Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

…δεν θα πάρουμε

Published

on

Φθάνοντας να επισημάνεις και στη συνέχεια να βρεις  λύσεις για κάποιο πρόβλημα, πέφτεις πάνω στο ντουβάρι που λέγεται «θέμα νοοτροπίας». Το λες και καθαρίζεις!   Θέμα νοοτροπίας λοιπόν!  Νοοτροπίας ενός λαού, μιας πόλης, ενός χωριού, μιας παρέας, όλα αυτά μαζί και καθένα ξέχωρα.

Λέμε ότι οι Έλληνες δεν δεχόμαστε εύκολα όρια και κανόνες, είναι χαρακτηριστικό της φυλής, της ράτσας, που μας κάνει και ξεχωρίζουμε.

Αυτοί οι ίδιοι Έλληνες δεν είναι που σε άλλες χώρες και ενεργούν ομαδικά και συνεπείς στις εργασίες τους και στις συμπεριφορές τους είναι, και τέλος πάντων αντιδρούν διαφορετικά και σύμφωνα με τους κανόνες τους τύπους και τους όρους της κοινωνίας που ζουν;

Πώς δηλαδή οι ίδιοι οι άνθρωποι στην Ελλάδα αντιδρούν διαφορετικά με το πώς συμπεριφέρνονται στο εξωτερικό;  Η νοοτροπία φταίει;

Ποιος όμως είναι αυτός που διαφυλάσσει και επιβάλει να τηρούνται αυτοί οι κανόνες του παιγνιδιού, αυτοί οι όροι, για να μπορεί να παιχτεί το «παιγνίδι», να μην καταλήξει σε «τουρλουμπούκι»;  Σαφώς και είναι οι διαιτητές, όπου θεσμοθετημένοι, καλούνται να επιβάλλουν στους μετέχοντες στο παιγνίδι παίκτες, τους όρους και τους κανόνες του.

Ας έρθουμε στην καθημερινότητα όλων, στην καθημερινή τριβή και διαβίωση, σε μια κοινωνία, σε μια πόλη. Κανόνες υπάρχουν λοιπόν σ’ αυτή την καθημερινότητα;

Βεβαίως και υπάρχουν, οι νόμοι της πολιτείας, του κράτους, οι άγραφοι νόμοι, το εθιμικό δίκαιο. Τηρούνται;    Πρέπει να τηρούνται.

Ποιοι είναι αυτοί, που αν δεν τηρούνται, καλούνται να συμμορφώσουν τους έκτροπους παίκτες; Μα οι διαιτητές, λάθος τα όργανα του κράτους της πολιτείας, τα θεσμοθετημένα όργανα, τα αποδεκτά από τους συμμετέχοντες στην κοινωνία, στην καθημερινότητα πολίτες.

Το κάνουν λοιπόν αυτοί οι διαιτητές – τα όργανα του κράτους αυτό το καθήκον τους, που γι’ αυτό τοποθετήθηκαν εκεί που βρίσκονται και θα πρέπει να λογοδοτούν και για την τήρηση των κανόνων, αλλά και για την μη τήρηση τους στην πολιτεία;

Άλλες φορές το κάνουν και άλλες όχι, μια πιθανή απάντηση, χωρίς δεύτερη σκέψη.  Όπα!

Δηλαδή ο διαιτητής άλλοτε αφήνει να παίζουν στην μια ομάδα μπάσκετ για παράδειγμα πέντε παίκτες και άλλοτε επτά, εναντίον της άλλης ομάδας που έχει πάντα πέντε παίκτες; Αυτό λέμε τώρα;

Η τήρηση  δηλαδή ή η καταστρατήγηση των κανόνων επαφίεται στην διάθεση του εκάστοτε διαιτητή;

Είναι  θέμα δηλαδή «από πια γωνία» βλέπει το θεσμοθετημένο όργανο της πολιτείας την εκτροπή του πολίτη –παίκτη;   Από την πλευρά του ο παίκτης τι πρέπει να κάνει τέλος πάντων;  Απλά κάνει το πιο απλό, το πιο εύκολο. Δοκιμάζει!

Δοκιμάζει τις ανοχές του διαιτητή και του συστήματος, αφού δοκιμάσει, το ξανακάνει, του γίνεται «έξις» και τελικά…  νοοτροπία.

Δοκιμάζει να πετάξει όπου μπορεί τα άχρηστά του, λες και δεν υπάρχουν γύρω χώροι και κάδοι για τα απορρίμματα. Δοκιμάζει και παρατάει το αυτοκίνητό του οπουδήποτε, αδιαφορώντας αν εκεί επιτρέπεται και αν δημιουργεί πρόβλημα στους υπόλοιπους. Δοκιμάζει τα νεύρα των διπλανών του ηχορυπαίνοντας με το αυτοκίνητό του ή το δίκυκλο, με την μουσική και με φωνές τις ώρες που όλοι ησυχάζουν.

Δοκιμάζει τα πάντα!  Δοκιμάζει τους κανόνες και όρους που ο ίδιος συμφώνησε και τελικά  γράφει σε κάθε ευκαιρία, στα παλαιότερα των υποδημάτων του, αφού δεν έχει σε πρώτη φάση, τον έλεγχο και τον σεβασμό του εαυτού του, αλλά και αυτή του «διαιτητή»  που θα πρέπει να τον επαναφέρει στα πλαίσια του νόμου μια και  ξεστράτισε.

Έτσι ακριβώς δημιουργείται η «νοοτροπία», που τελικά δεν είναι  «ίδιον των πολλών», αλλά των ολίγων, καταδυναστεύοντας και στρεβλώνοντας την εικόνα της κοινωνίας, μετατρέποντας την σε κοινωνία παρακμιακών φαινόμενων, κοινωνία του «ωχαδελφισμού» και της αρπαχτής, κοινωνία του μακριά από εμένα και όπου θέλει ας είναι.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Στη Ναύπακτο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολυμπιακής Κατηγορίας του Kiteboarding

Published

on

By

24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2022

Στη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες θα φιλοξενηθεί το πιο φρέσκο Ολυμπιακό ιστιοπλοϊκό αγώνισμα. Η Ναύπακτος, από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022 θα φιλοξενήσει την Ολυμπιακή κατηγορία της Αετοσανίδας (Kiteboarding) Formula Kite. Οι κορυφαίοι αθλητές της Ευρώπης και όχι μόνο, θα λάβουν μέρος στο 2022 Lepanto Formula Kite European Championships!

Πρόκειται για μία διεθνή εκδήλωση που ισχυροποιεί τη χώρα μας στο διεθνή χάρτη αθλητικών προορισμών, δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί τουριστικά η τεράστια δεξαμενή ερασιτεχνών αθλητών.  Ταυτόχρονα, κινητοποιεί τη μάζα των αθλούμενων προς την αγωνιστική κατεύθυνση, φέρνοντας την Ελλάδα πιο κοντά σε μεγάλες διακρίσεις και στη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ολυμπιονικών, μέσω ενός σύγχρονου Ολυμπιακού ιστιοπλοϊκού αγωνίσματος.

Το 2022 Lepanto Formula Kite European Championships πραγματοποιείται από τον Δήμο Ναυπακτίας σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου ΙΑΣΩΝ και την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας. Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ναυπάκτου και την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας. Η ανάθεση έγινε από την ΙΚΑ (International Kiteboarding Association), που αποτελεί τον επίσημο φορέα διαχείρισης των αγωνισμάτων της Αετοσανίδας, της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (World Sailing).

Η Διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Αετοσανίδας (ΗΚΑ).

Η επίσημη εκδήλωση ανακοίνωσης της Διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο, στις 6 Ιουλίου 2022, όπου θα αναλυθεί το πλάνο των Αγώνων και θα παρουσιαστεί το promo video.

Σύνδεσμοι αγώνα

Website: http://lepantokiteboarding.com/

email: lepantoeuropeans@gmail.com

Formula Kite videos: www.formulakite.org/medias/videos

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει σήμερα  18:30  το  Συμβούλιο της Κοινότητας Ναυπάκτου

Published

on

By

Σήμερα Παρασκευή 27-5-2022, και ώρα 18:30 σε δια ζώσης συνεδρίαση  συνεδριάζει το ΔΣ της κοινότητας Ναυπάκτου, στο Δημοτικό κτίριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής  με τα εξής θέματα  ημερήσιας διάταξης :

1. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 8746/5-5-2022έγγραφο του Αυτοτελές τμήματος Αδειοδοτήσεων, ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων και Απασχόλησης του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα «Παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής επ΄αόριστον».
2. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 9514/17-5-2022έγγραφο του Αυτοτελές τμήματος Αδειοδοτήσεων, ρύθμισης εμπορικών δραστηριοτήτων και Απασχόλησης του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα : «Παράταση ωραρίου χρήσης μουσικής επ΄αόριστον».
3. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 8959/18-5-2022εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα : «Έγκριση εργοταξιακής σήμανσης».
4. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 233/28-4-2022έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα : «Διαβίβαση αιτήματος επί της οδού Φαλυσίου της Κοινότητας Ναυπάκτου».
5. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 21662/28-4-2022έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα : «Διαβίβαση αιτήματος κατοίκων και επαγγελματιών επί της οδού Θ.Νόβα της Κοινότητας Ναυπάκτου».
6. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 423/28-4-2022έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα : «Διαβίβαση αιτήματος κατοίκων περιοχής «Πούντου» της Κοινότητας Ναυπάκτου».
7. Έκφραση γνώμης για το υπ΄ αρ. πρωτ. 9170/11-5-2022έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας με θέμα : «Κατασκευή (συμπλήρωση ενός τμήματος) της οδού Ροντήρη Βαρναράχη».
8. Διατύπωση πρότασης για το θέμα «Κατάργηση περιπτέρου στην Πλατεία Βλάντη λόγω θανάτου του ιδιοκτήτη». (εισηγήτρια κα Μυρτώ Κιμινουλάκη).
9. Διατύπωση πρότασης για το θέμα «Υποβολή πρότασης για την Πρόσκληση στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI» για «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του ν. 4830/2021 (Α΄169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις» και ενημέρωση». (εισηγήτρια κα Έλενα Κατσούλη).
10. Διατύπωση πρότασης για το θέμα «Πρόταση για τη δημιουργία τουριστικού χάρτη της πόλης». (εισηγήτρια κα Έλενα Κατσούλη).

Η πρόεδρος της

Κοινότητας Ναυπάκτου

Μυρτώ Πλούμη-Κιμινουλάκη

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Νομοσχέδιο για να επιχορηγούν οι Δήμοι την Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική!

Published

on

By

Kατατέθηκε στη Βουλή Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που   δίνει δυνατότητα και στους Δήμους να επιχορηγούν τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, με το άρθρο 16«Κάλυψη λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος από τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού» Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του  Πολίτη, προστίθενται και οι ΟΤΑ Α’ βαθμού στην παρ.5 του αρ.54 του ν.4662/2020 (όπου μέχρι τώρα αναφέρονταν μόνο οι Περιφέρειες).

Σε μια χρονική συγκυρία που η Τοπική Α υτοδιοίκηση  ασφυκτιά δημοσιονομικά, διεκδικώντας πρόσθετη στήριξη από το Κεντρικό Κράτος μπροστά στη θύελλα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, και ταυτόχρονα υποφέρει από την υποστελέχωση, το περιεχόμενο του άρθρου κινείται στην αντίστροφη κατεύθυνση. 

Συγκεκριμένα, με τις αλλαγές που επιφέρει το κατατεθέν Νομοσχέδιο, θα ισχύουν τα ακόλουθα:

«5. Οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) Α’ και Β’ βαθμού και τα Νομικά τους Πρόσωπα, μετά από Απόφαση του οικείου Συμβουλίου, δύνανται να επιχορηγούντις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων τους, για την κάλυψη των λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών τους που συναρτώνται με την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποκλειστικά εντός της διοικητικής επικράτειας του επιχορηγούντος νομικού προσώπου.

Η ανωτέρω επιχορήγηση σε είδος ή υπηρεσίες αφορά συντηρήσεις, επισκευές, μεταποιήσεις κτηρίων, οχημάτων, πλωτών μέσων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, προμήθεια υλικών, αναλωσίμων, καυσίμων, καθώς και κάθε άλλου είδους ή παροχής υπηρεσιών, αναγκαίων για την κάλυψη των ως άνω λειτουργικών και επιχειρησιακών αναγκών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ