Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόφαση «φρένο» στις αποφάσεις δημάρχων για εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες

Published

on

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) αναφέρεται στην νίκη που πέτυχαν τα Σωματεία εργαζόμενων νομού Αιτωλ/νιας, ανατρέποντας την απόφαση του Δήμου Μεσολογγίου για την εκχώρηση σε ιδιώτη του Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου.  Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί  δεδικασμένο, που θα ανατρέψει αντίστοιχες αποφάσεις δημάρχων – όπως αυτή στον Δήμο Ναυπακτίας.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) χαιρετίζει τη σημαντική νίκη που πέτυχαν τα Σωματεία Εργαζομένων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα την ανατροπή της απόφασης του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου να εκχωρήσει επί της ουσίας Υπηρεσίες και Αρμοδιότητες του Δήμου στους ιδιώτες.

Τα Σωματεία Εργαζομένων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, συγκεκριμένα, δεν δέχτηκαν την εκχώρηση σε ιδιώτη του Εσωτερικού Ελέγχου που προσπάθησε να επιβάλει ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

Προσέφυγαν αρμοδίως, ζήτησαν και κατάφεραν την ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου με την οποία μόνος του έκρινε κι αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι με τα απαραίτητα προσόντα για να αναλάβουν τη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή.

Για να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση του μάλιστα ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου μεθόδευσε τις διαδικασίες. Δεν έφερε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο την υποχρεωτική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και την ένταξη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στο οργανόγραμμα του Δήμου.

Ένα… έγκλημα εκ προμελέτης.

Οι εκπρόσωποι των τριών Σωματείων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μαζί με τον εκπρόσωπο του Γ.Σ. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., παρέστησαν όπου χρειάστηκε, σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και Όργανα και κατάφεραν να απορρίψουν τις αιτιάσεις του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.           Η τελική ομόφωνη απόφαση με 3-0 δικαίωσε πανηγυρικά τους Εργαζόμενους. Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη που δημιουργεί δεδικασμένο και μπορεί πλέον να βάλει φρένο στους σχεδιασμούς των Δημάρχων ανά την επικράτεια.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. χαιρετίζει την απόφαση φραγμό στην εκχώρηση Υπηρεσιών και Αρμοδιοτήτων των Δήμων στους ιδιώτες και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι τους είναι πανταχού παρόντες. Χρειάζεται διαρκής αγώνας και προσπάθειες προκειμένου να προασπισθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν πώς η Δημόσια περιουσία, τα δημόσια αγαθά δεν είναι ασημικά προς εκποίηση.

Η Ομοσπονδία υπήρξε αλληλέγγυα, συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι Σύλλογοι και τα Σωματεία μέλη της προκειμένου να διαφυλάξουν τα δημόσια αγαθά, προς όφελος των πολιτών, από τα αρπακτικά του κεφαλαίου και τους εντολοδόχους Αιρετούς.»

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από  Σάββατο 15 Ιουνίου  πεζόδρομοι οι  παραλιακοί δρόμοι

Published

on

By

 Από αύριο Σάββατο, 15 Ιουνίου εφαρμόζονται οι πεζοδρομήσεις των παραλιακών οδών Γριμπόβου και Ψανής.
Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμιο Ναυπακτίας  από το Σάββατο, 15 Ιουνίου 2023 τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο της πεζοδρόμησης στις οδούς Καθόδου Δωριέων (παραλιακή οδός Γριμπόβου) και Ναυμαχίας Ναυπάκτου (παραλιακή οδός Ψανής).

Για την οδό Καθόδου Δωριέων το μέτρο θα ισχύσει έως μία εβδομάδα πριν την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο και από 26 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου, λόγω της εμποροπανήγυρις του Αγίου Δημητρίου, σε εκτέλεση της 157/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για την οδό Ναυμαχίας Ναυπάκτου το μέτρο θα ισχύσει έως μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σχολικού έτους τον Σεπτέμβριο 2023.

Λόγω της εφαρμογής του μέτρου πεζοδρόμησης των παραλιακών οδών, καλούνται οι επαγγελματίες να πραγματοποιούν τις φορτοεκφορτώσεις τους τις ώρες μεταξύ 7:00’-9:00’ (πρωί).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησε η υπογειοποίηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στον Δήμο Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκίνησε να εκτελείται το σημαντικό έργο υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ ευρώ, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του δικτύου έναντι των καιρικών φαινομένων.

Το έργο εκτελείται από τον ΔΕΔΔΗΕ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και για τον Δήμο Ναυπακτίας προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου μέσης και χαμηλής τάσης μήκους 11 km περίπου.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής παρεμβάσεις:

  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης στην περιοχή του Κάστρου Ναυπάκτου, μήκους 0,5 km
  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης και Χαμηλής Τάσης στην οδό Αθ.Νόβα και των κάθετων οδών προς τη θάλασσα, μήκους 5 km
  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης Τάσης από την Περιμετρική Ναυπάκτου Βομβοκού έως Αγροτικές Αποθήκες, μήκους 3,5 km.
  • Υπογειοποίηση του Δικτύου Μέσης Τάσης από Δάφνη έως Παλαιοχωράκι, μήκους 2,2 km

Το σημείο όπου ξεκίνησε η εκτέλεση του έργου στην Δάφνη, επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Τσουκαλάς, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Αγρινίου κ. Λάζαρος Λαζαρίδης, η Προϊσταμένη ΔΕΔΔΗΕ Πρακτορείου Ναυπάκτου κ. Μαριάννα Κοτρώτσου και ο Υπεύθυνος Μελετών ΔΕΔΔΗΕ Πρακτορείου Ναυπάκτου κ .Κώστας Αγγελόπουλος.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος κ. Γκίζας «Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το έργο του ΔΕΔΔΗΕ πέρα από το ότι ενισχύει την ανθεκτικότητα του δικτύου, ταυτόχρονα εκσυγχρονίζει και αναβαθμίζει σε επίπεδο ασφάλειας και αισθητικής τον Δήμο μας».

Σημειώνεται ότι, τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση για την υπογειοποίηση του δικτύου στις οδούς Δημοκρατίας και Ελευθερίας στην περιοχή της Ψανής, με τις εργασίες στην περιοχή να συνεχίζονται από τον Σεπτέμβριο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέχρι 38 βαθμούς Κελσίου, Τετάρτη & Πέμπτη στην Ναύπακτο

Published

on

By

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σχετικά με τις επόμενες ημέρες όπου αναμένεται στη χώρα εκτεταμένος καύσωνας.

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής και την κεντρική Μεσόγειο επεκτείνονται ανατολικότερα και θα προκαλέσουν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τρίτη (11/6) η θερμοκρασία θα φθάσει:

Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (12/6/2024) και την Πέμπτη (13/6/2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.

Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς.

Την Παρασκευή (14/6/2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

Στην περιοχή της Ναυπάκτου η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ