Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Γκίζας: “Για μια ακόμα φορά πιάνεστε αδιάβαστος κ. Λουκόπουλε” 

Published

on

Απάντηση με ανακοίνωσή του δημάρχου Ναυπακτίας στα όσα περί των έργων στο Αντίρριο αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενωτική πρωτοβουλία” Τάκης Λουκόπουλος.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

Δε γνωρίζετε προφανώς ότι η δημοτική αρχή υλοποιεί πολλά και σημαντικά έργα στο Αντίρριο, όπως:
▪️Η Αποχέτευση, έργο που επί σειρά ετών παρέμενε βαλτωμένο
▪️Το Προπονητήριο, ο Στίβος και η Ανάπλαση της δημοτικής οδού, έργα για τα οποία είχαν κατατεθεί μόνο αιτήσεις με αποτύπωση στο google maps και τίποτε άλλο
▪️Το Λιμενικό έργο αποκατάστασης του προβλήτα και εργασίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
▪️Εργασίες Πρασίνου και καθημερινότητας
▪️Έργα συντήρησης κτηρίων

Σας θυμίζω επίσης πως, ήδη υλοποιούνται αλλά και δρομολογούνται έργα μέσω Τεχνικού Προγράμματος, με χρηματοδότηση πολλαπλάσια από κάθε άλλη θητεία.

Και κάτι ακόμη.
Σε μία περίοδο με πληθώρα ανοικτών προσκλήσεων για χρηματοδότηση (LEADER, ΕΣΠΑ, ΠΔΕ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κλπ), όπως η δική σας, το πλέον εύκολο είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης.
Το δύσκολο όμως είναι να εκπονηθεί η μελέτη, να ωριμάσει ο φάκελος και να υλοποιηθεί το έργο.  Και σε αυτό ακριβώς η δημοτική αρχή Λουκόπουλου απέτυχε παταγωδώς!
Απόδειξη, τα μεγάλα και σημαντικά έργα που παραλάβατε με χρηματοδότηση, αλλά επί 5 έτη δεν μπορέσατε ούτε καν να ξεκινήσετε να υλοποιείτε (Βιολογικός Άνω Χώρας, Αποχέτευση Αντιρρίου, Ύδρευση Παλαιοπαναγιάς, ΕΠΑΛ κτλ).

Τέλος, μην ξεχνάτε το βασικότερο όλων.
Η κοινωνία και ξέρει και βιώνει την πραγματικότητα.
Οπότε μη συνεχίζετε να εκτίθεστε”.

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“SUPER CUP next generation Mountain Bike” στη Ναύπακτο στις 22 και 23 Απριλίου

Published

on

By

Η Ναύπακτος ετοιμάζεται να υποδεχτεί στις 22 και 23 Απριλίου, πανελλήνιους αγώνες κυπέλου ορεινής ποδηλασίας, για αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π. και διοργανώνεται σε πέντε διαφορετικές πόλεις: Σαλαμίνα, Τρίκαλα, Ναύπακτος, Γέρακας Αττικής και Θεσσαλονίκη, από τέσσερις διαφορετικές τοπικές επιτροπές και ενώσεις ποδηλασίας και με την συνεργασία σωματείων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ποδηλασίας.

Θα  συμμετάσχουν περί τα 25 σωματεία,170 μικροί αθλητές και αθλήτριες 6 έως 14 ετών και πάνω από 150 επισκέπτες συνοδοί, απ’ όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να αναβαθμίσει το άθλημα της ορεινής ποδηλασίας στις μικρές ηλικίες και φυσικά να προβάλει την πόλη της Ναυπάκτου και να τονώσει την τοπική αγορά.

Το SUPER CUP next generation Mountain Bike περιλαμβάνει αγώνες στα αγωνίσματα του Eliminator (XCE), του Short Track (XCC) και αφορά ηλικίες, Παίδων / Κορασίδων /παν Παίδων / παν Κορασίδων σε ηλικίες από 6 έως 14 ετών / Ανδρών / Γυναικών και Masters και θα υλοποιηθεί για 2 ημέρες στη παραλία Γρίμποβο, θέση παζάρια, στο χωμάτινο τμήμα έως το parking σκαφών, το οποίο και θα διαμορφωθεί σε χωμάτινη ΜΤΒ πίστα αγώνων.

Επιπλέον του κυπέλου θα υλοποιηθούν και για τα baby μικρά 3 έως 5 ετών με ελεύθερη συμμετοχή, αγώνες baby balance bike με ποδήλατα ισορροπίας, διοργάνωση του φορέα Πράσινο Μπλε, ο οποίος και θα διαθέσει το προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό υλοποίησης.

Τη  διοργάνωση για τη Ναύπακτο, έχουν αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση Πράσινο Μπλε ΑΜΚΕ και το ποδηλατικό σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Ε.Ο.Π.

Yποστηρίζεται από τους χορηγούς: OPEL κυρίτσης, theocar Avance Δυτικής Ελλάδας, Plan Consultinggroup, DOLE μπανάνες, IDEAL Χ. Παπαδόπουλος και χορηγό φιλοξενίας το Hotel Nafpaktos, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους

 * Το SUPER CUP next generation Mountain Bike είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Ελένης Καμπαδάκη, σε ένα από τα πιο αγαπημένα μέλη του αθλήματος της ποδηλασίας και της ΕΟΠ με συντονιστή την mittasbike.gr

Promo videο: youtube

Πληροφορίες για τους συντάκτες: mob. 693 6052 888 – email: info@prasinomple.gr 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ου ΑΓΩΝΑ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – παραλία Γριμπόβου (θέση παζάρια)

22/4/2023 ΣΑΒΒΑΤΟ

13:30-15:30: Άνοιγμα Γραμματείας –Εγγραφή αθλητών

14:00-15:30 : Διαδρομή XCE ανοικτή για προπόνηση

15:45: Τεχνικό συνέδριο

16:00-17:30: XCE (1ος γύρος) Ατομική Χρονομέτρηση για όλες τις κατηγορίες

17:30-19:30: XCE Σειρές: 1/32 – 1/16 – 1/8 – Ημιτελικοί – Τελικοί

19:40: Απονομές

23/4/2023 ΚΥΡΙΑΚΗ

08:30: Άνοιγμα Γραμματείας.

08:30 – 09:30: Επίσημη προπόνηση (με αγωνιστικό αριθμό)

10:00: SUPER MINI ΑΓΟΡΙΑ- ΚΟΡΙΤΣΙΑ (10’)

10:20: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (15’)

10:45: ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΓΟΡΙΑ-ΚΟΡΙΤΣΙΑ (15’)

11:10: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (20’)

11:40: ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ (20’)

12:30: ΑΝΔΡΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ (30’)

13:10: ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ (30’)

13:50: ΜΑΣΤΕΡΣ ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (30΄)

*Το πρόγραμμα των αγώνων θα οριστικοποιηθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

*Παράλληλα με τους αγώνες κυπέλου την Κυριακή 23/04 στον ίδιο χώρο, από τις 10.00 έως τις 13.00, θα υλοποιούνται και για τα baby μικρά 3 έως 5 ετών με ελεύθερη συμμετοχή, «αγώνες- event» Baby Balance Bike με ποδήλατα ισορροπίας, μετάλλια και δωράκια για όλα τα παιδιά, διοργάνωση του φορέα Πράσινο Μπλε, ο οποίος και θα διαθέσει το προσωπικό και όλο τον εξοπλισμό υλοποίησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος Μ. Παρασκευή: Έβαλαν ψηλά τον πήχυ

Published

on

By

Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και την παρουσία χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, τελέστηκε η Περιφορά των Επιταφίων στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου.  Η Ναύπακτος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας για τις ημέρες του Πάσχα και ιδιαίτερα τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς ακολουθείται ένα ξεχωριστό τελετουργικό.

Με εκδηλώσεις όπως αυτή που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Μ. Παρασκευής στο λιμάνι της Ναυπάκτου είναι προφανές οτι ο “πήχυς πλέον μπήκε ψηλά” με την Ναύπακτο να καταγράφει σημαντικό στίγμα στον πανελλαδικό χάρτη των Πασχαλινών εκδηλώσεων και όχι μόνο.

Η θρησκευτική πομπή των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπου δεκάδες αναμμένες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας, που ερμηνεύονται από τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου. 

Φέτος, η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου συνέπραξε με τη Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.  Σολίστ η καταξιωμένη υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου, συμμετείχαν οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής, ενώ στην αφήγηση και την απαγγελία ήταν ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

Στο πρώτο μέρος ακούστηκε το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη, Αλέξανδρο Λώλη, Γιώργο Χλίτσιο και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο.  Ερμήνευσαν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στην περιφορά των επιταφίων και στις εκδηλώσεις στο λιμάνι παρόντες ήταν οι βουλευτές  Σπήλιος Λιβανός και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Νεκτάριος Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης  Θανάσης Μαυρομάτης, ο Δήμαρχος Ναυπακτίας  Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης,  αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανή μετάδοση (19:00) από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου η Περιφορά των Επιταφίων

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας έχει φροντίσει να μεταδοθεί ζωντανά από το Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου το τελετουργικό της Περιφοράς των Επιταφίων της Μεγάλης Παρασκευής, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών.

Σημειώνεται ότι, το ιδιαίτερο τελετουργικό της Περιφοράς των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών της Ναυπάκτου, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, προβλέπει η Πομπή, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, να καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπου δεκάδες αναμμένες δάδες έχουν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός στέκει επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού και η ατμόσφαιρα κυριαρχείται από τους Ύμνους της Ημέρας.

Εκεί, στο πρώτο μέρος του Προγράμματος, θα ακουστεί το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη (βιολί 1), Αλέξανδρο Λώλη (βιολί 2), Γιώργο Χλίτσιο (βιόλα) και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (βιολοντσέλο).  Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στο δεύτερο μέρος θα συμπράξουν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.

Σολίστ η καταξιωμένη υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής.  Αφήγηση-απαγγελία: ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ