Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί επιλέγω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ;

Published

on

Στο ερώτημα απαντούν οι δέκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ακολουθούν και που επίσημα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας.

  ΑΛΕΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Σε αυτές τις εκλογές αποφάσισα με τη συμμετοχή μου να ενισχύσω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ, γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και όλα τα μέλη της παράταξης, είναι άνθρωποι, που πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν το συμφέρον και το καλό του δήμου μας. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μένοντας μακριά από τυχοδιωκτικές λογικές και πολιτικά παιχνίδια, έχει σταθερές αρχές με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για το δήμο μας. Είναι σαφές, πως με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής η διοίκηση του δήμου απαιτεί έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας, μακροχρόνια εμπειρία, αποφασιστικότητα, διάθεση και αγάπη για το δήμο, ικανότητες που αποδεδειγμένα συνδυάζει και με το παραπάνω ο Γιάννης Μπουλές

 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Είμαι ενεργός πολίτης από τον καιρό που εγκαταστάθηκα και επαγγελματικά στην Ναύπακτο. Ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης μου από αγάπη ΜΟΝΟΝ. Από το 1986 έχω εκλεγεί αρκετές φορές δημοτικός σύμβουλος. Έχω την πείρα να διακρίνω πλέον ποιος είναι κατάλληλος για δημοτικός άρχοντας πέραν των επαγγελματικών και πολιτικών προσόντων. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Μπουλές και οι συνεργάτες που τον περιστοιχίζουν είναι αποδεδειγμένα, οι πλέον κατάλληλοι για να διοικήσουν την πόλη μας από πλευράς, Ηθικής, Πείρας, Ικανοτήτων και  Εργατικότητας.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε αυτή την πιο κρίσιμη στιγμή της Ναυπακτίας μας δεν θα μπορούσα να απέχω από ένα μοντέλο δήμου που να αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ποιοτική καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και την εξέλιξη για ένα καλύτερο αύριο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν θα μπορούσα να απέχω από μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να κάνουν με πίστη, γνώση και υπευθυνότητα τις κατάλληλες «ενέσεις» στην καρδιά των υποδομών και της ανάδειξης του Δήμου μας αλλά και του αναμφισβήτητα ιστορικού και μαγευτικού στολιδιού του, τη Ναύπακτο. Με τη σωστή καθοδήγηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας, του Γιάννη Μπουλέ, ήρθε η στιγμή να δούμε το εγώ μέσα από το εμείς και να συνεργαστούμε όλοι κοιτάζοντας προς το μέλλον που θέλουμε.

 ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέσα από την επαγγελματική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Από το 2010 επέλεξα να συμμετέχω στην  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας. Έκανα αυτή την  επιλογή γιατί έκρινα  ότι έχω κοινό όραμα και προσανατολισμό  με τα μέλη της παράταξης και τον επικεφαλής της Γιάννη Μπουλέ. Είχα την τύχη να συμμετέχω στη δημοτική αρχή Μπουλέ.  Έχω προσωπική εμπειρία για τον τρόπο διοίκησης και τις αρχές της παράταξης. Η παράταξη έχει ενότητα και συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση.    Όλα αυτά είναι εγγύηση   για το αύριο της  Ναυπακτίας

 ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Επέλεξα να είμαι υποψήφια με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ γιατί θεωρώ ότι είναι ο μόνος κατάλληλος για αυτόν τον τόπο! Η παράταξη παραμένει σταθερή και ενωμένη και διεκδικεί τα οφέλη αυτού του τόπου. Ο Γιάννης Μπουλές έχει όραμα και οργάνωση για την πόλη και όλα αυτά εκφράζουν και εμένα.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έχω την τύχη να συναναστρέφομαι με νέους ανθρώπους λόγω της αγάπης μου και της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό. Η εμπειρία αυτή με έκανε να αποφασίσω να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά. Έτσι από το 2014 είμαι μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας. Πιστεύω στις ιδέες της παράταξης και εμπιστεύομαι απόλυτα τις ικανότητες του επικεφαλής της Γιάννη Μπουλέ. Η συνέπεια, η σοβαρότητα και το όραμα της παράταξης και του Γιάννη Μπουλέ με κάνουν να πιστεύω ότι αξίζει να συμμετέχω και να βοηθήσω να γίνουν πράξη όσα χρειάζεται η Ναυπακτία και η νεολαία της.

ΛΑΓΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πέντε χρόνια πριν εντάχθηκα στην προσπάθεια της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με επικεφαλής το Γιάννη Μπουλέ, για ένα διαφορετικό και σύγχρονο δήμο. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος γι` αυτή μου την επιλογή. Η δημοκρατικότητα της παράταξης στη λήψη αποφάσεων, η απεξάρτησή της από κομματικά διευθυντήρια, που τόσο στοίχισαν στο δήμο μας, η συνέπεια λόγων και έργων και το όραμα για έναν εύρυθμο και σύγχρονο δήμο ήταν και είναι για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Ο Γιάννης Μπουλές, πανθομολογούμενα πλέον, είναι ο καταλληλότερος να διοικήσει το δήμο μας. Σοβαρός, εργατικός και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής καθώς και του τρόπου επίλυσής τους, άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον τόπο του. Τίμησε το θεσμό της αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση του Δημάρχου όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης με τον καλύτερο τρόπο.   

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΑ

 Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη της Ναυπακτίας επέλεξα να γίνω μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και να συμμετέχω ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Εκτίμησα πως η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  τιμώντας το όνομά της, είναι μια  πολυσυλλεκτική ομάδα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.  Αποτελείται από μια ομάδα  καταρτισμένων ανθρώπων που  στοχεύουν στην ανάδειξη της Ναυπακτίας. Συμπορεύομαι, με το Γιάννη Μπουλέ που με συνέπεια μελέτησε,  πρότεινε και έπραξε και  πιστός στις αρχές του δηλώνει παρών  στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Έχοντας έμπειρη ματιά δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

  ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΥ ΒΑΣΩ

Στηρίζω ως μέλος και ως υποψήφια την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ από το 2010 μέχρι και σήμερα ΓΙΑΤΙ: Ο Γιάννης Μπουλές  έχει μια καταξιωμένη επιστημονική, κοινωνική, αυτοδιοικητική πορεία. Δίνει τη μάχη με διαφάνεια και αξιοκρατία. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τα κομματικά τους πιστεύω. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο Γιάννης Μπουλές δεν «ξεφύτρωσαν» λίγο πριν τις εκλογές. Το κλίμα μεταξύ των μελών, συνεργατών και υποψηφίων είναι φιλικό με αλληλοκατανόηση, κοινό όραμα και στόχους χωρίς ανταγωνισμό και «αλληλομαχαιρώματα». Τέλος, σήμερα με την απλή αναλογική η διοίκηση, η αντιμετώπιση και η λύση των προβλημάτων απαιτούν γνώση, εμπειρία, συνεργασία, εργατικότητα, ενδιαφέρον, στοιχεία τα οποία διακρίνουν την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ.

 ΧΑΡΟΣ ΜΕΝΙΟΣ

Εκπροσωπώ το εργατικό κίνημα στην περιοχή μας και αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των εργαζόμενων για πολλά χρόνια.  Η τελευταία περίοδος της παρατεταμένης και βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δείχνει σ’ όλους μας πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων των φορέων για να βοηθήσουμε την κοινωνία να κρατηθεί όρθια και να ανακάμψει.  Παρακολουθώντας τα δημοτικά πράγματα στο δήμο μας και αναζητώντας συνεργασίες σε κοινούς στόχους διαπίστωσα ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μια παράταξη με αρχές συνοχή και πρόγραμμα προσανατολισμένο στο δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας.  Με την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Μπουλές και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας μπορούν ανταποκριθούν καλύτερα στη νέα περίοδο για την Αυτοδιοίκηση συστρατεύομαι μαζί τους ώστε να συμβάλω στην επιτυχία των κοινών στόχων. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκινά την Δευτέρα 27/5 το έργο αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθ.Νόβα (Μεσολογγίου)

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, ξεκινά την Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024 η εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα (Μεσολογγίου).

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο προβλέπει την κατάργηση των παλαιών σωλήνων ύδρευσης αμιάντου και την αντικατάστασή τους με ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που πληροί τις νέες προδιαγραφές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν της οδού Αθανασιάδη Νόβα (από τη συμβολή με την οδό Θέρμου έως και την οδό Εθνικής Αντιστάσεως) δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων.

Βασίλης Γκίζας: «Έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και την υγεία»

Με αφορμή την έναρξη εκτέλεσης των εργασιών, ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας δήλωσε: «Ένας από τους βασικότερους στόχους που θέσαμε από την πρώτη θητεία μας ως δημοτική αρχή ήταν η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών με παρεμβάσεις και δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Με την έναρξη εκτέλεσης και του συγκεκριμένου έργου βρισκόμαστε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά σε αυτό μας το στόχο.  Η αντικατάσταση του αμιαντοσωλήνα στην οδό Αθανασιάδη Νόβα είναι ένα έργο βαρύνουσας σημασίας για το περιβάλλον και τη υγεία όλων μας».

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παραδίνεται η νέα γέφυρα του Εύηνου ποταμού

Published

on

By

Μετά από τριάντα μήνες παραδίνεται στην κυκλοφορία η γέφυρα του Εύηνου ποταμού. Η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στην ίδια θέση με την παλιά δίνει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, μια και πρακτικά συνδέει και πάλι την Αιτωλοακαρνανία με την υπόλοιπη χώρα μέσα από την παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.

Τα εγκαίνια της γέφυρας θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 23 Μαΐου στις 6 το απόγευμα παρουσία του υπουργού μεταφορών και υποδομών Χρήστου Σταϊκούρα, του περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, του αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αιτωλ/νίας Θανάση Μαυρομάτη και του του δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στην ανατολική πλευρά της γέφυρας προς το Ευηνοχώρι.

Είναι γεγονός πως το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, λόγω της κρισιμότητας της αλλά και της ασφυκτικής πίεσης της τοπικής κοινωνίας, της περιφέρειας και του δήμου Ναυπακτίας.

Tο οδόστρωμα της γέφυρας είναι μήκος 242 μέτρα και έχει συνολικό πλάτος στα 13,5 μέτρα.

Να θυμίσουμε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ, και πέραν της γέφυρας περιλαμβάνει και υδρομηχανικά έργα που πραγματοποιήθηκαν στην κοίτη του ποταμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 195η Επέτειο απελευθέρωσης της Ναυπάκτου

Published

on

By

Ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου οι διήμερες εκδηλώσεις για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση της Ναυπάκτου από τους Οθωμανούς.

Στον διήμερο εορτασμό συμμετείχαν αντιπροσωπείες   σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ναυπάκτου, πολιτιστικοί και  χορευτικοί σύλλογοι, σύλλογοι αναβίωσης  ιστορίας και οι φιλαρμονικές  Μεσολογγίου, Αντιρρίου και Ναυπάκτου.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Δήμος     Ναυπακτίας, με την στήριξη της Μητρόπολης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εφορείας αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας και Λευκάδας, ενώ τον συντονισμό των εορτασμών είχε αναλάβει ο Σύλλογος Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας «Έπαχτος.

Το Σάββατο, πομπή όπου συμμετείχαν Σχολεία και σύλλογοι αναβίωσης ιστορικών γεγονότων, με εκκίνηση  από την παραλία Ψανής έφτασε στον χώρο του δυτικού βραχίονα του ενετικού λιμανιού υπό τη συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπάκτου και των φιλαρμονικών Μεσολογγίου και Αντιρρίου. Εκεί ακολούθησε η αναπαράσταση της άφιξης του τότε Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια στο λιμάνι της πόλης.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου  Δημητρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη  Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου και με συμμετοχή αντιπροσωπειών των συλλόγων.

Ακολούθως με πομπή  κλήρος και λαός  έφτασαν στην πλατεία Λιμένος όπου αναπέμφθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των πεσόντων της Απελευθέρωσης .  Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων  στο άγαλμα Μπότσαρη και  χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη και τον δήμαρχο Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου παραβρέθηκαν οι βουλευτές Θανάσης Παπαθανάσης, και Μίλτος Ζαμπάρας, οι δήμαρχοι Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Μεσολογγίου Σπύρος Διαμαντόπουλος και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Χρήστος Παΐσιος, , ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, αντιδήμαρχοι,  περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ