Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Από καρδιάς” η ανάρτηση της Μαρίας Ζιαμπάρα

Published

on

Με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανακοίνωση,  με τον τίτλο  “Από καρδιάς” που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο f/b,  η επικεφαλής της ΑΔΚΝ  Μαρία Ζιαμπάρα, ευχαριστεί όλους εκείνους που συμπορεύτηκαν στην 25ετή  διαδρομή της παράταξης, ενώ κάνει σαφή τόσο την δική της στάση όσο και των στελεχών της ΑΔΚΝ από εδώ και πέρα.  Αναφέρει:
“Η ΑΔΚΝ δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές του Οκτώβρη. Επίσης κεντρικά δεν θα συμμετάσχει σε καμιά συζήτηση και διαδικασία συνεργασίας με καμία δημοτική παράταξη. Ένας ακόμη σταθμός στην πορεία της ΑΔΚΝ και για μένα προσωπικά η χθεσινή μας απόφαση.
Μια ακόμη συλλογική απόφαση που πάρθηκε σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα αλλά διατηρώντας, όπως πάντα, πολύ ψηλά τον πήχη της πολιτικής συζήτησης και του πολιτικού ήθους.
Για μια ακόμη φορά νιώθω ευγνωμοσύνη που συνέδεσα την πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση με την ΑΔΚΝ.
Ένα μεγάλο σχολείο που διδάσκει πολιτικές αξίες και αρχές που δυστυχώς εκλείπουν. Τις αξίες της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο μέσα από την πολιτική ακεραιότητα, την υπεράσπιση του δημοσίου χρήματος, τη δημιουργικότητα και το πραγματικό νοιάξιμο για το συνάνθρωπο που δεν ταυτίζεται με το προσωπικό βόλεμα αλλά με τη γενικότερη ευδαιμονία της συλλογικής ζωής.
Φορέας και δέσμια λοιπόν αυτών των αξιών παραμένω πιστή και αφοσιωμένη στην ΑΔΚΝ.
Πιστεύω ότι η ΑΔΚΝ και οι αξίες που εκπροσωπεί θα αποτελέσουν φάρο στην τοπική πολιτική ζωή τα επόμενα χρόνια για όσους πραγματικά νοιάζονται για τούτο τον ευλογημένο τόπο.
Η πεποίθηση μου αυτή, που σε κάποιους μπορεί να φαντάζει μεγαλόστομη, πηγάζει από τις συζητήσεις που έκανα προσωπικά αυτούς τους δυο μήνες με πολλούς πολιτικά σκεπτόμενους συμπολίτες μας στην προσπάθεια συγκρότησης του ψηφοδελτίου με τα πολιτικά κριτήρια που ως παράταξη έχουμε θέσει.
Πιστεύω ότι μέσα στην πενταετία που ακολουθεί θα ξεπεραστούν τα διλήμματα που τους απομακρύνουν από την ενεργή εμπλοκή τους στα κοινά, διλήμματα του τύπου «πού να μπλέξω».
Για μένα αυτοί οι δύο μήνες υπήρξαν πολύ εποικοδομητικοί και σας ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Πρωτίστως τους πιστούς συνοδοιπόρους της παράταξης που στέκονται βράχος όλα αυτά τα χρόνια, όσους δέχτηκαν να μπουν υποψήφιοι για πρώτη φορά και μάλιστα χωρίς κανένα τάξιμο, χωρίς καμία πίεση κι όλους αυτούς που ειλικρινά στήριξαν την προσπάθεια μας αυτή την περίοδο.
Είναι αυτονόητο και δεδομένο ότι δεν θα είμαι υποψήφια με καμία άλλη δημοτική παράταξη.
Το γράφω και δημόσια μήπως και κάποια στιγμή σταματήσουν όλα αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας γύρω από την ενασχόληση μου με τα κοινά. Για άλλη μια φορά διαψεύδονται.
Για όλους αυτούς που λένε καλοπροαίρετα ότι «κάηκα δια παντός» θέλω να τους πω και δημόσια ότι για μένα η ενασχόληση με τα κοινά είναι τρόπος σκέψης και στάση ζωής που τελειώνει μόνο με το φυσικό μας τέλος.
Είμαι και θα είμαι παρούσα, όπως θα είναι και η ΑΔΚΝ, χωρίς εκπτώσεις στις πολιτικές μου αρχές με καθαρή τη συνείδηση, γιατί μόνο έτσι μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια.
Εύχομαι να σταματήσει η πολιτική κατρακύλα αυτής της προεκλογικής περιόδου.
Είναι η χειρότερη προεκλογική περίοδος από τη συγκρότηση του δήμου Ναυπακτίας.
Ελπίζω επίσης ότι με τη συλλογική αφύπνιση κάποια στιγμή και το κεντρικό κράτος θα αναλάβει τις πραγματικές ευθύνες του απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να μην την υποβαθμίζει άλλο σε σημείο ταφόπλακας με νόμους, όπως αυτόν που ισχύει σε αυτές τις εκλογές.
Είπα πολλά, κάπου εδώ σταματώ.
Από σήμερα αρχίζουν οι διακοπές μου, που τις έχω πολύ μεγάλη ανάγκη.
Ραντεβού από φθινόπωρο.
Καλή τύχη Ναυπακτία της καρδιάς μας.
Αξίζεις και δικαιούσαι τα καλύτερα.

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ζωγράφος Γ. Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο πίνακες αφιερωμένους στην ιστορία της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο καταξιωμένος ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης προσέφερε στον Δήμο Ναυπακτίας δύο εξαιρετικούς πίνακες που φιλοτέχνησε με αφορμή την ατομική του Έκθεση «Ναυς + Πήγνυμι», η οποία φιλοξενείται στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

Τους πίνακες παρέλαβε ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας, παρουσία της αρχαιολόγου και εκπροσώπου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος κ. Βίβιαν Στάικου και του Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη κ. Γιώργου Κοτρώνη που είναι συνδιοργανωτές της Έκθεσης.

Ο καλλιτέχνης για τις ανάγκες της Έκθεσής του, την οποία είχε εγκαινιάσει προσωπικά η Υπουργός Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη, βυθίστηκε στη μακραίωνη ιστορία της Ναυπάκτου και φιλοτέχνησε δυο νέα έργα για την καστροπολιτεία του Κορινθιακού Κόλπου: την περίφημη Ναυμαχία της Ναυπάκτου (7 Οκτωβρίου 1571) και την Απελευθέρωση της Ναυπάκτου (18 Απριλίου 1829).

Η Έκθεση του Γιάννη Αδαμάκη θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 και 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Tο “8ο Corinth Rift Laboratory School” στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 8ο Corinth Rift Laboratory School (CRL School 2023) στην πόλη της Ναυπάκτου από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου.

Το Corinth Rift Laboratory είναι ένας κοινός τόπος ερευνητικών δραστηριοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού κόλπου, ο οποίος έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής υποδομής παρατήρησης της Ευρασιατικής Τεκτονικής Πλάκας  ως παρατηρητήριο κοντινών ρηγμάτων (πρόγραμμα EPOS).

Πέτυχε να συνταιριάξει δυνάμεις που εργάζονται στον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό χώρο, ερευνητές από διαφορετικές ειδικότητες, επιστημονικούς κλάδους και πεδία ενδιαφερόντων, μελετητές σε θέματα κατανόησης των γεωφυσικών φαινομένων και του γεωτεκτονικού υποβάθρου των περιοχών πέριξ του Κορινθιακού κόλπου.

Μέρος των εργασιών του CRL School πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, που πρόσφερε την υλικοτεχνική του υποδομή (εργαστήριο Πληροφορικής και Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων) για την επιμόρφωση μαθητών και καθηγητών και για την παραγωγή νέου επιστημονικού κεφαλαίου.

Η φιλοξενία υποστηρίχθηκε από τον Διευθυντή κ. Χρήστο Ιωάννου, την υποδιευθύντρια Γεωργία Τσιάρα και τους εκπαιδευτικούς Ιωάννα Πλατανιώτη και Κώστα Κραββαρίτη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

452η Επέτειος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου – Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου, με κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων να είναι και φέτος η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας στο Ενετικό Λιμάνι, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατοντάδων κατοίκων και επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω της διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών η Τελετή της Αναπαράστασης θα λάβει χώρα το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ, η Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων στο Ενετικό Λιμάνι την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2023.

Η σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής του καταξιωμένου καλλιτέχνη Γιάννη Αδαμάκη «Ναυς + Πήγνυμι» παραμένει ανοικτή για το κοινό έως και τις 7 Οκτωβρίου, στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου.

 Αναλυτικό Πρόγραμμα της 452ης Επετείου:

(30 Σεπτεμβρίου –  8 Οκτωβρίου 2023)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

 •  16:00, Τουρνουά Σκακιού Blitz «Lepanto»
  Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου Α.Σ.Ο.Ν. «Έπαχτος».
  Παραλία Ψανής
  • 21:00, Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
  Καλλιτεχνική διεύθυνση: Θέατρο Χωρίς Αυλαία
  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Τετάρτη, 4  Οκτωβρίου 2023

 •  21:00, Ομιλία του Ομότιμου καθηγητή μεσαιωνικής και ελληνικής φιλολογίας Α.Π.Θ. κ. Βασίλειου Κατσαρού με θέμα «Τα σχολεία στο Βυζάντιο. Οργάνωση της κατώτερης, μέσης και ανώτερης εκπαίδευσης κατά την περίοδο της μεσοβυζαντινής “αναγέννησης” (11ος -12ος αι.) σύμφωνα με τα συμπεράσματα της σύγχρονης έρευνας». Παρουσίαση: κ. Κωνσταντίνος Βουτσινάς, πρόεδρος Αδελφότητας Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο Έπαχτος».
  Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη

Κυριακή, 8  Οκτωβρίου 2023

 • 07:30 – 10:30, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου.
  Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου
  • 11:00, Επιμνημόσυνη Δέηση και ρίψη στεφάνων
  Ενετικό Λιμάνι Ναυπάκτου

Οκτώβριος  2023 (έως 7.10.23)

«Ναυς + Πήγνυμι», Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αδαμάκη.
Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00 (Εκτός Τρίτης)
Συνδιοργάνωση: Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδος, Δήμος Ναυπακτίας, Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια Κοτρώνη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ