Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν ξεκινάμε διακοπές με το αυτοκίνητο χωρίς αυτές τις 6 εφαρμογές στο κινητό μας

Published

on

Όλο τον χρόνο που εργαζόμαστε, ένα πράγμα σκεφτόμαστε και παίρνουμε κουράγιο. Την εβδομάδα του Αυγούστου που θα πάμε διακοπές! Προσπαθούμε να τα οργανώσουμε όλα όσο γίνεται καλύτερα, για να περάσουμε τέλεια, χωρίς απρόοπτα! Στην καλύτερη οργάνωση μπορεί να μας βοηθήσει η τεχνολογία ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές για τις διακοπές μας. Αρκεί να έχουμε εγκαταστήσει στο κινητό μας έξι πολύ χρήσιμες εφαρμογές!

Ψάχνουμε βενζινάδικο κοντά μας; Το FuelGR ξέρει.

Κάθε διαδρομή είναι ένα στοίχημα. Πού είναι το επόμενο βενζινάδικο; Πόσο ακριβό είναι; Ανοίγουμε τον χάρτη και εμφανίζονται τα κοντινότερα βενζινάδικα. Και οι τιμές τους! Μπορούμε να ορίσουμε είδος καυσίμου και εταιρεία. Διαλέγουμε βενζινάδικο και βλέπουμε το ιστορικό τιμών του, κριτικές από πελάτες και τις οδηγίες για να φτάσουμε εκεί.

HereWeGo για πλοήγηση χωρίς χρήση δεδομένων διαδικτύου και κόστος διαδρομής μαζί.

Ορίζουμε τον προορισμό μας και μας βρίσκει πώς να πάμε. Μέσα συγκοινωνίας; Ποδήλατο; Αυτοκίνητο; Ότι μας βολεύει! Έχει όλες τις πληροφορίες για κάθε μέσο. Το κόστος των εισιτηρίων των μέσων συγκοινωνίας. Πόσο θα κοστίσει το ταξί. Πού να παρκάρουμε. Πού έχει κίνηση. Και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται διαδίκτυο!

Michelin Travel: Ο απόλυτος οδηγός ταξιδιού.

Ανοίγουμε τον χάρτη και βλέπουμε τα κοντινότερα σημεία ενδιαφέροντος: εστιατόρια, αξιοθέατα, μουσεία, ξενοδοχεία, δραστηριότητες. Μπορούμε να βάλουμε τα δικά μας φίλτρα για να βλέπουμε μόνο αυτά που μας ταιριάζουν. Καθένα από τα σημεία που μπορούμε να βρούμε στην εφαρμογή (συνολικά περίπου 35.000 για πάνω από 80 χώρες) έχει αξιολογηθεί από 1 έως 3 αστέρια – και όχι από κανέναν τυχαίο, Michelin είναι αυτοί.

Όλα τα δρομολόγια πλοίων στο Ferries-Tickets Online.

Το Ferries-Tickets Online μας δίνει πληροφορίες για τα εισιτήρια πλοίων και την διαθεσιμότητά τους, σε πραγματικό χρόνο. Ορίζουμε προορισμό και ημερομηνίες και η εφαρμογή μας δείχνει όλες τις διαθέσιμες ακτοπλοϊκές εταιρίες, ώρες αναχώρησης και άφιξης και ενδεικτικές τιμές ανά εταιρία. Διαλέγουμε και αγοράζουμε τα εισιτήρια διαδικτυακά.

Καιρός & ραντάρ. Όλα σε μια εφαρμογή.

Το Καιρός & ραντάρ μας ενημερώνει για τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες ανά 5 λεπτά! Μας δείχνει πού βρέχει, πού ρίχνει χαλάζι, πού πέφτει χιόνι, πού έχει συννεφιά, ακόμη και πού έχει αστραπές! Εμφανίζει με μεγάλη ακρίβεια την πιθανότητα βροχής, χιονιά, κεραυνών ή βαριάς καταιγίδας. Μας προειδοποιεί για το ενδεχόμενο κακοκαιρίας. Έχει πληροφορίες ακόμη και για τη θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας.

AutoMate: ένας προσωπικός βοηθός, για να δίνουμε εντολές χωρίς να αφήνουμε το τιμόνι.

 

Μέχρι εδώ έχουμε κατεβάσει 5 εφαρμογές. Πώς τις χειριζόμαστε στο κινητό μας ενώ οδηγούμε; Μα δίνοντας εντολές με τη φωνή μας! Με το AutoMate δε χρειάζεται να αφήσουμε το τιμόνι για να πιάσουμε το κινητό μας. Αυτό εξάλλου δεν το κάνουμε έτσι και αλλιώς. Θα δώσουμε την εντολή με την φωνή χωρίς να την γράψουμε. Έτσι ενώ οδηγούμε (χέρια στο τιμόνι, προσοχή στον δρόμο!) υπαγορεύουμε το μήνυμα στο messenger, στο whatsapp ή σε όποια εφαρμογή θέλουμε. Ακούμε οδηγίες για το πού πρέπει να στρίψουμε και σε πόση ώρα φτάνουμε, ενημερωνόμαστε για τον καιρό ή για το επόμενο ραντάρ ελέγχου ταχύτητας. Μπορούμε να δώσουμε εντολή ακόμη και με μία κίνηση του χεριού πάνω από την οθόνη!

Παρά την άριστη προετοιμασία μας, στις διακοπές υπάρχουν συνήθως και απρόβλεπτα. Τι κάνουμε αν σκάσει το λάστιχο και ο πολιτισμός είναι στην άλλη άκρη του νησιού; Αν μείνουμε από βενζίνη και το επόμενο βενζινάδικο στον χάρτη είναι 15 χιλιόμετρα μακριά; Αν μείνουμε από βλάβη πριν φτάσουμε σε αυτή την παραλία με την ονειρεμένη σκιά;

Γι’ αυτό χρειάζεσαι η Οδική Βοήθεια, για να έρθει κάποιος να μας σώσει όπου κι αν είμαστε!

Άντε και καλές διακοπές!!!

 

Βασίλης Μαθιουδάκης

bill.mathioudakis@gmail.com

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η χαρά της ενάτης δεκαετίας

Published

on

By

Η πανδημία του κορωνοϊού, έφερε στην επιφάνεια θέματα που άπτονται της συμπεριφοράς της οργανωμένης πολιτείας, έναντι των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Σηματοδοτήθηκαν ανάρμοστες συμπεριφορές στη διαχείριση της πανδημίας έναντι των ηλικιωμένων. Είναι κάποιας ηλικίας, αφήστε τον στην τύχη του. Αυτά λέγεται συνέβησαν σε προηγμένα κράτη. Βέβαια στην Ελλάδα δεν ακούσθηκαν ανάρμοστα γεγονότα. Ο Καιάδας, που αποτελεί    μελανή κηλίδα στον πολιτισμό μας, ανήκει στο απώτερο παρελθόν. Οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουμε το σεβασμό της οικογένειας και τη θαλπωρή των φορέων της κοινωνίας.

Σε μια κοινωνία, με τα όμορφα, με τα άσχημα, είναι δυνατόν να συμβεί κάποια υπερβολή. Ως εκεί, μεμονωμένη, χάνεται στο πλήθος των ωραίων στιγμών.

Διανύω την ένατη δεκαετία. Δυσκολευόμουν μέχρι προχθές να το συνειδητοποιήσω. Πίστευα ότι η ζωή μου τώρα αρχίζει. Χωρίς κάτι συναρπαστικό να με ωθήσει σ’ αυτή τη σκέψη. Ένα απροσδόκητο ατύχημά μου, μ’ έκανε       ν’ αναθεωρήσω. Η παρουσία μου στα εγκόσμια μπορεί να οδεύει στο τέλος της. Μακριά από μένα η σκέψη ότι εξομολογούμαι. Το ίδιο συναίσθημα με είχε κυριεύσει στην ηλικία της τέταρτης δεκαετίας. Ξαφνικά ένα οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μ’ έφερε στα πρόθυρα. Ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις ξετυλίγονταν σαν κινηματογραφική ταινία. Οι πιο πολλές αναφέρονταν σ’ όλα εκείνα που άλλοι μ’ απλοχεριά μου είχαν   χαρίσει. Αλλά και στα λίγα που πρόσφερα. Μου έδιναν άλλον αέρα, άντεξα.

Στη μέση της ένατης δεκαετίας, χωρίς κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό, χαρούμενο. Δε μου διαφεύγει της προσοχής πόσοι συνομήλικοί μου δε ζουν πια. Πως κάποιοι άλλοι μπορεί να υποφέρουν δοκιμασίες. Κρατώ τα ευχάριστα γεγονότα, μπορώ και απορρίπτω τ’ αντίθετα. Στριφογυρίζουν στο μυαλό μου παραλείψεις. Θυμάμαι τον αγαπητό, αείμνηστο καθηγητή αγγλικών, να παροτρύνει ν’ ασχοληθούμε με την ξένη γλώσσα δωρεάν. Μαζί με άλλους κώφευα στις παρακλήσεις του. Ανάπτυξα φιλικές σχέσεις με αξιόλογα άτομα. Λυπάμαι που πνευματικά ελάχιστα ωφελήθηκα.

Στα ογδόντα πέντε αποφεύγω να σκέπτομαι τα γηρατειά σα μια άσχημη περίοδο της επίγειας πορείας που πρέπει να υπομείνεις. Είναι μια χρονική περίοδος με πλούσιο ελεύθερο χρόνο. Παρέχει πλήθος ευκαιριών. Χρόνος απαλλαγμένος από το άγχος των αναγκών των νέων ηλικιών. Δε μου διαφεύγει όμως πόσοι κίνδυνοι καραδοκούν. Άλλωστε τόσα λέγονται από τον λαό για μας της ένατης ή της δέκατης δεκαετίας.

Με παρηγορεί, με ενθαρρύνει το «γηράσκω αεί διδασκόμενος». Ανοίγει ορίζοντες αντί να περιορίζει. Το γεγονός ότι έζησα πόλεμο, εμφύλιο, χούντα, Δημοκρατία, επιτυχίες οικονομικές και επιστημονικές, μου δίνει τη δυνατότητα της χαράς της τρίτης ηλικίας.

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ας μην αφήσουμε έναν ιό να σκοτώσει τον Τύπο!

Published

on

By

Η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) είναι ο φορέας 180 περίπου Δημοσιογραφικών Επιχειρήσεων που εκδίδουν Εφημερίδες και Περιοδικά εβδομαδιαία, 15θήμερα, μηνιαία, διμηνιαία έως και τριμηνιαία, καθώς και ηλεκτρονικές εκδόσεις – ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Οι Επαγγελματίες και καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι Μέλη της, καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων, με αναγνωστικό κοινό που υπερβαίνει τα 2.000.000 άτομα.

Τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:

  • Περιφερειακές – Τοπικές Εφημερίδες όλης της χώρας
  • Κλαδικά – Επαγγελματικά Περιοδικά, που καλύπτουν τους μεγαλύτερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας & τους επαγγελματίες αυτών.

Η κρίση που έχει ξεσπάσει λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού  έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές για πολλές Περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες, αλλά και αρκετά κλαδικά έντυπα, που με πολύ κόπο τα τελευταία χρόνια προσπαθούν να επιβιώσουν για να στηρίξουν τον τόπο ή τον κλάδο τους.

Οι εκδοτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Περιοδικού Τύπου, αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας, καθώς  βλέπουν τα έσοδα τους από την διαφήμιση και τις πωλήσεις των εντύπων τους να είναι πλέον μηδενικά, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Μάλιστα πολλές Περιφερειακές εφημερίδες αλλά και Κλαδικά Περιοδικά αποκλείστηκαν από την καμπάνια των 20 εκατ. ευρώ για τον Covid-19.

Όλα αυτά όμως συντελούνται σε μια περίοδο κατά την οποία ο Περιοδικός και Περιφερειακός Τύπος, που εκπροσωπεί η ΕΔΙΠΤ, δέχθηκε και συνεχίζει να δέχεται απανωτά πλήγματα, αλλά και αναιτιολόγητους αποκλεισμούς, όπως:

  1. Άδικη επιβολή της ειδικής εισφοράς του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς ωστόσο να ληφθεί καμία μέριμνα για μέτρα αντιστάθμισης των απωλειών, όπως συνέβη για τους ιδιοκτήτες άλλων Μ.Μ.Ε.. (για π.χ. στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών νομοθετήθηκε μείωση του ειδικού φόρου διαφημίσεων).
  2. Αδικαιολόγητος αποκλεισμός ολόκληρου του Περιοδικού Τύπου και μια μεγάλη μερίδα του Περιφερειακού Τύπου και από τα Προγράμματα Ενίσχυσης του Τύπου, που ψηφίστηκαν αρχές Μαρτίου στη Βουλή, καθώς σε αυτά συμπεριλαμβάνονται μόνο οι εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας, ενώ από τις Περιφερειακές συμπεριλαμβάνονται μόνο οι ημερήσιες και αρκετές εβδομαδιαίες.
  3. Άδικος αποκλεισμός των Περιφερειακών εντύπων της από το Μητρώο Περιφερειακού Τύπου.
  4. Κατάργηση της μικρής επιδότησης για την ταχυδρομική διακίνηση των εντύπων μέσω ΕΛΤΑ,  μόνο για τα έντυπα της ΕΔΙΠΤ. Η επιδότηση διατηρήθηκε μόνο για τις ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες.

Ρωτάμε λοιπόν:

– Για την Πολιτεία είμαστε Τύπος ή όχι;

– Αν δεν είμαστε, τότε γιατί καλούμαστε κι εμείς να πληρώσουμε το 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ;

– Αν πάλι είμαστε, τότε γιατί αποκλειόμαστε από τα μέτρα οικονομικής στήριξης;

– Τα περιοδικά είναι Τύπος ή όχι, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες;

ΖΗΤΑΜΕ

Από την Πολιτεία να στηρίξει το σύνολο του Τύπου της χώρας, χωρίς διακρίσεις. Την ύστατη στιγμή να υπάρξει άμεσα σχετική τροπολογία προκειμένου να ενσωματωθεί  ολόκληρος ο  Τύπος στα Προγράμματα Οικονομικής στήριξης του Τύπου

Η Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει την ισονομία και να συνδράμει στην διάσωση όλου του τύπου της χώρας,  προκειμένου αυτή  η κρίση να μην αποβεί καταστροφική για πολλές Περιφερειακές και Τοπικές εφημερίδες, αλλά και αρκετά Κλαδικά Περιοδικά με περίπου 2.000.000 αναγνώστες, αλλά και πολλούς εργαζομένους.

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ