Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Ναυπακτίας, ετήσια αποτίμηση: Τι δείχνουν για τον 1ο χρόνο οι 400 αναρτήσεις του, στο Facebook;

Published

on

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου της δημοτικής αρχής στο “τιμόνι” του Δήμου Ναυπακτίας, η δημοτική παράταξη “Ενωτική πρωτοβουλία” του Τάκη Λουκόπουλου έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

” Ένας χρόνος πέρασε από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής αρχής από τον κ. Γκίζα σε συνεργασία με τις παρατάξεις των κ. Μπουλέ και Τσουκαλά στο δήμο Ναυπακτίας. Αυτό τον χρόνο, είναι φανερό ότι κάποιοι δούλευαν στον δήμο Ναυπακτίας. Παραγωγικότατοι, παρουσίασαν αναλυτικά στο Facebook, όλες τις δράσεις του δήμου Ναυπακτίας. Με 365 ημέρες θητείας ανέβασαν 400 αναρτήσεις. Έτσι δίνεται η δυνατότητα  στον  κάθε πολίτη, να γνωρίζει και να αντλεί με ακρίβεια στοιχεία για  τα πεπραγμένα της διοίκησης Γκίζα, στον 1ο χρόνο της θητείας του. Και μάλιστα, χωρίς στρεβλώσεις από αντιπολιτευτική διάθεση, αφού και οι 400 αναρτήσεις ήταν επιλογή της σημερινής διοίκησης του δήμου.

Τι έγινε λοιπόν, το 2020 στον δήμο Ναυπακτίας;

Πάνω από μία ανάρτηση κάθε ημέρα, αλλά με τι περιεχόμενο;

Ας δούμε αναλυτικά:

112 αναρτήσεις: Αφορούν στην υγειονομική κρίση. Κυρίως αναπαράγουν ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς συνήθως κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η πληροφόρηση έφθανε σε όλους μας με πολλούς τρόπους. Δίνεται όμως η ευκαιρία, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, να φιγουράρει και η φωτογραφία του δημάρχου μας.

102 αναρτήσεις: Αφορούν σε πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις, ανταλλαγές ευχών και ασπασμών σε κάθε περίσταση, χαιρετούρες και επισκέψεις. Μα πώς τα κατάφεραν και έστησαν 102 αναρτήσεις σε μια εποχή χωρίς πολλές εκδηλώσεις και πανηγύρια; Είναι πολύ απλό: Ως παράδειγμα θα αναφέρουμε το συνέδριο των οικολογικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στην Ναύπακτο τον Νοέμβριο του 2019. Με πέντε δελτία τύπου μας ενημέρωσε ο δήμος Ναυπακτίας για το συνέδριο. Στο πρώτο ανακοίνωσε ότι θα γίνει στην Ναύπακτο, στο δεύτερο ότι θα γίνει σε λίγες ημέρες, στο τρίτο ότι όπου να’ ναι ξεκινάει, στο τέταρτο ότι διεξάγεται το συνέδριο και στο πέμπτο ότι παραβρέθηκε στο συνέδριο ο δήμαρχος. Άλλα δεκαπέντε (15) δελτία τύπου προέκυψαν για τις περσινές εκδηλώσεις εορτασμού της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και ακόμη δεκαπέντε (15) για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του 2019. Κάπως έτσι γεμίζει το διαδίκτυο με φωτογραφίες του δημάρχου μας που ακούραστος χαιρετά οτιδήποτε κινείται.

80 αναρτήσεις: Είναι ενημερωτικές για τους πολίτες. Ενημερώνουν για διακοπές στο δίκτυο του νερού από την ΔΕΥΑΝ, για την λειτουργία της λαϊκής αγοράς, της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης κλπ. Απαραίτητες ανακοινώσεις αλλά δεν παραπέμπουν σε κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής.

35 αναρτήσεις: Προσπαθούν να προβάλλουν τον τόπο μας τουριστικά. Οι 18 όμως αναφέρονται στην ίδια τουριστική καμπάνια. Αυτή του φετινού καλοκαιριού. Οι υπόλοιπες αναπαράγουν ειδήσεις από άλλους διαδικτυακούς τόπους για την Ναυπακτία. Μάλλον φτωχός απολογισμός.

33 αναρτήσεις: Αναφέρονται σε σοβαρά έργα υποδομής που υλοποιούνται ή δημοπρατήθηκαν. Μην βιαστείτε όμως να χαρείτε. Οι 29 από αυτές αναφέρονται σε έργα της δημοτικής αρχής του Τάκη Λουκόπουλου. Ευτυχώς κουτσά – στραβά, προσπαθούν να συνεχίσουν κάποια από τα έργα και τις χρηματοδοτήσεις που παρέλαβαν. Άλλες 2 αναρτήσεις σε έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όχι ο δήμος Ναυπακτίας. Και μόνο 2 αναρτήσεις, έχουν σχέση με δράση της σημερινής διοίκησης του δήμου. Αναφέρονται στο ίδιο θέμα, την διαβούλευση που έγινε για την ανάπλαση στην πλ. Τζαβελαίων. Μια ανάπλαση για την οποία δεν υπάρχει μελέτη, ούτε προϋπολογισμός, ούτε χρηματοδότηση παρά μόνο προσχέδια.

27 αναρτήσεις: Αναφέρονται σε μικροδράσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού. Αλλά πάλι ας μην βιαστούμε να χαρούμε. Στην πραγματικότητα οι δράσεις αυτές είναι πολύ λιγότερες. Για παράδειγμα έξι (6) αναρτήσεις αναφέρονται στην ίδια δράση. Στον καθαρισμό πινακίδων σήμανσης από αυτοκόλλητα κλπ. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι αυτή η δράση έγινε στην Ψανή, με επόμενη ανάρτηση ότι έγινε στο Γρίμποβο, με άλλο δελτίο τύπου ότι έγινε στο κάστρο και με νεώτερο δελτίο ότι συνέβη και στην κεντρική πλατεία. Με επόμενο δελτίο τύπου μαθαίνουμε ότι η δράση είναι πρωτοβουλία του ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς. Με το τελευταίο δελτίο τύπου, ενημερωνόμαστε ότι η δράση (επιτέλους!) ολοκληρώθηκε.

Κάπως έτσι «φουσκώνουν» οι δράσεις για να καλύπτεται η απραξία.

7 μόνο αναρτήσεις:  Αφορούν στο σοβαρότατο πρόβλημα της ασθένειας των πλατανιών. Και στις μισές από αυτές φωτογραφίζεται ο δήμαρχός μας.

2 μόνο αναρτήσεις:  Αφορούν στην «αξιοποίηση» των εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου.

1 μόνο ανάρτηση:  Αφορά στο τεράστιο θέμα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Βαράσοβα.

Αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα του δήμου Ναυπακτίας, στον 1ο χρόνο της διοίκησης του Β. Γκίζα. Αυτά είναι τα ελάχιστα που έκανε σύμφωνα με την εικόνα που ο ίδιος φιλοτέχνησε για τον εαυτό του. Σε όλα αυτά ας προστεθεί και η ανύπαρκτη παρουσία των συνδιοικούντων με τον κ. Γκίζα.

Σταματάμε εδώ, γιατί θα ήταν υπερβολικά μακροσκελής η αποτίμηση του πρώτου χρόνου της θητείας του κ. Γκίζα, αν προσθέταμε και αυτά που έπρεπε να κάνει και δεν έκανε.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκινούν τα μαθήματα σκάκι από τον ΑΣΟ Ναυπάκτου την 1η Οκτωβρίου – Άρχισαν οι εγγραφές

Published

on

By

Ο Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Ναυπάκτου (ΑΣΟΝ) ”ΕΠΑΧΤΟΣ”, αρχίζει τα μαθήματα σκακιού, του δημοφιλέστερου πνευματικού αθλήματος, την  1η Οκτωβρίου 2020,στην αίθουσά του (Καλυδώνος 20-Ναύπακτος), έχοντας υπόψη αυτά που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

 Με τα υπάρχοντα προβλήματα είναι επιτακτική η εκμάθηση σκακιού διότι θα βοηθήσει στη κατανόηση των δεδομένων, στη προσπάθεια εύρεσης λύσης στα προβλήματα που προκύπτουν, με ψύχραιμη αντιμετώπιση, αυτοπειθαρχία και πολλά περισσότερα σε μια ενασχόληση που διδάσκει και ψυχαγωγεί ταυτόχρονα.
  Τα μαθήματα θα γίνονται από Δευτέρα  έως Πέμπτη 5-8 το απόγευμα, για αρχάριους μέσους και προχωρημένους.
   Εγγραφές στο τηλέφωνο  6945273071 κ. Παναγιώτη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψήφος Ελλήνων εξωτερικού: Καθορίστηκε η διαδικασία Αιτήσεων εκλογέων στα προξενεία

Published

on

By

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση οι κ.κ. Π.Θεοδωρικάκος και Ν.Δένδιας καθόρισαν τη διαδικασία εγγραφής, μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής της Αίτησης εκλογέα με αυτοπρόσωπη παρουσία στις προξενικές Αρχές.

Η ΚΥΑ εκδόθηκε σε εφαρμογή της παρ.7 του αρ.4 του ν.4648/2019 για τη διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων που βρίσκονται εκτός ελληνικής Επικράτειας.

Σύμφωνα με τη νέα διαδικασία λοιπόν, οι εκλογείς δύνανται να καταθέσουν Αίτηση εγγραφής, μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής εκλογέα στις αρμόδιες προξενικές Αρχές της Χώρας. Η Αίτηση καταχωρίζεται στην ειδική εφαρμογή του αρ.4 του εν λόγω νόμου, από διαπιστευμένους υπαλλήλους των προξενικών αρχών.  Για την είσοδο των διαπιστευμένων υπαλλήλων στην εφαρμογή, παρέχονται από τη Διεύθυνση Εκλογών του Υπ.Εσωτερικών τα κατάλληλα διαπιστευτήρια, στα πρόσωπα που της υποδεικνύει το Υπ.Εξωτερικών.

Ο εκλογέας που προσέρχεται σε μία αρμόδια προξενική Αρχή, υποχρεούται να προσκομίζει νόμιμα έγγραφα ταυτοπροσωπίας, ήτοι ελληνικό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή ελληνικό διαβατήριο, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του, καθώς και τα δικαιολογητικά που τεκμηριώνουν τη συνδρομή των προϋποθέσεων της παρ.2 του αρ.2 του ν.4648/2019, όπως περιγράφονται στην παρ.4 του αρ.4 αυτού.

Η «ανάρτηση» των ανωτέρω δικαιολογητικών, πραγματοποιείται από τον διαπιστευμένο υπάλληλο της προξενικής Αρχής. Εναλλακτικά, ο εκλογέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει το Υπ.Εσωτερικών για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση ορισμένου δικαιολογητικού ή την άντληση των απαιτούμενων πληροφοριών από τις βάσεις δεδομένων του Δημοσίου. Για την αναζήτηση των πληροφοριών και σχετική διαβίβαση, είναι απαραίτητη η εξουσιοδότηση με τη μορφή συναίνεσης του εκλογέα, κατά την υποβολή της Αίτησης.

Πριν την οριστική υποβολή της Αίτησης, ο αιτών βεβαιώνει ότι όλα τα αναγραφόμενα στην Αίτηση στοιχεία είναι αληθή και λαμβάνει γνώση ότι η αίτησή του υπέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και τυχόν δήλωση ψευδών στοιχείων επιφέρει τις προβλεπόμενες ποινές.

Πριν την οριστική υποβολή της Αίτησης, αυτή εκτυπώνεται και υπογράφεται από τον εκλογέα. Η προξενική Αρχή τηρεί την πρωτότυπη υπογεγραμμένη Αίτηση στο αρχείο της.

Με την οριστική υποβολή και πρωτοκόλληση της Αίτησης, αποδεικτικό της εκτυπώνεται εις διπλούν. Ένα αντίγραφο παραδίδεται στον εκλογέα και ένα παραμένει στο αρχείο της προξενικής Αρχής.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρακολουθήστε ζωντανά την πορεία του “Ιανού”

Published

on

By

Η κακοκαιρία  ξεκινάει από σήμερα και κορυφώνεται αύριο  Παρασκευή και θα πλήξει τις περιοχές Ζάκυνθο , Κεφαλλονιά , Βορειοδυτική Πελοπόννησο , Μεσολόγγι , Πάτρα , Ναύπακτο , Αίγιο.  Έχει χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα με πολύ ισχυρούς ανέμους και τεράστιους όγκους νερού.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ