Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοπράτηση νέου έργου για συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων

Published

on

Ανοίχτηκαν οι φάκελοι των προσφορών στην δημοπρασία του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων» προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Το έργο θα εκτελεστεί με έκπτωση 57%. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται στο επόμενο τρίμηνο.

 Το έργο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Θα  κατασκευαστούν  ράμπες εισόδου ΑΜΕΑ σε όσα σχολεία και νηπιαγωγεία ιδιοκτησίας του Δήμου δεν υπάρχουν , θα τοποθετηθούν προστατευτικά μπασκέτας- αφρολέξ  και  θα αντικατασταθούν κατεστραμμένα ταμπλό μπασκέτας. Θα γίνει κατασκευή ελαστικού τάπητα γηπέδου, θα τοποθετηθούν παγκάκια από μπετό στα προαύλια των σχολείων που έχουν ανάγκη, επισκευή  κατεστραμμένων επιχρισμάτων ενώ θα γίνουν ελαιοχρωματισμοί κτιρίων και κιγκλιδωμάτων όπου κρίνεται απαραίτητο , σοβατίσματα , τοποθέτηση  υγρομόνωσης και αντικατάσταση κατεστραμμένων  υδρορροών κλπ.

Ειδικότερα , οι επεμβάσεις θα γίνουν κατά κύριο λόγο:                                         

Στον προαύλιο χώρο των 1ου Γυμνασίου & 1ου Λυκείου Ναυπάκτου, στον προαύλιο χώρο του  2ου  Λυκείου και 2ου  Γυμνασίου Ναυπάκτου, στο χώρο του ΕΠΑΛ, στον προαύλιο χώρο του  2ου  ,4Ου ,5ου ,7ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπάκτου, στον προαύλιο χώρο του  6ου Νηπιαγωγείου, στο  Γυμνάσιο   Αντιρρίου, στο Νηπιαγωγείου Αντιρρίου.

Ο δήμος Ναυπακτίας έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του τα σχολικά κτίρια. Πέρα από τα χρήματα που δαπανούν οι σχολικές επιτροπές, προσπαθεί με διάφορες χρηματοδοτήσεις αλλά και με ίδιους πόρους, να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Ειδικά με την αναβάθμιση των προαυλίων και την μετατροπή τους, σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους (γήπεδα μπάσκετ, βόλλεϋ, ποδοσφαίρου 5χ5 με πλαστικό χλοοτάπητα), έχουμε ήδη καταφέρει να γεμίσουμε τα προαύλια με παιδιά τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου Ναυπακτίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν είναι θεμιτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν την μετάδοση από το ΥΠΕΣ

Published

on

By

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών στην αποφυγή του γνωστού φαινομένου που παρατηρείται το βράδυ των εκλογών, τα αποτελέσματα να “τρέχουν” σε τοπικά ΜΜΕ – sites, ενώ στο site του ΥΠΕΣ και, συνεπώς, στα κεντρικά μέσα ενημέρωσης να φαίνονται “κολλημένα” ή να ανανεώνονται εξαιρετικά αργά.

Υπογραμμίζει, λοιπόν το υπουργείο, πως « η μετάδοση των αποτελεσμάτων που είναι αποκλειστική ευθύνη των γραφείων των Περιφερειακών Ενοτήτων, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αποτελεί κατ’ εξοχήν αρμοδιότητα του κεντρικού Φορέα, που είναι το Υπουργείο Εσωτερικών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, ΘΕΜΙΤΟ να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτουν οι Π.Ε., εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το ΥΠΕΣ, καθώς αυτό δυσχεραίνει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε όλη τη Χώρα».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Τάκης Λουκόπουλος και η Ενωτική Πρωτοβουλία σε Αποδοτία, Πυλλήνη και Πλάτανο

Published

on

By

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου ο υποψήφιος δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία, καθώς και φίλους της παράταξης επισκέφθηκαν περιοχές των δημοτικών ενοτήτων Πυλλήνης, Πλατάνου και Αποδοτίας.

Με σειρά επισκέφθηκαν τις εξής κοινότητες: Περιβόλια, Παλαιόπυργο, Σίμου, Ποκίστα, Πλάτανο, Αχλαδόκαστρο, Νεοχώρι, Αράχοβα, Κλεπά, Περδικόβρυση, Κρυονέρια, Κάτω Χώρα, Άνω Χώρα, Ελατού, Τερψιθέα και Λιμνίτσα.

Συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών αυτών για ζητήματα περαιτέρω βελτίωσης των υποδομών που θα συμβάλλουν στην ισόρροπη ανάπτυξη της ορεινής Ναυπακτίας καθώς και τις ανάγκες που υπάρχουν ενόψει καλοκαιριού και της αναμενόμενης αυξημένης παραθεριστικής περιόδου.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την Δευτέρα στο λιμάνι, η κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Γούλα

Published

on

By

Την Δευτέρα 20 Μαΐου στις 20:30 ο υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας Γιώργος Γούλας , επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανανέωση και Δημιουργία” θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία.

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

musitsa-rouxa-axesouar-kosmimata

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ