Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δέματα Αγάπης από τον Σύνδεσμο Αγάπης Αγίου Δημητρίου

Published

on

Συνολικά 65 δέματα προσφέρθηκαν σε οικογένειες από τον Σύνδεσμο  Αγάπης Ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου. Όπως αναφέρει ο π. Θωμάς Βαμβίνης:

«ΣΗΜΕΡΑ, 21 Δεκεμβρίου 2018, στίς 3 τό ἀπόγευμα, ὁ Σύνδεσμος Ἀγάπης τοῦ Ἱεροῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ τοῦ ἁγίου Δημητρίου Ναυπάκτου διένειμε 65 ἑορταστικά δέματα, ἐν ὄψει τῆς ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων, γιά νά βοηθήσει οἰκογένειες ἐνοριτῶν νά αἰσθανθοῦν ἐλαφρύτερο τόν πειρασμό τῆς φτώχειας, πού ἀντιμετωπίζουν.

ΤΑ ΔΕΜΑΤΑ ἦταν πλούσια, ἑτοιμασμένα μέ πολλή ἀγάπη ἀπό τίς κυρίες τοῦ Συνδέσμου.

ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ μέρες ἦταν συγκινητική ἡ προσφορά πολλῶν ἐνοριτῶν, πού προσέφεραν μέ πολλή προθυμία τυποποιημένα προϊόντα καί χρήματα, προκειμένου τά δέματα νά εἶναι πλήρη.

ΑΠΟ ΤΗΝ κινητοποίηση τῆς ἀγάπης δέν ἀπουσίασαν, ὅμως, καί οἱ «ὀργανωμένες προσφορές» μαθητῶν, οἱ ὁποῖοι παιδαγωγοῦνται ἀπ’ τούς καθηγητές καί τούς δασκάλους τους στήν ἀλληλεγγύη. Δόθηκαν λοιπόν στόν Σύνδεσμο Ἀγάπης τοῦ ἁγίου Δημητρίου τυποποιημένα προϊόντα, πού συγκέντρωσαν μαθητές τοῦ 7ου Δημοτικοῦ Σχολείου καί τοῦ 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,
μέ καταπραϋντικό ἄνοιγμα στούς πληγωμένους ἀπό ποικίλα προβλήματα ἀδελφούς».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο επίκεντρο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Published

on

By

Το τελευταίο διάστημα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τράβηξε το ενδιαφέρον και μάλιστα έπαιξε σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι δυο πολιτικοί αρχηγοί Τσίπρας και Μητσοτάκης και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέλεξαν την Αχαΐα για να είναι υποψήφιοι.

Σαφώς η κίνηση αυτή έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Μήπως εμείς οι από το «πάνω αυλάκι» απλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί είναι βέβαιο ότι η κατανομή των εδρών παίζεται και σε επίπεδο περιφέρειας.

 

#Δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική συνδρομητική εφημερίδα Nafsweek, που κάθε Παρασκευή φτάνει στα e-mail των συνδρομητών μας. 

Γίνε σήμερα συνδρομητής ΕΔΩ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβίωσαν τα “Ριζικάρια” στο κάστρο στη Ναύπακτο

Published

on

By

«Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ’ Αη Γιαννιού τη χάρη, όπου ‘ναι καλορίζικος να βγει το ριζικάρι».

Με αυτά τα λόγια άνοιγε κάθε χρόνο ο Κλήδονας, ανήμερα τ’ Αη Γιαννιού του Ριγανά κι οι νέοι και οι νέες καρδιοχτυπούσαν απ’ τη νύχτα της παραμονής, ώσπου να ακούσουν τα μαντέματα της Ριζικάρισσας.

Αναβίωση του παλιού εθίμου,  ανήμερα του Αη Γιάννη του Ριγανά,  πραγματοποίησε για μια ακόμα χρονιά  ο Σύλλογος «Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές»,  φέρνοντας  στις μνήμες των παλαιοτέρων  τ’ αμίλητο νερό και τον Κλήδονα.

Το έθιμο αναβίωσε την  Κυριακή 23 Ιουνίου στο Τζαμί στο κάστρο με ένα εξαιρετικό μουσικοθεατρικό δρώμενο, που  σηματοδοτούσε το τέλος της άνοιξης και την αρχή του καλοκαιριού. Παρόντες, ο απερχόμενος δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος αλλά κι ο νέος Βασίλης Γκίζας, που δέχτηκαν τις ευχές και τις παραινέσεις της «Ριζικάρισσας».

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λειτουργεί και φέτος το Seatrac στην πλαζ Ναυπάκτου

Published

on

By

Τοποθετήθηκε και για την φετινή καλοκαιρινή περίοδο  στην πλαζ Ναυπάκτου,  το Seatrac και πλέον από σήμερα βρίσκεται σε λειτουργία.

Μια παροχή – υποχρέωση του Δήμου Ναυπακτίας προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα.

Η Ναύπακτος εδώ και χρόνια πρωτοπορεί με την πρωτοβουλία αυτή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας και του Δήμου, καθώς είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά Δήμους που έχουν τοποθετήσει τον μηχανισμό Seatrac, δίνοντας πρόσβαση στην θάλασσα σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ