Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Ερώτηση για το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους»

Published

on

Κωνσταντοπουλος-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-Αιτωλοακαρνανία-βουλή

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, με θέμα: Πορεία υλοποίησης των Προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» υπόβαλε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Αναφέρεται στην ερώτηση:

«Με την υπ’αριθμ. πρωτ. 8722/3-9-2021 ερώτησή μου, σας είχα θέσει τα προβλήματα και την αναστάτωση που είχε προκαλέσει η απόφαση της ΓΓΑ να μη συμμετέχει στην χρηματοδότηση των Προγραμμάτων «Άθληση για όλους»  για το έτος 2021-2022.

Σας είχα τονίσει την αξία των προγραμμάτων αυτών, τα οποία προσφέρουν σε πολίτες όλων των ηλικιών, αλλά και ιδίως στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, στα άτομα με αναπηρία, στα άτομα με χρόνιες παθήσεις, πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού, ενώ ταυτόχρονα δίνουν τη δυνατότητα απασχόλησης σε σημαντικό αριθμό άνεργων ή υποαπασχολούμενων γυμναστών.

Με τα δεδομένα αυτά, η απόφαση της ΓΓΑ να μη συμμετέχει στην υλοποίηση των προγραμμάτων την περίοδο 2021-2022, προκάλεσε την απογοήτευση των πολιτών, αλλά και την αντίδραση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των ενώσεων των γυμναστών. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι το τελευταίο οργανωτικό πλαίσιο για τα προγράμματα Άθληση για όλους είχε υπογραφεί μόλις τον Φεβρουάριο του 2020 (ΦΕΚ 461Β’/14-2-2020) και περιελάμβανε διατάξεις για τον ανασχεδιασμό, τον έλεγχο και την αξιολόγηση των προγραμμάτων.

Απαντώντας στην ανωτέρω ερώτηση, το Υπουργείο ανέφερε ότι η παρούσα δομή των ΠΑγΟ, ήταν  προβληματική διότι περιορίζεται το πανελλαδικό κοινωνικό δικαίωμα στη μαζική άθληση, καθώς το 70% των Προγραμμάτων υλοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη δεν ακολουθούνται διαδικασίες ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των γυμναστών και είναι ανύπαρκτος ο μηχανισμός ελέγχου και δεν υπάρχει καμία διαδικασία αξιολόγησής τους. Σημείωνε επίσης το Υπουργείο ότι δυστυχώς οι νησιώτικοι, ορεινοί Δήμοι αλλά και οι απομακρυσμένες περιοχές δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ΠΑγΟ. Ακόμη, προανήγγειλε τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με εκπροσώπους από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, με αποστολή την επεξεργασία και κατάθεση σχεδίου αναμόρφωσης των ΠΑγΟ.

Σήμερα, βρισκόμαστε στα πρόθυρα του σχεδιασμού και υλοποίησης των ΠΑγΟ για την περίοδο 2022-2023 και είναι αναγκαίο να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο με τον οποίο πρόκειται να λειτουργήσουν τα προγράμματα στο εξής.

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κα Υπουργός:

1) Σε ποιό βαθμό υλοποιήθηκαν τα Προγράμματα Άθλησης για όλους την περίοδο 2021-2022, δεδομένης της αναστολής της συμμετοχής της ΓΓΑ στην υλοποίησή τους;

2) Ποια είναι τα συμπεράσματα της ομάδας εργασίας που συστήθηκε για τα Προγράμματα Άθλησης για όλους; Έχει διαμορφωθεί νέο πλαίσιο για τα Προγράμματα αυτά;

3) Ποιος είναι ο μελλοντικός σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. για τα Προγράμματα αυτά; Θα συμμετέχει η ΓΓΑ στην υλοποίησή τους την περίοδο 2022-2023;

4) Πόσοι φορείς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση προγραμμάτων άθλησης για όλους την περίοδο 2022-2023;  Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από νησιωτικούς, ορεινούς Δήμους και απομακρυσμένες περιοχές, οι οποίοι σύμφωνα με το Υπουργείο δεν είχαν πρόσβαση στα Προγράμματα;»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Συνεργασία πολιτών»: “Για μια ακόμη φορά δεκανίκι του Τάκη Λουκόπουλου ο Χρήστος Μοσχανδρέου”

Published

on

By

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το… “μελάνι” από την ανάρτηση που  κάναμε στο Nafsweek.gr  για την συνέντευξη Μοσχανδρέου και την δωρεάν των έργων  – έργα – πίνακες ζωγραφικής ,  στον  Δήμο Ναυπακτίας  και άμεση ήταν η απάντηση Γκίζα. Αναφέρει ανακοίνωση της «Συνεργασίας πολιτών»:

«Ο Τάκης Λουκόπουλος εμφανίζει και πάλι, τέσσερα χρόνια μετά, τον κ. Μοσχανδρέου.  Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που το 2019 ανέβασε στο βήμα της προεκλογικής του ομιλίας για να μας δηλώσει ότι εάν ο Τάκης Λουκόπουλος εκλεγεί Δήμαρχος(!!!) θα διαθέσει 200 πίνακες στον Δήμο Ναυπακτίας.

Είναι ο άνθρωπος, τον οποίο ο Δήμαρχος Βασίλης Γκίζας και προφορικά, αλλά και με σχετική επιστολή του (3.3.2021), τον κάλεσε να αποστείλει αντίγραφα (φωτογραφίες) των πινάκων που πρόκειται να δωρίσει, ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δωρεά.

Ο κ.Μοσχανδρέου δεν απάντησε ποτέ στη συγκεκριμένη επιστολή, ούτε απέστειλε ποτέ κατάλογο με φωτογραφίες των πινάκων, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας αποδοχής δωρεάς από τον Δήμο, δημιουργώντας σοβαρές αμφιβολίες για το εάν είναι ειλικρινής η πρόθεσή του να προσφέρει τα έργα.

Η μοναδική επιδίωξη του κ.Μοσχανδρέου ήταν, και παραμένει, να εμφανίζεται λίγες ημέρες προ των εκλογών κάνοντας υποδείξεις στο ποιον πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίσει ο ναυπακτιακός λαός.  Μάταια όμως.  Το μόνο που καταφέρνει είναι να προσωποποιεί τις απέλπιδες προσπάθειες του Τάκη Λουκόπουλου, ο οποίος   παραμένει άφαντος από το δημόσιο διάλογο.

κύριε Λουκόπουλε, τα fake news και οι δήθεν από μηχανής θεοί αποτελούν τα φθηνά εργαλεία του πανικού.  Ο ρόλος του Δημάρχου, που εκ νέου διεκδικείτε, απαιτεί πρωτίστως να είστε παρών.»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου  ( Video – Φωτο)

Published

on

By

Με τη θεαματική αναπαράσταση του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου,  η Ναύπακτος τίμησε  την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας του 1571 που σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν  το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου  με εκκίνηση της θεματικής παρέλασης που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες», του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» και του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς».

Ακολούθησαν στις 21:00’ τα δρώμενα για την Αναπαράσταση στο Ενετικό Λιμάνι σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σιούντα.

Συντελεστές:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Δήμος Ναυπακτίας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ: Δημήτρης Σιούντας

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Εno Shkodrani

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΗ: Μάνια Ασημακοπούλου

VIDEO – ΓΡΑΦΙΚΑ – ΑNIMATION: Γιώργος Ντάλης

ΣΧΕΔΙΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Κυριάκος Σφακιανάκης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Αναστασόπουλος

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Δημήτρης Ιωάννου

ΒΟΗΘΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΟΥ: Παναγιώτης Κερασιάς

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Καραχάλιου «Το βεστιάριο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας»

ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ: Νίκος Τρίψιας «Μπουκέτο-Μπαλόνια»

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Polydoros creative events support

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ Conference Hellas O.E

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: IONIAN CHANΝEL

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ηχογραφημένη Αφήγηση: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, Δημήτρης ΣιούνταςΒαγγέλης Λιοδάκης

Δον Χουάν:     Περικλής Σιούντας

Καρδινάλιος Γραμβέλ: Κωνσταντής Μιζάρας

Μαρκαντόνιο Κολόνα: Νίκος Γαρόζης

Σεμπαστιάν Βενιέρ: Χρήστος Σταθόπουλος

Μουεζίν Ζαντέ Αλή Πασάς: Μπάμπης Αρταβάνης

Ομάδα τσίρκου: X-Saltibagos (Μαρία Βάρσου, Γιώργος Γαρόζης, Μαρία Θεοδωροπούλου, Fred Ashcraft, Ευτυχία Χρυσοβέργη, Ν. Αθανασόπουλος)

Βαρκάρης: Κοσμάς Μαλλίδης

Πολεμιστές: Ομάδα νέων, αποτελούμενη από μέλη της Θεατρικής και Χορευτικής Ομάδας του «Τεχνουργείον-Πολυχώρος Τέχνης», και του συλλόγου «Ναύπακτος-Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τα κοστούμια του χορού αποτελούν ευγενική παραχώρηση του συλλόγου «Ναύπακτος- Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τα σκάφη αποτελούν ευγενική παραχώρηση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ζωντανά (20:30) η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Published

on

By

Τί θα δούμε στη φετινή Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Αυτό το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου η Ναύπακτος τιμά την 452η Επέτειο της Ναυμαχίας που σημάδεψε την παγκόσμια ιστορία.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα,

Στις 20:30’ θα πραγματοποιηθεί η θεματική παρέλαση που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ναύπακτος: Πολιτιστικές Διαδρομές» με τη συμμετοχή των μελών του Συλλόγου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου «Μιχαήλ Θερβάντες», του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» και του Αγήματος Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς».

Ενώ, στις 21:00’ θα ξεκινήσει η Τελετή Αναπαράστασης στο Ενετικό Λιμάνι.

Ο Δήμος Ναυπακτίας θα μεταδώσει ζωντανά μέσα από τα κανάλια του στο διαδίκτυο το τελετουργικό.

Ο Σκηνοθέτης Δημήτρης Σιούντας δίνει το στίγμα των όσων θα βιώσουμε αυτό το Σάββατο, στο Ενετικό Λιμάνι της Ναυπάκτου:

«Το κυρίαρχο στοιχείο της αισθητικής της φετινής μας αναπαράστασης είναι ο δισδιάστατος κόσμος, με στοιχεία Μαύρου Θεάτρου που δηλώνεται από τη σκηνογραφία και υπηρετείται από τη σκηνοθεσία. Ο λόγος για αυτήν την επιλογή είναι να τονιστεί η ματαιότητα του πολέμου και της ανθρώπινης μισαλλοδοξίας– ο θρήνος είναι το ίδιο σπαρακτικός και στις δύο πλευρές! Με όλα αυτά που βιώνει ο πλανήτης το τελευταίο διάστημα γίνεται περισσότερο επιτακτική η ανάγκη μας να αρθρώσουμε μια αντιπολεμική κραυγή».

Συντελεστές:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Δήμος Ναυπακτίας

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ: Δημήτρης Σιούντας

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ: Εno Shkodrani

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΝΘΕΣΗ: Μάνια Ασημακοπούλου

VIDEO – ΓΡΑΦΙΚΑ – ΑNIMATION: Γιώργος Ντάλης

ΣΧΕΔΙΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Κυριάκος Σφακιανάκης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Γιάννης Αναστασόπουλος

ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θέατρο Χωρίς Αυλαία ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ: Δημήτρης Ιωάννου

ΒΟΗΘΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΟΥ: Παναγιώτης Κερασιάς

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Ελένη Καραχάλιου «Το βεστιάριο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας»

ΕΙΔΙΚΑ ΕΦΕ: Νίκος Τρίψιας «Μπουκέτο-Μπαλόνια»

ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Polydoros creative events support

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ Conference Hellas O.E

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: IONIAN CHANΝEL

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ηχογραφημένη Αφήγηση: Κωνσταντίνα Αντωνιάδου, Δημήτρης ΣιούνταςΒαγγέλης Λιοδάκης

Δον Χουάν:     Περικλής Σιούντας

Καρδινάλιος Γραμβέλ: Κωνσταντής Μιζάρας

Μαρκαντόνιο Κολόνα: Νίκος Γαρόζης

Σεμπαστιάν Βενιέρ: Χρήστος Σταθόπουλος

Μουεζίν Ζαντέ Αλή Πασάς: Μπάμπης Αρταβάνης

Ομάδα τσίρκου: X-Saltibagos (Μαρία Βάρσου, Γιώργος Γαρόζης, Μαρία Θεοδωροπούλου, Fred Ashcraft, Ευτυχία Χρυσοβέργη, Ν. Αθανασόπουλος)

Βαρκάρης: Κοσμάς Μαλλίδης

Πολεμιστές: Ομάδα νέων, αποτελούμενη από μέλη της Θεατρικής και Χορευτικής Ομάδας του «Τεχνουργείον-Πολυχώρος Τέχνης», και του συλλόγου «Ναύπακτος-Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τα κοστούμια του χορού αποτελούν ευγενική παραχώρηση του συλλόγου «Ναύπακτος- Πολιτιστικές Διαδρομές»

Τα σκάφη αποτελούν ευγενική παραχώρηση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ