Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας

Published

on

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Έγκριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020-2023 (Α’ φάση) του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 2. Ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για την Αποδοχή δωρεάς μελέτης της εταιρίας «ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» με θέμα «Διερεύνηση εναλλακτικών προτάσεων για την παράκαμψη του κέντρου της Ναυπάκτου σε στάδιο προωθημένης αναγνώρισης»,  την δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης και  την εξουσιοδότηση  του  δημάρχου  για  την  σύνταξη  και  υποβολή  τεχνικού δελτίου με την Δ/νση Τεχνικών  Υπηρεσιών  του  Δήμου. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 3. Αποδοχή πρακτικού επιτροπής Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (εισηγητής κ. Χοχτούλας).
 4. Έγκριση Πρακτικού Ολοκλήρωσης του 3ου Σταδίου (Υποέργο 3) με τίτλο «ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ» της προγραμματικής σύμβασης «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ NΑΥΠΑΚΤΟΥ». (εισηγητής κ. Κοτρώνης)
 5. Ορισμός τριμελής επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου: «Οδοποιία και αναπλάσεις Δ.Ε. Πυλήνης» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 6. Ορισμός τριμελής επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου: «Ανάπλαση –Ανάδειξη του τμήματος του παραδοσιακού οικισμού της Ναυπάκτου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 7. Χρηματοδότηση εργαστηρίων ΕΚ Ναυπάκτου με ποσό 6.000€ για το σχολικό έτος 2021-2022. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 8. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2021.  (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 9. Καταβολή της παροχής γάλακτος σε χρήμα στους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου μας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (ΦΕΚ 197/Α’/12.10.2020). (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 10. Παράταση μίσθωσης οικοπέδου εμβαδού 975,86 τ.μ. ιδιοκτησίας κ. Ανδριάνα Γυμνάου που βρίσκεται στην περιοχή Γρίμποβο της κοινότητας Ναυπάκτου  και χρησιμοποιείται  ως χώρος στάθμευσης οχημάτων (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 11. Επικυροποίηση κανονισμού λειτουργίας κοιμητηρίων Δήμου Ναυπακτίας (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 12. Τοποθέτηση δύο φωτιστικών στην ΤΚ Αντιρρίου. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 13. Τοποθέτηση τεσσάρων φωτιστικών στην ΤΚ Δάφνης (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 14. Έγκριση αιτήματος ΜΚΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ + ΜΠΛΕ» συνδιοργάνωσης Πανελλήνιων Αγώνων Τοξοβολίας στη Ναύπακτο στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου – Έγκριση δαπάνης – ψήφιση πίστωσης. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Αλλάζουν οι ημερομηνίες για την πληρωμή των δόσεων – Οι  προθεσμίες

Published

on

By

Με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή αλλάζει το δοσολόγιο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ,  ώστε οι ιδιοκτήτες ακινήτων να μπορούν να καταβάλλουν διπλή δόση του φόρου στο τέλος Οκτωβρίου.

 Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αρχίσουν να αναρτώνται από σήμερα το απόγευμα ενώ, δεδομένου ότι πρόκειται για περισσότερα από επτά εκατομμύρια, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ύστερα από αρκετές ώρες. Οι ιδιοκτήτες θα έχουν δύο τρόπους για να εντοπίσουν το ποσό μέσα από την καινούργια πλατφόρμα myAADE.

· 1η και 2η δόση: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

· 3η δόση: Τρίτη 30 Νοεμβρίου

· 4η δόση: Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

· 5η δόση: Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και

· 6η δόση: Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Έκπτωση σε περίπτωση εφάπαξ αποπληρωμής του φόρου δεν θα υπάρξει ενώ όσοι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο (κάτι που θα κριθεί με τα εισοδήματα που αποτυπώθηκαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις) θα λάβουν πρόσθετη έκπτωση 50%, με το όριο να είναι 9000 ευρώ για τον ανύπαντρο, 10.000 ευρώ για τον παντρεμένο και 1000 ευρώ επιπλέον για κάθε παιδί.

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η πολιτική στο τραπέζι

Published

on

By

Λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι, όμως και υπό την επήρεια των ριάλιτι των   τελευταίων χρόνων μάλλον η πολιτική φαίνεται να κερδίζει έδαφος στον τομέα αυτό.

Τα πολιτικά τραπεζώματα πάντα τραβούν το ενδιαφέρον.

Ξεκινώντας από τους ομοτράπεζους και     φτάνοντας στο ψητό.

Τον τελευταίο καιρό το ενδιαφέρον στη Ναυπακτία στράφηκε γύρω από ένα σουφλέ.

Η είδηση όμως είναι ότι τελικά το σουφλέ    κάηκε προτού φαγωθεί.

Ουδέποτε φαίνεται να παραβρέθηκαν σε κοινό γεύμα στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με πρώην συνεργάτη τους.

Μάλλον εντέχνως και σκοπίμως διέρρευσε η πληροφορία, για να ανοίξει σε κάποιους την όρεξη.

 

 

 

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πέτυχαν το ΣΤΟΧΟ τους» – Υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας στη Ναύπακτο

Published

on

By

Πετυχαίνοντας το στόχο τους, για προβολή της πόλης της Ναυπάκτου και εφαρμόζοντας το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο λόγω πανδημίας, υλοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο στις 18 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Παπαχαραλάμπειο Στάδιο Ναυπάκτου οι Πανελλήνιοι Αγώνες Τοξοβολίας, όλων των κατηγοριών τόξων και όλων των ηλικιών.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στα “60 χρόνια μνήμης” από τη δωρεά του Δημητρίου Παπαχαραλάμπους και υλοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη πόλη της Ναυπάκτου.

Μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο +Μπλε” και του ΑΣ Τοξοβολίας Πέλοπας, σε συνεργασία με το ΑΣΤ Προαστείου και με την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – επιτροπής Παπαχαραλάμπειου Εθνικού Σταδίου Ναυπάκτου.

Τα μετάλλια στους νικητές αγώνων απένειμαν ο Δήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού Ντίνος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος του Εθνικού Παπαχαραλάμπειου εθνικού σταδίου Γιώργος Μίχος, ο εκπρόσωπος  της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο + Μπλε” Τάσος Ξύδης, και ο πρόεδρος του ΑΣ Τοξοβολίας “Πέλοπας” Παύλος Κούλης.

Ευχαριστούμε θερμά σωματεία, προπονητές, αθλητές και συνοδούς που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους, οι οποίοι τόσο από τη διοργάνωση όσο και από τη παραμονή τους στη Ναύπακτο, αποκόμισαν τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Σημ.: Για όποια πρόσθετη πληροφορία: 26340 25016 / info@prasinomple.gr

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ