Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι στα σχολεία

Published

on

ΚΑΠ-Ναύπακτος-σχολικές-μονάδες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και  εισήγηση των λοιμωξιολόγων, τα σχολεία οριστικά θα ανοίξουν μία εβδομάδα αργότερα από ότι είχε ανακοινωθεί και συγκεκριμένα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Αυτή την απόφαση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η υπουργός Παιδείας. Νίκη Κεραμέως

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε όλους τους μαθητές θα χορηγηθούν δωρεάν τρεις υφασμάτινες μάσκες ως μέτρο προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μάσκες θα δοθούν δωρεάν μάσκες σε όλους τους μαθητές, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων  Όπως τόνισε ο υπουργός, μιλάμε για ένα δημόσιο αγαθό, το οποίο είναι υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο κατά τις ανακοινώσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από την υπουργό παιδείας θα γίνουν συστάσεις προς όλους τους γονείς και τους μαθητές να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους, ώστε να βρίσκονται στο σπίτι τους τουλάχιστον ένα δεκαήμερο πριν από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας, με τηλεδιάσκεψη, την Τετάρτη 30/9 ώρα 18:00

Published

on

By

Σε δύο συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης θα συγκληθεί το Δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας την Τετάρτη  30-9-2020.      Η πρώτη και ειδική συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις  18:00, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:

 • Επιλογή των φιλοξενουμένων παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. (εισηγητής κ.Τσουκαλάς)

Θα ακολουθήσει η τακτική συνεδρίαση στις 18:30 με  τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Ενημέρωση για την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 2. Τροποποίηση της 408/2019 απόφασης δημοτικού συμβουλίου με θέμα «Σύσταση Τεχνικής Επιτροπής Δήμου Ναυπακτίας». (εισηγητής κ. Δήμαρχος)
 3. Έγκριση μελέτης και επιλογής διαδικασίας σύναψης δημόσιας σύμβασης της πράξης/ του έργου «Ανάπλαση –ανάδειξη του κοινόχρηστου χώρου Κεφαλοβρύσου στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 4. Έγκριση της μελέτης «Ανάδειξη διαδρομής προς Κάστρο Ναυπάκτου» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 5. Έγκριση της μελέτης «Ενεργειακή αναβάθμιση 1ου Γυμνασίου-Λυκείου δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 6. Λήψη απόφασης επί του Κανονισμού Λειτουργίας Έργων και Ευκολιών Αναψυχής που κατασκευάστηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ναυπάκτου στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Χάραξη – δημιουργία ποδηλατικών διαδρομών στην Ορεινή Ναυπακτία» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 7. Λήψη απόφασης επί του Κανονισμού Λειτουργίας Έργων και Ευκολιών Αναψυχής που κατασκευάστηκαν στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Ναυπάκτου στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Διαμόρφωση δικτύου ποδηλατικών διαδρομών στην Δυτική Ναυπακτία» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 8. Αίτηση για χορήγηση άδειας τοποθέτησης πινακίδων εισόδου-εξόδου οχημάτων και απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου ιδιωτικού χώρου στάθμευσης στην οδό Σταματίου του Δ. Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 9. Αίτηση για χορήγηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ στην Οδό Αμφίσσης ( Πλατεία Οξύλου) στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 10. Χορήγηση θέσης στάθμευσης επί της οδού Βαρδακουλά 2 στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 11. Αίτηση για άδεια απότμησης – υποβιβασμού πεζοδρομίου επί της οδού Αθ. Νόβα 50 στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 12. Αίτηση για άδεια απότμησης – υποβιβασμού πεζοδρομίου επί της οδού Αθ. Νόβα στη Ναύπακτο. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 13. Ορισμός τριμελούς επιτροπής για την παραλαβή φυσικού εδάφους του έργου «Εκσυγχρονισμός, κατασκευή και επισκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Γηπέδου Τ.Κ. Λυγιά, Δήμου Ναυπακτίας» (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 14. Ονομασία οδών στη κοινότητα Ναυπάκτου. (εισηγητής κ. Χοχτούλας)
 15. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2020. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 16. Εξόφληση 7ου λογαριασμού του έργου «Δημιουργία –Διαμόρφωση πολιτιστικού μονοπατιού καστρόπολης Ναυπάκτου» μέσω άλλης πηγής χρηματοδότησης και αναμόρφωση προϋπολογισμού (τροποποίηση τεχνικού προγράμματος) (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 17. Έγκριση καταβολής χρηματικού ποσού για ακίνητο του Δήμου από δικαστική απόφαση και εξουσιοδότηση προέδρου κοινότητας Αχλαδοκάστρου. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 18. Απευθείας αγορά ακινήτου στην κοινότητα Σίμου για επέκταση υφιστάμενης πλατείας (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 19. Έγκριση σύναψης ‘‘Σύμβασης Χρήσης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Τραπεζικής eBanking’’ με την  Τράπεζα  Eurobank  Α.Ε.   και παροχή εξουσιοδοτήσεων για τη διενέργεια  συναλλαγών. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 20. Εκποίηση πλαστικών κάδων απορριμμάτων. (εισηγητής κ. Παπαβασιλείου)
 21. Έκδοση απόφασης περί χορήγησης άδειας κυκλοφορίας ζωήλατου οχήματος. (εισηγητής κ. Παπαϊωαννίδης).
 22. Αλλαγή αιτήματος επιχορήγησης υπόλοιπου ποσού που δόθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου με την υπ΄αριθ.118/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Τσέλιος)
 23. Ορισμός ενός (1) τακτικού και ενός (1) αναπληρωματικού μέλους για την γνωμοδοτική επιτροπή για θέματα ανέλκυσης – απομάκρυνσης – εξουδετέρωσης ναυαγίων στις θαλάσσιες περιοχής δικαιοδοσίας του Κ.Λ. Πατρών για το έτος 2020. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 24. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για την συμμετοχή τους στις επιτροπές αρμοδιότητας Λιμεναρχείου Μεσολογγίου για τον χαρακτηρισμό παράλιων χώρων περιοχής της αρμοδιότητας τους και Λιμενικών Τμημάτων Υπαγωγής ως πολυσύχναστων ή μη για την πρόσληψη ναυαγοσώστη για το έτος 2021, καθώς και τυχόν επιμήκυνσης του χρόνου ναυαγοσωστικής κάλυψης. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 25. Τοποθέτηση δύο στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΔΚ Ναυπάκτου (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 26. Τοποθέτηση 4 στύλων με αντίστοιχα φωτιστικά στην ΤΚ Λυγιά (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)

 

 1. Μετατόπιση στύλου ΔΕΗ στην ΤΚ Κάτω Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 2. Τοποθέτηση φωτιστικών στην ΤΚ Κάτω Βασιλικής. (εισηγητής κ. Κοτρωνιάς)
 3. Αποδοχή – Κατανομή ποσού 72.070,00€ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, (Γ’ κατανομή έτους 2020) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων Πρωτ/θμιας & Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπακτίας. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 4. Απευθείας μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του Μονοθέσιου Νηπιαγωγείου Δάφνης. (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 5. Διαγραφές παιδιών, από τους Δημοτικούς Παιδικούς- Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 6. Αποδοχή εγκριτικής απόφασης  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού σχετικά με τα ΠΑγΟ περιόδου 2020-2021 – Ορισμός επιτροπής επιλογής του προσωπικού – Έγκριση καταβολής αντιτίμου (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)
 7. Παραχώρηση αιγίδας του Δήμου Ναυπακτίας στο Πρόγραμμα της Αδελφότητας Ναυπακτίων για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας (εισηγητής κ. Τσουκαλάς)

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τηλεδιάσκεψη και όχι “δια περιφοράς” σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου

Published

on

By

Τηλεδιάσκεψη-Δημοτικό-συμβούλιο-Δήμος-Ναυπακτίας

Με νέα ανακοίνωση – πρόσκληση ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης  ενημερώνει ότι το “δια περιφοράς” προγραμματισμένο σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου Δημοτικό συμβούλιο,  μετατρέπεται σε τηλεδιάσκεψη. Αναφέρει η νέα πρόσκληση:

Καλείστε την  Παρασκευή 25-9-2020 και ώρα 13:00 στην πραγματοποίηση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας με τηλεδιάσκεψη με την χρήση της τεχνολογίας www.epresence.gov.gr,  σύμφωνα με την αριθμ.163/29-5-2020 εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ., τις διατάξεις  του άρθρου 184 παρ.1,3 του Ν.4635/2019 και του άρθρου 74 του Ν.4555/2018 με   το εξής θέμα ημερήσιας διάταξης:

 • Έκφραση γνώμης επί του Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) του έργου «Λιμένας Εξυπηρέτησης αλιευτικών και άλλων σκαφών στη θέση Βαρειά Ναυπάκτου» Δήμου Ναυπακτίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (ΠΕΤ:2004288623). (εισηγητής κ. Τσέλιος)

Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων για την μη συμμετοχή τους πλέον σε “δια περιφοράς” λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου είχαν αποτέλεσμα.

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι «καραμπόλες» συνεχίζονται στην Τεχνική υπηρεσία του Δήμου

Published

on

By

Με απόφαση του Δημάρχου Ναυπακτίας Βασίλη Γκίζα, που αναρτήθηκε στο «Διαύγεια» (ΑΡΙΘ. 635 / 2020) τοποθετείται η Σερεμέτη Λαμπρινή του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α, αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπακτίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση:

«(…) Κατ’ επιταγή της παραγράφου 1 του άρθρου 100 Ν.3584/2007 και σε συνέχεια της αριθ. 634/2020 Απόφασης Δημάρχου που εκδόθηκε κατ’ εκτέλεση της Ν.36/2020 Απόφασης Διοικητικού Εφετείου Πατρών ορίζουμε προσωρινά και ως την έκδοση οριστικής απόφασης από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών επί της ενδίκου Αιτήσεως μας για την Ακύρωση της 96733/24-6-2020 Απόφασης του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, ως αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, την υπάλληλο του Δήμου μας Σερεμέτη Λαμπρινή του Δημητρίου, κλάδου ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών με βαθμό Α, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίου Πόλεως της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας».

Να θυμίσουμε ότι αλλαγές έγιναν τον Απρίλιο στην Πολεοδομία Ναυπάκτου, όμως μετά από προσφυγή για μετακινήσεις υπαλλήλων στην συγκεκριμένη υπηρεσία και την ακύρωση από τα Διοικητικά Δικαστήρια των αποφάσεων στο σύνολό τους, φαίνεται να υπάρχει σύγχυση τόσο στην υπηρεσία όσο και στον τρόπο που αποφασίζονται οι σημαντικές αυτές αλλαγές σε έναν άκρως νευραλγικό τομέα του Δήμου Ναυπακτίας.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

www.musitsa.com

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ