Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπουλές: Ο δήμαρχος «το έβαλε στα πόδια»

Published

on

Σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, σχετικά με την ακύρωση του προγραμματισμένου DEBATE αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ως παράταξη σε όλη την πορεία μας υπηρετούμε και προασπιζόμαστε το δημόσιο διάλογο, γιατί σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του κάθε δημότη να ενημερώνεται εμπεριστατωμένα, ώστε να έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης προσωπικής άποψης, άσκησης κριτικής και ελέγχου. Σε προεκλογική περίοδο καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίος ο δημόσιος διάλογος προκειμένου η κοινωνία να κάνει τις επιλογές της για τα πρόσωπα που θα την εκπροσωπήσουν και θα αποφασίζουν για την τύχη της τα επόμενα χρόνια.

Με υψηλό λοιπόν αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες ως παράταξη ανταποκρινόμαστε σε κάθε πρόσκληση δημοσίου διαλόγου, προκειμένου να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση και να εκθέσουμε τις θέσεις μας δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους δημότες να επιλέξουν με πολιτικά αυτοδιοικητικά κριτήρια τους εκπροσώπους τους για την επόμενη δημοτική περίοδο.

Με αυτό το σκεπτικό ανταποκριθήκαμε  μετά από πρόσκληση που λάβαμε από το ενημερωτικό μέσο nafsweek.gr στις αρχές Μαρτίου σε debate των υποψηφίων δημάρχων.

Προς μεγάλη μας έκπληξη χθες το βράδυ διαβάσαμε ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη  Γκίζα ότι θα συμμετάσχει μόνο σε ένα debate και όχι στο σημερινό. Με αντίστοιχη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα το πρωί ανακοίνωση του υποψηφίου δημάρχου Ντίνου Τσουκαλά με αντίστοιχο περιεχόμενο. Θα περιμέναμε από τους νέους υποψηφίους δημάρχους να επιδιώκουν περισσότερες ευκαιρίες δημόσιου διάλογου, για να εκθέτουν τις θέσεις τους για τα θέματα του δήμου.

Δυστυχώς το σημερινό debate δεν πραγματοποιήθηκε. Την  ευθύνη έχει αποκλειστικά ο δήμαρχος Ναυπακτίας και υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος. Με δική του αποκλειστικά ευθύνη αφαίρεσε από τη ναυπακτιακή κοινωνία το δικαίωμα της ενημέρωσης. Μισή ώρα πριν την έναρξη του debate προσήλθε και ανακοίνωσε στους υπόλοιπους τέσσερις  συμμετέχοντες υποψηφίους δημάρχους Γιάννη Μπουλέ, Γιώργο Γούλα, Ντίνα Μπούρη και Γιάννη Νταουσάνη ότι δεν θα πάρει μέρος στο debate με την πρόφαση ότι οι πέντε συμμετέχοντες δεν αντιστοιχούν στα 2/3 των ανακηρυχθέντων υποψηφίων δημάρχων. Στην ένσταση όλων μας ότι τα 2/3 αντιστοιχούν σε 5, 3 άτομα προκλητικά μας απάντησε ότι δεν γνωρίζουμε μαθηματικά!!!!!

Παρά τη διαβεβαίωση των υπευθύνων της  διοργάνωσης ότι σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο οι πέντε συμμετέχοντες καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου, ο ίδιος πεισματικά αρνήθηκε τη συμμετοχή του και αποχώρησε.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Λουκόπουλος φοβάται και αποφεύγει το δημόσιο διάλογο. Να θυμίσουμε ότι και το 2014 αρνήθηκε πριν το δεύτερο γύρο των εκλογών τη συμμετοχή του σε debate με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ.

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Ναυπακτίας «το έβαλε στα πόδια». Τα πραγματικά αίτια αυτής της συμπεριφοράς του δημάρχου είναι στην κρίση των δημοτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ»

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

139.365 ευρώ στον Δήμο Ναυπακτίας από 7η, 8η και 9η δόσεις ΣΑΤΑ

Published

on

By

Υπογράφτηκε η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού  Στέλιου  Πέτσα για την κατανομή από τον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», συνολικό ποσού 35.185.002,00 €, το οποίο αποδίδεται ως 7η, 8η και 9η μηνιαία τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 σε όλους τους Δήμους της Χώρας για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων αυτών, σύμφωνα με τον πίνακα.

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε το «Lepanto Formula Kite Europeans 2022»

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, των αντιπεριφεριαρχών Φωκίωνα Ζαΐμη  και Χαράλαμπου Μπονάνου, του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, του προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργου Σιμάκη, των αντιδημάρχων Σωκράτη Παπαβασιλείου και Ντίνου Τσουκαλά, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σπύρου Τσέλιου, του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γέφυρας ΑΕ Γιάννη Φρέρη, αθλητών που έλαβαν μέρος στους αγώνες και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και οι απονομές μεταλλίων του «Lepanto Formula Kite Europeans 2022».

Για μια εβδομάδα στην Ναύπακτο χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου Kite, καθώς στις συμμετοχές στους αγώνες περιλαμβάνονταν αθλητές από πολλές χώρες του κόσμου, ενόψει μάλιστα του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία.

Πρώτος στην γενική κατάταξη για μια ακόμα χρονιά ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής Max Maeder από την  Σιγκαπούρη.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Μετά τις απονομές ακολούθησε συναυλία από τους “Les SkartOi”

Το  Lepanto Formula Kite Europeans 2022 πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ)

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-2022-Nafpaktos

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ