Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από το έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο – Τι αναφέρει επιστολή των παρατάξεων

Published

on

ΣΚΛΗΡΑΊΝΕΙ-ΤΗΝ-ΣΤΆΣΗ-ΤΟΥ-Ο-ΔΉΜΟΣ-ΑΠΈΝΑΝΤΙ-ΣΤΗΝ-ΑΝΕΞΈΛΕΓΚΤΗ-ΡΊΨΗ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ

Αποχώρησαν από το σημερινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους,  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ναυπακτίας, εκφράζοντας την διαφωνία τους για τα θέματα που μπαίνουν  στα Δημοτικά συμβούλια, χωρίς να έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος.

Αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου:

«Προς τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας

Κ. Γιώργο Σιμάκη

κ. Πρόεδρε,

Χθες 30-11-21 συγκαλέσατε δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία δεν πραγματοποιήθηκε επειδή δεν συγκεντρώθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο πλειοψηφία των δύο τρίτων. Αυτό συνέβη επειδή καταχρηστικά βαπτίσατε τα θέματα ως επείγοντα ενώ κανένα από αυτά δεν είχε το χαρακτήρα του επείγοντος όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Αντί να προστατέψετε το δημοτικό συμβούλιο από τέτοια ατοπήματα που οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του επανήλθατε την ίδια ημέρα με νέα πρόσκληση με την οποία συγκαλείτε κατεπείγουσα συνεδρίαση για σήμερα (1-12-21) στις 13:30 προσθέτοντας στην ημερήσια διάταξη τέσσερα!!! ακόμα “επείγοντα” θέματα. Από αυτά μόνο το 6ο θέμα που αφορά δαπάνες θέρμανσης σχολείων θεωρούμε ότι είναι επείγον.

Γνωρίζετε ότι αυτός ο τρόπος λειτουργίας του προέδρου του σώματος δείχνει αλαζονεία, κατάφωρη παραβίαση του νόμου, πρόθεση αποκλεισμού από τη συνεδρίαση των εργαζόμενων δημοτικών συμβούλων αφού συγκαλείτε τη συνεδρίαση σε ώρα εργάσιμη με προφανή στόχο να αποκλείσετε από τη συνεδρίαση εργαζόμενους δημοτικούς συμβούλους. Διαχειρίζεσθε τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου ως εντολοδόχος του δημάρχου και όχι ως πρόεδρος του σώματος που προσπαθεί να εξασφαλίσει τις καλύτερες αποφάσεις προς όφελος του δήμου. Με τον τρόπο αυτό οδηγείτε το σώμα σε αδιέξοδα στην προσπάθειά σας να καλύψετε το έλλειμμα διοίκησης του δημάρχου που οδηγεί σε διάλυση τις υπηρεσίες του δήμου αφού ακόμα και για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων είστε ανέτοιμοι και το χαρακτηρίζετε ως κατεπείγον!!!

Επειδή με αυτόν το τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου οδηγείτε το σώμα και το δήμο σε διάλυση

Επειδή παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας όχι μόνο δεν διορθώνετε την πορεία που ακολουθείτε αλλά με προκλητικό τρόπο επιμένετε στις μη σύννομες επιλογές σας, όπως η σημερινή συνεδρίαση

Επειδή από τις ημερομηνίες των εγγράφων που περιλαμβάνονται στις εισηγήσεις όλων των θεμάτων (εκτός του 6ου ) προκύπτει ότι θα μπορούσε να είχε γίνει τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Γι’ αυτό

Δεν συμμετέχουμε στη συνεδρίαση και αποχωρούμε με στόχο να σας αφυπνίσουμε και να επαναφέρετε το δημοτικό συμβούλιο στην κανονικότητα από την οποία με δική σας ευθύνη έχει εκτραπεί.

Σ’ ότι δε αφορά την επιμονή σας να βαπτίζετε οτιδήποτε ως επείγον προκειμένου  να παίρνετε αποφάσεις με τη διαδικασία του επείγοντος σας ενημερώνουμε ότι θα προσφύγουμε στην  εποπτεύουσα αρχή για να μπει τέλος στην ασυδοσία της δημοτικής αρχής Γκίζα.

Οι δημοτικές Παρατάξεις

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ   ΑΔΚΝ     ​ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ     ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Β. Γκίζας στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των ΕΔΕΥΑ

Published

on

By

Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπακτίας κ. Δημήτρης Κότσαλος συμμετείχαν στην 32η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ).

Παρόντες ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, βουλευτές των κομμάτων, ο Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. κ. Χάρης Σαχίνης, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. κ. Άγις Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της Ρ.Α.Ε. κ. Θανάσης Δαγούμας και εκπρόσωποι των ΔΕΥΑ από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εκφράστηκε από όλες τις πλευρές η αγωνία για το μέλλον των Δ.Ε.Υ.Α. Επί τάπητος τέθηκαν το ιδιαιτέρως αυξημένο ενεργειακό κόστος λόγω της υπέρογκης αύξησης της τιμής του ρεύματος που έχει ως συνέπεια την πρόσθετη επιβάρυνση των επιχειρήσεων, καθώς και η υποστελέχωσή τους σε επιστημονικό προσωπικό.

Στις συγκεκριμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από την πλευρά των Δ.Ε.Υ.Α. προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ήταν η διαχείριση του ενεργειακού κόστους και ειδικότερα η επαρκής οικονομική ενίσχυση, η ύπαρξη ειδικού τιμολογίου ενέργειας λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων, η ανάκτηση κόστους νερού να επιβάλλεται σταδιακά ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, αλλά και η ψηφιοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Επίσης, ζητήθηκε χρηματοδότηση των ενεργειακών δράσεων των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να αποκτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια.

Κατά την τοποθέτησή του ο υπουργός κ. Πέτσας, δεσμεύτηκε ότι δε θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. ενώ, για την κάλυψη των ενεργειακού κόστους, δήλωσε ότι θα ενισχυθούν μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι επενδυτικές προτάσεις για Εργοταξιακούς Αντιρρίου- Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα 

Published

on

By

Εργοταξιακοί-Αντίρριο-ΤΑΙΠΕΔ

Πέντε προτάσεις – προσφορές κατατέθηκαν στο  ΤΑΙΠΕΔ, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2022, για την πώληση του ακινήτου στον πρώην εργοταξιακό χώρο του έργου ζεύξης Ρίο – Αντίρριο.

Τις προσφορές κατέθεσαν τα παρακάτω  επενδυτικά σχήματα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ   (ART & FIRE – ΝΙΚΟΛΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Τζάκια | Παστίδα Ρόδου).

ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.  (Παραγωγή μαγειρικού λίπους, μαργαρίνης, σπορέλαιων, σαπουνιών, πρώτων υλών ζωοτροφών και βιοντήζελ)

ΦΛΩΡΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ Μ. Α.Ε. (Γενικές Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές

Εθνικές Μεταφορές – Διεθνείς Μεταφορές)

PROMARINE REAL ESTATE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.  (Συντηρήσεις πολυτελών σκαφών αναψυχής – ανακατασκευές, ανακαινίσεις)

WEST A.E. (Sales and marketing company)

Η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών ως προς την πλήρωση των κριτηρίων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού θα εκκινήσει άμεσα, ενώ σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου θα αποσφραγιστούν οι οικονομικές προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το ακίνητο των πρώην εργοταξιακών χώρων έχει συνολική έκταση περίπου 165 στρεμμάτων και βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου του Δήμου Ναυπακτίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, Συνορεύει βορειοανατολικά με τον οικισμό Άγιο Παντελεήμονα και νοτιοδυτικά με τον οικισμό Αντίρριο.

Να σημειώσουμε πως κατά το παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ναυπακτίας σε επενδυτικές προτάσεις δημιουργίας φωτοβολταικού πάρκου στον χώρο καθώς και εγκαταστάσεων συντήρησης –βαφής κλπ γιοτ.

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ναυπακτίας Β. Γκίζα

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας αναφέρει για το θέμα:

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των 5 επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν για την αξιοποίηση του ακινήτου των πρώην εργοταξιακών χώρων του Αντιρρίου, καταρχήν εκφράζω την ικανοποίησή μου για το επενδυτικό ενδιαφέρον.  Ιδιαιτέρως, σε μία εποχή και σε μία περιοχή που έχει ανάγκη από επενδύσεις.

Τονίζω ωστόσο ότι, προκρίνοντας πάντοτε την τουριστική και συναφή αξιοποίηση του ακινήτου, θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής.  Αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επενδυτή».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Και νέα παράταση για την ολοκλήρωση του ΞΕΝΙΑ

Published

on

By

Με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας κατά την συνεδρίασή της σε Τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 29-11-2022 με την υπ’ αριθμό 507 / 2022 απόφασή της, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την  παράταση της συνολικής προθεσμίας υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμό του Ξενία Ναυπάκτου – Παρεμβάσεις σε δημοτικό κτίριο Αρχιτεκτονικού/Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος».

Η παράταση δόθηκε  έως 07/04/2023, με την αιτιολογία ότι η χρονική καθυστέρηση των εργασιών δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του αναδόχου.

Ως αιτιολογία για την παράταση λήφθηκαν και τα παρακάτω αίτια:  α) καθυστέρηση της γνωμοδότησης του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας επί του 4ου ΑΠΕ & της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης β) καθυστέρηση στην εφοδιαστική αλυσίδα και κατ΄ επέκταση στην προμήθεια υλικών λόγω της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης στην Ουκρανία και  γ) καθυστέρηση λόγω των συνεχιζόμενων συνεπειών του covid -19.

Να σημειωθεί ότι ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Νίκος Δημητρόπουλος ψήφισε κατά, τονίζοντας πως πλέον έχουν παρέλθει όλα τα εύλογα διαστήματα της παράτασης και δεν υπάρχει δικαιολογία για τις εργασίες που εκτελέστηκαν και η μη ολοκλήρωση του έργου επιφέρει τεράστια ζημιά στην οικονομία της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ