Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί επιλέγω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ;

Published

on

Στο ερώτημα απαντούν οι δέκα υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ακολουθούν και που επίσημα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας.

  ΑΛΕΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 Σε αυτές τις εκλογές αποφάσισα με τη συμμετοχή μου να ενισχύσω την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ, γιατί τόσο ο ίδιος, όσο και όλα τα μέλη της παράταξης, είναι άνθρωποι, που πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες έβαζαν και συνεχίζουν να βάζουν το συμφέρον και το καλό του δήμου μας. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας, μένοντας μακριά από τυχοδιωκτικές λογικές και πολιτικά παιχνίδια, έχει σταθερές αρχές με συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για το δήμο μας. Είναι σαφές, πως με το νέο σύστημα της απλής αναλογικής η διοίκηση του δήμου απαιτεί έναν άνθρωπο με βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας, μακροχρόνια εμπειρία, αποφασιστικότητα, διάθεση και αγάπη για το δήμο, ικανότητες που αποδεδειγμένα συνδυάζει και με το παραπάνω ο Γιάννης Μπουλές

 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Είμαι ενεργός πολίτης από τον καιρό που εγκαταστάθηκα και επαγγελματικά στην Ναύπακτο. Ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης μου από αγάπη ΜΟΝΟΝ. Από το 1986 έχω εκλεγεί αρκετές φορές δημοτικός σύμβουλος. Έχω την πείρα να διακρίνω πλέον ποιος είναι κατάλληλος για δημοτικός άρχοντας πέραν των επαγγελματικών και πολιτικών προσόντων. Πιστεύω ότι ο Γιάννης Μπουλές και οι συνεργάτες που τον περιστοιχίζουν είναι αποδεδειγμένα, οι πλέον κατάλληλοι για να διοικήσουν την πόλη μας από πλευράς, Ηθικής, Πείρας, Ικανοτήτων και  Εργατικότητας.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε αυτή την πιο κρίσιμη στιγμή της Ναυπακτίας μας δεν θα μπορούσα να απέχω από ένα μοντέλο δήμου που να αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ποιοτική καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και την εξέλιξη για ένα καλύτερο αύριο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν θα μπορούσα να απέχω από μια ομάδα αξιόλογων ανθρώπων που είναι έτοιμοι να κάνουν με πίστη, γνώση και υπευθυνότητα τις κατάλληλες «ενέσεις» στην καρδιά των υποδομών και της ανάδειξης του Δήμου μας αλλά και του αναμφισβήτητα ιστορικού και μαγευτικού στολιδιού του, τη Ναύπακτο. Με τη σωστή καθοδήγηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας, του Γιάννη Μπουλέ, ήρθε η στιγμή να δούμε το εγώ μέσα από το εμείς και να συνεργαστούμε όλοι κοιτάζοντας προς το μέλλον που θέλουμε.

 ΚΑΡΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μέσα από την επαγγελματική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Από το 2010 επέλεξα να συμμετέχω στην  Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας. Έκανα αυτή την  επιλογή γιατί έκρινα  ότι έχω κοινό όραμα και προσανατολισμό  με τα μέλη της παράταξης και τον επικεφαλής της Γιάννη Μπουλέ. Είχα την τύχη να συμμετέχω στη δημοτική αρχή Μπουλέ.  Έχω προσωπική εμπειρία για τον τρόπο διοίκησης και τις αρχές της παράταξης. Η παράταξη έχει ενότητα και συνδυάζει την εμπειρία με την ανανέωση.    Όλα αυτά είναι εγγύηση   για το αύριο της  Ναυπακτίας

 ΚΑΤΣΟΥΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Επέλεξα να είμαι υποψήφια με την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ γιατί θεωρώ ότι είναι ο μόνος κατάλληλος για αυτόν τον τόπο! Η παράταξη παραμένει σταθερή και ενωμένη και διεκδικεί τα οφέλη αυτού του τόπου. Ο Γιάννης Μπουλές έχει όραμα και οργάνωση για την πόλη και όλα αυτά εκφράζουν και εμένα.

ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έχω την τύχη να συναναστρέφομαι με νέους ανθρώπους λόγω της αγάπης μου και της ενασχόλησής μου με τον αθλητισμό. Η εμπειρία αυτή με έκανε να αποφασίσω να ασχοληθώ ακόμα πιο ενεργά με τα κοινά. Έτσι από το 2014 είμαι μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας. Πιστεύω στις ιδέες της παράταξης και εμπιστεύομαι απόλυτα τις ικανότητες του επικεφαλής της Γιάννη Μπουλέ. Η συνέπεια, η σοβαρότητα και το όραμα της παράταξης και του Γιάννη Μπουλέ με κάνουν να πιστεύω ότι αξίζει να συμμετέχω και να βοηθήσω να γίνουν πράξη όσα χρειάζεται η Ναυπακτία και η νεολαία της.

ΛΑΓΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Πέντε χρόνια πριν εντάχθηκα στην προσπάθεια της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας με επικεφαλής το Γιάννη Μπουλέ, για ένα διαφορετικό και σύγχρονο δήμο. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος γι` αυτή μου την επιλογή. Η δημοκρατικότητα της παράταξης στη λήψη αποφάσεων, η απεξάρτησή της από κομματικά διευθυντήρια, που τόσο στοίχισαν στο δήμο μας, η συνέπεια λόγων και έργων και το όραμα για έναν εύρυθμο και σύγχρονο δήμο ήταν και είναι για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Ο Γιάννης Μπουλές, πανθομολογούμενα πλέον, είναι ο καταλληλότερος να διοικήσει το δήμο μας. Σοβαρός, εργατικός και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής καθώς και του τρόπου επίλυσής τους, άνθρωπος με όραμα και αγάπη για τον τόπο του. Τίμησε το θεσμό της αυτοδιοίκησης τόσο από τη θέση του Δημάρχου όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης με τον καλύτερο τρόπο.   

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΑ

 Με γνώμονα μόνο την ανάπτυξη της Ναυπακτίας επέλεξα να γίνω μέλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας και να συμμετέχω ενεργά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Εκτίμησα πως η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας  τιμώντας το όνομά της, είναι μια  πολυσυλλεκτική ομάδα, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις.  Αποτελείται από μια ομάδα  καταρτισμένων ανθρώπων που  στοχεύουν στην ανάδειξη της Ναυπακτίας. Συμπορεύομαι, με το Γιάννη Μπουλέ που με συνέπεια μελέτησε,  πρότεινε και έπραξε και  πιστός στις αρχές του δηλώνει παρών  στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Έχοντας έμπειρη ματιά δίνει βήμα στους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

  ΤΑΡΑΜΠΙΚΟΥ ΒΑΣΩ

Στηρίζω ως μέλος και ως υποψήφια την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ από το 2010 μέχρι και σήμερα ΓΙΑΤΙ: Ο Γιάννης Μπουλές  έχει μια καταξιωμένη επιστημονική, κοινωνική, αυτοδιοικητική πορεία. Δίνει τη μάχη με διαφάνεια και αξιοκρατία. Απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από τα κομματικά τους πιστεύω. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και ο Γιάννης Μπουλές δεν «ξεφύτρωσαν» λίγο πριν τις εκλογές. Το κλίμα μεταξύ των μελών, συνεργατών και υποψηφίων είναι φιλικό με αλληλοκατανόηση, κοινό όραμα και στόχους χωρίς ανταγωνισμό και «αλληλομαχαιρώματα». Τέλος, σήμερα με την απλή αναλογική η διοίκηση, η αντιμετώπιση και η λύση των προβλημάτων απαιτούν γνώση, εμπειρία, συνεργασία, εργατικότητα, ενδιαφέρον, στοιχεία τα οποία διακρίνουν την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας και τον Γιάννη Μπουλέ.

 ΧΑΡΟΣ ΜΕΝΙΟΣ

Εκπροσωπώ το εργατικό κίνημα στην περιοχή μας και αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των εργαζόμενων για πολλά χρόνια.  Η τελευταία περίοδος της παρατεταμένης και βαθειάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δείχνει σ’ όλους μας πόσο σημαντική είναι η συνεργασία όλων των φορέων για να βοηθήσουμε την κοινωνία να κρατηθεί όρθια και να ανακάμψει.  Παρακολουθώντας τα δημοτικά πράγματα στο δήμο μας και αναζητώντας συνεργασίες σε κοινούς στόχους διαπίστωσα ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας είναι μια παράταξη με αρχές συνοχή και πρόγραμμα προσανατολισμένο στο δημόσιο συμφέρον και τις ανάγκες της κοινωνίας.  Με την πεποίθηση ότι ο Γιάννης Μπουλές και η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας μπορούν ανταποκριθούν καλύτερα στη νέα περίοδο για την Αυτοδιοίκηση συστρατεύομαι μαζί τους ώστε να συμβάλω στην επιτυχία των κοινών στόχων. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση δημάρχων Πατρών, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου για τα διόδια της Γέφυρας

Published

on

By

Τα διόδια της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης των Δημάρχων, Πατρέων Κώστα Πελετίδη, Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα συνεργασίας για κοινή δράση, με στόχο όχι απλώς τη μη αύξηση, αλλά και τη μείωση των διοδίων, σε ό,τι αφορά τους διερχόμενους των τριών περιοχών, δεδομένου ότι υπάρχουν εργαζόμενοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί και άλλοι επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές, που την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση.

«Η Γέφυρα πρέπει να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», δήλωσαν μετά την συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να υπάρξει μια σειρά ενεργειών που θα γίνουν από κοινού, η ανακοίνωση των οποίων θα γίνει αφού ενημερωθούν και τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών Δήμων.

Στόχος είναι, σε σύντομο χρονικό διάστημα και μόλις οριστικοποιηθεί το πλαίσιο διεκδίκησης, να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό και να δοθεί η μοναδική αποδεκτή λύση, η μείωση του κόστους διέλευσης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοινή δράση κατά των αυξήσεων της Γέφυρας από Δήμους και φορείς

Published

on

By

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  πριν λίγη ώρα,  σήμερα Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και 5των Σωματείων της δυναμής του, με στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής του νομού και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς, ο αντιδήμαρχος δήμου Δωρίδας Ανδρέας Ευσταθίου, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πρ. δήμαρχοι Γιάννης Μπουλές και Γιάννης Νταουσάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σιαμαντάς και Ανδρέας Κοτσανάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Δαβανέλλος, η πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Βάσω Νταουσάνη, ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αριστομένης Χάρος, εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων.

Κατά την συνάντηση κατατέθηκαν προτάσεις, με τον βουλευτή του νομού να σημειώνει πως το θέμα θα πρέπει να απαντηθεί κεντρικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα την σύμβαση που έχει το κράτος με την Γέφυρα ως “Δρακόντεια”.

Στο σύνολό τους οι προτάσεις που κατατέθηκαν περιλάμβαναν την κοινή στόχευση για την μείωση των διοδίων της Γέφυρας με τις δημοτικές αρχές  της περιοχής να συντονίζονται άμεσα για τον περεταίρω προγραμματισμό των ενεργειών τους.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και με την καταγραφή των προτάσεων αναμένεται άμεσα η σύνταξη ψηφίσματος που θα περιλαμβάνει:

Την άμεση συνάντηση των δημάρχων των όμορων με την Γέφυρα δήμων, τον συντονισμό για συνάντηση με Περιφέρεια και τον αρμόδιο υπουργό και κινητοποιήσεων για το άνοιγμα των διοδίων της Γέφυρας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο. Ταυτόχρονα ορίστηκε μια προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με επικεφαλής τους δημάρχους  Ναυπακτίας και Δωρίδας, τους προέδρους του Εργατικού Κέντρου, της Ομοσπονδίας και του ΝΤ ΑΔΕΔΥ,  όπου άμεσα θα συντονιστούν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα (18:30) η συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο για τις αυξήσεις στη Γέφυρα

Published

on

By

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για αυξήσεις στα διόδια της

Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης», το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία Μέλη του δηλώνουν

την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε αναπροσαρμογή λειτουργεί επιβαρυντικά στους

εξυπηρετούμενους εργαζόμενους και δημότες της περιοχής μας.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, ενέργεια, τρόφιμα, είναι συνεχείς εξανεμίζοντας το

εισόδημα των εργαζομένων, ενώ, αντιθέτως, οι αποδοχές των εργαζομένων

παραμένουν αμετάβλητες.

Το Ε.Κ.Ν.Δ. και τα Σωματεία της δύναμής του καλούν τους

Δήμους Ναυπακτίας-Δωρίδας και όλους τους φορείς της περιοχής μας σε κοινή

συνάντηση την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του

Εργατικού Κέντρου για τη διαμόρφωση ενιαίας πρότασης, ώστε να μην εφαρμοστεί

μία αύξηση στα διόδια της Γέφυρας, η οποία θα επηρεάσει δυσμενώς όλους τους

τομείς της καθημερινότητας, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.ά.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.Ν.Δ.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ