Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Γκίζας: «Είμαστε στη διοίκηση του Δήμου για όλους τους δημότες»

Published

on

Την πρώτη του επίσημη συνάντηση με τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ναυπακτίας πραγματοποίησε στο μεσημέρι της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας. Παρουσία των κ.κ. Θωμά Κοτρωνιά, Σωκράτη Παπαβασιλείου, Γιάννη Παπαϊωαννίδη, Ντίνου Τσουκαλά, Σπύρου Τραχύλη και  Ζαχαρία Χοχτούλα ο Δήμαρχος επέλεξε να αναφερθεί στους βασικούς άξονες που θα πρέπει να διέπει την άσκηση διοίκησης, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της νομιμότητας.

Ο κ. Γκίζας, αφού αρχικά καλωσόρισε του Αντιδημάρχους, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, στέλνοντάς τους ταυτόχρονα και το βασικό του μήνυμα. «Δεν έχω κουραστεί να λέω και να τονίζω πως η οποιαδήποτε απόφαση, πράξη και συμπεριφορά μας ως μέλη της νέας διοίκησης του Δήμου πρέπει να διέπεται από το στοιχείο της νομιμότητας και της διαφάνειας», είπε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας επίσης πως κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη και η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου. Επικαλούμενος μάλιστα την επαφή του με την κοινωνία υποστήριξε ότι αυτό αποτελεί βασικό ζητούμενό της.

Ακολούθως ο νέος Δήμαρχος Ναυπακτίας εστίασε στη σημασία που έχει η συλλογική προσπάθεια, τόσο στις μεταξύ των ερετών σχέσεις, όσο και σε εκείνη με τους πολίτες, θέτοντας ως στόχο την αξιοποίηση όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου. «Το πεδίο δράσης του καθενός μας δεν είναι ατομική υπόθεση. Το λάθος του ενός αντανακλά και αποτελεί λάθος της όλης διοίκησης, ομοίως και η επιτυχία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίζας. «Προσωπικά δηλώνω ότι θα αναλάβω ανά πάσα στιγμή την όποια ευθύνη, και μου αντιστοιχεί η περισσότερη, για λάθη και παραλήψεις μου και θα τα αναγνωρίσω», πρόσθεσε, ζητώντας και από τους αντιδημάρχους να πράξουν το ίδιο.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα επικοινωνιακά τρικ», είπε στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, ζητώντας από όλους να έχουν ως βασικό στοιχείο της συμπεριφοράς τους την ειλικρίνεια. Κατά τον κ. Γκίζα αυτό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα πρόσωπα της νέας διοίκησης του Δήμου είναι η παραγωγή του έργου, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως τα περισσότερα από αυτά θα επιλυθούν.

Επιμένοντας στην τήρηση της νομιμότητας, ζήτησε από όλους να μην κάνουν καμία έκπτωση επ’ αυτής, ενώ συνέχισε στέλνοντας μήνυμα ενότητας. «Είμαστε στη διοίκηση του Δήμου για όλους τους δημότες. Δεν υπάρχουν πρώτης και δεύτερης κατηγορίες πολίτες, δε  υπάρχει το ποιοι μας ψήφισαν και ποιοι όχι, δεν υπάρχουν δικά μας και μη δικά μας παιδιά. Θα υπηρετήσουμε το δημότη σε όλες τους τις πραγματικές ανάγκες και θα επιλύσουμε τα προβλήματά του», είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, ευχαριστώντας και πάλι τους Αντιδημάρχους για την απόφασή τους να εργαστούν για το καλό του δήμου, αλλά και για τη διάθεση που ήδη έχουν επιδείξει.

Αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 το πρωί της Κυριακής 8ης  Σεπτεμβρίου, όπου και θα εκλεγούν, μέσα από την διαδικασία που προβλέπει ο νόμος,  το προεδρείο του Σώματος και τα μέλη στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Επίσης αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα οι αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο κάθε αντιδήμαρχος, ενώ θα ακολουθήσουν σε επόμενη σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των νομικών προσώπων του Δήμου Ναυπακτίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Σπ. Τσέλιου στον Αντ. Φράγκο για μαρίνα και καταφύγιο

Published

on

By

Τσέλιος-απάντησ-σε-Φράγκο-μαρίνα-ναυπάκτου

Απάντηση στην ανακοίνωση του πρώην προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας Αντώνη Φράγκου έδωσε μέσα από ανακοίνωσή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου ο νυν πρόεδρος του Ταμείου – δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Τσέλιος.

Ανέφερε στην ανακοίνωση ο κ.Τσέλιος:

«Ο τέως. Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ. Αντώνης Φράγκος με μακροσκελέστατη γραπτή ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ της πόλης μας αναφέρεται σε μερικές ανακρίβειες για τις οποίες έχω να ανακοινώσω τα εξής:

 1. Ο κ. Φράγκος όφειλε ως τέως πρόεδρος του ΔΛΤΝ να παραστεί στο ΔΣ και να εξηγήσει τη θέση του και τις ενέργειες που έκανε για το τουριστικό Καταφύγιο. Φυσικά δεν πήγε στο Δημ. Συμβούλιο όπου υπάρχει διάλογος. Δεν θέλησε να απαντήσει στα ερωτήματα που έχει η κοινωνία. Προτίμησε το μονόλογο για ευνόητους λόγους. Επικαλέστηκε το γραπτό απολογισμό που παρέδωσε στη δημοτική αρχή Λουκόπουλου η δημοτική αρχή Μπουλέ για να πει ότι η ΑΔΚΝ είχε δήθεν συμφωνήσει για Τουριστικό Καταφύγιο και όχι Μαρίνα στο Γρίμποβο.
 2. Για το σημείο αυτό έχω δύο παρατηρήσεις:
  Α) Δέχεται ότι η δημοτική αρχή Μπουλέ τους παρέδωσε το 2014 γραπτό απολογισμό. Αυτοί τι παρέδωσαν στη σημερινή δημοτική αρχή;
  Β) Στον απολογισμό που παρέλαβε ο κ. Λουκόπουλος από τη δημοτική αρχή Μπουλέ αναφέρεται ότι το μέγεθος σε συνδυασμό με το κόστος της Μαρίνας πρέπει να αναθεωρηθούν. Δεν μιλάει για τουριστικό Καταφύγιο.
 3. Πράγματι ως παράταξη ψηφίσαμε όλες τις προτάσεις της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου καλόπιστα γιατί δεν θέλαμε να έχει κανένα εμπόδιο στην πολιτική του (ΞΕΝΙΑ, Ανάπλαση, λιμενικά έργα κλπ). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε τις δικές μας προτάσεις και το δικό μας πρόγραμμα. Ως αντιπολίτευση έπρεπε να ελέγχουμε όχι να εμποδίζουμε το πρόγραμμα του κ. Λουκόπουλου. Ας θυμηθεί ο κ. Φράγκος ποια πολιτική ακολουθούσαν οι πρώην συνεργάτες του ως αντιπολίτευση.

Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν :

 1. Η Μαρίνα έχει χερσαίες δραστηριότητες και ως εκ τούτου θέσεις εργασίας και έσοδα. Αυτά προκαλούν και το ιδιωτικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις Μαρίνες.
  2. Το τουριστικό καταφύγιο εκ του νόμου δεν έχει χερσαίες δραστηριότητες, δεν έχει ουσιώδη έσοδα και δεν έχει ιδιωτικό ενδιαφέρον. Ποιος ιδιώτης θα ενδύσει 8,5 εκατ.€ για να φτειάξει με τα χρήματά του ένα δημόσιο έργο;
  3. Το δημόσιο έργο πρέπει να το χρηματοδοτήσει ο δήμος, ή η Περιφέρεια ή το κράτος. Αυτό είναι ανέφικτο στο ορατό μέλλον. Αν ήταν εφικτό ο κ. Φράγκος και η δημοτική αρχή Λουκόπουλου θα εύρισκαν τα χρήματα και δεν θα έμειναν μόνο στις μακέτες του έργου.
  4. Για να δημοπρατηθεί το έργο πρέπει να δεσμευθούν 10,5 εκατ. €. Υπάρχουν; Όχι. Άρα το έργο δεν μπορεί να δημοπρατηθεί. Συνεπώς το ποσό των 2 εκατ. του Interreg δεν μπορεί να απορροφηθεί.
  5. Καταλήγουμε λοιπόν ότι με αυτές τις ενέργειες θα είχαμε υποβιβάσει τη Μαρίνα σε τουριστικό καταφύγιο το οποίο όμως δεν θα μπορούσε να δημοπρατηθεί. Άρα το ποσό του Interreg δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
  6. Η κατασκευή του λιμενικού έργου στη βαρειά προβλέπεται από το ΓΠΣ Ναυπάκτου. Εφ’ όσον χωροθετηθεί θα μπορεί να κατασκευασθεί με το ποσό του Interreg (2 εκατ.€) ως αυτόνομο έργο που θα λειτουργεί νόμιμα.
  7. Η μαρίνα θα παραμείνει χωροθετημένη στο Γρίμποβο με κόστος κατασκευής προσαρμοσμένο στις συνθήκες της αγοράς.
  8. Για την ακύρωση της αλλαγής της Μαρίνας σε καταφύγιο πήρε απόφαση το ΔΣ του ΔΛΤΝ.
  9. Σε ότι αφορά τα ατοπήματα ας τα διαβάσει πιο προσεκτικά ο κ. Φράγκος, εγώ δεν πρόκειται να αναφερθώ στα έργα τα οποία βλέπουν και κρίνουν οι δημότες.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δείτε ζωντανό το Δημοτικό συμβούλιο (στις 18:00) με θέμα την ενημέρωση για το έργο της ανάπλασης

Published

on

By

Δημοτικο-συμβούλιο-Ναυπακτίας

Σήμερα  Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00 συγκαλείται σε Τακτική Συνεδρίαση το Δημοτικό συμβούλιο Δήμου Ναυπακτίας στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής (δυτική αίθουσα), κόμβος περιφερειακού – Παλαιοπαναγιά Ναυπάκτου.

Μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη:  • Συζήτηση-ενημέρωση για το έργο «Αστική ανάπλαση εντός του ιστορικού κέντρου της πόλεως της Ναυπάκτου», με εισηγητή τον Δήμαρχο Ναυπακτίας Β. Γκίζα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Αντ. Φράγκου στους «επαγγελματίες» πολιτικούς για τα λιμενικά έργα της Ενωτικής Πρωτοβουλίας αλλά και περί «φιάσκου»

Published

on

By

Φράγκος-Αντώνης-Ναύπακτος-τουριστικό-καταφύγιο-σκαφών

Με ανακοίνωση του ο Αντώνης Φράγκος, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου απαντά στα όσα τις τελευταίες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας, ακούστηκαν και γράφηκαν. Δίνει απαντήσεις στην δημοτική αρχή για το θέμα του τουριστικού καταφυγίου Ναυπάκτου και όχι μόνο.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα ακόλουθα:

«Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα»

«Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα λιμενικά έργα και βρήκαν την ευκαιρία όλοι αυτοί, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είτε προσωπικά είτε μέσω των οικείων τους αντιτάχθηκαν σε αυτά με ένα ύφος απίστευτου ρεμβασισμού να μιλήσουν με το γνωστό «πολιτικάντικο» ύφος τους.

Αν και είχα λάβει την απόφαση να μην τοποθετηθώ καθώς μόνο λίγοι μήνες έχουν παρέλθει από τότε που έληξε η θητεία μου στο Λιμενικό ταμείο, θεωρώντας ότι απαιτείται χρόνος για να βρουν κάποιοι «αν και επαγγελματίες πολιτικοί» τον βηματισμό τους, δεν μπορώ να μείνω αμέτοχος σε σχόλια περί λαϊκισμού και φιάσκου. Όταν μιλάς με έργα δεν μπορείς να σιωπάς και η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει!

Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους.

Η χωροθέτηση του τουριστικού καταφυγίου δεν ήταν μια αυθαίρετη ενέργεια μου. Η αλλαγή του σχεδιασμού από μαρίνα σε τουριστικό καταφύγιο επήλθε έπειτα από διάλογο και διαβούλευση τόσο στο Λιμενικό Ταμείο, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ δεν έλλειψε και ενημερωτική ημερίδα επί τούτου. Ήταν μια πολιτική απόφαση που ξεκίνησε πολύ πριν υπάρξει η οποιαδήποτε χρηματοδότηση. Οι οικονομικές συνθήκες ήταν αυτές που μας οδήγησαν σε αυτή την πρόταση καθώς το έργο της μαρίνας ήταν εκτός των σημερινών οικονομικών και τεχνικών δεδομένων. Μάλιστα θα ήθελα να θυμίσω ότι στον γραπτό απολογισμό που μας παρέδωσε τον Σεπτέμβριο του 2014 η απερχόμενη δημοτική αρχή ΑΔΚΝ έγραφε: «Η Μαρίνα Ναυπάκτου είχε ένα άγονο διαγωνισμό επί της δημοτικής αρχής Παπαθανάση. Μετά από επαφές που είχαμε με αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς φαίνεται ότι το μέγεθος της σχεδιασθείσης Μαρίνας σε συνδυασμό με το κόστος του έργου είναι εκτός των σημερινών οικονομικών και τεχνικών δεδομένων και ως εκ τούτου το όλο σχέδιο πρέπει να αναθεωρηθεί. Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο έληξαν το 2009». Ακόμη και στο προεκλογικό της πρόγραμμα το 2019, μιλούσε για τουριστικό καταφύγιο και όχι για Μαρίνα.

Η χρηματοδότηση των μελετών έγινε στον μεγαλύτερο βαθμό με προγραμματικές συμβάσεις του Δήμου με το Λιμενικό ταμείο, οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και ψηφίστηκαν από όλο το δημοτικό συμβούλιο. Αυτοί που ψήφισαν, είναι αυτοί που σήμερα αντιτάσσονται καθώς φαίνεται ότι η μνήμη σε κάποιους είναι «βραχεία»

Ποτέ δεν είπαμε ότι με το ποσό που εγκρίθηκε από το Interreg θα χρηματοδοτηθεί όλο το έργο του τουριστικού καταφυγίου.

Τόσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, όσο και στην επιτροπή του Interreg καταθέσαμε από την πρώτη στιγμή τον φάκελο χωροθέτησης. Μάλιστα στη σελίδα 91 του φακέλου αναφέρεται αναλυτικά το ενδεικτικό κόστος κατασκευής του Τουριστικού καταφυγίου, το οποίο ανέρχεται σε 8.571.800€. Για το τελικό ποσό που εγκρίθηκε για το Τουριστικό Καταφύγιο λάβαμε γνώση μόλις τον Ιούνιο 2019 και από τον Ιούνιο μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα καμία επίσημη ενέργεια δεν είχε γίνει σχετικά με το έργο.

Το ότι τα χρήματα δεν επαρκούν για την ολοκλήρωση του έργου το γνωρίζαμε όλοι. Μόνο κάποιος που δεν διάβαζε ούτε τις τοπικές ειδήσεις, μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε.  Εμείς για πρώτη φορά αντλήσαμε ποσό περίπου 2.000.000€ για λιμενικό έργο, για ένα έργο που η πόλη οραματίζεται χρόνια. Εσείς ψάξατε για άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ολοκλήρωση του έργου, όπως νέα χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, δημοπράτηση, ΣΔΥΤ κλπ; Ήρθατε σε επαφή με την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ, στην Περιφέρεια, ζητώντας να διερευνήσει την δυνατότητα να ενταχθεί σε πρόσκληση του ΕΣΠΑ, για Λιμενικά έργα, το υπόλοιπο του έργου;

ΟΧΙ

Γιατί δεν φέρνετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τον μελετητή για να τοποθετηθεί για το έργο και να ενημερωθεί επισταμένως το ΔΣ;

Αντί αυτού επιλέξατε μια άλλη λύση. Επιλέξατε να προτείνεται την κατασκευή αγκυροβολίου στην Βαριά, ενός έργου 34 θέσεων με σκοπό, όπως λέτε, να μεταφερθούν εκεί οι βάρκες από το λιμάνι για να μη χαθεί το όνειρο της ΜΑΡΙΝΑΣ. Θεωρείται ότι το Λιμάνι Ναυπάκτου ενδείκνυται για ελλιμενισμό Τουριστικών σκαφών; Γνωρίζετε τους περιορισμούς που θέτει η αρχαιολογία; Αν και οι ίδιοι παραδέχεστε σε πρόσφατη ανακοίνωσή σας, ότι οι πιθανότητες να προλάβετε τις προϋποθέσεις του προγράμματος, είναι πολύ μικρές. Δυστυχώς διαπιστώνετε μόνοι σας, πως με τους χειρισμούς σας η χρηματοδότηση που κερδήθηκε για πρώτη φορά, θα χαθεί. Ίσως έτσι κατανοήσετε πόσο σοβαρή προετοιμασία είχε γίνει για να εξασφαλίσουμε τα 2.000.000 €, από διακρατικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Αυτό που σίγουρα θα μείνει για να μας δυσκολεύει, είναι η επέκταση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος μέχρι την Βαριά, η υποβάθμιση της δημοτικής περιουσίας στις πρώην νεροτσουλήθρες και η πιθανότατα απώλεια ενός κρίσιμου για την ανάπτυξη του τόπου μας έργου.

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί κάποιοι «επαγγελματίες πολιτικοί», δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι στον τόπο μας μπορούν όλοι να προσφέρουν.

Προκειμένου λοιπόν, να έχετε κάποιες πιθανότητες να προλάβετε και να απορροφήσετε το ποσό του Interreg, αν και «επαγγελματίες πολιτικοί» προβήκατε σε πολλά νομικά και πολιτικά ατοπήματα:

ΑΤΟΠΗΜΑ 1ο – Ενώ το Λιμενικό Ταμείο και το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του δέχεται να γίνει τουριστικό καταφύγιο στο Γρίμποβο δεν αφήσατε να προχωρήσει η Διυπουργική επιτροπή στη Χωροθέτηση του Τουριστικού καταφυγίου, δηλαδή στην τελευταία ενέργεια για την οριστική αδειοδότηση του έργου. Με ποια νομιμοποίηση το πράξατε αυτό; Με ποια απόφαση; Πως εσείς οι «τυπολάτρες – επαγγελματίες πολιτικοί» ανακαλέσατε με την ενέργεια σας απόφαση συλλογικού οργάνου, ήτοι του ΔΛΤΝ και του Δήμου Ναυπακτίας;

ΑΤΟΠΗΜΑ 2ο -Πριν τη λήξη του 2019 σκοπεύατε να συγκαλέσετε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το αγκυροβόλιο αγνοώντας ότι η χερσαία ζώνη λιμένα, δηλαδή η αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου εκτείνεται μέχρι τον Φλοίσβο. Το συμβούλιο ουδέποτε έγινε καθώς πληροφορηθήκατε ότι η χερσαία ζώνη λιμένα θα έπρεπε να επεκταθεί μέχρι τη Βαριά διότι για να εκτελεσθεί το έργο από το Λιμενικό Ταμείο θα έπρεπε αυτό να είναι αρμόδιο στον προτεινόμενο χώρο, ενώ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.

ΑΤΟΠΗΜΑ 3ο – Λάβατε απόφαση περί επέκτασης της χερσαίας ζώνης λιμένα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου συντάσσοντας και τα απαιτούμενα σχέδια, στα οποία συμπεριλάβατε και τις νεροτσουλήθρες, δηλαδή δημοτική έκταση. Με ποια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο συναίνεσε σε αυτό καθώς ο Δήμος Ναυπακτίας ουσιαστικά θα απωλέσει ένα σοβαρό περιουσιακό του στοιχείο; Εσείς οι «τυπολάτρες – επαγγελματίες πολιτικοί» δεν γνωρίζατε ότι έπρεπε να προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παραχώρηση του χώρου;

ΑΤΟΠΗΜΑ 4ο – Εγκρίνατε προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για το αγκυροβόλιο στη Βαριά, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επέκτασης της χερσαίας ζώνης λιμένα και ο χώρος δεν ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Τη σύμβαση αυτή θα την αποστείλετε στο Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση, όπως ο νόμος ορίζει; Θα ζητήσετε δηλαδή στο Υπουργείο Ναυτιλίας να γνωμοδοτήσει για μια σύμβαση για εκτέλεση μελετών από τον Λιμενικό Ταμείο σε χώρο που δεν έχει ακόμη αρμοδιότητα; Βέβαια εσείς οι «επαγγελματίες πολιτικοί» στο παρελθόν με τις αρμοδιότητες είχατε τον τρόπο σας. Θυμίζω πριν αναλάβουμε το Λιμενικό Ταμείο οι όποιες προμελέτες για το Κέντρο Ναυπηγικής Τέχνης, την Πλαζ, την συνένωση των παραλιών χρηματοδοτήθηκαν από τον Δήμο χωρίς προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο. Για να κατανοηθεί το ατόπημα είναι σαν να λέμε ότι το Λιμενικό Ταμείο εκπονεί μελέτες στη Γραμμένη Οξυά

ΑΤΟΠΗΜΑ 5ο – Μιλάτε για λαϊκισμό, όταν η θητεία μας στο λιμενικό ταμείο αποδεικνύεται με έργα στα οποία αντιταχθήκατε σθεναρά.

 • Εμείς οι λαϊκιστές τοποθετήσαμε την πλωτή εξέδρα στο Λιμάνι.
 • Εμείς οι λαϊκιστές εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για να αρχίσει το Τουριστικό καταφύγιο, ενώ εκπονήσαμε και όλες τις απαραίτητες μελέτες. Για πρώτη φορά για λιμενικό έργο εξασφαλίσθηκε ποσό 2.000.000€ περίπου.
 • Εμείς οι λαϊκιστές τοποθετήσαμε τον φωτισμό στο λιμάνι, ο οποίος είχε εγκριθεί επί Παπαθανάση και δεν είχατε τοποθετήσει καθώς δεν σας άρεσε
 • Εμείς οι λαϊκιστές εκπονήσαμε μελέτη για το Αλσύλλιο και ξεκινήσαμε εργασίες, ενώ λέγατε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μελέτη δεν ΥΠΑΡΧΕΙ.
 • Εμείς οι λαϊκιστές νομιμοποιήσαμε τις πέργκολες στην Ψανή λύνοντας ένα μεγάλο πρόβλημα, ενώ εσείς για άλλη μια φορά αντιταχθήκατε.
 • Εμείς οι λαϊκιστές εκπονήσαμε και παραδώσαμε έτοιμη μελέτη για δημοπράτηση ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ για την συνένωση των παραλιών, ενώ εσείς είχατε μείνει μόνο σε μακέτες.
 • Εμείς οι λαϊκιστές αδειοδοτήσαμε και ολοκληρώσαμε τη ράμπα ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών στο Γρίμποβο.
 • Εμείς οι λαϊκιστές με τον Δήμο Ναυπακτίας ασφαλτοστρώσαμε τα παζάρια εξασφαλίζοντας τις σχετικές αδειοδοτήσεις.
 • Εμείς οι λαϊκιστές εγκαταστήσαμε στη Ψανή εγκατάσταση SEATRAC προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και άτομα με ειδικές ανάγκες.
 • Εμείς οι λαϊκιστές εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και εκπονήσαμε μελέτες για την αποκατάσταση του Δυτικού προβλήτα στο Αντίρριο.
 • Εμείς οι λαϊκιστές για πρώτη φορά τοποθετήσαμε ομπρέλες στο παραλιακό μέτωπο, όπως έπραξε και ο Δήμος προκειμένου τη θάλασσα να τη χαίρονται και αυτοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφθούν καταστήματα για το μπάνιο τους.
 • Εμείς οι λαϊκιστές συντάξαμε το μητρώο πλατάνων για την καλύτερη συντήρηση του παραλιακού μετώπου.
 • Εμείς οι λαϊκιστές υδροδοτήσαμε τις ντουζιέρες Γρίμποβο από το ποταμάκι στα ΚΕΠ.
 • Εμείς οι λαϊκιστές συντηρήσαμε ένα μηχάνημα που σάπιζε στον βιολογικό για τον καθαρισμό των παραλιών και με δικό μας προσωπικό καθαρίσαμε τις παραλίες
 • Εμείς οι λαϊκιστές παραλάβαμε πλήρη εγκατάλειψη στο Κρυονέρι και την Κάτω Βασιλική και με όσα μέσα είχαμε αποκαταστήσαμε τον ηλεκτροφωτισμό και συντηρήσαμε την ΧΖΛ.

Αν όλα αυτά είναι λαϊκισμός, τότε έχετε δίκιο. Είμαστε μεγάλοι λαϊκιστές και χαιρόμαστε για αυτό.

Εσείς που δεν λαϊκίζετε πείτε τουλάχιστον την αλήθεια. Το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε την πολιτική απόφαση να δημιουργηθεί τουριστικό καταφύγιο αντί μαρίνας, πολύ πριν βρεθεί η όποια χρηματοδότηση. Αν δεν μπορείτε να απορροφήσετε τα χρήματα, θα μπορούσατε, αν θέλατε, να δημοπρατήστε το τουριστικό καταφύγιο στο σύνολο του καθώς με τις υπάρχουσες μελέτες αυτό είναι εφικτό. Αντί αυτού επιλέξατε

Α. Να πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων τις μελέτες του τουριστικό καταφυγίου που και πολλοί από εσάς ψήφισαν

Β. Να επιδιώξετε την κατασκευή αγκυροβολίου για να πείτε ότι προσπαθήσατε να μην χαθούν τα χρήματα και

Γ. Μελλοντικά να επιδιώξετε να εκπονήσετε τις μελέτες για την μαρίνα ελπίζοντας σε έναν mega επενδυτή!

Σε εσάς λοιπόν, τους «επαγγελματίες πολιτικούς» που έχετε όραμα και δεν λαϊκίζετε, ένα θα πω: Ιδού η ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Με τις επιλογές σας μια μεγάλη και ίσως η μοναδική ευκαιρία για να αποκτήσουμε σοβαρή λιμενική εγκατάσταση στη Ναύπακτο ΧΑΝΕΤΑΙ.

 Υ.Γ. Όταν η χρηματοδότηση είναι πραγματική δεν μπορείς να μιλάς για πολιτικά τερτίπια του πρώην Περιφερειάρχη. Όταν όμως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τώρα έχει να διαχειριστεί περισσότερα από 500.000.000 € ευρώ και σιωπά προβληματίζεσαι!

Αντώνης Φράγκος, Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου.».

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δερματινεσ-τσαντεσ-musitsa

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ