Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Διαδικτυακή ημερίδα: «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

Published

on

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «H νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου και ώρα 18.30 – 21.00.

Αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης αποτελούν οι ενεργειακές πολιτικές των επόμενων ετών που καθίστανται ιδιαίτερα σημαντικές για την κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και για την εξωτερική πολιτική.

Η ημερίδα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα ενέργειας του κοινού και άλλων φορέων (Δήμοι, Οργανισμοί κ.α) ενώ σχετίζεται άμεσα με το Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα (ΕΣΕΚ) όπως και την επίτευξη συγκεκριμένων ενεργειακών και κλιματικών στόχων έως το έτος  2030.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί live streaming μέσω Youtube, στο ακόλουθο link:: https://www.youtube.com/watch?v=cvbTxyXALxA

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας

18:35  Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη

18:45  Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας ΠΔΕ – «Η νέα ενεργειακή εποχή και ο ρόλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

18:55  Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών –  «Ηλεκτροκίνηση, νέο Εξοικονομώ και προτεραιότητες στον ενεργειακό τομέα»

19:10  Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) – «Τα επόμενα βήματα για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα»

19:20  Ιωάννης Γιαρέντης, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης Α.Ε. – ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. – «Η ροή των χρηματοδοτήσεων των ΑΠΕ και η αξία των ΑΠΕ στη Δυτική Ελλάδα όπως αποτυπώνεται στον ΔΑΠΕΕΠ»

19:30 Δρ. Σπυρίδων Οικονόμου, Πρόεδρος Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) – «Η ανάπτυξη των ΑΠΕ και δράσεων Εξοικονόμησης ενέργειας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με τη στρατηγική συνεργασία του ΚΑΠΕ»

19:40  Νατάσα Κυρσανίδη,  Διευθύντρια Διεύθυνσης Πελοποννήσου & Ηπείρου ΔΕΔΔΗΕ – «Ο κρίσιμος ρόλος του ΔΕΔΔΗΕ στην υλοποίηση των στόχων του ΕΣΕΚ»

19:50 Στάθης Σταθόπουλος, Πρόεδρος Πράσινου Ταμείου –  «Οι  προσκλήσεις του Πράσινου Ταμείου και η ανταπόκριση της Αυτοδιοίκησης»

20:00 Χάρης Καλλιάρας, ειδικός σύμβουλος Δ. Παπαστεργίου (Δημάρχου Τρικκαίων-πρόεδρος ΚΕΔΕ) – «Οι πολιτικές με τις οποίες  η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπαίνει στη μάχη για ένα καλύτερο περιβάλλον»

20:10 Στυλιανός Μπλέτσας, Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος Αιτωλοακαρνανίας ΤΕΕ – «Ενεργειακή ανάπτυξη με οικολογικό αποτύπωμα και κοινωνικό πρόσημο»

20:20 Παναγιώτης Τσιχριτζής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας –  «ΑΠΕ και Ταμείο Ανάπτυξης»

20:30 Θωμάς Κουτσουπιάς, Πρόεδρος Α.Σ. Ένωση Αγρινίου – «Ενεργειακές κοινότητες»

20:40 Γεώργιος Παπασταματίου,  Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της  Διεύθυνσης Ανάπτυξης ΠΔΕ – «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»

20:50 Μαρία Μακρή, Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Εφαρμογών της Διεύθυνσης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ΠΔΕ – «Ηλεκτροκίνηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

21:00 Πέρας ημερίδας

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Γιώργος Ροΐδης, διευθυντής της AGRINIOMEDIA.

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκούραση!

Published

on

By

«Τα έφαγε τα ψωμιά της» η δερμάτινη καρέκλα  και ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να την ξεφορτωθεί.

Την …άφησε, προφανώς νύχτα, μπροστά στο χορταριασμένο οικόπεδο και απαλλάχτηκε δια παντός.

Εικόνες αντίστοιχες συναντάς καθημερινά στην πόλη, αφού κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να συνεννοηθεί με την  υπηρεσία του δήμου για την συλλογή τέτοιων αντικειμένων.

Δημοσιεύτηκε  στην στήλη

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται τα rapid tests  για Covid-19 στην Ναύπακτο

Published

on

By

Ο ΕΟΔΥ, με δεδομένη την αυξημένη δυνατότητα ελέγχων λόγω της έγκρισης των rapid tests  για Covid-19 προσθέτει στη στρατηγική του τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους.  Σε αυτό το πλαίσιο οι Κινητές Μονάδες Υγείας Μεσολογγίου – Ναυπακτίας, υπό την εποπτεία της Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου, θα διενεργήσουν τυχαίο έλεγχο με δοκιμασία ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test).

Οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα βρίσκονται στη Ναύπακτο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

  • στο ίδρυμα Τσώνη, Δευτέρα 17/05 εώς Παρασκευή 21/05 και ώρες 10:00 – 13:00
  • στην πλατεία Φαρμάκη, Πέμπτη 20/05 και ώρες 10:00 – 13:00

Τα αποτελέσματα του ελέγχου και οι απαραίτητες οδηγίες θα δίνονται μέσα σε 20 λεπτά.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης εμφανίσει συμπτώματα επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του.

Τ.ΟΜ.Υ. Μεσολογγίου

Κ.ΟΜ.Υ Μεσολογγίου – Ναυπακτίας

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

«Πρεμιέρα» για τους παιδικούς σταθμούς τη Δευτέρα – Αλλαγές στα self test

Published

on

By

Από τη Δευτέρα Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, ενώ παράλληλα επιστρέφει και η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα μουσικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μόνο για ατομικά μαθήματα, με αναλογία ένας μαθητής ανά έναν καθηγητή. Στην ίδια ημερομηνία ξεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ