Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοπρατείται η αποχέτευση Αντιρρίου

Published

on

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, στην εφημερίδα των δημοπρασιών η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κατασκευή του έργου της αποχέτευσης Αντιρρίου και της σύνδεσής του δικτύου με τον Βιολογικό καθαρισμό της Ναυπάκτου, προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο τμήμα του έργου είχε ήδη κατασκευαστεί από το Γ’  ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, με το μήκος των αγωγών να φτάνει τα 12.000 μ. , έργο το οποίο παρέμεινε για περίπου 10 χρόνια ημιτελές, αφού έλειπαν τα ενδιάμεσα τμήματά του, τα τρία παραλιακά αντλιοστάσια αλλά και οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες.

Από την υλοποίηση του έργου και την σύνδεσή του με τον αναβαθμισμένο Βιολογικό καθαρισμό της Ναυπάκτου, θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού των παραλιακών περιοχών, ενώ τεράστια είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη.

Η καταληκτική ημερομηνία της αποσφράγισης των φακέλων – προσφορών για το έργο είναι η 24η Νοεμβρίου 2020.

Σημαντικά έργα και… αιχμές

Σε επικοινωνία του Nafsweek με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος Θωμά Κοτρωνιά, μας ανέφερε:

« Όλα τα έργα που είχαν ενταχθεί σε χρηματοδότηση από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Λουκόπουλου και αφορούσαν την Διεύθυνση περιβάλλοντος έχουν δημοπρατηθεί. Αυτά είναι η Ενίσχυση της ύδρευσης της Παλαιοπαναγιάς, ο Βιολογικός της Άνω Χώρας, το Εργοστάσιο απορριμμάτων, παρά τα προβλήματα που έχει στην δημοπρασία,  ο διαγωνισμός για την προμήθεια απορριμματοφόρων και η δημοπράτηση του έργου της αποχέτευσης Αντιρρίου.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, του οποίου η μελέτη είχε γίνει το 2016, ήμουν τότε πρόεδρος στην ΔΕΥΑΝ, εντάχθηκε το έργο τον Φεβρουάριο του 2019, με τον φάκελο όμως να έχει σοβαρά προβλήματα. Τόσο με την μελέτη όσο και με τους περιβαλλοντικούς όρους. Είχαν γίνει προσπάθειες και από την προηγούμενη δημοτική αρχή, όμως δεν ευοδώθηκαν.

Από την άνοιξη του 2020 τροποποιήσαμε την μελέτη χωρίς να επηρεαστεί η ποιότητα του έργου και φτάσαμε σήμερα στην δημοπράτηση. Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον πρώην δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο που βρήκε τους πόρους για την χρηματοδότηση του έργου καθώς και την πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κα Σμπούκη. Από εκεί και πέρα για να φτάσουμε στο σήμερα και στην δημοπράτηση του έργου χρειάστηκε πάρα πολλή δουλειά.  Στόχος μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του δημάρχου είναι να είμαστε αποτελεσματικοί.

Αναφορικά με τον Βιολογικό της Άνω Χώρας υπάρχει ένα ζήτημα, με το έργο να έχει επανένταξη το 2016 και για μια πενταετία να… περιμένει στο συρτάρι χωρίς κανένας να αναρωτιέται το γιατί !!!

Δεν μπορεί για πέντε χρόνια να ασχολείσαι μόνο με μικροπροβλήματα και να αφήνεις παγωμένο ένα τέτοιο έργο!

Ως Διεύθυνση περιβάλλοντος προχωρήσαμε και με νέες προτάσεις, όπως η  ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ναυπάκτου, έργο προϋπολογισμού 478.503,00 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), καθώς και η ανάδειξη των διαδρομών που οδηγούν στο κάστρο της Ναυπάκτου.

Ωστόσο καθημερινά ετοιμάζουμε μελέτες για νέα έργα που θα εμφανίζονται στο επόμενο αμέσως διάστημα. Στόχος μας είναι η καθημερινότητα αλλά και η υλοποίηση και νέων μεγάλων έργων».

Σχετικά με τις εξελίξεις των έργων, σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας δήλωνε: «Αναφορικά με τα έργα που αφορούν το περιβάλλον, τα οποία μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έφτασαν σήμερα σε σημείο να δημοπρατούνται, θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κοτρωνιά που πήρε “επ’ ώμου” το προηγούμενο διάστημα αυτά τα έργα και έχουν όλα ένα προς ένα αίσιο τέλος.»

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική Αστυνομία: Σωσίβιο για τη δημοτική αρχή Γκίζα

Published

on

By

Μπουλές-ναυπακτος-ΑΔΚΝ

Σε ανακοίνωσή της μετά τα όσα ειπώθηκαν και ψηφίστηκαν κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ναυπακτίας, με θέμα την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ναυπακτίας» – ΑΔΚΝ  του Γιάννη Μπουλέ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με σωσίβιο τη δημοτική αστυνομία ο δήμαρχος κ. Γκίζας πέρασε το σκόπελο του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του δήμου, που έχει οδηγήσει σε διάλυση τις Υπηρεσίες του.

Πέρασαν τρία  χρόνια της δημοτικής θητείας Γκίζα και ο δήμαρχος απέφυγε σκόπιμα  να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τις αλλαγές που έπρεπε  να είχε κάνει από τον πρώτο μήνα της θητείας του, ώστε οι Υπηρεσίες του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Είναι γνωστό ότι στο δήμο Ναυπακτίας υπάρχουν τμήματα που έχουν μόνο προϊστάμενο και υπάλληλοι με παράλληλα καθήκοντα σε διαφορετικά τμήματα. Είναι επίσης γνωστό ότι υπάρχει μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί  δυσλειτουργίες  και έπρεπε να αντιμετωπισθεί από την πρώτη στιγμή της θητείας Γκίζα.

Παρά την επιμονή της ΑΔΚΝ (στη διάρκεια της συνεργασίας μας ) να υπάρξει αλλαγή του Οργανισμού του δήμου ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα ο δήμαρχος σκόπιμα απέφυγε να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του ΟΕΥ που είχε προετοιμάσει ο αντιδήμαρχος κ. Παπαβασιλείου. Ο δήμαρχος προτίμησε να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων με δική του  αποκλειστικά ευθύνη. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν οδηγήσει την Υπηρεσία του δήμου στη σημερινή διάλυση.

Έτσι για μία ακόμα φορά καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του δημάρχου ότι η αποχώρηση της ΑΔΚΝ από τη συνεργασία ήταν προσχηματική. Η ΑΔΚΝ αποχώρησε αφού διαπίστωσε ότι η δημοτική αρχή Γκίζα λόγω ανικανότητας και σκοπιμότητας δεν ενδιαφέρεται για τα ουσιαστικά θέματα του δήμου παρά μόνο για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές του 2023.

Ακόμη και τη δημιουργία δύο τμημάτων (Εσωτερικού Ελέγχου και Πολιτικής Προστασίας) που επέβαλε ο νόμος από το 2020, ο κ. Γκιζας αναγκάστηκε να τη φέρει στο ΔΣ μετά την καταγγελία του σωματείου των εργαζομένων στο δήμο και τη σχετική καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ. Τα τμήματα αυτά που τα επιβάλλει ο νόμος  προβλέφτηκαν ως αλλαγή στον Οργανισμό αφού πρώτα δόθηκε με ανάθεση σε ιδιώτες το αντικείμενο του Εσωτερικού Ελέγχου.

Το τμήμα της δημοτικής αστυνομίας που επίσης προβλέφθηκε στον Οργανισμό ήταν καθολική κοινωνική απαίτηση αφού η ανάγκη επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας δεν αμφισβητείται πλέον από κανένα. Σημειώνουμε ότι η ΑΔΚΝ ήταν η μοναδική δημοτική παράταξη η οποία στην προηγούμενη δημοτική περίοδο ψήφισε  υπέρ της επανασύσαστης της δημοτικής αστυνομίας.

Για να αποφύγει λοιπόν ο δήμαρχος τη συζήτηση για τα πολύ σοβαρά ζητήματα του Οργανισμού εστίασε τη συζήτηση στο θέμα της δημοτικής αστυνομίας ανταλλάσοντας κατηγορίες με την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Λουκόπουλου.

Χωρίς διαβούλευση και χωρίς όραμα ο δήμαρχος  οδήγησε το δημοτικό συβούλιο  να συζητά για το δένδρο (δημοτική αστυνομία)  αφήνοντας σε πλήρη εγκατάλειψη το δάσος (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ), την αποτελεσματική δηλαδή λειτουργία του δήμου».

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ