Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για ΔΕΥΑ, ενοίκια σχολικών κτηρίων και ναυαγοσώστες συζήτησε η ΚΕΔΕ

Published

on

Στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ, για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έγινε ενημέρωση από  τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου για τα εξής θέματα:

1)    Για την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για το έργο Οδικής Ασφάλειας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τονίστηκε πως είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο δημοσιεύτηκε μέσα στο καλοκαίρι, που ούτως οι άλλως οι υποστελεχωμένες τεχνικές υπηρεσίες των δήμων δεν είναι σε πλήρη λειτουργία.

Σίγουρα θα πρέπει να δοθεί παράταση είπε, αλλά με δεδομένο ότι και οι Περιφέρειες έχουν δικαίωμα υποβολής προτάσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ένα μεγάλο ποσό έχει ήδη καλυφθεί, θα πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και κυρίως να ζητήσουμε περισσότερα χρήματα για ασφαλτικά.

2)    Σε αντίστοιχη ετοιμότητα κάλεσε τους Δήμους και για το νέο έργο που ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεννόηση με την ΕΔΕΥΑ. Πρόκειται για τις «smart» ΔΕΥΑ, που προϋπολογίζεται τουλάχιστον τα 50 εκ. ευρώ και είναι κατά αντιστοιχία με το smart που βγήκε για τους δήμους.

Ανακοίνωσε δε, ότι θα υπάρξει συνάντηση της ΕΔΕΥΑ για το θέμα της ενίσχυσης των ΔΕΥΑ, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη «για να δούμε πώς θα καταφέρουμε και τις ΔΕΥΑ της χώρας να αντέξουν στα αυξημένα ενεργειακά κόστη. Τον τρόπο τον έχουμε βρει και τον έχουμε προτείνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

3)  Ενοίκια σχολικών κτιρίων:  Μετά την οικονομική επιβάρυνση των Δήμων για μισθολογικές δαπάνες σχολικών καθαριστριών, ο νέος τρόπος απόδοσης στους δήμους των ποσών για την κάλυψη των ενοικίων των σχολικών κτιρίων με την ενσωμάτωσή τους στους ΚΑΠ, κρύβει νέα οικονομική επιβάρυνσή τους, καθώς διαπιστώνεται ότι σε ορισμένους Δήμους τα ποσά είναι λιγότερα από τις απαιτούμενες δαπάνες.

4)  Ναυαγοσώστες:  Στο ζήτημα της ναυαγοσωστικής κάλυψης η κατάσταση, όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου, επαναλαμβάνεται και φέτος η ίδια ιστορία.

Οι Δήμοι δεν βρίσκουν ναυαγοσώστες, ενώ το κόστος έχει εκτοξευτεί και τα χρήματα που έχουν δοθεί στους Δήμους για αυτό τον σκοπό δεν φτάνουν.

Σε καταγραφή που είναι σε εξέλιξη από την ΚΕΔΕ στους 54 δήμους, από τους 136 συνολικά, περίπου το 20% δεν έχει καταφέρει να βρει ναυαγοσώστες, παρότι έγιναν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Πρότεινε δε  «Ας μας ακούσουν επιτέλους οι αρμόδιοι και ας γυρίσουμε στο προηγούμενο Π.Δ. για να μπορέσουν οι Δήμοι να υποστηρίξουν με ρεαλιστικό τρόπο την ναυαγοσωστική πολιτική».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι στην ΔΕ Αποδοτίας

Published

on

By

δήμαρχος-αντιδήμαρχοι-Αποδοτία
Συναντήσεις και συζητήσεις με τους κατοίκους και τους επισκέπτες στη Μανδρινή, τη Γραμμένη Οξυά, τη Λεύκα, την Κυδωνιά και την Καλλονή είχε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας. Στις επισκέψεις  στην ΔΕ Αποδοτίας  συνοδευόταν από  τους Αντιδημάρχους Ντίνο Τσουκαλά και Θανάση Κούκουνα. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους  προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  καθώς και με  τους προέδρους των Συλλόγων.
Συγκεκριμένα,  έγιναν επισκέψεις στη Μανδρινή, όπου  παρών ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Σπανός, στη Γραμμένη Οξυά ο Πρόεδρος Βασίλης Βήττας και τα μέλη του Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών, στην Κυδωνιά ο Πρόεδρος Γιώργος Γάτος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Γάτος και  στην Καλλονή ο Πρόεδρος Νίκος Κασβίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” στην Άνω Χώρα – Τι έγραψαν τα ΜΜΕ

Published

on

By

ποδηλατικοι-αγωνες-ορεινη-ναυπακτια-2022

Όλα έτοιμα για τους  “Ποδηλατικούς  Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” που θα πραγματοποιηθούν στην Άνω Χώρα, στις 20 & 21 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Για 12η συνεχή χρονιά η διοργάνωση αναδεικνύει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της  σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρουσιάσεις που έγιναν από τα διάφορα ΜΜΕ, τόσο για τους αγώνες όσο και για την Ναυπακτία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε το “JUKE BOX FESTIVAL” στην παραλία Ψανής

Published

on

By

Απόψε 11 Αυγούστου 2022, στην παραλία Ψανής (πλαζ Ναυπάκτου) οι 15 50 μαζί με τους Yorgos Gekas & The Sunshine Drivers και τους VIBES θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στο JUKE BOX FESTIVAL!

Διοργάνωση: Δήμος Ναυπακτίας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ώρα: 21:00

Οι 15 50 με αγαπημένα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία τους, αλλά και διασκευές διαχρονικών επιτυχιών από την Ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή δημιουργούν ένα πολύχρωμο καμβά με χρώματα από την Rock, Pop, και Έντεχνη μουσική των δεκαετιών 60’s,70´s,80’s μέχρι το σήμερα! Οι φωτιές που βγάζει από την κιθάρα του μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά ο captain των 15 50  Ρουσσέτος, οι εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες του Frontman Μηνά μαζί με τη μοναδική του ικανότητα να ξεσηκώνει τον κόσμο και να τον κάνει να συμμετέχει ενεργά, είναι ακόμη ένα μεγάλο ατού της δημοφιλούς μπάντας που το γνωρίζουν καλά όσοι τους έχουν δει ζωντανά!  Μαζί τους η Φανή Μελεμενή μια νέα πολλά υποσχόμενη παρουσία που ξεχώρισε στο Voice 2022!

 

Οι Yorgos Gekas & the Sunshine Drivers ξεκίνησαν να παίζουν σε live πριν το 2018 και πέρα από την αγάπη τους για το rock n’ roll, ήταν και η ανάγκη τους για παρέα και δημιουργία τους δύσκολους χειμώνες μίας μικρής βροχερής επαρχίας. Αγαπημένες τους δεκαετίες είναι τα 60’s και τα 70’s της Αμερικής, της Αγγλίας ενώ δεν ξέρεις αν ακούς garage, surf και rockabilly ταυτόχρονα. Το όνομά τους και η αυτοσχεδιαστική τους performance, αντανακλούν ήχους και εικόνες του cult σινεμά. Από το «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» και την φιλμογραφία του Tarantino μέχρι την κάμπριο αισθητική του Lynch και τα ριφάκια του Βαμβακάρη …ένα τραγούδι δρόμος!

 

Οι VIBES είναι ένα μουσικό σχήμα που κινείται σε Funk, Soul, Smooth Jazz, Latin ιδιώματα με ανεβαστική και χορευτική διάθεση, το ρεπερτόριό του αποτελείται από κορυφαία και δημοφιλέστατα κομμάτια της παγκόσμιας δισκογραφίας σε αυθεντικές και διασκευασμένες εκτελέσεις. Φτιάχτηκαν στη Ναύπακτο τον χειμώνα του 2021 σαν ακουστικό σχήμα αρχικά, από τους Φανή Τσαϊλάκη (φωνή), Αντώνη Ανδρεόπουλο (κιθάρες), Γιώργο Κατσίκα (μπάσα), την άνοιξη του 2022 στο όχημα ανέβηκε και ο Γρηγόρης Μηλιώνης (τύμπανα-κρουστά) απογειώνοντάς το ρυθμικά και φέρνοντάς το στην παρούσα ηλεκτρική του μορφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ