Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμοι: Πως οι 4μηνίτες μπορούν να γίνουν 8μηνίτες

Published

on

Στην αριθμ. 45201/17.7.2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών “Τετραμηνίτες στους ΟΤΑ: Τι διευκρίνισε Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο της εισαγωγικής του ενημέρωσης.

Ως γνωστόν, η Εγκύκλιος:

α) παραθέτει διάταξη της από 14.3.20 ΠΝΠ, που ορίζει ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος της ΠΝΠ, οι συμβάσεις ΙΔΟΧ που συνάπτουν οι ΟΤΑ A’ και B΄ βαθμού δυνάμει της παρ.1 του αρ.206 του  ν.3584/2007 και της περ.ιε της παρ.2 του αρ.1 του ν.3812/09, μπορεί να έχουν διάρκεια έως 4 μήνες.

β) διευκρινίζει πως οι ανωτέρω συμβάσεις “μπορεί να συνάπτονται μέχρι 13 Σεπτεμβρίου 2020 και για χρονικό διάστημα 4 μηνών“.

Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Παπαστεργίου προχώρησε πέραν του περιεχομένου της Εγκυκλίου.

Τόνισε στους Αιρετούς πως – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση του Υπουργείου – εάν σύμβαση 4μηνίτη λήξει εν τω μεταξύ (δηλαδή λήξει ενώ ισχύει η διάταξη της ΠΝΠ, μέχρι 13 Σεπτεμβρίου), ο Δήμος μπορεί να προσλάβει πάλι τον ίδιο άνθρωπο για ακόμα ένα 4μηνο.  Χωρίς όμως να του κάνει ανανέωση του ληγμένου 4μηνου, αλλά υπογράφοντας νέα 4μηνη σύμβαση με τον ίδιο.  Όπως είπε ο Πρόεδρος, αυτό δεν το γράφει η Εγκύκλιος, αλλά, εάν χρειαστεί, το ΥΠΕΣ θα μπορούσε να το αποστείλει γραπτά.

Δείτε αυτολεξεί  την ενημέρωση του Προέδρου:

« Τετράμηνα

Πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα και πάρα πολλά ερωτήματα από Συναδέλφους σε όλη τη Χώρα για το τι κάνουμε με τα 4μηνα, 2+2 μήνες, που πήραμε λόγω κορωνοϊού.

Υπήρξε και μία Εγκύκλιος της κας Διαμαντοπούλου, η οποία διευκρίνιζε ότι μπορούμε μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου να κάνουμε νέες συμβάσεις διάρκειας 4 μηνών.

Τι γίνεται είναι η επόμενη ερώτηση με τα 4μηνα τα οποία λήγουν σήμερα, αύριο, μεθαύριο μέχρι και την 1η Σεπτέμβρη;

Η απάντηση προφορικά, αλλά αν υπάρξουν αντιρρήσεις από Υπηρεσίες μπορούμε να την πάρουμε και γραπτά, είναι ότι μπορούμε κανονικά τους ίδιους ανθρώπους να τους ξανακάνουμε 2+2 μήνες, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς, όσοι Συνάδελφοι έχουν αυξημένες ανάγκες, που έχουν τέτοιες το διάστημα αυτό, μπορούν αφού λήξει το 2+2, τα δύο 2μηνα τέλος πάντων, να ανανεώσουν στην ουσία την επόμενη ημέρα, να κάνουν μία νέα όχι να ανανεώσουν, να κάνουν μία νέα 2μηνη + 2μηνη για όσο πάει,  όλη αυτή η διαδικασία όμως πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που διαρκεί το 6μηνο των εκτάκτων μέτρων.

(μεσολαβεί Ερώτηση εκτός μικροφώνου)

Τους ίδιους ναι, αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από μία ΠΝΠ που είχε βγει, νομίζω τη 2η ΠΝΠ που πλέον δεν τίθεται θέμα 12μήνου σε σχέση με τους ίδιους. » πηγή:airetos

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή τεχνική εκδήλωση Μηχανικών & Αρχιτεκτόνων για το νέο Δημαρχείο

Published

on

By

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδικτυακή Ημερίδα για την άνοια και τη νόσο Alzheimer από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ του Δήμου Ναυπακτίας διοργανώνει και υλοποιεί ημερίδα με θέμα “ΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER”, τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρες 18:00 – 20:30, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί, καθώς και οι ομιλητές/τριες είναι οι εξής:

  • Χαιρετισμοί, Τσουκαλάς Κωνσταντίνος, Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνικών Υποθέσεων
  • Παρουσίαση Δράσεων Κοινωφελούς Σωματείου Φροντίζω, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός Msc – Γενικός Διευθυντής Κοινωφελούς Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Γνωριμία με το Κέντρο Ημέρας για Άτομα με Άνοια στον Δήμο Πατρέων, (Λειτουργία-Υπηρεσίες), Ιωάννα Τσελεπή, Κοινωνική Λειτουργός Μsc, Συντονίστρια Προγραμμάτων Κοινωφελούς Σωματείου  “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Πρόγραμμα Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας με άλλες δομές ΟΤΑ, Βασιλική Γεωργούση, Ψυχολόγος-Κοινωφελές Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Εισαγωγή στην άνοια (Συμπτώματα, Διάγνωση, Αντιμετώπιση, Πρόληψη), Μαρία Φρούντα, Ψυχολόγος Msc, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κοινωφελούς Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.
  • Δημιουργία Φιλικών Κοινοτήτων για την Άνοια και την Τρίτη Ηλικία, Κωστής Προύσκας PhD Ψυχολόγος – Δρ Γεροντολογίας, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Ημέρας για Άτομα με άνοια στον Δήμο Πατρέων.
  • Κοινωνικές Παροχές σε άτομα με άνοια και χρόνιους πάσχοντες, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Κοινωνικός Λειτουργός Msc – Γενικός Διευθυντής Κοινωφελούς Σωματείου “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως παρακολούθησης και λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/16_cR1lKuJkm2NSw8PPKZS8YP_K4NxS-cdTxuiYsqFMg/edit

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

     * Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας για Ασθενείς με Άνοια του Δήμου Πατρέων που υλοποιεί το Κοινωφελές Σωματείο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ”.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 240 δόσεις

Published

on

By

Ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις σχετικές πρωτοβουλίες, που έχουν υιοθετηθεί σχετικά, και αναφέρθηκε ειδικότερα στην Επιτρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και στο ότι όλες οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί αφού μετατέθηκαν για τα 2022 και μετά σε 24 και 48 δόσεις.

«Οι εκτιμήσεις για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι στο παρελθόν», είπε και αναφέρθηκε στις πολιτικές που όπως είπε, είχαν στόχο τη διευθέτηση υποχρεώσεων.

«Όλες οι μειώσεις φόρων, που κάναμε (ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ), βελτιώνουν το εισόδημα του πολίτη, ώστε να είναι πιο συνεπής. Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις . Ένα κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στην κατανάλωση κι ένα στις υποχρεώσεις».

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι «αξιοποιούμε το ταμείο της χώρας με υπευθυνότητα», χωρίς να διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησής του.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ