Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Νταουσάνης: «έστριψε δια του αρραβώνος» ο δήμαρχος»

Published

on

Σε ανακοίνωση του σχετικά με την μη πραγματοποίηση του προγραμματισμένου DEBATE από το Nafsweek.gr,  υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας και τέως δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Νταουσάνης αναφέρει:

«Δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εδώ και ένα μήνα περίπου κοινή συνέντευξη των υποψηφίων δημάρχων, από το ΜΜΕ nafsweek, εξαιτίας του δημάρχου Ναυπακτίας Λουκόπουλου Παναγιώτη, ο οποίος τελευταία στιγμή «έστριψε δια του αρραβώνος», αφού πρώτα, παρέδωσε, στους 4 παρευρισκόμενους υποψηφίους δημάρχους που είχαν προσέλθει για να συμμετέχουν στο debate, μαθήματα στρογγυλοποίησης, ότι δηλαδή η στρογγυλοποίηση των 2/3 του 8 είναι το 6 και όχι το 5 (8 είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ναυπακτίας).

Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών για να συμμετέχουν οι επικεφαλής των  παρατάξεων σε κοινές συνεντεύξεις των ΜΜΕ, απαιτείται η συμμετοχή των δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των ανακηρυχθέντων.

Ξεχνώντας λοιπόν τους κανόνες των μαθηματικών  ότι η στρογγυλοποίηση των 2/3 του 8 είναι το 5, (βλέπε απλά μαθηματικά του δημοτικού αλλά και το άρθρο 67 του Ν. 3852/2010, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν κατά τον υπολογισμό του ενός τρίτου (1/3) προκύπτει δεκαδικός αριθμός, τότε ο αριθμός αυτός στρογγυλοποιείται στην αμέσως μεγαλύτερη μονάδα εφόσον πρόκειται για υποδιαίρεση μεγαλύτερη ή ίση του ημίσεως (0,5)» και των παραδειγμάτων που δίνονται από το Υπουργείο Εσωτερικών ότι το ένα τρίτο τουλάχιστον των μελών του συμβουλίου είναι: στα 13μελή συμβούλια οι 4, στα 17μελή συμβούλια οι 6 κλπ), ο κ. Λουκόπουλος εκνευρισμένος αποχώρησε, αποφεύγοντας μ’ αυτό τον τρόπο να συμμετέχει στη συζήτηση, τινάζοντας το debate στον αέρα.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Γκίζας Βασίλης και Τσουκαλάς Ντίνος με ανακοίνωσή τους λίγες ώρες πριν το debate, αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή.

Το ίδιο είχε πράξει εξ’ αρχής και ο υποψήφιος δήμαρχος Κοτσανάς Ανδρέας.

Ως συνδυασμός, πιστεύουμε ότι έχουμε υποχρέωση να συμμετέχουμε σε κοινές συζητήσεις που διοργανώνονται, ώστε οι συνδημότες μας να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τις προτάσεις όλων μας , να κρίνουν και να αποφασίσουν.

Είμαστε υπέρ του δημόσιου διαλόγου προκειμένου να ενημερώνεται η κοινωνία και πιστεύουμε ότι η αποφυγή του διαλόγου σημαίνει ότι κάποιοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν μόνο επιφανειακά και όχι ουσιαστικά και δείχνουν πόσο φοβικοί είναι σε μία τέτοια δημοκρατική διαδικασία».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ