Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Βοήθεια στο Σπίτι: Τα στοιχεία των νυν εργαζομένων ζητά επειγόντως το ΥΠΕΣ έως 21/12

Published

on

Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, με την ένδειξη “εξ. επείγον”, εκδόθηκε την 16η Δεκεμβρίου, με αποδέκτες τους Δήμους της Χώρας.

Το Υπουργείο ζητά να του γνωστοποιήσουν μέχρι τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου τα στοιχεία του προσωπικού που απασχολείται σήμερα παρέχοντας υπηρεσίες “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Συγκεκριμένα για κάθε Υπάλληλο συγκεντρώνει τα εξής δεδομένα:

– ΑΦΜ,

– Όνομα,

– Επώνυμο,

– Πατρώνυμο.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι Φορείς της Αυτοδιοίκησης που δεν θα ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις οδηγίες, δηλαδή δεν θα αναρτήσουν το αναγκαίο αρχείο στον ειδικό διαδικτυακό τόπο εντός της προθεσμίας, θα θεωρηθεί ότι δεν απασχολούν προσωπικό παροχής των υπηρεσιών αυτών.

Η Εγκύκλιος, επίσης, παρέχει τις αναγκαίες τεχνικές οδηγίες, προκειμένου οι Δήμοι να δώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Στο έγγραφο πάντως δεν αναφέρεται ο σκοπός, δηλ. γιατί το Υπουργείο θέλει άμεσα αυτή την ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται ότι για το “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι σε εξέλιξη η αριθμ. 4Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που είχε εκδοθεί στις 18 Μαΐου, για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού. πηγή:airetos

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ζημιάρηδες…

Published

on

By

Είναι καθημερινό το φαινόμενο των βανδαλισμών δημόσιας και ιδιωτικής  περιουσίας. Τοίχοι, κάδοι απορριμμάτων, αγάλματα, φωτιστικά σώματα  και στάσεις της συγκοινωνίας είναι τα  «θύματα» ανδραγαθιών «ζημιάρηδων» εγκεφάλων.

Το κόστος βέβαια της αποκατάστασης των ζημιών στην δημόσια περιουσία     βαρύνει  τις  τσέπες όλων μας…

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» : 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας 

Published

on

By

Η τρίτη ημέρα του Δεκεμβρίου θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως  Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό την κατανόηση αλλά και τη κινητοποίηση για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας. Παρά την μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται έως σήμερα με μια σειρά από υποδομές, την αξιοποίηση της τεχνολογίας αλλά και δομές προστασίας, είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν συμβαίνει το ίδιο  και με την εξέλιξη της συμπεριφοράς αλλά και των αντιλήψεων μεγάλου μέρους της κοινωνίας  μας, όσον αφορά στα  ίσα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της  ζωής μας, ώστε να απολαμβάνουν παράλληλα ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες.

Σε κάθε δημοκρατική και πολιτισμένη κοινωνία είναι προϋπόθεση να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας και να πράττουμε ανάλογα, τόσο συλλογικά αλλά και ατομικά ο καθένας μας απαλείφοντας κάθε διάκριση και στηλιτεύοντας συμπεριφορές που μας προσβάλουν σαν ανθρώπους και οι οποίες φυσικά δεν γίνονται αποδεκτές.

Αναγνωρίζοντας ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώσπου  η κοινωνία μας να σεβαστεί την αξιοπρέπεια όλων των μελών της, ο σημερινός συμβολισμός μας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μας έναντι των συνανθρώπων μας με αναπηρία και ότι η προσπάθειες θα πρέπει να είναι διαρκείς χωρίς κανένα εφησυχασμό.

ΥΓ:  Υπενθυμίζουμε μέρα που είναι σήμερα (έχουμε αναφερθεί και στην αρχή της σχολικής χρονιάς), ένα υπέροχο σχολείο, το Ειδικό Σχολείο στο Λυγιά, έτοιμο, παραμένει στην κατάσταση που φαίνεται ,κλειστό.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

28 εκ. στους δήμους για λειτουργικές ανάγκες των σχολείων – Τι παίρνει ο Δήμος Ναυπακτίας

Published

on

By

Δημοτικά-σχολεία-Ναύπακτος

Ποσό ύψους 28 εκ. ευρώ κατανέμεται  σε όλους τους δήμους προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Ο Δήμος Ναυπακτίας λαμβάνει το ποσό των 73.550 ευρώ

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ