Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές: Ο δήμαρχος «το έβαλε στα πόδια»

Published

on

Σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, σχετικά με την ακύρωση του προγραμματισμένου DEBATE αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ως παράταξη σε όλη την πορεία μας υπηρετούμε και προασπιζόμαστε το δημόσιο διάλογο, γιατί σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του κάθε δημότη να ενημερώνεται εμπεριστατωμένα, ώστε να έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικής άποψης, άσκησης κριτικής και ελέγχου. Σε προεκλογική περίοδο καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος προκειμένου η κοινωνία να κάνει τις επιλογές της για τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν και θα αποφασίζουν για την τύχη της τα επόμενα χρόνια.

Με υψηλό λοιπόν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες ως παράταξη ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόσκληση δημοσίου διαλόγου, προκειμένου να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση και να εκθέσουμε τις θέσεις μας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να επιλέξουν με πολιτικά αυτοδιοικητικά κριτήρια τους εκπροσώπους τους για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Με αυτό το σκεπτικό ανταποκριθήκαμε  μετά από πρόσκληση που λάβαμε από το ενημερωτικό μέσο nafsweek.gr στις αρχές Μαρτίου σε debate των υποψηφίων δημάρχων.

Προς μεγάλη μας έκπληξη χθες το βράδυ διαβάσαμε ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη  Γκίζα ότι θα συμμετάσχει μόνο σε ένα debate και όχι στο σημερινό. Με αντίστοιχη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το πρωί ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Ντίνου Τσουκαλά με αντίστοιχο περιεχόμενο. Θα περιμέναμε από τους νέους υποψηφίους δημάρχους να επιδιώκουν περισσότερες ευκαιρίες δημόσιου διάλογου, για να εκθέτουν τις θέσεις τους για τα θέματα του δήμου.

Δυστυχώς το σημερινό debate δεν πραγματοποιήθηκε. Την  ευθύνη έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος. Με δική του αποκλειστικά ευθύνη αφαίρεσε από τη ναυπακτιακή κοινωνία το δικαίωμα της ενημέρωσης. Μισή ώρα πριν την έναρξη του debate προσήλθε και ανακοίνωσε στους υπόλοιπους τέσσερις  συμμετέχοντες υποψηφίους δημάρχους Γιάννη Μπουλέ, Γιώργο Γούλα, Ντίνα Μπούρη και Γιάννη Νταουσάνη ότι δεν θα πάρει μέρος στο debate με την πρόφαση ότι οι πέντε συμμετέχοντες δεν αντιστοιχούν στα 2/3 των ανακηρυχθέντων υποψηφίων δημάρχων. Στην ένσταση όλων μας ότι τα 2/3 αντιστοιχούν σε 5, 3 άτομα προκλητικά μας απάντησε ότι δεν γνωρίζουμε μαθηματικά!!!!!

Παρά τη διαβεβαίωση των υπευθύνων της  διοργάνωσης ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο οι πέντε συμμετέχοντες καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου, ο ίδιος πεισματικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του και αποχώρησε.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Λουκόπουλος φοβάται και αποφεύγει το δημόσιο διάλογο. Να θυμίσουμε ότι και το 2014 αρνήθηκε πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών τη συμμετοχή του σε debate με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ναυπακτίας «το έβαλε στα πόδια». Τα πραγματικά αίτια αυτής της συμπεριφοράς του δημάρχου είναι στην κρίση των δημοτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας jet ski σε παραλίες Ναυπακτίας και Δωρίδας

Published

on

By

Με απόφαση του Λιμεναρχείου  απαγορεύεται η κυκλοφορία των ιδιωτικής χρήσης ή εκμισθούμενων θαλάσσιων μοτοποδηλάτων ανεξαρτήτως τύπου ή/και ονομασίας ( SEA BEETLE, SEA BIKE, SURF JET, JET SKI κτλ) κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο έτους 2019, μεταξύ των ωρών 14:00 – 17:00 στις θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας Α΄ Λ/Τ Ναυπάκτου τα όρια των οποίων συμπίπτουν με κατοικημένες περιοχές όπως περιγράφονται παρακάτω:

Εξαιρείται η είσοδος και έξοδος σκαφών από τους λιμένες και αλιευτικά καταφύγια ανωτέρω περιοχών με ταχύτητα έως 5 ν.μ. την ώρα και κατεύθυνση από και προς την ανοικτή θάλασσα.

Οι παραβάτες της παρούσας Απόφασης ανεξάρτητα από τυχόν ποινικές ή άλλες ευθύνες που συντρέχουν , σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Ν.Δ.

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ