Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δημοτική αρχή προς “Ενωτική πρωτοβουλία” : «Μην βλάπτετε άλλο τον τόπο!»

Published

on

Απάντηση στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, μέσα από ιστοσελίδα, σχετικά με διαρροή λυμάτων από αγωγό στην περιοχή Παλαιοπαναγιάς, δίνει η Δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της. Αναφέρει σε αυτή:

“Σε μια περίοδο που σταδιακά ο Δήμος μας θα ξεκινήσει να δέχεται δεκάδες επισκέπτες παίρνοντας οικονομική ανάσα εν μέσω πανδημίας, η Ενωτική Πρωτοβουλία αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. 

Ο επικεφαλής και τα στελέχη της επέλεξαν αυτή τη φορά να φωτογραφηθούν αναδεικνύοντας το πρόβλημα του αποχετευτικού αγωγού στην Παλαιοπαναγιά.  Ένα πρόβλημα σοβαρό, το οποίο η δημοτική αρχή Λουκόπουλου μετά από 5,5 χρόνια διοίκησης άφησε άλυτο.  Και όχι μόνο αυτό, αλλά στην εκπνοή της θητείας της και μετά τις εκλογές, με απευθείας ανάθεση άνευ προσφορών, προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης στις 23/7/2019 προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα μέχρι τις 23/9/2019.  Ωστόσο, παρά το ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ παρέμεινε το ίδιο μέχρι τις 8/10/2019, ο εργολάβος ουδέποτε προσήλθε, ουδέποτε πραγματοποίησε το έργο που ανέλαβε και ουδέποτε ζήτησε κάποια παράταση.  Και τούτο γιατί υπήρχαν σοβαρές ελλείψεις και στη μελέτη και την ανάθεση.

Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΝ, από τη στιγμή που ανέλαβε, έθεσε το έργο σε προτεραιότητα και δρομολόγησε τα εξής:

 1. Ολοκλήρωσε και βελτίωσε τη μελέτη στα σημεία που αυτή έπασχε, ώστε να είναι εφαρμόσιμη,
 2. Ενέγραψε στον προϋπολογισμό της τη δαπάνη για το συγκεκριμένο έργο,
 3. Δρομολογεί τη διαδικασία ανάθεσης του έργου με κλειστές προσφορές,
 4. Συγκρότησε Επιτροπή Αξιολόγησης των προσφορών για το έργο, παρά το γεγονός ότι είναι στα όρια της απευθείας ανάθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα και ορθά το σοβαρό αυτό πρόβλημα.

Και ενώ η νέα δημοτική αρχή και η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΝ εργάζονται προκειμένου να επιλυθεί το θέμα σωστά, άμεσα και χωρίς τυμπανοκρουσίες για να μη βλαφθεί η εικόνα της πόλης μας, η Ενωτική Πρωτοβουλία, πληροφορούμενη την Δευτέρα, 18 Μαΐου ότι στα θέματα ημερήσιας διάταξης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο (Έγκριση μελέτης κατασκευής νέων φρεατίων διαχωρισμού λυμάτων και ομβρίων στην περιοχή του αντλιοστασίου Ρέκα) και προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, επιλέγει ασύνετα να βλάψει όχι μόνο τον εαυτό της, αναδεικνύοντας ένα θέμα το οποίο άφησε άλυτο μετά από 5,5 διοίκησης, αλλά και την πόλη.  Δημοσιεύοντας μάλιστα φωτογραφίες του επικεφαλής και των στελεχών της στο συγκεκριμένο προβληματικό σημείο.

Μη ξεχνούμε όμως ότι την ίδια αμέλεια και αδιαφορία επέδειξαν και στο σοβαρό θέμα του παντορροϊκού, τον οποίο φρόντισαν να μην αλλάξουν!

Λυπούμαστε ιδιαίτερα.  Δε θα τους ακολουθήσουμε σε δρόμους που βλάπτουν τον δήμο μας.  Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που κληρονομήσαμε.  Προτρέπουμε δε τον επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας να σταθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου του και να μην παρασύρεται σε ενέργειες που βλάπτουν και τον ίδιο και τον τόπο μας σε μία δύσκολη περίοδο.”

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη ο Διαγωνισμός για τη μελέτη της Μαρίνας Ναυπάκτου

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη ο ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για τη «Σύνταξη Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών», προϋπολογισμού 608.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στις μελέτες αυτές περιλαμβάνεται και η μελέτη κατασκευής της Μαρίνας Ναυπάκτου, ύψους 105.000 ευρώ, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα που είχαν καταθέσει από κοινού Δήμος Ναυπακτίας και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο το 2023.

Οι μελέτες αφορούν επίσης στα εξής έργα:

 • Αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός λιμένος Αντιρρίου και προστασία αντιστήριξης του παρακείμενου κάστρου Αντιρρίου
 • Κατασκευή λιμενίσκου-καταφυγίου τουριστικών σκαφών στην Κάτω Βασιλική
 • Επισκευή-επέκταση υπάρχοντος προβλήτα λιμένα και ανάπλαση της Χερσαίας Ζώνης Λιμένος Κρυονερίου.

Τόσο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλης Γκίζας όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Σπύρος Τσέλιος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία της διαδικασίας.

Β. Γκίζας: «Ένα ακόμη καθοριστικό βήμα για την αναβάθμιση του παραλιακού μας μετώπου»

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Γκίζας σημείωσε ότι «Οι μελέτες αυτές αποτελούν ένα ακόμη καθοριστικό βήμα στον καίριο στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή για την συνολική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπακτίας.  Με την ολοκλήρωσή τους θα ληφθούν χρηματοδοτήσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και θα υλοποιηθούν λιμενικά έργα που θα βελτιώσουν την πρόσβαση και τη λειτουργικότητα των υποδομών μας από θαλάσσης.

 Ιδιαιτέρως και όσον αφορά στην περίπτωση της Μαρίνας Ναυπάκτου, με την ανάδειξη του αναδόχου και στη συνέχεια την ολοκλήρωση της μελέτης, θα έρθουμε ακόμη πιο κοντά στην βασική μας επιδίωξη που δεν είναι άλλη από το να αποτελέσει ο τόπος μας πόλο έλξης τουρισμού υψηλού επιπέδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική μας οικονομία και ανάπτυξη.  Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις του Αντιρρίου, της Κάτω Βασιλικής και του Κρυονερίου».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νίψον ανομήματα…

Published

on

By

Και ξαφνικά όπως περπατάς στη πλατεία Τζαβελαίων,   στον βραχόκηπο που υπάρχει  εκεί. συναντάς τον κατάλευκο νιπτήρα ανάμεσα στα αγκωνάρια.

Δεν είχε φαίνεται τι να τον κάνει  ο πρώην ιδιοκτήτης του και τον έβγαλε σε δημόσια θέα ή  μήπως η αίσθηση του  χιούμορ που διαθέτει  τον ώθησε να  κάνει την  σημειολογική αυτή κίνηση  σε αναμονή της…  ανάπλασης του χώρου;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δευτέρα 17/6 (Ζωντανά) η Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Ναυπακτίας

Published

on

By

Δήμος-Ναυπακτίας-δημοτικό-συμβούλιο-συνεδρίαση

Συνεδριάζει σήμερα   Δευτέρα 17-06-2024  και  ώρα  18:00,   σε Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας η δημοτική αρχή του Δήμου Ναυπακτίας, στο Δημοτικό κτήριο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής , με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 1. Συζήτηση-ενημέρωση για το σοβαρό πρόβλημα ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Εισηγητής κ. Δήμαρχος.
 2. Ενέργειες για την αντιμετώπιση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων του Δήμου Ναυπακτίας. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Σιαμαντά.
 3. Αξιοποίηση και λειτουργία του κτηρίου Ξενία μετά την οριστική παραλαβή από της 31-01-2024. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Γεώργιου Ασημακόπουλου.
 4. Ενέργειες για την πολεοδόμηση στην περιοχή της Παλαιοπαναγιάς και την αποκατάσταση της παραλιακής οδού. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Ανδρέα Κωνσταντόπουλου.
 5. Ενέργειες του Δήμου Ναυπακτίας για την ενίσχυση εξωστρέφειας και καινοτομίας επιχειρήσεων. Θέμα δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Κεχαγιά.
 6. Αθλητικοί χώροι Αντιρρίου. Θέμα προέδρου δημοτικής κοινότητας Αντιρρίου, κ. Ταμπάκη Νικολάου:

α) Ενημέρωση για την αδειοδότηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου.

β) Λειτουργία Κλειστού Γυμναστηρίου Αντιρρίου. Πότε θα μπουν τα όργανα γυμναστικής στο νέο τμήμα που κατασκευάστηκε, και πότε θα δοθεί σε χρήση.

γ) Προβολείς στο γήπεδο Αντιρρίου. Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των προβολέων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Αντιρρίου – (Επισυναπτόμενο έγγραφο τμήματος Ηλεκτρομηχ/κών έργων).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ