Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική αρχή προς “Ενωτική πρωτοβουλία” : «Μην βλάπτετε άλλο τον τόπο!»

Published

on

Απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από ιστοσελίδα, σχετικά με διαρροή λυμάτων από αγωγό στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς, δίνει η Δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της. Αναφέρει σε αυτή:

“Σε μια περίοδο που σταδιακά ο Δήμος μας θα ξεκινήσει να δέχεται δεκάδες επισκέπτες παίρνοντας οικονομική ανάσα εν μέσω πανδημίας, η Ενωτική Πρωτοβουλία αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. 

Ο επικεφαλής και τα στελέχη της επέλεξαν αυτή τη φορά να φωτογραφηθούν αναδεικνύοντας το πρόβλημα του αποχετευτικού αγωγού στην Παλαιοπαναγιά.  Ένα πρόβλημα σοβαρό, το οποίο η δημοτική αρχή Λουκόπουλου μετά από 5,5 χρόνια διοίκησης άφησε άλυτο.  Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην εκπνοή της θητείας της και μετά τις εκλογές, με απευθείας ανάθεση άνευ προσφορών, προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης στις 23/7/2019 προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι τις 23/9/2019.  Ωστόσο, παρά το ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ παρέμεινε το ίδιο μέχρι τις 8/10/2019, ο εργολάβος ουδέποτε προσήλθε, ουδέποτε πραγματοποίησε το έργο που ανέλαβε και ουδέποτε ζήτησε κάποια παράταση.  Και τούτο γιατί υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις και στη μελέτη και την ανάθεση.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, από τη στιγμή που ανέλαβε, έθεσε το έργο σε προτεραιότητα και δρομολόγησε τα εξής:

  1. Ολοκλήρωσε και βελτίωσε τη μελέτη στα σημεία που αυτή έπασχε, ώστε να είναι εφαρμόσιμη,
  2. Ενέγραψε στον προϋπολογισμό της τη δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο,
  3. Δρομολογεί τη διαδικασία ανάθεσης του έργου με κλειστές προσφορές,
  4. Συγκρότησε Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για το έργο, παρά το γεγονός ότι είναι στα όρια της απευθείας ανάθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα και ορθά το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Και ενώ η νέα δημοτική αρχή και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΝ εργάζονται προκειμένου να επιλυθεί το θέμα σωστά, άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες για να μη βλαφθεί η εικόνα της πόλης μας, η Ενωτική Πρωτοβουλία, πληροφορούμενη την Δευτέρα, 18 Μαΐου ότι στα θέματα ημερήσιας διάταξης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο (Έγκριση μελέτης κατασκευής νέων φρεατίων διαχωρισμού λυμάτων και ομβρίων στην περιοχή του αντλιοστασίου Ρέκα) και προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, επιλέγει ασύνετα να βλάψει όχι μόνο τον εαυτό της, αναδεικνύοντας ένα θέμα το οποίο άφησε άλυτο μετά από 5,5 διοίκησης, αλλά και την πόλη.  Δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες του επικεφαλής και των στελεχών της στο συγκεκριμένο προβληματικό σημείο.

Μη ξεχνούμε όμως ότι την ίδια αμέλεια και αδιαφορία επέδειξαν και στο σοβαρό θέμα του παντορροϊκού, τον οποίο φρόντισαν να μην αλλάξουν!

Λυπούμαστε ιδιαίτερα.  Δε θα τους ακολουθήσουμε σε δρόμους που βλάπτουν τον δήμο μας.  Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που κληρονομήσαμε.  Προτρέπουμε δε τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να σταθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του και να μην παρασύρεται σε ενέργειες που βλάπτουν και τον ίδιο και τον τόπο μας σε μία δύσκολη περίοδο.”

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto Formula Kite Europeans: Θέαμα και αδρεναλίνη! (φωτο)

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

Συνεχίζονται  στον κόλπο της Ναυπάκτου οι αγώνες  “Lepanto Formula Kite Europeans  2022” με τους αθλητές να προσφέρουν  ένα εντυπωσιακό  θέαμα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται   την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να ετοιμάζονται πλέον για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία τις επόμενες εβδομάδες.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Lepanto formula kite Europeans: Η κατάταξη των Ελλήνων την πρώτη αγωνιστική ημέρα

Published

on

By

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Η πρώτη αγωνιστική ημέρα του Lepanto Formula Kite Europeans που πραγματοποιείται στη Ναύπακτο έως και τις 2 Οκτωβρίου, ολοκληρώθηκε με δύο κούρσες να πραγματοποιούνται για κάθε στόλο ανδρών και τους Έλληνες αθλητές να βρίσκονται στη μέση της βαθμολογίας.

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Πιο αναλυτικά η κατάταξη των Ελλήνων:

Cameron Maraoffic 27ος

George Argiriadis 30ος

Dimitri Maramerides 52ος

Billy Livas 61ος

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

Τα αποτελέσματα των ανδρών και γυναικών της πρώτης αγωνιστικής Ημέρας του Lepanto Formula Kite Europeans:

Results Men
1    GER    Jannis Maus             5p
2    ITA      Riccardo Pianosi      5p
3    FRA    Nico Parlier                6p

Results Women
1    FRA     Poema Newland       5p
2    FRA     Jessie Kampman     6p
3    FRA     Alexia Fancelli          7p

Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022 Lepanto-Formula-Kite-Europeans-Nafpaktos-2022

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην πλατεία Κεφαλοβρύσου –  Η ανατολική πλευρά της Ναυπάκτου αλλάζει

Published

on

By

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης-ανάδειξης του Κοινόχρηστου Χώρου Κεφαλοβρύσου στο Ανατολικό Τμήμα της Ναυπάκτου.  Το έργο με προϋπολογισμό μελέτης 198.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αλιείας και Θάλασσας» με συγχρηματοδότηση από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος της συνολικής ανάπλασης του ανατολικού τμήματος της Ναυπάκτου που έχει δρομολογήσει, μελετήσει, συμβασιοποιήσει και πλέον ξεκίνησε να εκτελεί η δημοτική αρχή.

Στην πλατεία Κεφαλοβρύσου προβλέπονται διαμορφώσεις και επιστρώσεις του κοινόχρηστου χώρου, συντηρήσεις και ανάδειξη της ιδιαίτερης φύτευσης της περιοχής και κατασκευή, προμήθεια και τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το σημείο εκτέλεσης των εργασιών επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας και ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Παπαϊωαννίδης.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος:

«Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής που αποτελεί την ανατολική είσοδο της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την προσωρινή αναστάτωση, θα ήθελα, όμως, να έχουν κατά νου ότι πολύ σύντομα η περιοχή θα αλλάξει προς το καλύτερο. 

Τις ημέρες αυτές ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεκινήσουν να εκτελούνται και άλλα έργα που θα αναμορφώσουν την πόλη μας και θα την μετατρέψουν σε μία πόλη που πρώτα εμείς οι ίδιοι, ως κάτοικοί της, θα χαιρόμαστε να ζούμε σε αυτή».

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ