Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυξήσεις σε Γέφυρα και διόδια

Published

on

Από την Πέμπτη 1η  Ιανουαρίου 2026 μπαίνουν σε ισχύ οι νέες, αυξημένες τιμές των μετωπικών και πλευρικών διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, Πατρών – Κορίνθου – Ελευσίνας, Πατρών – Πύργου, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδος Λεύκτρου – Σπάρτης, καθώς και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η απλή διέλευση ενός επιβατικού Ι.Χ. χωρίς e-pass από την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα κοστίζει πλέον 15,90 ευρώ, έναντι 15,40 ευρώ που ισχύει σήμερα, αυξημένη δηλαδή κατά 0,50 ευρώ. Από κει και πέρα, η διέλευση των μοτοσυκλετών παραμένει χωρίς αλλαγή στα 2,50 ευρώ, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων τα ποσά για τη νέα χρονιά θα είναι αυξημένα.

Οι νέες τιμές για απλή διέλευση, όπως ανακοινώθηκαν από την «Γέφυρα ΑΕ»:  

* Μοτοσικλέτες 2,50 ευρώ

* Επιβατηγά Ι.Χ. 15,90 ευρώ

* Επιβατηγά Ι.Χ. με επίδειξη κάρτας ΑμεΑ 5,00 ευρώ

* Φορτηγά με 2 άξονες 24,70 ευρώ

* Φορτηγά με 3 άξονες 40,10 ευρώ

* Φορτηγά με 4 άξονες 50,90 ευρώ

* Φορτηγά με 5+ άξονες 50,90 ευρώ

* Λεωφορεία έως 20 θέσεις 37,80 ευρώ

* Λεωφορεία από 21 έως και 40 θέσεις 53,10 ευρώ

* Λεωφορεία άνω των 41 θέσεων 81,40 ευρώ

◘ Στον αυτοκινητόδρομο Πατρών -Κορίνθου – Ελευσίνας, με βάση τις νέες τιμές που ανακοινώθηκαν από την «Ολυμπία Οδό», το ταξίδι Πάτρα – Ελευσίνα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 13,80 ευρώ (από τα 13,30 ευρώ).

◘ Στον αυτοκινητόδρομο Αντιρρίου – Ιωαννίνων, με βάση τις νέες τιμές, το ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 15,00 ευρώ (από τα 14,35 ευρώ).

◘ Στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας και κλάδου Λεύκτρου – Σπάρτης, με βάση τις νέες τιμές, το ταξίδι Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα για ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο διαμορφώνεται στα 11,75 ευρώ (από τα 11,30 ευρώ), ενώ το ταξίδι Κόρινθος – Τρίπολη και κλάδος Λεύκτρου – Σπάρτης διαμορφώνεται στα 12,95 ευρώ (από τα 12,45 ευρώ).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έργα οδοποιίας και αναπλάσεων στις Κοινότητες της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας υπέγραψε σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Οδοποιία και Αναπλάσεις ΔΕ Ναυπάκτου πλην ΔΚ Ναυπάκτου», αρχικού συνολικού προϋπολογισμού 312.000 ευρώ, με τον ανάδοχο εργολάβο και παρουσία του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Ραυτόπουλου.

Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις οδοποιίας και αναπλάσεων που πρόκειται να εκτελεστούν άμεσα σε Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Ναυπάκτου, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αναβάθμιση της προσβασιμότητας και την ενίσχυση της ασφάλειας των μετακινήσεων. 

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από πόρους της ΣΑΤΑ, στο πλαίσιο του προγραμματισμού του Δήμου Ναυπακτίας για τη συντήρηση και αναβάθμιση των βασικών υποδομών στις τοπικές κοινότητες.

«Ο Δήμος Ναυπακτίας συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση έργων που ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες των πολιτών και αφορούν σε όλο το εύρος της επικράτειάς του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου: Γνωριμία με την τοξοβολία

Published

on

By

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ναυπάκτου – ΣΔΕ και η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος «Πράσινο+Μπλε» συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στις 18:00, δράση γνωριμίας με το Ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας.

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνη, η ομάδα τοξοβολίας της Ναυπάκτου  «Lepanto Archery Team» θα παρουσιάσει σε βιωματική επίδειξη, το άθλημα στους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ, καθώς το Σχολείο έχει εντάξει την τοξοβολία στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα για το 2026.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

Continue Reading
musitsa-leatherbags-new

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ