Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΕΥΑΝ: Υποκριτικές προσεγγίσεις στην εκπνοή της δημοτικής θητείας του κ. Γκίζα

Published

on

Ανακοίνωση με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση για την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΥΑΝ, που έγινε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας – ΑΔΚΝ.

Αναφέρει σε αυτή:

“Ο δήμαρχος κ. Γκίζας πριν μερικούς μήνες ευκαιριακά και για να δικαιολογήσει την διακοπή του έργου της ανάπλασης επικαλέστηκε την κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΝ και την δήθεν αδυναμία της να εκτελέσει το τμήμα του έργου που της αναλογεί. Χρησιμοποίησε δηλαδή τη ΔΕΥΑΝ για να μην εκτελέσει το έργο της ανάπλασης που είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά από συνεχείς πιέσεις του επικεφαλής της ΑΔΚΝ έφερε επιτέλους για συζήτηση το θέμα της ΔΕΥΑΝ στο δημοτικό συμβούλιο λίγο πριν εκπνεύσει η δημοτική του θητεία. Είναι προφανές ότι στο  χρονικό διάστημα που απομένει κανένα μέτρο δεν μπορεί να ληφθεί. Ο δήθεν προβληματισμός του κ. Γκίζα για το μέλλον της εταιρείας είναι απόλυτα υποκριτικός. Αν ήταν ειλικρινής θα περιελάμβανε προτάσεις και θα γινόταν στην αρχή της θητείας και όχι στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Ας δούμε όμως πόσο αποτελεσματικές υπήρξαν η μέχρι σήμερα διοικήσεις  της ΔΕΥΑ Ναυπακτίας μέσα από τους Ισολογισμούς της εταιρείας των οποίων τα στοιχεία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

Με την ίδρυση του δήμου Ναυπακτίας το 2011 έγινε και η συγχώνευση της ΔΕΥΑ Ναυπάκτου με τη ΔΕΥΑ Αντιρρίου. Οι δύο εταιρείας αποτέλεσαν τη σημερινή ΔΕΥΑ Ναυπακτίας.

Η ΔΕΥΑ Ναυπάκτου το 2010 είχε Ζημιές  662.964 ενώ η ΔΕΥΑ Αντιρρίου είχε μέχρι το 2010 σωρευτικές Ζημιές 701.156€.

Η ΔΕΥΑ Ναυπακτίας άρχισε την νέα περίοδο με στόχο να σταματήσει η ζημιογόνος δραστηριότητα και η εταιρεία να ανακάμψει παρά τα μνημόνια και τις περικοπές.

Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα έχουν ως εξής:

Δημ. Περίοδος 2011-2014 2011 2012 2013 2014
Αποτελέσματα Δημ. Αρχής Μπουλέ -151.831 -43.338 +210.926 +21.323  
Δημ. Περίοδος 2015-2019 2015 2016 2017 2018 2019
Αποτελέσματα Δημ. Αρχής Λουκόπουλου +41.2014 -209.775 +9.718 -147.419 -159.700
Δημ. Περίοδος 2020-2023 2020 2021 2022 2023
Αποτελέσματα Δημ. Αρχής Γκίζα -195.514 -385.311      

Χωρίς να ισχυριζόμαστε ότι τα μεγάλα κέρδη πρέπει να αποτελούν στόχο της εταιρείας, από τον παραπάνω πίνακα προκύπτει η αποτελεσματικότητα των διοικήσεων μέχρι σήμερα. Ασφαλώς θα περιμένουμε και τα αποτελέσματα του 2022 και του 2023 για την συνολική αποτίμηση του έργου της διοίκησης του κ. Γκίζα. Όμως από τα δύο πρώτα χρόνια φαίνεται καθαρά η πορεία που ακολουθεί η εταιρεία με τη διοίκηση Γκίζα και ποιες είναι οι προοπτικές της.

Όσον αφορά το έργο της αποχέτευσης και την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου σε βάρος της ΔΕΥΑΝ με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική που είχαμε χαράξει ως δημοτική αρχή. Ο λαϊκισμός που επικράτησε με καθαρά αντιπολιτευτικούς στόχους έφερε δυστυχώς για τη ΔΕΥΑΝ αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα το οποίο θα επιβαρύνει τους δημότες.

Ο επικεφαλής της ΑΔΚΝ υπογράμμισε ότι αξίζει κάθε έπαινος και αναγνώριση του έργου των στελεχών της Παράταξής μας που υπηρέτησαν τη ΔΕΥΑΝ και επιτέλεσαν πολύ σημαντικό  έργο σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Κώστα Σταυρόπουλο, τον Δημήτριο Καρκατσούλη και το Νίκο Καραλή οι οποίοι από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΝ σήκωσαν το μεγάλο αυτό βάρος και άντεξαν σε πιέσεις, πολιτικές σκοπιμότητες  και ανυπόστατες κατηγορίες  που τελικά έβλαψαν  τη ΔΕΥΑΝ “.

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τα τρακτέρ της οργής στο Σύνταγμα

Published

on

By

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες από την κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, ξεκίνησαν με τα τρακτέρ τους από κάθε γωνιά της Ελλάδας για το  συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:30.

Οι αγρότες είχαν στο πλευρό τους σωματεία, εργαζόμενους και φοιτητές που έδωσαν το «παρών» στο κέντρο της Αθήνα, προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από τις 12 το μεσημέρι και θα συνεχιστούν μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η αποχώρηση των αγροτών.

Στην Αθήνα υπολογίζεται ότι κατέφθασε τριψήφιος αριθμός τρακτέρ, καθώς και χιλιάδες αγρότες που έφτασαν στην Αθήνα με λεωφορεία, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πάνω από 10.000 ανθρώπους.

πηγή: 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Mystery Event ιστορικών αυτοκινήτων στην Ναύπακτο!

Published

on

By

Σαράντα εντυπωσιακά ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν στο φετινό Mystery Event που είχε ως τερματισμό την Ναύπακτο, μετά από περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή.

Στον ξεχωριστό αυτό αγώνα, η διαδρομή παραμένει άγνωστη έως και την τελευταία στιγμή, καθώς οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για το σημείο εκκίνησης από τους διοργανωτές μέσω sms τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.  Εκεί, παραλαμβάνουν έναν κλειστό φάκελο με οδηγίες για τη διαδρομή.

Η αφετηρία για το φετινό Mystery Event ορίστηκε στο Αντίρριο, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει το Αιτωλικό, το Θέρμο, τη Γέφυρα Μπανιά και τον τερματισμό να είναι στην ιστορική πόλη της Ναυπάκτου.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση, την εξαιρετική διαδρομή και το φυσικό τοπίο της περιοχής.  Σημειώνεται ότι, το παλαιότερο αυτοκίνητο που συμμετείχε ήταν ένα προπολεμικό MG και το νεότερο ένα μοντέλο του 1981.

Β. Γκίζας: «Ένας αγώνας προπομπός για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις»

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας σημείωσε:

«Ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί προπομπό επόμενων αντίστοιχων και ακόμη μεγαλύτερων διοργανώσεων αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ο Δήμος μας παραμένει ανοικτός σε σημαντικά και ποιοτικά γεγονότα που αναδεικνύουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».   Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους διοργανωτές κ Γιάννη Καράμπελα και κ. Νίκο Τζελέπη, τους συνεργάτες τους και το σύνολο των συμμετεχόντων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

L’ Étape Greece by Tour de France: Αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός (VIDEO)

Published

on

By

Με αφορμή τη διεξαγωγή του εμβληματικού ποδηλατικού αγώνα  L‘ Etape Greece by Tour de France presented by SKODA, ο οποίος διοργανώνεται τον Απρίλιο για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αρχαία Ολυμπία από την ΕΥ ΖΗΝ Greece και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε  στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, εκδήλωση και ανοιχτή συζήτηση για την αστική και τουριστική ποδηλασία και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που υπάρχουν στη χώρα μας. 

Ο δημοφιλέστερος και πιο απαιτητικός αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο, επιστρέφει στην Αρχαία Ολυμπία, τη γενέτειρα των Ολυμπιακών αγώνων, στις 6 Απριλίου 2024, με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύνολο διαδρομών και σταδίων. Οι φίλοι της ποδηλασίας, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες, θα έχουν την ευκαιρία να διανύσουν 3 απολαυστικές διαδρομές στα μοναδικής ομορφιάς φυσικά τοπία της Δυτικής Πελοποννήσου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νικητής ή η νικήτρια του φετινού αγώνα θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει   στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»!

Την εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας, Παναγιώτης Αντωνόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΥ ΖΗΝ Greece, Βάσια Μπιρλιράκηο Βλαδίμηρος Πέτσας, Race Director του L‘ Étape Greece by Tour de France presented by SKODA και η Βίκυ Καραδήμου, Corporate Affairs and Communication Professional της Kosmocar– Skoda, ονομαστικού χορηγού της διοργάνωσης.

Το L‘Étape Greece by Tour de France 2024 presented by SKODA αναμένεται να προσελκύσει στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας πάνω από 3.000 αθλητές, θεατές και επισκέπτες από 20 χώρες του κόσμου, αποδεικνύοντας πως η Ελλάδα και θέλει και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τις μεγαλύτερες και πιο φημισμένες διοργανώσεις παγκοσμίως με επιτυχία.

Οι εγγραφές για τον φετινό αγώνα θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 23 Μαρτίου 2024: https://greece.letapebytourdefrance.com/registration

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ