Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βάσω Νταουσάνη: «Εκδικητική, τιμωρητική και ρεβανσιστική η συμπεριφορά Γκίζα»

Published

on

Ανοιχτή επιστολή της  Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας  Βάσως Νταουσάνη, όπου καταγγέλλει τον δήμαρχο Ναυπακτίας για εκδικητική, τιμωρητική και ρεβανσιστική συμπεριφορά. Αναφέρει στην επιστολή:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί σας, γιατί θεωρώ ότι ως πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος, έχω το καθήκον και την υποχρέωση να το κάνω. Έχω μάθει στη ζωή μου να μπορώ να λέω ελεύθερα την γνώμη μου, να διεκδικώ και να υπερασπίζομαι το δίκαιο. Αυτό είναι αρχή μου και σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της ζωής μου αυτό κάνω.

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας αποφάσισε την μετακίνησή μου, την οποία ως δήμαρχος «δικαιούται» να κάνει. Όμως η μετακίνηση αυτή στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν γίνεται σε καμία περίπτωση για να καλυφτούν υπηρεσιακές ανάγκες. Αυτό είναι το πρόσχημα.

Η κατανομή του προσωπικού, ούτως ή άλλως από την αρχή της θητείας του δεν στηρίζεται στα  τυπικά και ουσιαστικά του προσόντα αλλά σε έναν καταστροφικό αυτοσχεδιασμό του ιδίου και των συνεργατών του που έχει οδηγήσει πολλές υπηρεσίες του δήμου σε παράλυση.

Η πράξη του αυτή είναι:

  1. εκδικητική γιατί ως σωματείο καταγγείλαμε την απευθείας ανάθεση του εσωτερικού ελέγχου του δήμου σε ιδιώτη, ο οποίος αφού θα πληρώνεται με εντολή δημάρχου δεν είναι και πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος ότι θα είναι σε «διατεταγμένη» υπηρεσία. Άρα για ποιον έλεγχο μιλάει ο κ. δήμαρχος; Τον …… «κατευθυνόμενο»;
  2. ρεβανσιστική αφού με συνδέει πολιτικά με τον σύζυγό μου με τον οποίο έχει πολιτικές διαφωνίες. Τρία χρόνια είναι δήμαρχος και ακόμα δεν έχει μάθει να ξεχωρίζει ρόλους. Άλλο είναι η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και άλλο η σύζυγος του πρώην δημάρχου με τον οποίο διαφωνεί. Είναι δύο ξεχωριστοί και τελείως διαφορετικοί ρόλοι.
  3. Τιμωρητική. Έχεις διαφορετική άποψη; Τιμωρείσαι. Ο κ. δήμαρχος θα προτιμούσε ίσως και άλλες πιο σκληρές «τιμωρητικές-εξαντλητικές» πρακτικές άλλων εποχών, αλλά ευτυχώς για εμένα και δυστυχώς για εκείνον αλλάξαμε εποχή.

Τι μήνυμα στέλνει λοιπόν ο κ. δήμαρχος προς τους υπαλλήλους του δήμου αλλά δυστυχώς και στους πολίτες; Ότι αν εσύ ή μέλος της οικογένειάς σου δεν είσαι υπάκουος, δεν είσαι το «καλό παιδί» τότε θα «εκδικηθεί» όπου και όπως μπορεί.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι στόχοι της εκδικητικής, ρεβανσιστικής, τιμωρητικής κίνησης του στο πρόσωπο της προέδρου των εργαζομένων, και κατ΄ επέκταση στο πρόσωπο των εργαζομένων, και όχι στο πρόσωπο της Βάσω Νταουσάνη, είναι ξεκάθαροι:

  1. Θέλει να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στην άσκηση των συνδικαλιστικών μου υποχρεώσεων, ως προέδρου του συλλόγου για τις ανάγκες και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων των δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδος,
  2. Θέλει να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση με τον περιορισμό της συνδικαλιστικής μου δράσης, με τον εκφοβισμό, στοχεύοντας ξεκάθαρα στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης και εν τέλει στην απαξίωση του συλλόγου.
  3. Θέλει να διχάσει τους εργαζομένους του δήμου, στρέφοντας τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο και να απαξιώσει τον ρόλο του σωματείου.
  4. Θέλει να μην έχει «εκπλήξεις» στα «συμπεράσματα» του εσωτερικού ελέγχου για την λειτουργία των υπηρεσιών, και να αποδώσει ευθύνες εκεί που σκοπεί εδώ και καιρό, αυτή την φορά και με την βούλα ενός «αντικειμενικού» ελέγχου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ως εργαζόμενοι οφείλουμε να αντισταθούμε, να προστατέψουμε το θεσμό του προέδρου, τον θεσμό του σωματείου των εργαζομένων, να μην ανεχόμαστε τέτοιες μεθοδεύσεις και πολιτικές, να μην τρομοκρατούμεθα ενάντια σε κάθε έννοια της δημοκρατίας, να προστατεύουμε και να υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα κάμψουν τις προσπάθειές μου και δεν θα μειώσουν τη δράση μου για την προστασία των δικαιωμάτων μας. Σας καλώ με τη σειρά σας να σταθείτε δίπλα στο σωματείο μας και να μην ακούτε τις σειρήνες που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα πράγματα. Μόνο ενωμένοι θα πετύχουμε τους στόχους μας».

Βάσω Νταουσάνη

Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων

ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΔΕΥΑ

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπακτίας κ. Δημήτρης Κότσαλος συμμετείχαν στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, βουλευτές των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ. Χάρης Σαχίνης, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Ε. κ. Θανάσης Δαγούμας και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η αγωνία για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Επί τάπητος τέθηκαν το ιδιαιτέρως αυξημένο ενεργειακό κόστος λόγω της υπέρογκης αύξησης της τιμής του ρεύματος που έχει ως συνέπεια την πρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς και η υποστελέχωσή τους σε επιστημονικό προσωπικό.

Στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των Δ.Ε.Υ.Α. προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ήταν η διαχείριση του ενεργειακού κόστους και ειδικότερα η επαρκής οικονομική ενίσχυση, η ύπαρξη ειδικού τιμολογίου ενέργειας λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων, η ανάκτηση κόστους νερού να επιβάλλεται σταδιακά ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, αλλά και η ψηφιοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ζητήθηκε χρηματοδότηση των ενεργειακών δράσεων των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός κ. Πέτσας, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. ενώ, για την κάλυψη των ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι θα ενισχυθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επενδυτικές προτάσεις για Εργοταξιακούς Αντιρρίου- Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα 

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Πέντε προτάσεις – προσφορές κατατέθηκαν στο  ΤΑΙΠΕΔ, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, για την πώληση του ακινήτου στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Τις προσφορές κατέθεσαν τα παρακάτω  επενδυτικά σχήματα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ   (ART & FIRE – ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τζάκια | Παστίδα Ρόδου).

ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.  (Παραγωγή μαγειρικού λίπους, μαργαρίνης, σπορέλαιων, σαπουνιών, πρώτων υλών ζωοτροφών και βιοντήζελ)

ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ. Α.Ε. (Γενικές Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Εθνικές Μεταφορές – Διεθνείς Μεταφορές)

PROMARINE REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.  (Συντηρήσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής – ανακατασκευές, ανακαινίσεις)

WEST A.E. (Sales and marketing company)

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο των πρώην εργοταξιακών χώρων έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ναυπακτίας σε επενδυτικές προτάσεις δημιουργίας φωτοβολταικού πάρκου στον χώρο καθώς και εγκαταστάσεων συντήρησης –βαφής κλπ γιοτ.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρει για το θέμα:

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των 5 επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, καταρχήν εκφράζω την ικανοποίησή μου για το επενδυτικό ενδιαφέρον.  Ιδιαιτέρως, σε μία εποχή και σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από επενδύσεις.

Τονίζω ωστόσο ότι, προκρίνοντας πάντοτε την τουριστική και συναφή αξιοποίηση του ακινήτου, θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής.  Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επενδυτή».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και νέα παράταση για την ολοκλήρωση του ΞΕΝΙΑ

Published

on

By

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας κατά την συνεδρίασή της σε Τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 29-11-2022 με την υπ’ αριθμό 507 / 2022 απόφασή της, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την  παράταση της συνολικής προθεσμίας υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου – Παρεμβάσεις σε δημοτικό κτίριο Αρχιτεκτονικού/Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος».

Η παράταση δόθηκε  έως 07/04/2023, με την αιτιολογία ότι η χρονική καθυστέρηση των εργασιών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου.

Ως αιτιολογία για την παράταση λήφθηκαν και τα παρακάτω αίτια:  α) καθυστέρηση της γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας επί του 4ου ΑΠΕ & της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης β) καθυστέρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και κατ΄ επέκταση στην προμήθεια υλικών λόγω της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης στην Ουκρανία και  γ) καθυστέρηση λόγω των συνεχιζόμενων συνεπειών του covid -19.

Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Νίκος Δημητρόπουλος ψήφισε κατά, τονίζοντας πως πλέον έχουν παρέλθει όλα τα εύλογα διαστήματα της παράτασης και δεν υπάρχει δικαιολογία για τις εργασίες που εκτελέστηκαν και η μη ολοκλήρωση του έργου επιφέρει τεράστια ζημιά στην οικονομία της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ