Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΕΥΑΝ: Υποκριτικές προσεγγίσεις στην εκπνοή της δημοτικής θητείας του κ. Γκίζα

Published

on

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΝ, που έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ.

Αναφέρει σε αυτή:

“Ο δήμαρχος κ. Γκίζας πριν μερικούς μήνες ευκαιριακά και για να δικαιολογήσει την διακοπή του έργου της ανάπλασης επικαλέστηκε την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΝ και την δήθεν αδυναμία της να εκτελέσει το τμήμα του έργου που της αναλογεί. Χρησιμοποίησε δηλαδή τη ΔΕΥΑΝ για να μην εκτελέσει το έργο της ανάπλασης που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά από συνεχείς πιέσεις του επικεφαλής της ΑΔΚΝ έφερε επιτέλους για συζήτηση το θέμα της ΔΕΥΑΝ στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν εκπνεύσει η δημοτική του θητεία. Είναι προφανές ότι στο  χρονικό διάστημα που απομένει κανένα μέτρο δεν μπορεί να ληφθεί. Ο δήθεν προβληματισμός του κ. Γκίζα για το μέλλον της εταιρείας είναι απόλυτα υποκριτικός. Αν ήταν ειλικρινής θα περιελάμβανε προτάσεις και θα γινόταν στην αρχή της θητείας και όχι στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ας δούμε όμως πόσο αποτελεσματικές υπήρξαν η μέχρι σήμερα διοικήσεις  της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας μέσα από τους Ισολογισμούς της εταιρείας των οποίων τα στοιχεία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Με την ίδρυση του δήμου Ναυπακτίας το 2011 έγινε και η συγχώνευση της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου με τη ΔΕΥΑ Αντιρρίου. Οι δύο εταιρείας αποτέλεσαν τη σημερινή ΔΕΥΑ Ναυπακτίας.

Η ΔΕΥΑ Ναυπάκτου το 2010 είχε Ζημιές  662.964 ενώ η ΔΕΥΑ Αντιρρίου είχε μέχρι το 2010 σωρευτικές Ζημιές 701.156€.

Η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας άρχισε την νέα περίοδο με στόχο να σταματήσει η ζημιογόνος δραστηριότητα και η εταιρεία να ανακάμψει παρά τα μνημόνια και τις περικοπές.

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:

Δημ. Περίοδος 2011-2014 2011 2012 2013 2014
Αποτελέσματα Δημ. Αρχής Μπουλέ -151.831 -43.338 +210.926 +21.323  
Δημ. Περίοδος 2015-2019 2015 2016 2017 2018 2019
Αποτελέσματα Δημ. Αρχής Λουκόπουλου +41.2014 -209.775 +9.718 -147.419 -159.700
Δημ. Περίοδος 2020-2023 2020 2021 2022 2023
Αποτελέσματα Δημ. Αρχής Γκίζα -195.514 -385.311      

Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι τα μεγάλα κέρδη πρέπει να αποτελούν στόχο της εταιρείας, από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει η αποτελεσματικότητα των διοικήσεων μέχρι σήμερα. Ασφαλώς θα περιμένουμε και τα αποτελέσματα του 2022 και του 2023 για την συνολική αποτίμηση του έργου της διοίκησης του κ. Γκίζα. Όμως από τα δύο πρώτα χρόνια φαίνεται καθαρά η πορεία που ακολουθεί η εταιρεία με τη διοίκηση Γκίζα και ποιες είναι οι προοπτικές της.

Όσον αφορά το έργο της αποχέτευσης και την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου σε βάρος της ΔΕΥΑΝ με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική που είχαμε χαράξει ως δημοτική αρχή. Ο λαϊκισμός που επικράτησε με καθαρά αντιπολιτευτικούς στόχους έφερε δυστυχώς για τη ΔΕΥΑΝ αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα το οποίο θα επιβαρύνει τους δημότες.

Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ υπογράμμισε ότι αξίζει κάθε έπαινος και αναγνώριση του έργου των στελεχών της Παράταξής μας που υπηρέτησαν τη ΔΕΥΑΝ και επιτέλεσαν πολύ σημαντικό  έργο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κώστα Σταυρόπουλο, τον Δημήτριο Καρκατσούλη και το Νίκο Καραλή οι οποίοι από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ σήκωσαν το μεγάλο αυτό βάρος και άντεξαν σε πιέσεις, πολιτικές σκοπιμότητες  και ανυπόστατες κατηγορίες  που τελικά έβλαψαν  τη ΔΕΥΑΝ “.

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεδομένη η κάθοδος της ΑΔΚΝ στις δημοτικές εκλογές

Published

on

By

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ σχετικά με την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αναφέρει:

“Με αφορμή τις διαρροές από συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις ότι η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές η Παράταξή μας επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προηγούμενη απόφασή της  ότι :

Θα είναι παρούσα στις δημοτικές εκλογές του 2023 και θα αποτελέσει τη διέξοδο για τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών που παρακολουθεί με αηδία αυτά που συμβαίνουν με την ανακύκλωση στις παρατάξεις της σημερινής και της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Τελευταία το κλίμα που δημιουργείται από τις πρακτικές και τα μέσα που χρησιμοποιούν οι παρατάξεις αυτές είναι βεβαρημένο και τοξικό.

Πέρα από τις πρακτικές και τα μέσα που χρησιμοποιούν για τη δική τους διεύρυνση διαδίδουν σκόπιμα ότι βασικά στελέχη της ΑΔΚΝ έχουν προσχωρήσει σε άλλες παρατάξεις ή πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις Βουλευτικές ή τις Περιφερειακές εκλογές.

Επιθυμούν και εκφράζουν μύχιους πόθους τους για τη διάλυση και εξαφάνιση κάθε υγιούς πολιτικού σχηματισμού που τσαλακώνει το δικό τους φανταχτερό περιτύλιγμα με το οποίο  προσπαθούν να καλύψουν το ανακυκλωμένο περιεχόμενό του.

Γίνονται ιδιαίτερα επιθετικοί όταν διαπιστώνουν ότι οι πολιτικές που ακολουθούν συναντούν την αδιαφορία του μεγάλου τμήματος της κοινωνίας και θέλουν να δημιουργήσουν την εικόνα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά μονάχα αυτός που περνάει ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη.

Λέμε λοιπόν καθαρά και ξάστερα ότι η ΑΔΚΝ, με την 25ετή διαφανή πορεία της στην Αυτοδιοίκηση  και τον δικό της καθαρό πολιτικό λόγο,  επιλέγει το δύσκολο δρόμο της αλήθειας που θα βγάλει το δήμο μας από τον εγκλωβισμό του στο  δίπολο που σκόπιμα καλλιεργούν με τις διαρροές τους οι παρατάξεις της ανακύκλωσης.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κυκλοφορεί το 254 ο φύλλο

Published

on

By

Με άποψη για τα όσα συμβαίνουν, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις  κυκλοφορεί  το 254ο φύλλο της ηλεκτρονικής συνδρομητικής εφημερίδας  Nafsweek.gr , που κάθε Παρασκευή φθάνει στα e-mail των συνδρομητών μας.

Διαβάστε σε αυτό το φύλλο:

# Εκλογές για δυνατούς λύτες…  :

Παρά του ότι μας χωρίζουν ακόμα εννέα μήνες από τον Οκτώβριο που θα διεξαχθούν οι αυτό-διοικητικές εκλογές, το προεκλογικό κλίμα ξεκίνησε και σε τοπικό επίπεδο με τις δημοτικές παρατάξεις για την διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου στην Ναυπακτία να προχωρούν στα επόμενα βήματά τους.  Ανακοινώνονται  υποψηφιότητες, ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, γίνονται «μεταγραφές» και επανακάμψεις…

#   ΣΧΟΑΠ Αντιρρίου και «Καρέλι» ανέβασαν τους τόνους στο Δημοτικό συμβούλιο :

Ανέβηκαν οι τόνοι στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30ης Ιανουαρίου με αφορμή ερωτήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προς τον δήμαρχο            Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα…

#   Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος  :

Με το μήνυμα “Αλλάζουμε πλεύση, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και την Ναυπακτία μας”, ανακοίνωσε την απόφασή του ο Ανδρέας Κωσταντόπουλος να είναι  υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπακτίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023…

#    Ξεκινά άμεσα το έργο στερέωσης και ανάδειξης του Ενετικού Λιμανιού :

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και προβλέπουν την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων, νέα αρμολογήματα, τσιμεντοενέσεις, καθαρισμό και εξυγίανση του πυθμένα, αντικατάσταση των θραυσμένων λίθων και συμπλήρωση….

#   Περί ηγεσίας…      ( ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ ) :                                                                

Στη δημοκρατία και στην πολιτική η επιλογή έχει τον πρώτο ρόλο. Η επιλογή όμως προϋποθέτει Αξιολόγηση. Ως έννοια την αξιολόγηση την ακούμε πολύ συχνά, την επικαλούνται όλοι και ιδίως  αυτοί που πρεσβεύουν τη χρηστή διοίκηση και  επιζητούν…

#   Το ψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ – ΚΙΝ.ΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία:

Στη διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων για όλη τη χώρα προχώρησε στην πρόσφατη συνεδρίασή της η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο     Ανδρουλάκη ο οποίος έθεσε  το κόμμα σε τροχιά  εκλογικής μάχης.…

#   Μετά Βαΐων και κλάδων οι εκλογές…  :

Επίσημα πλέον έχουμε περάσει στην προεκλογική περίοδο. Η πρώτη Κυριακή του Απριλίου εκτιμάται πως είναι πολύ νωρίς, καθώς η διάλυση της Βουλής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σχεδόν στις αρχές Μαρτίου.  Η ημερομηνία η οποία προκρίνεται και πάλι είναι…

#    Τίτλοι τέλους για την γέφυρα στον Εύηνο :

Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες   κατεδάφισης της γέφυρας του Εύηνου ποταμού στην παλιά εθνική οδό Αντιρρίου –Ιωαννίνων.  Η γέφυρα είναι εδώ και έναν χρόνο κλειστή καθώς έχει υποστεί ζημιές…

#    Συνεχίζεται η απεργία στις πολεοδομίες  :

Οι τρεις ομοσπονδίες – ΠΟΕ-ΟΤΑ (δημοτικοί υπάλληλοι), ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί δημοσίου ανωτάτων σχολών) και ΠΟΜΗΤΕΔΥ (μηχανικοί δημοσίου τεχνολογικού τομέα) κάνουν λόγο για την υποστελέχωση των πολεοδομιών στους    μισούς δήμους της χώρας η οποία…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Published

on

By

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ