Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Ερώτηση για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»

Published

on

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, με θέμα: Πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» υπόβαλε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρεται στην ερώτηση:

«Με την υπ’αριθμ. πρωτ. 8722/3-9-2021 ερώτησή μου, σας είχα θέσει τα προβλήματα και την αναστάτωση που είχε προκαλέσει η απόφαση της ΓΓΑ να μη συμμετέχει στην χρηματοδότηση των Προγραμμάτων «Άθληση για όλους»  για το έτος 2021-2022.

Σας είχα τονίσει την αξία των προγραμμάτων αυτών, τα οποία προσφέρουν σε πολίτες όλων των ηλικιών, αλλά και ιδίως στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, στα άτομα με αναπηρία, στα άτομα με χρόνιες παθήσεις, πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα απασχόλησης σε σημαντικό αριθμό άνεργων ή υποαπασχολούμενων γυμναστών.

Με τα δεδομένα αυτά, η απόφαση της ΓΓΑ να μη συμμετέχει στην υλοποίηση των προγραμμάτων την περίοδο 2021-2022, προκάλεσε την απογοήτευση των πολιτών, αλλά και την αντίδραση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των ενώσεων των γυμναστών. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι το τελευταίο οργανωτικό πλαίσιο για τα προγράμματα Άθληση για όλους είχε υπογραφεί μόλις τον Φεβρουάριο του 2020 (ΦΕΚ 461Β’/14-2-2020) και περιελάμβανε διατάξεις για τον ανασχεδιασμό, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των προγραμμάτων.

Απαντώντας στην ανωτέρω ερώτηση, το Υπουργείο ανέφερε ότι η παρούσα δομή των ΠΑγΟ, ήταν  προβληματική διότι περιορίζεται το πανελλαδικό κοινωνικό δικαίωμα στη μαζική άθληση, καθώς το 70% των Προγραμμάτων υλοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη δεν ακολουθούνται διαδικασίες ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των γυμναστών και είναι ανύπαρκτος ο μηχανισμός ελέγχου και δεν υπάρχει καμία διαδικασία αξιολόγησής τους. Σημείωνε επίσης το Υπουργείο ότι δυστυχώς οι νησιώτικοι, ορεινοί Δήμοι αλλά και οι απομακρυσμένες περιοχές δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ΠΑγΟ. Ακόμη, προανήγγειλε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με εκπροσώπους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με αποστολή την επεξεργασία και κατάθεση σχεδίου αναμόρφωσης των ΠΑγΟ.

Σήμερα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα του σχεδιασμού και υλοποίησης των ΠΑγΟ για την περίοδο 2022-2023 και είναι αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσουν τα προγράμματα στο εξής.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κα Υπουργός:

1) Σε ποιό βαθμό υλοποιήθηκαν τα Προγράμματα Άθλησης για όλους την περίοδο 2021-2022, δεδομένης της αναστολής της συμμετοχής της ΓΓΑ στην υλοποίησή τους;

2) Ποια είναι τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας που συστήθηκε για τα Προγράμματα Άθλησης για όλους; Έχει διαμορφωθεί νέο πλαίσιο για τα Προγράμματα αυτά;

3) Ποιος είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. για τα Προγράμματα αυτά; Θα συμμετέχει η ΓΓΑ στην υλοποίησή τους την περίοδο 2022-2023;

4) Πόσοι φορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους την περίοδο 2022-2023;  Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από νησιωτικούς, ορεινούς Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι σύμφωνα με το Υπουργείο δεν είχαν πρόσβαση στα Προγράμματα;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το gtp (greek travel pages) μιλά για τους ποδηλατικούς αγώνες στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Published

on

By

gtp-αγώνες-ποδηλασίας-ορεινη-ναυπακτία

Σε συνέχεια των δημοσιεύσεων από μεγάλα τουριστικά και μη  ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα, το ξενόγλωσσο gtp (greek travel pages) κάνει εκτεταμένη αναφορά- παρουσίαση στους “12ους αγώνες ποδηλασίας  στην ορεινή Ναυπακτία“.

Η ιστοσελίδα gtp με χιλιάδες ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνει για το αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Άνω Χώρα της ορεινής Ναυπακτίας.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ναύπακτος με Πορτοκάλογλου και πανσέληνο

Published

on

By

ναύπακτος-συναυλια-πορτοκαλογλου

Μια αξέχαστη συναυλία παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην πλαζ της Ναυπάκτου.

Ο συνδυασμός Πορτοκάλογλου και πανσέληνος  ήταν εξαιρετικός, όπως εξαιρετικός ήταν και ο κορυφαίος μουσικός και τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου που μαζί με τη Βίκυ Καρατζόγλου, τον  Βύρωνα Τσουράπη και το συγκρότημά του  “Ευγενείς Αλήτες” πρόσφεραν μια μαγική βραδιά.

Την συναυλία, που  ήταν μια διοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας,  παρακολούθησαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας  Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Σιμάκης, οι αντιδήμαρχοι Σωκράτης Παπαβασιλείου, Θωμάς Κοτρωνιάς, Ντίνος Τσουκαλάς, δημοτικοί σύμβουλοι,  ενώ ο κόσμος της Ναυπάκτου, μαζί με τους επισκέπτες  κατέκλυσαν τον χώρο της πλάζ.

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απόψε ο Νίκος Πορτοκάλογλου στη Ναύπακτο

Published

on

By

ναύπακτος-συναυλια-πορτοκαλογλου

Ο κορυφαίος μουσικός και τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου απόψε στις 21:00‘ θα βρίσκεται στην παραλία Ψανής (πλαζ Ναυπάκτου) για μία αξέχαστη συναυλία.

Μαζί του η Βίκυ Καρατζόγλου, ο Βύρων Τσουράπης και οι Ευγενείς Αλήτες.  Διοργάνωση: Δήμος Ναυπακτίας

«Ένα φως αναμμένο» έχει τίτλο η μουσική παράσταση του Νίκου Πορτοκάλογλου με τα πιο αγαπημένα τραγούδια του ίδιου αλλά και με τολμηρούς συνδυασμούς ελληνικών και ξένων εμβληματικών τραγουδιών με τον ιδιαίτερο τρόπο που το κάνει στην τηλεοπτική του εκπομπή, το «Μουσικό Κουτί».

Ο τίτλος της παράστασης «Ένα φως αναμμένο», προέκυψε από την τελευταία του δημιουργία, ένα μελαγχολικό αλλά και ελπιδοφόρο λαϊκό τραγούδι με ηλεκτρική κιθάρα και μπουζούκι. Μαζί του, η Βίκυ Καρατζόγλου, μία από τις νεότερες αναγνωρίσιμες γνήσιες λαϊκές φωνές, που έχει ήδη χαράξει μία ιδιαίτερη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής. «Τρία λεπτά και κάτι» ο τίτλος του νέου της άλμπουμ, με πολλούς σημαντικούς συντελεστές και έναν φρέσκο ήχο που αγκαλιάζει τα λαϊκά της στοιχεία και μπλέκει ομοιόμορφα με τα τραγούδια και την αισθητική του Νίκου.

Ο Βύρων Τσουράπης, πιστός συνοδοιπόρος του Νίκου Πορτοκάλογλου τα τελευταία χρόνια στις ζωντανές εμφανίσεις του, έχει γίνει ευρύτερα γνωστός μέσα από το «Μουσικό Κουτί», ως μέλος της μπάντας της εκπομπής. Φέτος, ταξιδεύει έχοντας στις αποσκευές του τα όμορφα τραγούδια του από το νέο του δίσκο «Λέξεις Μακρόσυρτες».

Την ομάδα συμπληρώνει η πολύχρωμη και δυναμική μπάντα του Νίκου Πορτοκάλογλου, οι «Ευγενείς Αλήτες».

«Ένα φως αναμμένο»

Μία γιορτινή παράσταση, αντίδοτο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ   Παραλία Ψανής (πλαζ Ναυπάκτου), ώρα 21:00′

Συντελεστές

Nίκος Πορτοκάλογλου: φωνή, κιθάρα

Βίκυ Καρατζόγλου: φωνή

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή

Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή

Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή

Χρήστος Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρες, φωνή

Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή

Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ