Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Βγαίνουν 5.000 έργα στο «Αντώνης Τρίτσης» αλλά με στημένες προσκλήσεις

Published

on

Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι η διάδοχη κατάσταση από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», που έτρεχε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Τον επόμενο χειμώνα, σε 12 προσκλήσεις , θα ενταχθούν  5.000 έργα, όπως  προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος στο  Delphi Economic Forum, θυμίζοντας ότι στις 19 Μαρτίου υπέγραψε τη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικών, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σημειώνοντας  ότι έχει διασφαλισθεί η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με 1,5 δισ. ευρώ.

Όμως την ίδια στιγμή την καλή αυτή εξέλιξη ήρθαν να σκουρύνουν καταγγελίες που έγιναν στο πρόσφατο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και συγκεκριμένα από τον Γιάννη Τσιάμη Δ.Σ. Ορχομενού (Αυτοδιοικητικό Κίνημα) για πρόσκληση ύψους 135 εκατομμύρια ευρώ που κυκλοφορεί ήδη σε ορισμένα δημαρχεία και στην αγορά. Συγκεκριμένες εταιρείες ανέφερε ο κ. Τσιάμης έχουν ήδη την πρόσκληση στα χέρια τους που αφορά την Ψηφιακή Σύγκλιση και στον άξονα 11 με προθεσμία 1η Ιουλίου και η ΚΕΔΕ όπως ανάφερε χαρακτηριστικά…  δεν γνωρίζει τίποτα.

Ο κ. Τσιάμης ζήτησε η ΚΕΔΕ να πάρει επίσημα θέση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο: εταιρείες να έχουν ήδη τις προσκλήσεις στα χέρια τους και να έχουν πάρει σβάρνα του δήμους για να προκαθορίσουν τους όρους διακήρυξης των έργων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, να βγαίνουν προσκλήσεις προς τους Δήμους και η ΚΕΔΕ να μην συμμετέχει στην διαμόρφωσή τους.

Προς επίρρωσιν των όσων ανέφερε ο κ. Τσιάμης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών κ. Μουράτογλου απαντώντας προσέθεσε τη φράση «έτσι γινόταν πάντα δυστυχώς» μιλώντας για έργα γέφυρα στην μετάβαση από το «Φιλόδημο» στο «Αντώνης Τρίτσης».

Η καταγγελία του κ. Τσιάμη δεν αποτελεί βέβαια κάποια πρωτόγνωρη αποκάλυψη. Είναι γνωστό στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ότι οι διαχειριστικές αρχές βρίσκονται σε ευθεία συνεννόηση με την αγορά και την συμβουλεύονται με αποτέλεσμα συγκεκριμένες εταιρείες όχι μόνο να γνωρίζουν εκ των προτέρων τις προσκλήσεις αλλά και να τις καθορίζουν.

Αυτό συνεπάγεται μια τεράστια στρέβλωση τόσο στην χρήση νέων τεχνολογιών, όσο και στην ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών των δήμων.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι η υπόθεση  για τους αύλειους χώρους των σχολείων και για τις Παιδικές Χαρές. Οι προκηρύξεις διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και όχι των δήμων. Το ίδιο φαινόμενο αναμένεται να έχουμε και στην ηλεκτροκίνηση καθώς οι εταιρείες που συμβουλεύουν τις αναθέτουσες αρχές, δεν έχουν προσανατολισμό στην χρήση ΑΠΕ, ούτε στις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας με κίνδυνο να υπάρξει η ανάγκη βραδύτερης ανάπτυξης του δικτύου. Ανάλογο φαινόμενο παρατηρείται και στο Πράσινο Ταμείο το οποίο ενδιαφέρεται βασικά για την απορρόφηση και πολύ λιγότερο για το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, χρηματοδοτώντας έργα με προϋπάρχουσες μελέτες αναπλάσεων από το 2.000.

Το πρόβλημα βασικά ξεκινάει από το άγχος της Κυβέρνησης και κάθε κυβέρνησης να διοχετεύσει λεφτά στην αγορά με όσο το δυνατό πιο γρήγορες διαδικασίες που σημαίνει ότι ακολουθεί τις προδιαγραφές της αγοράς με σκοπό να υπάρξει άμεση ετοιμότητα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος στο Delphi Economic Forum, βασική και ισχυρή προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών είναι πώς το ελληνικό δημόσιο και η Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας με την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δισ. ευρώ, για το οποίο την επόμενη εβδομάδα θα κάνει ανακοινώσεις και ο πρωθυπουργός.

Πρώτη προτεραιότητα είναι να πέσουν τα 2,5 δις στην αγορά άρα, να βρουν έτοιμες μελέτες οι δήμοι να καταθέσουν άμεσα τις προτάσεις.

Όμως οι Δήμαρχοι ζητούν να υπάρξει διαφάνεια και υγιής ανταγωνισμός μεταξύ τους. Όπως τονίστηκε στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκτός του ότι η συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού θεωρείται απαραίτητη στην διαμόρφωση και στο αντικείμενο των προσκλήσεων, είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλιστεί και η ισότιμη πληροφόρηση.

Γίνε συνδρομητής στην εφημερίδα μας ΕΔΩ,  με 20 ευρώ τον χρόνο.

Κάθε Παρασκευή φτάνει στα email των συνδρομητών μας

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans: Τελετή Λήξης και Απονομές Μεταλλίων την Κυριακή 2/10

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ.Σοφίας Ζαχαράκη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 18:30‘, η Τελετή Λήξης και οι Απονομές των Μεταλλίων στους αθλητές και τις αθλήτριες τη μεγαλύτερης αθλητικής διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε ποτέ στη Ναύπακτο,  του Lepanto Formula Kite Europeans.   Η βραδιά θα κλείσει με μία ανοικτή για όλους συναυλία από τους “Les SkartOi“!

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lepanto Formula Kite Europeans – Δηλώσεις Γκίζα, Schwendtner, Κρότση (vid)

Published

on

By

Δηλώσεις Β. Γκίζα, Δήμαρχου Ναυπακτίας, Πρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans

Marcus Schwendtner, Secretary and Class Manager International Kiteboarding Association (ΙΚΑ)

–  Σπ. Κρότση, Αντιπρόεδρου International Kiteboarding Association (ΙΚΑ), Αντιπρόεδρου Οργανωτικής Επιτροπής Lepanto Formula Kite Europeans, Πρόεδρου Συλλόγου ΙΑΣΩΝ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 238 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 238ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

#  Σε ρυθμούς European Formula Kite η Ναύπακτος:

Σχεδόν 140 αθλητές που εκπροσωπούν 39    χώρες από κάθε ήπειρο συμμετέχουν και  αγωνίζονται στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Formula Kite» στη Ναύπακτο αυτή την εβδομάδα. Το πρωτάθλημα που πραγματοποιείται από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, στον κόλπο της Ναυπάκτου, είναι ένα δυνατό τεστ πριν από τους Παγκόσμιους αγώνες Formula Kite που θα πραγματοποιηθούν στην Ιταλία σε λίγες εβδομάδες…

#   Μπαράζ ανακοινώσεων για ΟΕΥ και Δημοτική αστυνομία :

Την συζήτηση στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, που κατέληξε συζήτηση για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας, ακολούθησε…

#   Τον Οκτώβριο ψηφίζει η Βουλή για τη Δημοτική Αστυνομία:

Στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται το υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία. Θα ακολουθήσει η τελική σύνταξη του νομοσχέδιου και στη συνέχεια η κατάθεση του στη Βουλή…

#   «Βοήθεια στο σπίτι»: Το ΣτΕ φέρνει τα πάνω κάτω στην μοριοδότηση:

Άκυρη κρίθηκε από το ΣτΕ η μοτιοδότηση των ήδη εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» για το 50% των θέσεων, σύμφωνα…

#   Με το βλέμμα στην κάλπη…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :   

Μιλούσαμε τους  προηγούμενους μήνες  για αιφνιδιασμό από την κυβέρνηση και προσφυγή στις κάλπες ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας κίνησης έναντι των αντιπάλων. Στην αυτοδιοίκηση όμως που η ημερομηνία των        εκλογών…

#   «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δ. Ναυπακτίας», αλλάζει το κέντρο της Ναυπάκτου:

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην οδό Πλαστήρα (προέκταση Οδού Καλαντζοπούλου από την Οδό      Κ. Τζαβέλα έως την Οδό Βαρδακουλά), ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις…

#   Φωκίων Ζαΐμης: «Με διάλογο και συνεργασία μπορούμε να συνδέσουμε την  τεχνολογία με την εκπαίδευση και την εργασία» :

Στο 7ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Ένταξη και Χρήση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, τονίζοντας ότι η επιστήμη και η τεχνολογία…

#   Πέτυχαν το στόχο τους!  :

Πετυχαίνοντας το στόχο τους,  για προβολή της πόλης της Ναυπάκτου, υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία  στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι «2οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας», όλων των      κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών. Με τις απονομές…

#  Ιωάννα Μαρή:  «Προγεννητική Αγωγή, τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας για όλη την ζωή του ανθρώπου»:

Συνέντευξη στο Nafsweek.gr  της προέδρου της «Ελληνικής Εταιρίας Προγεννητικής     Αγωγής», με στόχο την  ενημέρωση των νέων, καθώς και όλης της κοινωνίας για την προετοιμασία των μελλοντικών γονέων  για τον αυριανό γονεϊκό τους ρόλο…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ