Connect with us

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί

Published

on

Η αντιπολιτευτική κριτική είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, γιατί είναι αυτή που στόχο έχει να ελέγξει τις ενέργειες και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής, να εντοπίσει και  να στηλιτεύσει  τις οποιεσδήποτε  αυθαιρεσίες και τυχόν παρεκκλίσεις αυτών που ασκούν διοίκηση.   Η αντιπολιτευτική κριτική βέβαια οφείλει να κινείται μέσα σε ορθό πλαίσιο και με σεβασμό σε κανόνες. Η επιλογή της προσωπικής επίθεσης με στόχο τη σπίλωση της υπόληψης αιρετών χωρίς μάλιστα νομικά ερείσματα όχι μόνο δεν έχει να κάνει με άσκηση αντιπολίτευσης αλλά οδηγεί  σε υποβάθμιση το δημοτικό συμβούλιο,  και σύρει την κοινωνία σε τόσο πολύ χαμηλό επίπεδο με αποτέλεσμα να χάνεται η  ουσία των θεμάτων.

Αυτή η τακτική ακολουθήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που μεταξύ των πολλών θεμάτων, εντάσεων και επιθέσεων χάθηκε η ουσία ενός πολύ σημαντικού και κοινωνικά ευαίσθητου θέματος.  Τα αντιπολιτευτικά βέλη του δημοτικού συμβούλου Αντρέα Κοτσανά στόχευσαν προσωπικά στο δήμαρχο και ένας από τους λόγους της επίθεσης είναι το κτήριο που στεγάζεται ο πρώτος βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός και το οποίο ιδιοκτησιακά ανήκει στην οικογένεια του δημάρχου. Η όλη προσπάθεια και συζήτηση έγινε προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις που στόχο είχαν να πλήξουν το δήμαρχο που εισπράττει νόμιμα ένα σεβαστό ποσό κάθε μήνα για τη μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου.

Με αυτή την τακτική όμως ο ανυποψίαστος δημότης μένει στις εντυπώσεις και χάνει την ουσία. Εύκολα δηλαδή μπορεί να υποπέσει στην πολύ προσφιλή και ανέξοδη καφενειακή πολιτική και να ασχολείται με τα πόσα τελικά κερδίζουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά και να παρασυρθεί σε ένα πόλεμο με αντίπαλο το δέντρο τη στιγμή που καίγεται το δάσος.

Με αυτή την τακτική η πλειοψηφία των δημοτών αγνοεί και ως εκ τούτου αδιαφορεί παντελώς για το που στεγάζονται οι παιδικοί σταθμοί και τα περισσότερα από τα νηπιαγωγεία του δήμου. Και μπορεί ως σκέψη να μην ενοχλεί τα χρήματα που δαπανώνται τόσα χρόνια σε ενοίκια κτηρίων, γιατί ως κοινωνία φαίνεται να μην νοιαζόμαστε για τα λεφτά που πληρώνει το δημόσιο λες κι αυτά δεν είναι δικά μας λεφτά. Η πλειοψηφία των δημοτών δεν γνωρίζει ότι στο δήμο λειτουργούν ένας βρεφονηπιακός και θεωρητικά τέσσερις παιδικοί σταθμοί ( ο τρίτος  είναι σε αναστολή και συστεγάζεται με το δεύτερο) και μόνο οι δυο (εκ των οποίων ο ένας είναι αυτός του Αντιρρίου) στεγάζονται σε δημοτικά κτήρια.

Αντί λοιπόν να προβληματιστεί η κοινωνία πάνω σε ουσιαστικά θέματα και να απαιτήσει λύσεις προς το συμφέρον της μπαίνει στη διαδικασία να ασχολείται με πυροτεχνήματα.

Άλλα είναι τα ερωτήματα και οι απαντήσεις που πρέπει να ζητά η κοινωνία.

Γιατί παραπάνω από τρεις δεκαετίες παιδικοί σταθμοί στεγάζονται σε μισθωμένα κτήρια; Γιατί οι δημοτικές αρχές στη Ναύπακτο  όλα αυτά τα χρόνια, τα περισσότερα από τα οποία ήταν χρόνια ευμάρειας και πλούτου για τα ταμεία των δήμων, δεν έκαναν  καμιά κίνηση για  να φτιαχτούν οι κατάλληλες υποδομές για να στεγάσουν τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς; Γιατί τα παιδιά να μην είναι η προτεραιότητα στις επιλογές των δημοτικών αρχών και κατ’ επέκταση των δημοτών που επιλέγουν και έχουν την ευθύνη να διεκδικούν και να ελέγχουν  αυτούς που τους διοικούν;

Ας ελπίσουμε κι ας ευχηθούμε ότι το «αήθες χτύπημα» που δέχτηκε ο δήμαρχος στο πρώτο συμβούλιο πέρα από την τυπική νομική απάντηση που πολύ σωστά πήρε, στο τέλος αυτής της θητείας θα πάρει και την ουσιαστική απάντηση με τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημοτικού παιδικού σταθμού που θα στεγάζεται σε πρότυπο δημόσιο χώρο.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η δική μας Ζωή σε διαφήμιση στο Λονδίνο!

Published

on

By

Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus

Μια ναυπάκτια φιγουράρει στις διαφημίσεις στα κόκκινα λεωφορεία του Λονδίνου.

Η δική μας Ζωή Δενδραμή επιλέχθηκε ανάμεσα σε χιλιάδες εργαζόμενους για την διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας της Abellio, που εδώ και δύο χρόνια δουλεύει σε αυτήν ως οδηγός.

Αποτέλεσμα, να εμφανίζεται στους δρόμους της μεγαλούπολης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων καθημερινά.

Εδώ και δύο χρόνια, θύμα της κρίσης η Ζωή, ξεκίνησε το ταξίδι της στο άγνωστο, βρίσκοντας εργασία ως οδηγός στα διώροφα λεωφορεία της Βρετανικής πρωτεύουσας, με όπλο το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης που διέθετε και πολλά… κότσια.

Το Nafsweek  εύχεται να έχει υγεία και δύναμη, αποδεικνύοντας καθημερινά την ψυχική της δύναμη και την αξιοσύνη της.

Μπράβο Ζωή μας!!!

Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus Ζωή-Δενδραμη-λονδίνο-abellio-bus

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Είμαι και ΕΓΩ υπεύθυνος για την καθαριότητα του Δήμου μου

Published

on

By

δήμος-ναυπακτίας-απορρίμματα-καμπάνια

Την ενημέρωση και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση των δημοτών έχει σαν στόχο η καμπάνια του Δήμου Ναυπακτίας για το θέμα των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα τονίζεται και η συνυπευθυνότητα των δημοτών, ώστε να είναι ο Δήμος καθαρός, μια και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι το θέμα των απορριμμάτων είναι πλέον ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα, με σοβαρές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

 

Τα απορρίμματά μου

Τα βγάζω μετά τις 8 το βράδυ

Δεν τα πετάω σε ακάλυπτους και κοινόχρηστους χώρους

Τα τοποθετώ μέσα στον κάδο και όχι έξω από αυτόν

Τα χωρίζω σε ανακυκλώσιμα και μη, τοποθετώντας τα στον αντίστοιχο κάδο

Κλείνω πάντα το καπάκι του κάδου

 

Τι προσέχω:

ΔΕΝ τοποθετώ μπάζα εντός και πλησίον των κάδων

ΔΕΝ τοποθετώ κλαδιά πλησίον των κάδων

ΔΕΝ μετακινώ τους κάδους

ΔΕΝ σταθμεύω πλησίον των κάδων γιατί εμποδίζω

 

Τι δεν ξεχνώ:

Στους πράσινους κάδους

Δένω καλά τις σακούλες απορριμμάτων

Στους Μπλέ κάδους

Τοποθετώ μόνο ανακυκλώσιμα υλικά(μέταλλο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό) έχοντας φροντίσει για τη μείωση του όγκου τους (π. χ συμπιέζοντας τα χαρτοκιβώτια).

 

Για τα ογκώδη απορρίμματα καλώ την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (Γραφείο Δημότη 15199)

δήμος-ναυπακτίας-απορρίμματα-καμπάνια

Continue Reading

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρωτιά του Θανάση Παπαθανάση στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

Published

on

By

παπαθανάσης-ένωση-ευρωπαϊκή-φαρμακοποιών

Πρώτος  εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπροέδρου του Πανευρωπαϊκης  Ένωσης Φαρμακοποιών στις Αρχαιρεσίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συνδυασμοί για την Αντιπροσωπεία στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο έλαβαν:
Παπαθανάσης Θανάσης  30 ψήφοι      57,7%
Πανταζής Γιωργος.           12 ψήφοι      23,1%
Πετρόπουλος Πέτρος.      10 ψήφοι     19,2%

Εξάλλου πρώτος εξελέγη ο Θανάσης Παπαθανάσης και στο ενωτικό ψηφοδέλτιο για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Αναλυτικά έλαβαν:
Παπαθανάσης Θανάσης  15
Πανταζης Γιώργος            13
Νικάκης Αλέξανδρος.       8
Γκριζης Χρυσοβαλάντης   4
Φούντα Σπυριδουλα.         3
Ραπτάκης Μιχάλης.           3
Μουρκούση Μαρια.            2
Σκαρτσάρης Ανδρέας.        1
Κωταντούλας Αλκιβιαδης   1

Μετά την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη μεγάλη αλλά μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω να τους υπηρετώ και να τους εκπροσωπώ με μεγαλύτερη αφοσίωση και πάθος.
Ο φαρμακοποιός βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στους συμπολίτες μας και αποτελεί βασικό πυλώνα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε τους συναδέλφους μας, να εκσυγχρονίζουμε το φαρμακείο και να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες. Με κοινωνικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες ο Φαρμακοποιός καθημερινά ενισχύει το ρόλο του και με συνεργασίες με τους συλλόγους ασθενών αλλά και με όλους τους φορείς είναι ισχυρός σύμμαχος για ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας»

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ