Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αύριο πρωί το πρώτο κουδούνι – Τι λένε εκπαιδευτικοί των σχολείων της Ναυπάκτου

Published

on

Ανοίγουν για τη νέα σχολική χρονιά  για τους μαθητές όλων των βαθμίδων τα σχολεία, με το κουδούνι να χτυπά αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Επιστρέφουν στις τάξεις τους χιλιάδες μαθητές, με μάσκες και με ειδικούς κανόνες, σε ένα πρωτόγνωρο τοπίο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την νέα σχολική χρονιά, τις ιδιαιτερότητες που αντιμετώπισαν και θα αντιμετωπίσουν, μιλούν στο Nafsweek εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Ναυπάκτου

«Η φετινή σχολική χρονιά είναι μία χρονιά με πάρα πολλές ιδιαιτερότητες οι οποίες πηγάζουν από την πανδημία COVID 19.

Είναι γεγονός ότι η περσινή σχολική χρονιά τελείωσε απότομα, μη φυσιολογικά, λόγω της  πανδημίας και δυστυχώς τα δεδομένα συνεχίζουν να είναι τα ίδια και την φετινή χρονιά.

Οφείλω να ομολογήσω ότι όλοι είμαστε πιο έμπειροι, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα έχουμε στην πορεία μας. Οι αίθουσες διδασκαλίας στο σχολείο μας είναι έτοιμες,  με τις αποστάσεις που θα πρέπει να υπάρχουν, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και βάσει των χώρων των που υπάρχουν στο σχολείο.

Υπάρχει μέριμνα ώστε να βρίσκονται αντισηπτικά σε κάθε αίθουσα, έχουμε προσδιορίσει την αίθουσα που θα χρησιμοποιείται στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα στη σχολική μας μονάδα και έχει οριστεί και ο υπεύθυνος  καθηγητής που θα μέριμνα για την τήρηση του πρωτοκόλλου.

Εκείνο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι είναι ότι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και να μην παρασυρόμαστε από ψευδείς ειδήσεις και απόψεις.

Εφαρμόζουμε τις οδηγίες σε σχέση με την χρήση μάσκας,  την ατομική καθαριότητα και απολύμανση,  την αποφυγή συγχρωτισμού και θα πρέπει να επιδεικνύουμε υπομονή και προσοχή γιατί πάνω από όλα προέχει η ασφάλεια των παιδιών, των  γονιών και των εκπαιδευτικών  και γενικότερα της κοινωνίας.

Από την πλευρά μας να διαβεβαιώσουμε τους γονείς ότι θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να είναι ασφαλή γιατί είναι τα δικά μας παιδιά.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά με υγεία».

«Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά για τα σχολεία μας  η νέα σχολική χρονιά.

Η έναρξη αυτής της χρονιάς μας βρίσκει σε ειδικές συνθήκες λόγω κορωνοϊού.

Το 2ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου  ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου και των ειδικών και  σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα  ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια των μαθητών στο χώρο της σχολικής μονάδας και κατ’ επέκταση η αποφυγή  διάδοσης του ιού στις οικογένειές τους.

Εύχομαι σε όλους να έχουμε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε  και αυτή την δύσκολη κατά τα άλλα σχολική χρονιά, σε πρωτόγνωρες και ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα μία και τα μηνύματα που λαμβάνουμε τόσο από τους γονείς όσο τους εκπαιδευτικούς είναι ενθαρρυντικά.

Με μεγάλη προθυμία είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέτρα που προβλέπονται με τη χρήση μάσκας, απολυμαντικών, αποστάσεων κλπ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια.

Στο σχολείο μας έχουμε προχωρήσει στο βάψιμο των αιθουσών που είναι πεντακάθαρες και έχουμε λάβει όλα εκείνα τα μέτρα και σε όλους τους χώρους.

Λειτουργούμε με μικρά τμήματα 14 – 15 μαθητών και στα διαλείμματα θα εφαρμόζεται το πρωτόκολλο, όπου η  κάθε τάξη θα έχει το δικό της διάλειμμα και το δικό της χώρο.

Ανυπομονούμε να βρεθούμε πάλι με τους μαθητές μας, εφαρμόζοντας όλα εκείνα τα μέτρα  ασφαλείας, για μία καινούργια και δημιουργική σχολική χρονιά».

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αύριο Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση για την Δημοτική Παιδική Χορωδία

Published

on

By

Την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, πραγματοποιείται στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής), η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Ναυπακτίας για τη φετινή μουσική χρονιά.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη Χορωδία και κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν τα εξής θέματα:

  1. Μέτρα πρόληψης και προστασίας COVID, σύμφωνα με τις εγκυκλίους.
  2. Ορισμός ημέρας και ώρας μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των παιδιών.

Υπεύθυνη είναι η μουσικός Πόλυ Τριανταφύλλου και τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενημερωτική συνάντηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων στο Φετιχιέ Τζαμί

Published

on

By

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση (Info Day)  του έργου «Δίκτυο Παράκτιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» (Coastal Heritage Network – CoHeN)  του Προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2014-2020.

Το έργο αφορά σε εργασίες ανάδειξης των Κάστρων Ναυπάκτου, Βόνιτσας και του Φρουρίου Ακτίου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ στο Φετιχιέ Τζαμί στην Ναύπακτο.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν φτάνουν τα 10 εκ. για τα ΚΔΑΠ — Ρεαλιστικές προτάσεις για λύση στο πρόβλημα από την ΚΕΔΕ και τον ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Published

on

By

Η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν φέτος   εκτός ΚΔΑΠ, για τις μητέρες και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε απόγνωση και για τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις και μεγάλες μειώσεις ωρών απασχόλησης, προκάλεσαν ένα μεγάλο «κύμα» κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από 71 Βουλευτές όλων των κομμάτων, για την ανάδειξη του προβλήματος και την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης από την Κυβέρνηση.

Αναφορές στο πρόβλημα έγιναν επίσης κατά τις ομιλίες τους στη Βουλή από τον    Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά.

Δυστυχώς,  τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση (10.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ στους Δήμους) δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά που προέκυψαν φέτος.

Ωστόσο, η αξιοποίηση των ποσών που αντιστοιχούν σε voucher που δεν ενεργοποιήθηκαν μέχρι τις 09/09, που ήταν η διορία, να αναδιανεμηθούν ως voucher για ΚΔΑΠ, ώστε να χορηγηθούν σε μία Δεύτερη κατανομή από 1η Οκτώβρη στις μητέρες που ενώ είχαν πλήρη φάκελο κριτηρίων και δικαιολογητικών, εν τούτοις δεν έχουν λάβει voucher.

Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να διατεθούν και τα περίπου 7έως 8.000.000 ευρώ που έμειναν από την πρώτη φάση εντελώς αδιάθετα. Τα ποσά που θα προκύψουν από τα μη ενεργοποιημένα voucher σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα αδιάθετα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 30.000.000 ευρώ, ένα ποσό που σε συνδυασμό με τα 10.000.000 ευρώ που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, ή ακόμα και τα πιθανά   αδιάθετα από το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, θα δώσουν με βεβαιότητα και κυρίως χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, την επίλυση του τεράστιου φετινού προβλήματος.

Για τις παραπάνω προτάσεις του ΠΑΣΕΚΔΑΠ και της ΚΕΔΕ, που θα έδιναν άμεση λύση και χωρίς επιπλέον κόστος στο φετινό χρηματοδοτικό αδιέξοδο,  υπάρχει άρνηση να υιοθετηθούν από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων.

Να σημειωθεί εκτός του  ότι η πρόταση είναι χωρίς επιπλέον κόστος, χωρίς κάποια χρονοβόρα ή δύσκολη διαδικασία, έχει   εφαρμοστεί και τα προηγούμενα χρόνια (2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019), και δίνει τη δυνατότητα να λάβουν voucher πολύ περισσότερες μητέρες από όσες έχουν λάβει μέχρι σήμερα, εντάσσοντας χιλιάδες επιπλέον παιδιά στα ΚΔΑΠ.

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ