Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βροχή» ερωτήσεων στη Βουλή από όλα τα κόμματα για τα ΚΔΑΠ

Published

on

Η πρωτοφανής και απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος για τα χιλιάδες παιδιά που έμειναν φέτος εκτός ΚΔΑΠ, για τις μητέρες και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε απόγνωση και για τους εργαζόμενους που απειλούνται με απολύσεις και μεγάλες μειώσεις ωρών απασχόλησης, προκάλεσαν ένα μεγάλο “κύμα” κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων από 71 Βουλευτές όλων των κομμάτων, για την ανάδειξη του προβλήματος και την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης από την Κυβέρνηση.

Τι λένε εργαζόμενοι και ΠΑΣΕΚΔΑΠ

Με ανακοίνωση – ανάρτηση, οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΚΔΑΠ και ο ΠΑΣΕΚΔΑΠ ευχαριστούν όλες και όλους  τις/τους Βουλευτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου πιέζουν την Κυβέρνηση να λάβει τάχιστα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση του φετινού πρωτόγνωρου προβλήματος.

«Επειδή, όμως, βλέπουμε πως τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση (10.000.000€ επιπλέον χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ στους Δήμους) δεν αρκούν για να καλύψουν τα τεράστια χρηματοδοτικά κενά που προέκυψαν φέτος και επειδή είμαστε αντιμέτωποι με μία μεγάλη άρνηση από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΠΑΣΕΚΔΑΠ και της ΚΕΔΕ, που θα έδιναν άμεση λύση και χωρίς επιπλέον κόστος στο φετινό χρηματοδοτικό αδιέξοδο, καλούμε το σύνολο των Βουλευτών όλων των κομμάτων, να επαναφέρουν το θέμα τόσο στη Βουλή όσο και στον δημόσιο διάλογο για να δοθεί επιτέλους μια λογική, υλοποιήσιμη, ρεαλιστική και σωτήρια λύση.

Και αυτή δεν είναι άλλη από το να αξιοποιηθούν τα ποσά που αντιστοιχούν σε voucher που ΔΕΝ ενεργοποιήθηκαν μέχρι τις 09/09, που ήταν η διορία, και να αναδιανεμηθούν ως voucher για ΚΔΑΠ, ώστε να χορηγηθούν σε μία Β κατανομή από 1η Οκτώβρη στις μητέρες που ενώ είχαν πλήρη φάκελο κριτηρίων και δικαιολογητικών, εν τούτοις δεν έχουν λάβει voucher. Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο μπορούν να διατεθούν και τα περίπου 7.000.000€-8.000.000€ που έμειναν από την πρώτη φάση εντελώς αδιάθετα. Τα ποσά που θα προκύψουν από τα μη ενεργοποιημένα voucher σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα αδιάθετα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 30.000.000€, ένα ποσό που σε συνδυασμό με τα 10.000.000€ που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκος, ή ακόμα και τα πιθανά αδιάθετα από το παράλληλο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, θα δώσουν με βεβαιότητα και κυρίως χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, την επίλυση του τεράστιου φετινού προβλήματος.


Καλούμε την ΕΕΤΑΑ να συνδράμει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στον τιτάνιο αγώνα που δίνουν φέτος μητέρες, αυτοδιοικητικοί και εργαζόμενοι, δημοσιεύοντας άμεσα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν:

α) στον αριθμό των voucher που δεν ενεργοποιήθηκαν μέχρι τις 09/09/2020,

β) τυχόν ποσά που δεν μετατράπηκαν καν σε voucher οπότε παραμένουν διαθέσιμα,

γ) καθώς και τον αριθμό των voucher που ενεργοποιήθηκαν στα δημοτικά ΚΔΑΠ, ώστε να μπορούν οι Δήμοι και η ΚΕΔΕ να υπολογίσουν με ακρίβεια το ύψος του χρηματοδοτικού κενού.

Αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση φέτος, πέρα από την μεγάλη καθυστέρηση δημοσίευσης της Πρόσκλησης το καλοκαίρι, πέρα από το δεκαήμερο πρόβλημα στην διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης των μητέρων, πέρα από τον πρωτοφανή στα χρονικά, άδικο αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών και μητέρων από τα ΚΔΑΠ, είναι η επίμονη άρνηση των αρμόδιων Υπουργείων και της ΕΕΤΑΑ να κάνουν αποδεκτή την πρόταση της ΚΕΔΕ και του ΠΑΣΕΚΔΑΠ για Β κατανομή voucher, όπως εξηγήθηκε αναλυτικά παραπάνω. Μια πρόταση που χωρίς επιπλέον κόστος, χωρίς κάποια χρονοβόρα ή δύσκολη διαδικασία, που μάλιστα έχει ξαναεφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια (2016-2017, 2017-2018 και 2018-2019), που δίνει τη δυνατότητα να λάβουν voucher πολύ περισσότερες μητέρες από όσες έχουν λάβει μέχρι σήμερα, εντάσσοντας χιλιάδες επιπλέον παιδιά στα ΚΔΑΠ». πηγή: ΠΑΣΕΚΔΑΠ

 Οι Βουλευτές που κατέθεσαν Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Αναφορές:

 • Δερμεντζόπουλος Χρήστος, Κούβελας Δημήτριος, Καρασμάνης Γεώργιος και Βασιλειάδης Βασίλειος της Νέας Δημοκρατίας
 • Σαρακιώτης Ιωάννης, Γκιόλας Ιωάννης, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αθανασίου Αθανάσιος, Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυγέρη Θεοδώρα, Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος, Βαγενά Άννα, Βαρδάκης Σωκράτης, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Βέττα Καλλιόπη, Γεροβασίλη Όλγα, Γιαννούλης Χρήστος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Καλαματιανός Διονύσιος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χάρης, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Νοτοπούλου Αικατερίνη, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπανάτσιου Αικατερίνη, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Παππάς Νικόλαος, Πέρκα Θεοπίστη, Πούλου Παναγιού, Ραγκούσης Ιωάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρολιάκος Πάνος, Σκούφα Ελισσάβετ, Συρμαλένιος Νικόλαος, Τελιγιορίδου Ολυμπία, Τζούφη Μερόπη, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Τσίπρας Γεώργιος, Φάμελλος Σωκράτης, Χατζηγιαννάκης Μίλτος, Χρηστίδου Ραλλία, Ψυχογιός Γεώργιος, Γκάρα Αναστασία, Κάτσης Μάριος, Τζάκρη Θεοδώρα, Χαρίτου Δημήτριος του ΣΥΡΙΖΑ
 • Κεγκέρογλου Βασίλης, Μουλκιώτης Γιώργος, Λιακούλη Ευαγγελία, Κατρίνης Μιχάλης Κωνσταντόπουλος Δημήτρης του ΚΙΝΑΛ
 • Συντυχάκης Μανώλης, Δελλής Γιάννης, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κατσώτης Χρήστος, Κομνηνάκα Μαρία, Λαμπρούλης Γιώργος, Μανωλάκου Διαμάντω, Παπαναστάσης Νίκος του ΚΚΕ
 • Μπακοδήμα Φωτεινή του ΜΕΡΑ25

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας, με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 30/9 ώρα 18:00

Published

on

By

Σε δύο συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα συγκληθεί το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας την Τετάρτη  30-9-2020.      Η πρώτη και ειδική συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις  18:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

 • Επιλογή των φιλοξενουμένων παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. (εισηγητής κ.Τσουκαλάς)

Θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση στις 18:30 με  τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση για την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 2. Τροποποίηση της 408/2019 απόφασης δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Σύσταση Τεχνικής Επιτροπής Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 3. Έγκριση μελέτης και επιλογής διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης της πράξης/ του έργου «Ανάπλαση –ανάδειξη του κοινόχρηστου χώρου Κεφαλοβρύσου στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 4. Έγκριση της μελέτης «Ανάδειξη διαδρομής προς Κάστρο Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 5. Έγκριση της μελέτης «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου-Λυκείου δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 6. Λήψη απόφασης επί του Κανονισμού Λειτουργίας Έργων και Ευκολιών Αναψυχής που κατασκευάστηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ναυπάκτου στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Χάραξη – δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 7. Λήψη απόφασης επί του Κανονισμού Λειτουργίας Έργων και Ευκολιών Αναψυχής που κατασκευάστηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ναυπάκτου στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Διαμόρφωση δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Δυτική Ναυπακτία» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 8. Αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στην οδό Σταματίου του Δ. Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 9. Αίτηση για χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στην Οδό Αμφίσσης ( Πλατεία Οξύλου) στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 10. Χορήγηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Βαρδακουλά 2 στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 11. Αίτηση για άδεια απότμησης – υποβιβασμού πεζοδρομίου επί της οδού Αθ. Νόβα 50 στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 12. Αίτηση για άδεια απότμησης – υποβιβασμού πεζοδρομίου επί της οδού Αθ. Νόβα στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 13. Ορισμός τριμελούς επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου «Εκσυγχρονισμός, κατασκευή και επισκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Γηπέδου Τ.Κ. Λυγιά, Δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 14. Ονομασία οδών στη κοινότητα Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 15. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2020. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Εξόφληση 7ου λογαριασμού του έργου «Δημιουργία –Διαμόρφωση πολιτιστικού μονοπατιού καστρόπολης Ναυπάκτου» μέσω άλλης πηγής χρηματοδότησης και αναμόρφωση προϋπολογισμού (τροποποίηση τεχνικού προγράμματος) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 17. Έγκριση καταβολής χρηματικού ποσού για ακίνητο του Δήμου από δικαστική απόφαση και εξουσιοδότηση προέδρου κοινότητας Αχλαδοκάστρου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 18. Απευθείας αγορά ακινήτου στην κοινότητα Σίμου για επέκταση υφιστάμενης πλατείας (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 19. Έγκριση σύναψης ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής eBanking’’ με την  Τράπεζα  Eurobank  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 20. Εκποίηση πλαστικών κάδων απορριμμάτων. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 21. Έκδοση απόφασης περί χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
 22. Αλλαγή αιτήματος επιχορήγησης υπόλοιπου ποσού που δόθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με την υπ΄αριθ.118/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 23. Ορισμός ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους για την γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχής δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 24. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για την συμμετοχή τους στις επιτροπές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Μεσολογγίου για τον χαρακτηρισμό παράλιων χώρων περιοχής της αρμοδιότητας τους και Λιμενικών Τμημάτων Υπαγωγής ως πολυσύχναστων ή μη για την πρόσληψη ναυαγοσώστη για το έτος 2021, καθώς και τυχόν επιμήκυνσης του χρόνου ναυαγοσωστικής κάλυψης. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 25. Τοποθέτηση δύο στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΔΚ Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 26. Τοποθέτηση 4 στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΤΚ Λυγιά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

 

 1. Μετατόπιση στύλου ΔΕΗ στην ΤΚ Κάτω Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 2. Τοποθέτηση φωτιστικών στην ΤΚ Κάτω Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 3. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 72.070,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Γ’ κατανομή έτους 2020) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 4. Απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Δάφνης. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 5. Διαγραφές παιδιών, από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 6. Αποδοχή εγκριτικής απόφασης  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με τα ΠΑγΟ περιόδου 2020-2021 – Ορισμός επιτροπής επιλογής του προσωπικού – Έγκριση καταβολής αντιτίμου (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 7. Παραχώρηση αιγίδας του Δήμου Ναυπακτίας στο Πρόγραμμα της Αδελφότητας Ναυπακτίων για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τηλεδιάσκεψη και όχι “δια περιφοράς” σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Τηλεδιάσκεψη-Δημοτικό-συμβούλιο-Δήμος-Ναυπακτίας

Με νέα ανακοίνωση – πρόσκληση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης  ενημερώνει ότι το “δια περιφοράς” προγραμματισμένο σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου Δημοτικό συμβούλιο,  μετατρέπεται σε τηλεδιάσκεψη. Αναφέρει η νέα πρόσκληση:

Καλείστε την  Παρασκευή 25-9-2020 και ώρα 13:00 στην πραγματοποίηση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με τηλεδιάσκεψη με την χρήση της τεχνολογίας www.epresence.gov.gr,  σύμφωνα με την αριθμ.163/29-5-2020 εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ., τις διατάξεις  του άρθρου 184 παρ.1,3 του Ν.4635/2019 και του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 με   το εξής θέμα ημερήσιας διάταξης:

 • Έκφραση γνώμης επί του Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) του έργου «Λιμένας Εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών στη θέση Βαρειά Ναυπάκτου» Δήμου Ναυπακτίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (ΠΕΤ:2004288623). (εισηγητής κ. Τσέλιος)

Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων για την μη συμμετοχή τους πλέον σε “δια περιφοράς” λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου είχαν αποτέλεσμα.

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι «καραμπόλες» συνεχίζονται στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου

Published

on

By

Με απόφαση του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» (ΑΡΙΘ. 635 / 2020) τοποθετείται η Σερεμέτη Λαμπρινή του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α, αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

«(…) Κατ’ επιταγή της παραγράφου 1 του άρθρου 100 Ν.3584/2007 και σε συνέχεια της αριθ. 634/2020 Απόφασης Δημάρχου που εκδόθηκε κατ’ εκτέλεση της Ν.36/2020 Απόφασης Διοικητικού Εφετείου Πατρών ορίζουμε προσωρινά και ως την έκδοση οριστικής απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών επί της ενδίκου Αιτήσεως μας για την Ακύρωση της 96733/24-6-2020 Απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, την υπάλληλο του Δήμου μας Σερεμέτη Λαμπρινή του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».

Να θυμίσουμε ότι αλλαγές έγιναν τον Απρίλιο στην Πολεοδομία Ναυπάκτου, όμως μετά από προσφυγή για μετακινήσεις υπαλλήλων στην συγκεκριμένη υπηρεσία και την ακύρωση από τα Διοικητικά Δικαστήρια των αποφάσεων στο σύνολό τους, φαίνεται να υπάρχει σύγχυση τόσο στην υπηρεσία όσο και στον τρόπο που αποφασίζονται οι σημαντικές αυτές αλλαγές σε έναν άκρως νευραλγικό τομέα του Δήμου Ναυπακτίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ