Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμοι: Πως οι 4μηνίτες μπορούν να γίνουν 8μηνίτες

Published

on

Στην αριθμ. 45201/17.7.2020 Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών “Τετραμηνίτες στους ΟΤΑ: Τι διευκρίνισε Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο της εισαγωγικής του ενημέρωσης.

Ως γνωστόν, η Εγκύκλιος:

α) παραθέτει διάταξη της από 14.3.20 ΠΝΠ, που ορίζει ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος της ΠΝΠ, οι συμβάσεις ΙΔΟΧ που συνάπτουν οι ΟΤΑ A’ και B΄ βαθμού δυνάμει της παρ.1 του αρ.206 του  ν.3584/2007 και της περ.ιε της παρ.2 του αρ.1 του ν.3812/09, μπορεί να έχουν διάρκεια έως 4 μήνες.

β) διευκρινίζει πως οι ανωτέρω συμβάσεις “μπορεί να συνάπτονται μέχρι 13 Σεπτεμβρίου 2020 και για χρονικό διάστημα 4 μηνών“.

Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Παπαστεργίου προχώρησε πέραν του περιεχομένου της Εγκυκλίου.

Τόνισε στους Αιρετούς πως – σύμφωνα με προφορική ενημέρωση του Υπουργείου – εάν σύμβαση 4μηνίτη λήξει εν τω μεταξύ (δηλαδή λήξει ενώ ισχύει η διάταξη της ΠΝΠ, μέχρι 13 Σεπτεμβρίου), ο Δήμος μπορεί να προσλάβει πάλι τον ίδιο άνθρωπο για ακόμα ένα 4μηνο.  Χωρίς όμως να του κάνει ανανέωση του ληγμένου 4μηνου, αλλά υπογράφοντας νέα 4μηνη σύμβαση με τον ίδιο.  Όπως είπε ο Πρόεδρος, αυτό δεν το γράφει η Εγκύκλιος, αλλά, εάν χρειαστεί, το ΥΠΕΣ θα μπορούσε να το αποστείλει γραπτά.

Δείτε αυτολεξεί  την ενημέρωση του Προέδρου:

« Τετράμηνα

Πάρα πολύ μεγάλη κινητικότητα και πάρα πολλά ερωτήματα από Συναδέλφους σε όλη τη Χώρα για το τι κάνουμε με τα 4μηνα, 2+2 μήνες, που πήραμε λόγω κορωνοϊού.

Υπήρξε και μία Εγκύκλιος της κας Διαμαντοπούλου, η οποία διευκρίνιζε ότι μπορούμε μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου να κάνουμε νέες συμβάσεις διάρκειας 4 μηνών.

Τι γίνεται είναι η επόμενη ερώτηση με τα 4μηνα τα οποία λήγουν σήμερα, αύριο, μεθαύριο μέχρι και την 1η Σεπτέμβρη;

Η απάντηση προφορικά, αλλά αν υπάρξουν αντιρρήσεις από Υπηρεσίες μπορούμε να την πάρουμε και γραπτά, είναι ότι μπορούμε κανονικά τους ίδιους ανθρώπους να τους ξανακάνουμε 2+2 μήνες, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου.

Συνεπώς, όσοι Συνάδελφοι έχουν αυξημένες ανάγκες, που έχουν τέτοιες το διάστημα αυτό, μπορούν αφού λήξει το 2+2, τα δύο 2μηνα τέλος πάντων, να ανανεώσουν στην ουσία την επόμενη ημέρα, να κάνουν μία νέα όχι να ανανεώσουν, να κάνουν μία νέα 2μηνη + 2μηνη για όσο πάει,  όλη αυτή η διαδικασία όμως πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου που διαρκεί το 6μηνο των εκτάκτων μέτρων.

(μεσολαβεί Ερώτηση εκτός μικροφώνου)

Τους ίδιους ναι, αυτό είναι ξεκαθαρισμένο από μία ΠΝΠ που είχε βγει, νομίζω τη 2η ΠΝΠ που πλέον δεν τίθεται θέμα 12μήνου σε σχέση με τους ίδιους. » πηγή:airetos

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στους Δήμους

Published

on

By

Και στους Δήμους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν Κινητές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με το νόμο Ν. 4715/20 (ΦΕΚ 149/01.08.2020 τεύχος Α’):Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας – Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.), άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις. »

Η ρύθμιση έχει σκοπό να αποκεντρώσει τους μηχανισμούς για την εξέταση κρουσμάτων και την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Τι είναι η  Κ.Μ.Π.Φ.Υ

Κινητή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κ.Μ.Π.Φ.Υ.) είναι κάθε είδους όχημα ή άλλο κινούμενο μέσο, το οποίο έχει διασκευαστεί και εξοπλιστεί κατάλληλα, στελεχώνεται από διεπιστημονική ομάδα και παρέχει υπηρεσίες φροντίδας υγείας, με έμφαση στην πρόληψη, την προαγωγή της υγείας και την έγκαιρη διάγνωση νόσων. Οι Κ.Μ.Π.Φ.Υ. εξυπηρετούν ανάγκες υγείας σε περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα πρόσβασης στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές. Επιπλέον, εξυπηρετούν ανάγκες πληθυσμού, που αντιμετωπίζει δυσχέρειες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, είτε λόγω ελλείψεων σε αυτές, είτε λόγω ιδιαιτέρων συν- θηκών διαβίωσης.

Κ.Μ.Π.Φ.Υ. δύνανται να διαθέτουν τα νοσοκομεία, οι Υγειονομικές Περιφέρειες (Υ.Πε.) με τις αποκεντρωμένες δομές αυτών (Κέντρα Υγείας), οι OTA Α΄ και Β΄ βαθμού, οι ιατρικοί/οδοντιατρικοί σύλλογοι και Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που έχουν ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανήγυρις Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιεράς Μονής Αμπελακιωτίσσης

Published

on

By

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου την Παρασκευή 14 Αυγούστου θα τελεστεί  Πανηγυρικός Εσπερινός στις  07:00 μ.μ.

Το Σάββατο 15 Αυγούστου στις 07:30,  Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς όρθιους και υποχρεωτική τη χρήση μάσκας συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι επεκτείνεται η αναστολή διενέργειας ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων με όρθιους θεατές σε όλες τις πολιτιστικές, ψυχαγωγικές ή συναφείς εκδηλώσεις, καθώς και σε εκδηλώσεις διασκέδασης έως τις 31 Αυγούστου 2020 (Αριθμ.Δ1α/Γ.Π.οικ. 50886, ΦΕΚ Τεύχος B’ 3364/11.8.2020). Το μέτρο αφορά μόνο στους θεατές και όχι στους συντελεστές και τους εργαζόμενους για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών.

Στην περίπτωση παράβασης, στα φυσικά πρόσωπα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ ενώ, στις επιχειρήσεις για την πρώτη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη 1.500 ευρώ.  Στην περίπτωση που διοργανωτές είναι φυσικά πρόσωπα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση 5.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει να παραμένει υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ακόμη και όταν αυτές πραγματοποιούνται σε υπαίθριους χώρους με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 3330/8.8.2020).  Από την υποχρέωση εξαιρούνται: α. άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, β. τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών.

Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας συνεχίζονται κανονικά.  Υποχρεωτική παραμένει η προκράτηση θέσης στο https://digitalculture.gov.gr/…/oli-i-ellada-enas-politismos για την εκδήλωση 18 και 19 Αυγούστου στο Κάστρο Αντιρρίου (Ρεσιτάλ με έργα Μίκη Θεοδωράκη σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή, στο πλαίσιο της δράσης «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός») και στο τηλ.: 26340 38646 (9:00-13:00) για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις.

Οι θεατές θα πρέπει από την πλευρά τους να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας, ενώ παραμένει σε ισχύ ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για υπαίθριους χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους.

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ