Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν ξεκινάμε διακοπές με το αυτοκίνητο χωρίς αυτές τις 6 εφαρμογές στο κινητό μας

Published

on

Όλο τον χρόνο που εργαζόμαστε, ένα πράγμα σκεφτόμαστε και παίρνουμε κουράγιο. Την εβδομάδα του Αυγούστου που θα πάμε διακοπές! Προσπαθούμε να τα οργανώσουμε όλα όσο γίνεται καλύτερα, για να περάσουμε τέλεια, χωρίς απρόοπτα! Στην καλύτερη οργάνωση μπορεί να μας βοηθήσει η τεχνολογία ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για τις διακοπές μας. Αρκεί να έχουμε εγκαταστήσει στο κινητό μας έξι πολύ χρήσιμες εφαρμογές!

Ψάχνουμε βενζινάδικο κοντά μας; Το FuelGR ξέρει.

Κάθε διαδρομή είναι ένα στοίχημα. Πού είναι το επόμενο βενζινάδικο; Πόσο ακριβό είναι; Ανοίγουμε τον χάρτη και εμφανίζονται τα κοντινότερα βενζινάδικα. Και οι τιμές τους! Μπορούμε να ορίσουμε είδος καυσίμου και εταιρεία. Διαλέγουμε βενζινάδικο και βλέπουμε το ιστορικό τιμών του, κριτικές από πελάτες και τις οδηγίες για να φτάσουμε εκεί.

HereWeGo για πλοήγηση χωρίς χρήση δεδομένων διαδικτύου και κόστος διαδρομής μαζί.

Ορίζουμε τον προορισμό μας και μας βρίσκει πώς να πάμε. Μέσα συγκοινωνίας; Ποδήλατο; Αυτοκίνητο; Ότι μας βολεύει! Έχει όλες τις πληροφορίες για κάθε μέσο. Το κόστος των εισιτηρίων των μέσων συγκοινωνίας. Πόσο θα κοστίσει το ταξί. Πού να παρκάρουμε. Πού έχει κίνηση. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται διαδίκτυο!

Michelin Travel: Ο απόλυτος οδηγός ταξιδιού.

Ανοίγουμε τον χάρτη και βλέπουμε τα κοντινότερα σημεία ενδιαφέροντος: εστιατόρια, αξιοθέατα, μουσεία, ξενοδοχεία, δραστηριότητες. Μπορούμε να βάλουμε τα δικά μας φίλτρα για να βλέπουμε μόνο αυτά που μας ταιριάζουν. Καθένα από τα σημεία που μπορούμε να βρούμε στην εφαρμογή (συνολικά περίπου 35.000 για πάνω από 80 χώρες) έχει αξιολογηθεί από 1 έως 3 αστέρια – και όχι από κανέναν τυχαίο, Michelin είναι αυτοί.

Όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Ferries-Tickets Online.

Το Ferries-Tickets Online μας δίνει πληροφορίες για τα εισιτήρια πλοίων και την διαθεσιμότητά τους, σε πραγματικό χρόνο. Ορίζουμε προορισμό και ημερομηνίες και η εφαρμογή μας δείχνει όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές εταιρίες, ώρες αναχώρησης και άφιξης και ενδεικτικές τιμές ανά εταιρία. Διαλέγουμε και αγοράζουμε τα εισιτήρια διαδικτυακά.

Καιρός & ραντάρ. Όλα σε μια εφαρμογή.

Το Καιρός & ραντάρ μας ενημερώνει για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες ανά 5 λεπτά! Μας δείχνει πού βρέχει, πού ρίχνει χαλάζι, πού πέφτει χιόνι, πού έχει συννεφιά, ακόμη και πού έχει αστραπές! Εμφανίζει με μεγάλη ακρίβεια την πιθανότητα βροχής, χιονιά, κεραυνών ή βαριάς καταιγίδας. Μας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο κακοκαιρίας. Έχει πληροφορίες ακόμη και για τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας.

AutoMate: ένας προσωπικός βοηθός, για να δίνουμε εντολές χωρίς να αφήνουμε το τιμόνι.

 

Μέχρι εδώ έχουμε κατεβάσει 5 εφαρμογές. Πώς τις χειριζόμαστε στο κινητό μας ενώ οδηγούμε; Μα δίνοντας εντολές με τη φωνή μας! Με το AutoMate δε χρειάζεται να αφήσουμε το τιμόνι για να πιάσουμε το κινητό μας. Αυτό εξάλλου δεν το κάνουμε έτσι και αλλιώς. Θα δώσουμε την εντολή με την φωνή χωρίς να την γράψουμε. Έτσι ενώ οδηγούμε (χέρια στο τιμόνι, προσοχή στον δρόμο!) υπαγορεύουμε το μήνυμα στο messenger, στο whatsapp ή σε όποια εφαρμογή θέλουμε. Ακούμε οδηγίες για το πού πρέπει να στρίψουμε και σε πόση ώρα φτάνουμε, ενημερωνόμαστε για τον καιρό ή για το επόμενο ραντάρ ελέγχου ταχύτητας. Μπορούμε να δώσουμε εντολή ακόμη και με μία κίνηση του χεριού πάνω από την οθόνη!

Παρά την άριστη προετοιμασία μας, στις διακοπές υπάρχουν συνήθως και απρόβλεπτα. Τι κάνουμε αν σκάσει το λάστιχο και ο πολιτισμός είναι στην άλλη άκρη του νησιού; Αν μείνουμε από βενζίνη και το επόμενο βενζινάδικο στον χάρτη είναι 15 χιλιόμετρα μακριά; Αν μείνουμε από βλάβη πριν φτάσουμε σε αυτή την παραλία με την ονειρεμένη σκιά;

Γι’ αυτό χρειάζεσαι η Οδική Βοήθεια, για να έρθει κάποιος να μας σώσει όπου κι αν είμαστε!

Άντε και καλές διακοπές!!!

 

Βασίλης Μαθιουδάκης

bill.mathioudakis@gmail.com

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Λαϊκισμός Κοτσανά και με προσωπικές επιθέσεις

Published

on

By

Η αήθης επίθεση Κοτσανά, σε προσωπικό επίπεδο πλέον, κατά του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα αποτυπώνει τα όσα μέλλει να δούμε στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου το επόμενο διάστημα.

Με άκρατο λαϊκισμό ο κ. Κοτσανάς και αφού ξεπέρασε με μια εντυπωσιακή κυβίστηση την «αποκάλυψή του»  για την παράνομη και ανήθικη πρόσληψη στην ΚΕΔΝ συγγενικού προσώπου αντιδημάρχου, πέρασε στις επιθέσεις σε προσωπικό πια επίπεδο.

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονοπαραταξιακά και με υπόδειξη Δημάρχου τα Δ.Σ των επιχειρήσεων του Δήμου

Published

on

By

Όπως είχαμε καταγράψει σε ρεπορτάζ στο φύλλο της 13ης Σεπτεμβρίου της ηλεκτρονικής εφημερίδας μας Nafsweek.gr, με τον τίτλο «Θολό τοπίο για τις επιχειρήσεις του Δήμου», η αναμενόμενη Εγκύκλιος που θα διαφώτιζε τα πράγματα σχετικά με τη συγκρότηση και τη λειτουργία υπό νέα διοίκηση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ, εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Εγκύκλιος τέθηκαν σε εφαρμογή οι διατάξεις του άρ.6 του ν.4623/2019 και του άρθρου 10 του ν. 4625/2019.

Όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση της διάταξης, σκοπός των διατάξεων αυτών είναι να διασφαλίζεται, σε κάθε περίπτωση, ότι η πλειοψηφία προέρχεται από τον συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης, ώστε να μπορεί να διοικηθεί το νομικό πρόσωπο και να λαμβάνονται αποφάσεις που απηχούν τη λαϊκή εντολή.

Στην Εγκύκλιο επισημαίνονται τα εξής:

«- Σύμφωνα με τη νέα διάταξη, όπου προβλέπεται ο ορισμός μελών στη Διοίκηση των Ν.Π. των Δήμων και των Περιφερειών, αυτά υποδεικνύονται κατά τα 3/5 από το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη.

– Η ποσοστιαία αναλογία των 3/5 υπολογίζεται επί του αριθμητικού συνόλου των μελών του Συμβουλίου και ανεξάρτητα από τις ιδιότητες με τις οποίες αυτά συμμετέχουν (Αιρετοί, δημότες κλπ).

– Η υπόδειξη του Δημάρχου είναι δεσμευτική για το Συμβούλιο, όπως άλλωστε οπουδήποτε η νομοθεσία προβλέπει υποδεικνυόμενα μέλη στις Διοικήσεις Ν.Π., πλην της περίπτωσης που ρητώς ορίζεται στην παρ.1 του αρ.13 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (εφόσον το αρμόδιο για την υπόδειξη όργανο, εν προκειμένω ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης, δεν υποδείξει μέλη, η συγκρότηση του οικείου Συμβουλίου τεκμαίρεται νόμιμη χωρίς αυτά).

– Για την πλήρωση της ποσοστιαίας αναλογίας των 3/5 δύναται να υποδειχθούν μέλη (τακτικά και αναπληρωτές) και από άλλες Παρατάξεις, εφόσον η διάταξη δεν θέτει περιορισμούς.

– Μέλη ex officio, καθώς και οι εκπρόσωποι Φορέων και εργαζομένων, δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της υπόδειξης του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη.

– Σε περίπτωση που κατά τον υπολογισμό της ποσοστιαίας αναλογίας των 3/5 δεν προκύψει ακέραιος αριθμός, το αποτέλεσμα στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, πάντοτε με γνώμονα την βασική αιτιολογική σκέψη της διάταξης του αρ.6 του ν.4623/2019 ότι «σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία των μελών προέρχεται από το Συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης».

Επί παραδείγματι, εάν τα οριζόμενα μέλη είναι 2, η ποσοστιαία αναλογία των 3/5 είναι 1,2 και στρογγυλοποιούμενη στην αμέσως επόμενη ακέραια μονάδα, δίνει άθροισμα 2.

– Ο ορισμός του Προέδρου του Δ.Σ. περιλαμβάνεται στα 3/5 των μελών που υποδεικνύονται δεσμευτικά από το Δήμαρχο ή τον Περιφερειάρχη αντίστοιχα.

– Για τον υπολογισμό της αναλογίας που προβλέπεται στην παρ.1β’ του αρ.6 του ν.2839/2000, όπως ισχύει, περί της υποχρεωτικής αναλογικής εκπροσώπησης κάθε φύλου, αυτή υπολογίζεται στο 1/3 επί των μελών που υποδεικνύονται (για τα υποδεικνυόμενα μέλη) και επί του 1/3 για τα λοιπά προτεινόμενα προς το Συμβούλιο, πλην της αιτιολογημένης ανεπάρκειας ικανού αριθμού εκπροσώπων του ετέρου φύλου και εξαιρουμένων των ex officio μελών».

 

Πάμε σε μονοπαραταξικά Διοικητικά Συμβούλια

Η παράγραφος της Εγκυκλίου όπου αναφέρεται ότι «Μέλη ex officio, καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων και εργαζομένων, δεν μπορούν να αποτελούν μέρος της υπόδειξης του δημάρχου ή του περιφερειάρχη», οδηγεί σε μονοπαραταξικά Διοικητικά Συμβούλια καθώς σε όλα τα Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων του Δήμου, όπου τα μέλη ex officio συμπληρώνουν τα 2/5 των θέσεων, αποκλείεται παντελώς η αντιπολίτευση ακόμη και όταν αυτή εκπροσωπεί μεγάλο ποσοστό των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Ιστορικά αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, με το πράγμα να έχει και συνέχεια καθώς, με άλλη διάταξη του νόμου, αφαιρείται από το Δημοτικό Συμβούλιο και η αρμοδιότητα έγκρισης του Προϋπολογισμού των Νομικών Προσώπων!

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”. Συμμετέχει ο Δήμος Ναυπακτίας ;

Published

on

By

Επιστολή μέσω της ΚΕΔΕ έστειλε ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιος Μπακογιάννης  με την οποία τους παρακινεί να συμμετάσχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019.

Επιπλέον ο κ. Μπακογιάννης θυμίζει στους Δημάρχους ότι το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει να ανατεθούν καθήκοντα “Τοπικού Συντονιστή Βιώσιμης Κινητικότητας” σε υπάλληλο κάθε δήμου έτσι ώστε αυτός να καταχωρηθεί και να συμμετάσχει στο Πανελλαδικό Δίκτυο με Εθνικό Συντονιστή.

Αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή:

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως θεματοφύλακας της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, για άλλη μία χρονιά συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το Σεπτέμβριο (16-22/09/2019).

Σας καλούμε να ενώσετε μαζί μας τις δυνάμεις σας προκειμένου να επιτύχουμε την αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, όσον αφορά στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Στόχος είναι η ενίσχυση των ήπιων τρόπων μετακίνησης, όπως το βάδισμα, το ποδήλατο, τα πατίνια, η αύξηση της χρήσης των ΜΜΜ, ο διαμοιρασμός όλων των μέσων και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή. Η επίτευξή του στόχου αυτού θα έχει σαν αποτέλεσμα πόλεις καθαρές, ήσυχες, ασφαλείς, οικονομικά ενδυναμωμένες, προσβάσιμες και προσπελάσιμες από όλους, εν τέλει ιδανικότερες για την καθημερινή διαβίωση όλων των κοινωνικών ομάδων.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Η εβδομάδα κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία κεντρικοί δρόμοι ή και μεγάλα τμήματα των πόλεων κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) εστιάζει κάθε χρόνο σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2019 είναι «Ασφαλές περπάτημα – ασφαλή ποδηλασία»…

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-slider

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ