Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξάνεσθε και Πληθύνεσθε και Γεμίσατε Ψηφοδέλτια

Published

on

Δύο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και στη Ναύπακτο εξακολουθούν να ανακοινώνονται υποψήφιοι δήμαρχοι. Αισίως μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει στις 8 υποψηφιότητες. Πρωτοπόροι στο νομό!

Ο δήμος Ναυπακτίας αναλογικά με τον πληθυσμό του θα έχει τους περισσότερους υποψηφίους δημάρχους και κατ’ επέκταση τα περισσότερα ψηφοδέλτια!

Ξεκινώντας να πούμε ότι η πολυφωνία όχι μόνο δεν είναι κακό πράγμα, αντίθετα μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ αποδοτική και αναμφισβήτητα είναι βάση και προϋπόθεση της δημοκρατίας. Το ερώτημα όμως και ο προβληματισμός που μπαίνει παρατηρώντας και παρακολουθώντας τα τοπικά δρώμενα είναι αν ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων δημάρχων είναι όντως αποτέλεσμα πολυφωνίας ή μήπως είναι πολυδιάσπαση που προκύπτει από την αδυναμία σύνθεσης;

Πώς προκύπτει αυτή η πολυδιάσπαση, όταν  σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί δεν φαίνεται να έχουν μεταξύ τους μεγάλες ιδεολογικές διαφορές; Οι περισσότεροι συνδυασμοί παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι από κομματικές ταυτότητες. Τα φετινά μάλιστα σχήματα διαμορφώνονται μέσα από συνθέσεις, που πριν μερικά χρόνια θα κατατάσσονταν στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Βλέπουμε και ακούμε να μπαίνουν συνυποψήφιοι άνθρωποι που πριν μερικά χρόνια όχι μόνο κατατάσσονταν σε αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα αλλά δημόσια «αλληλοσπαράσσονταν».

Πώς προκύπτει αυτή η πολυδιάσπαση, όταν θα φανεί ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τα προεκλογικά προγράμματα, που θα παρουσιαστούν αφού τελειώσει η «πασαρέλα» των ονομάτων,  θα είναι κοινά με ελάχιστες ουσιαστικές διαφορές;

Η εύκολη απάντηση σε αυτόν τον προβληματισμό είναι ότι ο Κλεισθένης ευνοεί και επιβάλλει τις συνεργασίες. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν απαντιέται το ερώτημα γιατί να  επιτευχθούν οι συνεργασίες και οι συγκλίσεις μετεκλογικά και όχι προεκλογικά;

Οι ψηφοφόροι, που βομβαρδίζονται καθημερινά από τους υποψηφίους οι οποίοι εναγωνίως ζητούν σταυρό προκειμένου να εκλεγούν, μπαίνουν σε δίλημμα. Μπαίνουν σε δίλημμα συναισθηματικό, αφού καλούνται να ψηφίσουν με κριτήριο τις προσωπικές – ανθρώπινες σχέσεις.

Παράλληλα όμως πολλοί, όταν ακούνε για το πώς γίνεται η κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου και ότι το πιθανότερο είναι και οι 8 μέχρι τώρα υποψήφιοι δήμαρχοι θα εκλεγούν και θα πάρουν έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, αρχίζουν να προβληματίζονται και να αναρωτιούνται μήπως τελικά τα προσωπικά κίνητρα υπερτερούν και μπαίνουν εμπόδιο σε προεκλογικές συνεργασίες και συγκλίσεις; Τι θα έχει αλλάξει μετά τις εκλογές και θα είναι πιο εύκολες οι συνεργασίες, αφού τα πρόσωπα και τα προγράμματα δεν αλλάζουν;

Είναι ερωτήματα για τα οποία οι επικεφαλής των συνδυασμών θα πρέπει να απαντήσουν, έτσι ώστε όταν θα προβούν σε «συμμαχίες»  να μην χρειαστεί να επικαλεστούν ως πρόφαση την ανάγκη να διοικηθεί ο δήμος και κυρίως να μην αποδειχθεί ότι αυτές οι «συμμαχίες» έγιναν ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Στόχος των συγκλίσεων και των «συμμαχιών» θα πρέπει να είναι το συμφέρον του Δήμου και όχι οι προσωπικές βλέψεις και οι ατομικές πολιτικές.

Αν ο επόμενος δήμαρχος εγκλωβιστεί σε τέτοιες πολιτικές, το βέβαιο είναι ότι θα χάσει για άλλη μια φορά ο Δήμος.

# Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ