Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί επιλέγω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ;

Published

on

 Δέκα ακόμα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  του  Γιάννη Μπουλέ απαντούν στο ερώτημα.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ

 

Η συμμετοχή μου στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας δεν είναι σημερινή επιλογή ούτε αποτέλεσμα ευκαιριακής μετακίνησης με στενά προσωπικούς υπολογισμούς και οφέλη, συχνά  φαινόμενα πλέον της εποχής. Συμπαρατάχθηκα από το 2010 με την έναρξη λειτουργίας του Δήμου Ναυπακτίας αναγνωρίζοντας ότι η ΑΔΚΝ είναι μια αυτοδιοικητική δημοκρατική παράταξη, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, με άποψη και όραμα για τη Ναυπακτία, που λειτουργεί με αρχές, αξίες και συλλογικές αποφάσεις. Ο επικεφαλής της Γιάννης Μπουλές ,ως γνώστης της αυτοδιοίκησης  και με πολύ μεγάλη  εμπειρία είναι ο καλύτερος εγγυητής της λειτουργίας της. Η θητεία του ως Δήμαρχος αλλά και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον κατέγραψε στη συνείδηση των δημοτών μας
ως τον πλέον ικανό και κατάλληλο, ιδιαίτερα στις νέες δύσκολες
συνθήκες που διαμορφώνει η απλή αναλογική και ο νέος  νόμος του Κλεισθένη,  για να λειτουργήσει ο Δήμος Ναυπακτίας χωρίς προβλήματα και οπισθοδρομήσεις, που είναι και το ζητούμενο.

  ΚΑΡΑΜΟΥΣΤΟΥ ΛΙΝΤΑ

Αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και να συμπορευθώ με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μπουλέ για συγκεκριμένους και απλούς λόγους. Η παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  είναι αφοσιωμένη σε αρχές και αξίες και για αυτό όχι μόνο παραμένει αμιγής αλλά καταφέρνει να κάνει και άλλους ανθρώπους να συμπορεύονται μαζί της. Όλα τα μέλη της παράταξης είναι αξιόλογοι άνθρωποι, με στόχους, όραμα, προσφορά για την πόλη και τον άνθρωπο.Ο Γιάννης Μπουλές είναι ο πλέον κατάλληλος να διοικήσει τον δήμο. Οι γνώσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση, η σοβαρότητα και  η συνέπεια των λόγων και των έργων του καθώς και η επιστημονική του κατάρτιση αποτελούν εχέγγυο για μια επιτυχημένη θητεία προς  όφελος όλων των δημοτών.

  ΚΑΡΑΔΗΜΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Επέλεξα να είμαι υποψήφιος με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, διότι πιστεύω ότι ο Γιάννης Μπουλές είναι άριστος γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης με μεγάλη εμπειρία και όραμα για τον τόπο μας. Η παράταξη μας αποτελείται από έντιμα, ηθικά και καταρτισμένα άτομα και αυτός ήταν ο λόγος που η πρόταση του Γιάννη Μπουλέ με βρήκε σύμφωνο να συμπορευτώ μαζί τους. Η ενότητα που επέδειξε η Α.Δ.Κ.Ν. όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και υπομονή πιστοποιεί ότι όλα τα μέλη θέλουμε να προσφέρουμε  για το καλό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Ναυπακτίας πέρα από κομματικά και προσωπικά συμφέροντα.

 ΚΑΡΕΛΗ ΛΕΜΟΝΙΑ

Αποφάσισα και εγώ να εκτεθώ στις επικείμενες δημοτικές εκλογές μετά από την πρόταση του Γιάννη Μπουλέ, να είμαι υποψήφια με την παράταξή του. Πιστεύω πως η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μια πολυσυλλεκτική ομάδα χωρίς κομματικές εξαρτήσεις με αξιόλογους ανθρώπους. Για την αντιμετώπιση και λύση των προβλημάτων της πόλης μας χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, γνώση, εμπειρία, και αγάπη για τον τόπο μας. Για αυτόν το λόγο αποφάσισα να στηρίξω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιάννη Μπουλέ.

  ΚΟΝΙΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Θέλοντας, σαν νέος άνθρωπος, να συμμετέχω ενεργά στα κοινά της πόλης μου, αποφάσισα να στηρίξω και να είμαι υποψήφιος με την ΑΔΚΝ και τον Γιάννη Μπουλέ. Θεωρώ ότι είναι η παράταξη, που προϋπήρχε και δεν εμφανίσθηκε ξαφνικά. Είναι η παράταξη που όλοι χωράνε, ανεξάρτητα από τα κομματικά πιστεύω τον καθένα, χωρίς υποσχέσεις και προεκλογικά “ταξίματα”. Υπάρχει ενότητα, όρμα, διάθεση για δουλειά. Ο Γιάννης Μπουλές είναι αξιόλογος, γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης, χαρακτηρίζεται δε από δυναμικότητα και πάθος για προσφορά. Εξάλλου έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοικήσει σωστά και στη δεδομένη χρονική στιγμή που οι “συνεργασίες” είναι επιβεβλημένες, είναι ο μόνος ικανός. Πάμε λοιπόν δυνατά με θέληση προσφοράς για τον δήμο και με αγάπη για τον συνάνθρωπο.

  ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στο ερώτημα γιατί με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ στις  δημοτικές εκλογές, η απάντηση είναι απλή. Ένας άνθρωπος που  γνωρίζει την τοπική  αυτοδιοίκηση έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να διοικήσει τον Δήμο παράγοντας  πραγματικό έργο και  με το νέο εκλογικό σύστημα και τις νέες συνθήκες που φέρνει ο Κλεισθένης. Δίπλα του υπάρχουν μια πλειάδα ικανών στελεχών που πλαισιώνουν την παράταξη, παλιών και νέων,  στην αρένα της αυτοδιοίκησης,  που μπορούν να βοηθήσουν όπου τους  ζητηθεί. Στο κάλεσμα  αυτό  είμαι και εγώ παρών.

 ΠΡΑΠΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έχω αρκετά χρόνια που συμμετέχω στα κοινά και προσπαθώ να είμαι χρήσιμος όπου μπορώ  να προσφέρω για τον τόπο μου. Μέσα από αυτή την ενασχόληση έχω συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους με κοινό στόχο το καλό της περιοχής μας. Με αυτό το κριτήριο επέλεξα την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ για να δώσουμε κοινό αγώνα στις νέες δύσκολες συνθήκες που θα διαμορφωθούν με τον Κλεισθένη. Ο Γιάννης Μπουλές έχει αποδείξει ότι έχει γνώσεις, εμπειρία και όραμα και δεν φοβάται να λέει αλήθειες. Η κοινωνία χρειάζεται έργο και αποτελεσματικότητα για το καλό όλων  και όχι ψεύτικες υποσχέσεις. Η ΑΔΚΝ και ο Γιάννης Μπουλές έχουν δώσει δείγματα γραφής.

 ΣΙΚΩΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ανήκω στην Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας από το 2010 και συνεχίζω να είμαι ενεργό μέλος της. Έχω κάνει αυτή την επιλογή  γιατί η ΑΔΚΝ λειτουργεί συλλογικά, δημοκρατικά  και με διαφάνεια. Είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική παράταξη χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και αγκυλώσεις και απαρτίζεται από έμπειρους και νέους ανθρώπους με ήθος και εντιμότητα. Καθοδηγείται από τον Γιάννη Μπουλέ ο οποίος είναι βαθύς γνώστης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Είναι αυτός που  οραματίστηκε τον Καλλικρατικό Δήμο, τον οργάνωσε σε γερές βάσεις και τον παρέδωσε χωρίς χρέη. Και το κυριότερο όλων είναι ότι στη συγκυρία των επερχόμενων εκλογών είναι ο καταλληλότερος και ικανότερος να συνθέσει και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες της περιοχής μας και της πόλης μας για ένα καλύτερο αύριο

 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Συνεργάζομαι με την ΑΔΚΝ από το 2010.Υπηρετώντας αυτή την παράταξη, από θέσεις ευθύνης, γνωρίζω το μεγάλο έργο που συντελέστηκε την τριετία 2011-2014.κόντρα στον άκρατο ΛΑΪΚΙΣΜΟ σύσσωμης της τότε αντιπολίτευσης. Οι Αρχές και οι Αξίες που απέδειξε ότι υπηρετεί η ΑΔΚΝ, η εργατικότητα, το κλίμα συνεργασίας και ομαδικότητας που διέπει τα μέλη της σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία του Γιάννη Μπουλέ στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελούν εγγύηση για μια νέα επιτυχημένη και δημιουργική θητεία της ΑΔΚΝ, για να πάει η Ναυπακτία μπροστά. Σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρών. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια πειραματισμών!

 ΤΣΕΛΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Όσοι με γνωρίζουν καλά, μπορούν και να καταλάβουν, γιατί το 2010 επέλεξα να συ στρατευθώ με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ. Το μοναδικό κριτήριο μου είναι το γνωστό σε όλους πάθος μου για τη Ναύπακτο. Θέλω η πόλη που γεννήθηκα, ζω, μεγαλώνω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά να πάρει τη θέση που πραγματικά της αξίζει. Ο Γιάννης Μπουλές το 2010 με έπεισε ότι έχει το ίδιο όραμα με μένα με αφοσίωση στην κρυστάλλινη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του ως αντιδήμαρχος την προηγούμενη δημοτική περίοδο και νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα το 2010. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Γιάννης Μπουλές είναι μεγάλο κεφάλαιο για τη Ναύπακτο και όλη τη Ναυπακτία. Είναι φτιαγμένος να εμπνέει ανθρώπους, να συντονίζει, να οργανώνει, να διοικεί συνθέτοντας διαφορετικές απόψεις και ιδεολογίες με μοναδικό στόχο να παράγεται έργο. Είναι φτιαγμένος για τα δύσκολα. Το απέδειξε με την οργάνωση του Καλλικρατικού δήμου, είναι ο μόνος που μπορεί να ανταποκριθεί στην πολύ δύσκολη εποχή του Κλεισθένη. Για αυτό ανήκω στην ΑΔΚΝ και στηρίζω με κάθε τρόπο τον Γιάννη Μπουλέ.

                               ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans 2022: Ανοίγει αυλαία την Κυριακή με την τελετή Έναρξης στο λιμάνι

Published

on

By

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Με την τελετή Έναρξης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30′ στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου ανοίγει η αυλαία για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, το Lepanto Formula Kite Europeans 2022 που θα διαρκέσει έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το  πλήρες Πρόγραμμα των Αγώνων και των παράλληλων εκδηλώσεων:

25 Sept 2022

12:00-18:00 Εγγραφές, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

18:30 Τελετή Έναρξης, Λιμάνι Ναυπάκτου

20:00 Ανοιχτό Πάρτι στο Λιμάνι της Ναυπάκτου, Nikos Diamantopoulos – ms Lefki – Agent Greg

 

26 Sept 2022

8:00-14:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

14:00 Δοκιμαστικός αγώνας

15:00-19:00 Επιθεώρηση Εξοπλισμού

 

27 Sept 2022

Race DAY 1

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

28 Sept 2022

Race DAY 2

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

 

29 Sept 2022

Race DAY 3

12:00 Αγώνες

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

30 Sept 2022

Race DAY 4

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

1 Oct 2022

Race DAY 5

12:00 Αγώνες Τελικοί

18:00 ολοκλήρωση ιστιοδρομιών

Oct 2022

Race DAY 6

10:30-14:30 Ημερίδα «Υγιής Αθλητισμός και Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη», κτήριο «Ναυπακτία» (1ος όροφος), Λιμάνι Ναυπάκτου

12:00 Αγώνες Μεταλλίων

19:30 Απονομή Μεταλλίων και Τελετή Λήξης, 2022 Lepanto Europeans Venue (Γρίμποβο, δίπλα στον Ναυτικό Όμιλο)

Συναυλία: “Les SkartOi

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Το 2022 Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλλάδας, της ΙΚΑ (International Kiteboarding Association) και του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ρίου ΙΑΣΩΝ, διεξάγεται σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας.

 

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

Lepanto-kite-europian-championship-Nafpaktos

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας στην Ναύπακτο

Published

on

By

Με εισήγηση του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα και την έγκριση της  τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Ναυπακτίας, στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο, της Τετάρτης  21-09-2022, ανοίγει ο δρόμος για την επανασύσταση της Δημοτικής αστυνομίας.

Η τροποποίηση αυτή – σύμφωνα με το άρθρο 9 του Ν.4795/2021, παρέχει τη δυνατότητα στον Δήμο να προχωρήσει σε πρόσληψη συγκεκριμένου προσωπικού, καθώς η κυβέρνηση ανοίγει το θέμα πρόσληψης  νέου προσωπικού για την στελέχωση της Δημοτικής   Αστυνομίας.

Η δημοτική αρχή αλλά και όλες οι δημοτικές παρατάξεις έχουν εκφράσει δημόσια την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας στον Δήμο Ναυπακτίας, που θα εμπλέκεται δίνοντας λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα αυτό του κυκλοφοριακού και όχι μόνο.

Έτσι με την τροποποίηση του ΟΕΥ η υπηρεσία αυτή θα περιλαμβάνεται πλέον ως αυτοτελές τμήμα στο οργανόγραμμα του  Δήμου Ναυπακτίας.

Να θυμίσουμε ότι η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε από την κυβέρνηση το 2013 (με το άρθρο 81 του Ν.4172/2013) και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους υπηρετούσαν σε αυτή της επιλογής της παραμονής τους στην υπηρεσία – με αμφιλεγόμενες αρμοδιότητες και πολλά ερωτηματικά για την άσκησή τους , της μετάταξης σε οργανισμό μέσω κινητικότητας ή της ενσωμάτωσης τους στο διοικητικό προσωπικό του Δήμου Ναυπακτίας.

Αποτέλεσμα όλου αυτού να διαλυθεί η δημοτική αστυνομία στον Δήμο Ναυπακτίας καθώς από την δύναμή της ελάχιστοι υπάλληλοι απέμειναν που δεν επέλεξαν την «έξοδο».

Έρχεται λοιπόν σήμερα η πολιτεία και γνωστοποιεί πως μέσω ΑΣΕΠ θα προχωρήσει σε προσλήψεις 1200 έως 1500 ατόμων στην Δημοτική Αστυνομία, γεγονός που αλλάζει άρδην το τοπίο.

Αναμένεται λοιπόν η διαδικασία κατανομής των θέσεων, μετά τα αιτήματα των Δήμων, από το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να ετοιμάσει την προκήρυξη.

Είναι σαφές πως στον διαγωνισμό θα υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, με πιο σημαντικό αυτό της ηλικίας, αλλά και του επιπέδου μόρφωσης, με την προεκλογική περίοδο βέβαια που διανύουμε να αφήνει αρκετά περιθώρια στο κομμάτι της συνέντευξης.

Όσον αφορά τις αρμοδιότητες που θα έχει η Δημοτική Αστυνομία, πέραν του ελέγχου της παράνομης στάθμευσης, της καθαριότητας  και της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναμένεται να εμπλουτιστούν αυτές οι αρμοδιότητες, κάτι που άμεσα θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο, μαζί με νομικά θέματα ως προς την επιβολή προστίμων και διοικητικών ποινών από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Σε αναμονή λοιπόν των εξελίξεων, με την πόλη της Ναυπάκτου να είναι ξεκάθαρο πως έχει την ανάγκη λειτουργίας Δημοτικής Αστυνομίας και ταυτόχρονα μεγαλύτερη ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας.

Όσους «χωροφύλακες» και να διαθέτει ο Δήμος δεν θα είναι ποτέ αρκετοί για να έχει ο καθένας από έναν πάνω από το κεφάλι του, ώστε να είναι νόμιμος, εφαρμόζοντας τα αυτονόητα.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση/απάντηση της παράταξης «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος

Published

on

By

Σύλλογος-εργαζόμενων-ΟΤΑ-Ναυπακτίας -Δωρίδας

Μετά από την παραίτηση δυο μελών του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας  και τα όσα ανέφεραν στην ανακοίνωση τους, τα μέλη του ΔΣ και μέλη της παράταξης  «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ» έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση – απάντηση.  Αναφέρει η ανακοίνωση:

“ΠΡΟΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΔΟΣ

Με την από 15-9-2022 επιστολή τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του  Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδος, Κυρίτση Άννα-Μαρία και Παπαγεωργακόπουλος Νίκος, υπέβαλλαν την παραίτησή τους από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η παραίτησή τους αποδόθηκε  από τους ίδιους στην συμπεριφορά του Προεδρείου του Δ.Σ  και μας κατηγόρησαν για περιφρόνηση των αρχών της συνέπειας, της καλής πίστης και της εντιμότητας, δήλωσαν την απογοήτευσή τους από την «ανοίκια» συμπεριφορά μας και ότι βιώσανε παραταξιακές στάσεις και πολιτικές συμπεριφορές με πνεύμα αλαζονείας!!!

Όπως είναι γνωστό οι δύο συνάδελφοι συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στις 17/12/2022 για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας με την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που πρόσκειται  στο ΚΚΕ. Εκπροσωπώντας την ΔΑΣ εκλέχτηκαν στο Δ.Σ, ενώ η παράταξή μας που δεν έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό και δεν ελέγχεται από κανένα κόμμα εξέλεξε πέντε μέλη.

Η πρώτη και μοναδική ενέργεια των δύο νέων συνδικαλιστών ήταν στην πρώτη συνεδρίαση που αφορούσε την εκλογή προεδρείου να προσπαθήσουν με πραξικοπηματικό τρόπο να επηρεάσουν άτομα που εξελέγησαν με το δικό μας ψηφοδέλτιο, ώστε να καταλάβουν τις θέσεις του Προεδρείου. Κατάφεραν να δελεάσουν ένα συνάδελφο, αλλά δεν πέτυχαν το σκοπό τους. Το θέμα αυτό είχε καταγγελθεί από εμάς τότε. Έκτοτε, ως παράταξη δεν ασχολήθηκε με κανένα από τα θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, δεν επισκέφτηκαν κανένα εργασιακό χώρο και δεν έφεραν κανένα θέμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ εξέφρασαν με έντονο τρόπο την διαφωνία τους για την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ σε προηγούμενη συνεδρίαση, κατά την οποία ήταν απόντες,  να καταγγείλει τον δήμαρχο Ναυπακτίας για την ανάθεση της υπηρεσίας του Εσωτερικού Ελέγχου του δήμου σε ιδιώτη. Συγκεκριμένα ανέφεραν «διαφωνούν με το μέρος που αφορά τον Εσωτερικό Έλεγχο και συγκεκριμένα σε ότι αφορά την ανάθεση από την δημοτική αρχή σε ιδιώτη, γιατί σαν νέα μέλη του Δ.Σ δεν έχουμε φέρει το αίτημα στο δήμο». Δηλαδή με λίγα λόγια καλώς ανέθεσε ο δήμαρχος Ναυπακτίας σε ιδιώτη την υπηρεσία του Εσωτερικού Ελέγχου και κακώς το καταγγείλαμε!!! Η στάση τους αυτή ξενίζει γιατί η παράταξη που εκπροσωπούν , η ΔΑΣ (ΚΚΕ) έχει σταθερή  και ξεκάθαρη στάση για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στο Δημόσιο τομέα και θα έπρεπε να πρωτοστατούν σε θέματα που άπτονται βασικών αρχών των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΚΚΕ και να αντιπαλεύουν τέτοιες πολιτικές και πρακτικές. Επίσης το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ ομόφωνα έχει λάβει απόφαση ΚΑΤΑ των αναθέσεων της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου από δημάρχους σε ιδιώτες.

Για μας, για την Ομοσπονδία μας  ο εσωτερικός έλεγχος είναι μια διαδικασία, η οποία οφείλει να ασκείται από το ελληνικό δημόσιο και μόνο.  Η παραίτησή τους λοιπόν μάλλον έγινε γιατί «θίξαμε» τον Δήμαρχο και δεν υιοθετήσαμε τις απόψεις τους για το θέμα  της ανάθεσης σε ιδιώτη, εκτός αν τους « παραίτησαν» λόγω μη συμμόρφωσης τους με τις βασικές αρχές της ΔΑΣ!!!

Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές δεν έχουν καταλάβει ότι εξελέγησαν ως παράταξη  -ποτέ  δεν ήθελε η Συνδικαλιστική τους Οργάνωση ενιαίο ψηφοδέλτιο-και οι συνάδελφοι τους όρισαν στη θέση της μειοψηφίας του Δ.Σ.

Ξενίζει το γεγονός να μην  αποδέχονται ότι στα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα  εκφράζονται διαφορετικές απόψεις- πλειοψηφικές και μειοψηφικές -και ενίοτε λαμβάνονται αποφάσεις από τις πλειοψηφίες.  Τα καθήκοντά τους είναι γνωστά και αυτά θα πρέπει να ασκούν.  Δεν έχουν κατανοήσει επίσης ότι κάθε μέλος του Προεδρείου -Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος , Γραμματέας και Ταμίας- έχει τις δικές του αρμοδιότητες και ευθύνες όπως και το Δ.Σ στο σύνολό του. Για όλες τις δράσεις του, έχει ενημερωθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και έχουν ληφθεί από το Δ.Σ αποφάσεις για τα θέματα  που διαχειριστήκαμε. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν παραιτούνται με την πρώτη ευκαιρία με έωλες δικαιολογίες, αλλά ασκούν τα καθήκοντά τους ανεπηρέαστοι, για την επίλυση των προβλημάτων των εργαζομένων και στηλιτεύουν την συμπεριφορά και στάση  των οργάνων της κεντρικής διοίκησης, των Δημάρχων ακόμη και των άλλων παρατάξεων που αντιστρατεύονται των συμφερόντων των εργαζομένων.

Οι δύο συνάδελφοι μας αποδίδουν χαρακτηρισμούς βαρείς χωρίς βάση. Το προεδρείο του Συλλόγου αποτελείται από συγκεκριμένα άτομα, με μακρά συνδικαλιστική και υπηρεσιακή πορεία, έχουν ονοματεπώνυμο, είναι πάντα δίπλα στους συναδέλφους και τα προβλήματά τους και όλοι είμαστε γνωστοί στην μικρή τοπική κοινωνία της Ναυπάκτου. Έχουμε κριθεί για την συνδικαλιστική και κοινωνική μας δράση όπως και για τις χαρακτηρολογικές μας ιδιότητες και καθημερινά κρινόμαστε.

Τώρα αν τους θίξαμε το δήμαρχο ή αν δεν τους ρωτήσαμε, ενώ απουσίαζαν από τη σχετική συνεδρίαση του Δ.Σ, για την απόφασή μας να καταδικάσουμε την ανάθεση σε ιδιώτη μιας αρμοδιότητας που πρέπει να ασκείται από κρατικούς φορείς!!! …λυπούμαστε!!! ”

ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ»

  1. Νταουσάνη Βασιλική, Πρόεδρος
  2. Μπίμπας Βασίλειος, Αντιπρόεδρος
  3. Παπακωστόπουλος Δημήτριος, Γεν. Γραμματέας
  4. Γιαννόπουλος Δημήτριος, Ταμίας

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ