Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βροχή» ερωτήσεων στη Βουλή από όλα τα κόμματα για τα ΚΔΑΠ

Published

on

Η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν φέτος εκτός ΚΔΑΠ, για τις μητέρες και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε απόγνωση και για τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις και μεγάλες μειώσεις ωρών απασχόλησης, προκάλεσαν ένα μεγάλο “κύμα” κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από 71 Βουλευτές όλων των κομμάτων, για την ανάδειξη του προβλήματος και την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης από την Κυβέρνηση.

Τι λένε εργαζόμενοι και ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Με ανακοίνωση – ανάρτηση, οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΚΔΑΠ και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ευχαριστούν όλες και όλους  τις/τους Βουλευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου πιέζουν την Κυβέρνηση να λάβει τάχιστα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φετινού πρωτόγνωρου προβλήματος.

«Επειδή, όμως, βλέπουμε πως τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση (10.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ στους Δήμους) δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά που προέκυψαν φέτος και επειδή είμαστε αντιμέτωποι με μία μεγάλη άρνηση από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΠΑΣΕΚΔΑΠ και της ΚΕΔΕ, που θα έδιναν άμεση λύση και χωρίς επιπλέον κόστος στο φετινό χρηματοδοτικό αδιέξοδο, καλούμε το σύνολο των Βουλευτών όλων των κομμάτων, να επαναφέρουν το θέμα τόσο στη Βουλή όσο και στον δημόσιο διάλογο για να δοθεί επιτέλους μια λογική, υλοποιήσιμη, ρεαλιστική και σωτήρια λύση.

Και αυτή δεν είναι άλλη από το να αξιοποιηθούν τα ποσά που αντιστοιχούν σε voucher που ΔΕΝ ενεργοποιήθηκαν μέχρι τις 09/09, που ήταν η διορία, και να αναδιανεμηθούν ως voucher για ΚΔΑΠ, ώστε να χορηγηθούν σε μία Β κατανομή από 1η Οκτώβρη στις μητέρες που ενώ είχαν πλήρη φάκελο κριτηρίων και δικαιολογητικών, εν τούτοις δεν έχουν λάβει voucher. Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να διατεθούν και τα περίπου 7.000.000€-8.000.000€ που έμειναν από την πρώτη φάση εντελώς αδιάθετα. Τα ποσά που θα προκύψουν από τα μη ενεργοποιημένα voucher σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα αδιάθετα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 30.000.000€, ένα ποσό που σε συνδυασμό με τα 10.000.000€ που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκος, ή ακόμα και τα πιθανά αδιάθετα από το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, θα δώσουν με βεβαιότητα και κυρίως χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, την επίλυση του τεράστιου φετινού προβλήματος.


Καλούμε την ΕΕΤΑΑ να συνδράμει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν φέτος μητέρες, αυτοδιοικητικοί και εργαζόμενοι, δημοσιεύοντας άμεσα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν:

α) στον αριθμό των voucher που δεν ενεργοποιήθηκαν μέχρι τις 09/09/2020,

β) τυχόν ποσά που δεν μετατράπηκαν καν σε voucher οπότε παραμένουν διαθέσιμα,

γ) καθώς και τον αριθμό των voucher που ενεργοποιήθηκαν στα δημοτικά ΚΔΑΠ, ώστε να μπορούν οι Δήμοι και η ΚΕΔΕ να υπολογίσουν με ακρίβεια το ύψος του χρηματοδοτικού κενού.

Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση φέτος, πέρα από την μεγάλη καθυστέρηση δημοσίευσης της Πρόσκλησης το καλοκαίρι, πέρα από το δεκαήμερο πρόβλημα στην διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης των μητέρων, πέρα από τον πρωτοφανή στα χρονικά, άδικο αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών και μητέρων από τα ΚΔΑΠ, είναι η επίμονη άρνηση των αρμόδιων Υπουργείων και της ΕΕΤΑΑ να κάνουν αποδεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ για Β κατανομή voucher, όπως εξηγήθηκε αναλυτικά παραπάνω. Μια πρόταση που χωρίς επιπλέον κόστος, χωρίς κάποια χρονοβόρα ή δύσκολη διαδικασία, που μάλιστα έχει ξαναεφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια (2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019), που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν voucher πολύ περισσότερες μητέρες από όσες έχουν λάβει μέχρι σήμερα, εντάσσοντας χιλιάδες επιπλέον παιδιά στα ΚΔΑΠ». πηγή: ΠΑΣΕΚΔΑΠ

 Οι Βουλευτές που κατέθεσαν Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Αναφορές:

  • Δερμεντζόπουλος Χρήστος, Κούβελας Δημήτριος, Καρασμάνης Γεώργιος και Βασιλειάδης Βασίλειος της Νέας Δημοκρατίας
  • Σαρακιώτης Ιωάννης, Γκιόλας Ιωάννης, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αθανασίου Αθανάσιος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυγέρη Θεοδώρα, Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος, Βαγενά Άννα, Βαρδάκης Σωκράτης, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Βέττα Καλλιόπη, Γεροβασίλη Όλγα, Γιαννούλης Χρήστος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Καλαματιανός Διονύσιος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπανάτσιου Αικατερίνη, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Παππάς Νικόλαος, Πέρκα Θεοπίστη, Πούλου Παναγιού, Ραγκούσης Ιωάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Ελισσάβετ, Συρμαλένιος Νικόλαος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τζούφη Μερόπη, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τσίπρας Γεώργιος, Φάμελλος Σωκράτης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γεώργιος, Γκάρα Αναστασία, Κάτσης Μάριος, Τζάκρη Θεοδώρα, Χαρίτου Δημήτριος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Κεγκέρογλου Βασίλης, Μουλκιώτης Γιώργος, Λιακούλη Ευαγγελία, Κατρίνης Μιχάλης Κωνσταντόπουλος Δημήτρης του ΚΙΝΑΛ
  • Συντυχάκης Μανώλης, Δελλής Γιάννης, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατσώτης Χρήστος, Κομνηνάκα Μαρία, Λαμπρούλης Γιώργος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παπαναστάσης Νίκος του ΚΚΕ
  • Μπακοδήμα Φωτεινή του ΜΕΡΑ25

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“SUPER CUP next generation Mountain Bike” στη Ναύπακτο στις 22 και 23 Απριλίου

Published

on

By

Η Ναύπακτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις 22 και 23 Απριλίου, πανελλήνιους αγώνες κυπέλου ορεινής ποδηλασίας, για αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π. και διοργανώνεται σε πέντε διαφορετικές πόλεις: Σαλαμίνα, Τρίκαλα, Ναύπακτος, Γέρακας Αττικής και Θεσσαλονίκη, από τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις ποδηλασίας και με την συνεργασία σωματείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ποδηλασίας.

Θα  συμμετάσχουν περί τα 25 σωματεία,170 μικροί αθλητές και αθλήτριες 6 έως 14 ετών και πάνω από 150 επισκέπτες συνοδοί, απ’ όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες και φυσικά να προβάλει την πόλη της Ναυπάκτου και να τονώσει την τοπική αγορά.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike περιλαμβάνει αγώνες στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE), του Short Track (XCC) και αφορά ηλικίες, Παίδων / Κορασίδων /παν Παίδων / παν Κορασίδων σε ηλικίες από 6 έως 14 ετών / Ανδρών / Γυναικών και Masters και θα υλοποιηθεί για 2 ημέρες στη παραλία Γρίμποβο, θέση παζάρια, στο χωμάτινο τμήμα έως το parking σκαφών, το οποίο και θα διαμορφωθεί σε χωμάτινη ΜΤΒ πίστα αγώνων.

Επιπλέον του κυπέλου θα υλοποιηθούν και για τα baby μικρά 3 έως 5 ετών με ελεύθερη συμμετοχή, αγώνες baby balance bike με ποδήλατα ισορροπίας, διοργάνωση του φορέα Πράσινο Μπλε, ο οποίος και θα διαθέσει το προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό υλοποίησης.

Τη  διοργάνωση για τη Ναύπακτο, έχουν αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο Μπλε ΑΜΚΕ και το ποδηλατικό σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π.

Yποστηρίζεται από τους χορηγούς: OPEL κυρίτσης, theocar Avance Δυτικής Ελλάδας, Plan Consultinggroup, DOLE μπανάνες, IDEAL Χ. Παπαδόπουλος και χορηγό φιλοξενίας το Hotel Nafpaktos, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους

 * Το SUPER CUP next generation Mountain Bike είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Ελένης Καμπαδάκη, σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέλη του αθλήματος της ποδηλασίας και της ΕΟΠ με συντονιστή την mittasbike.gr

Promo videο: youtube

Πληροφορίες για τους συντάκτες: mob. 693 6052 888 – email: info@prasinomple.gr 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΑΓΩΝΑ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – παραλία Γριμπόβου (θέση παζάρια)

22/4/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ

13:30-15:30: Άνοιγμα Γραμματείας –Εγγραφή αθλητών

14:00-15:30 : Διαδρομή XCE ανοικτή για προπόνηση

15:45: Τεχνικό συνέδριο

16:00-17:30: XCE (1ος γύρος) Ατομική Χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες

17:30-19:30: XCE Σειρές: 1/32 – 1/16 – 1/8 – Ημιτελικοί – Τελικοί

19:40: Απονομές

23/4/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ

08:30: Άνοιγμα Γραμματείας.

08:30 – 09:30: Επίσημη προπόνηση (με αγωνιστικό αριθμό)

10:00: SUPER MINI ΑΓΟΡΙΑ- ΚΟΡΙΤΣΙΑ (10’)

10:20: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (15’)

10:45: ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (15’)

11:10: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (20’)

11:40: ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (20’)

12:30: ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ (30’)

13:10: ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ (30’)

13:50: ΜΑΣΤΕΡΣ ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (30΄)

*Το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

*Παράλληλα με τους αγώνες κυπέλου την Κυριακή 23/04 στον ίδιο χώρο, από τις 10.00 έως τις 13.00, θα υλοποιούνται και για τα baby μικρά 3 έως 5 ετών με ελεύθερη συμμετοχή, «αγώνες- event» Baby Balance Bike με ποδήλατα ισορροπίας, μετάλλια και δωράκια για όλα τα παιδιά, διοργάνωση του φορέα Πράσινο Μπλε, ο οποίος και θα διαθέσει το προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό υλοποίησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος Μ. Παρασκευή: Έβαλαν ψηλά τον πήχυ

Published

on

By

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και την παρουσία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, τελέστηκε η Περιφορά των Επιταφίων στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου.  Η Ναύπακτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας για τις ημέρες του Πάσχα και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς ακολουθείται ένα ξεχωριστό τελετουργικό.

Με εκδηλώσεις όπως αυτή που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο λιμάνι της Ναυπάκτου είναι προφανές οτι ο “πήχυς πλέον μπήκε ψηλά” με την Ναύπακτο να καταγράφει σημαντικό στίγμα στον πανελλαδικό χάρτη των Πασχαλινών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

Η θρησκευτική πομπή των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπου δεκάδες αναμμένες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας, που ερμηνεύονται από τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. 

Φέτος, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συνέπραξε με τη Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.  Σολίστ η καταξιωμένη υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου, συμμετείχαν οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής, ενώ στην αφήγηση και την απαγγελία ήταν ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Στο πρώτο μέρος ακούστηκε το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη, Αλέξανδρο Λώλη, Γιώργο Χλίτσιο και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο.  Ερμήνευσαν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στην περιφορά των επιταφίων και στις εκδηλώσεις στο λιμάνι παρόντες ήταν οι βουλευτές  Σπήλιος Λιβανός και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης  Θανάσης Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης,  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανή μετάδοση (19:00) από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου η Περιφορά των Επιταφίων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει φροντίσει να μεταδοθεί ζωντανά από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου το τελετουργικό της Περιφοράς των Επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, το ιδιαίτερο τελετουργικό της Περιφοράς των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών της Ναυπάκτου, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, προβλέπει η Πομπή, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, να καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπου δεκάδες αναμμένες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας.

Εκεί, στο πρώτο μέρος του Προγράμματος, θα ακουστεί το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη (βιολί 1), Αλέξανδρο Λώλη (βιολί 2), Γιώργο Χλίτσιο (βιόλα) και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (βιολοντσέλο).  Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στο δεύτερο μέρος θα συμπράξουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.

Σολίστ η καταξιωμένη υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.  Αφήγηση-απαγγελία: ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ