτική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και την ένταξη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στο οργανόγραμμα του Δήμου.

Ένα… έγκλημα εκ προμελέτης.

Οι εκπρόσωποι των τριών Σωματείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τον εκπρόσωπο του Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., παρέστησαν όπου χρειάστηκε, σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Όργανα και κατάφεραν να απορρίψουν τις αιτιάσεις του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.           Η τελική ομόφωνη απόφαση με 3-0 δικαίωσε πανηγυρικά τους Εργαζόμενους. Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη που δημιουργεί δεδικασμένο και μπορεί πλέον να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς των Δημάρχων ανά την επικράτεια.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την απόφαση φραγμό στην εκχώρηση Υπηρεσιών και Αρμοδιοτήτων των Δήμων στους ιδιώτες και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι τους είναι πανταχού παρόντες. Χρειάζεται διαρκής αγώνας και προσπάθειες προκειμένου να προασπισθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πώς η Δημόσια περιουσία, τα δημόσια αγαθά δεν είναι ασημικά προς εκποίηση.

Η Ομοσπονδία υπήρξε αλληλέγγυα, συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι Σύλλογοι και τα Σωματεία μέλη της προκειμένου να διαφυλάξουν τα δημόσια αγαθά, προς όφελος των πολιτών, από τα αρπακτικά του κεφαλαίου και τους εντολοδόχους Αιρετούς.»

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δράση κατά των αυξήσεων της Γέφυρας από Δήμους και φορείς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  πριν λίγη ώρα,  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και 5των Σωματείων της δυναμής του, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πρ. δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Γιάννης Νταουσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βάσω Νταουσάνη, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις, με τον βουλευτή του νομού να σημειώνει πως το θέμα θα πρέπει να απαντηθεί κεντρικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την σύμβαση που έχει το κράτος με την Γέφυρα ως “Δρακόντεια”.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλάμβαναν την κοινή στόχευση για την μείωση των διοδίων της Γέφυρας με τις δημοτικές αρχές  της περιοχής να συντονίζονται άμεσα για τον περεταίρω προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με την καταγραφή των προτάσεων αναμένεται άμεσα η σύνταξη ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει:

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων των όμορων με την Γέφυρα δήμων, τον συντονισμό για συνάντηση με Περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα ορίστηκε μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με επικεφαλής τους δημάρχους  Ναυπακτίας και Δωρίδας, τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ,  όπου άμεσα θα συντονιστούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18:30) η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για τις αυξήσεις στη Γέφυρα

Published

on

By

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για αυξήσεις στα διόδια της

Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία Μέλη του δηλώνουν

την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή λειτουργεί επιβαρυντικά στους

εξυπηρετούμενους εργαζόμενους και δημότες της περιοχής μας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, είναι συνεχείς εξανεμίζοντας το

εισόδημα των εργαζομένων, ενώ, αντιθέτως, οι αποδοχές των εργαζομένων

παραμένουν αμετάβλητες.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία της δύναμής του καλούν τους

Δήμους Ναυπακτίας-Δωρίδας και όλους τους φορείς της περιοχής μας σε κοινή

συνάντηση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του

Εργατικού Κέντρου για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί

μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους

τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ