Connect with us

ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία Ποδοσφαιρικών Σωματείων Β’ κατηγορίας Αιτωλ/νιας

Published

on

  • Πριν τη σέντρα η ΕΠΟ αποβάλει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αιτωλ-νιας
  • Απόφαση βόμβα… για υποχρεωτικά συμβόλαια προπονητών στα σωματεία της Β’ ΕΠΣΑ, σε αντίθεση με το μητρώο της ΓΓΑ.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 2022-2023, τρείς ημέρες πριν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ΕΠΣ Αιτωλ/νίας.

Η τροποποίηση αφορά την υποχρεωτική απασχόληση  επίσημου προπονητή ποδοσφαίρου και στα σωματεία της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας ίδιες προϋποθέσεις με αυτές για τα σωματεία της Α’ κατηγορίας. Πιστοποιήσεις, παράβολα συμφωνητικά μέσου taxis net, μια επιπλέον οικονομική και γραφειοκρατική επιβάρυνση στα σωματεία κ.α.

Χωρίς όμως να αναφέρονται και οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση αυτή τώρα την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., με την οποία ενέκρινε πρόταση της Τεχνικής της Επιτροπής, για την απασχόληση προπονητών με ταυτότητα σε ισχύ UEFA C’ τουλάχιστον για στα σωματεία Β’ κατηγορίας» δηλαδή θα ισχύει ότι και στα σωματεία της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Με λίγα λόγια υποχρεώνει όλα τα σωματεία της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας στην απασχόληση προπονητή με ταυτότητα σε ισχύ UEFA C τουλάχιστον, με αυστηρούς όρους εργαζόμενου – εργοδότη με την ανάλογη φορολογία για όλους μας, αποτρέποντας πολλούς εξ αυτών να αναλαμβάνουν ομάδες. Ταυτόχρονα εκδιώχνονται κάποιοι παλιοί ποδοσφαιριστές, από τις ομάδες τους, που ασκούν σε πολλές περιπτώσεις και αφιλοκερδώς το έργο αυτό και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τα σωματεία…  Η κατοχύρωση του όποιου επαγγέλματος δεν πρέπει να γίνεται σε βάρος όλων των υπολοίπων και μάλιστα με την επιβολή ποινής εκείνου που δεν δίνατε να προσλάβει κάποιον ως εργαζόμενο…. 

Με έγγραφο της η ΕΠΟ ζητά από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, τη τελευταία στιγμή εντέλει τα σωματεία της Β΄ΕΠΣΑ να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις και μάλιστα με πρόστιμα!!! .

Άλλωστε το υπερβολικό λειτουργικό κόστος της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας (προπονητές, διαιτησία, μετακινήσεις, αθλητικό υλικό, μεταγραφές ποδοσφαιριστών κ.α) αποτρέπουν τις περισσότερες ομάδες που ενώ προάγονται αγωνιστικά σε μεγαλύτερη κατηγορία κάνοντας μεγάλο αγώνα, αυτές να συνεχίζουν να αγωνίζονται στη Β’ κατηγορία, που το κόστος είναι κατά πολύ μικρότερο, με κύριο την μη υποχρεωτική απασχόληση προπονητή με συμβόλαιο, που τώρα αυτό ανατρέπεται. Βέβαια αυτά όλα έχουν καταργήσει το βασικό πυρήνα ύπαρξης του αγωνιστικού πρωταθλητισμού και το ενδιαφέρον των νέων να αγωνίζονται στην ίδια ρουτίνα

Ξεχνούν προφανώς απ’ ότι φαίνεται ότι το ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ, που έχουμε εγγραφεί στη περίπτωση, έδωσε τη δυνατότητα στα σωματεία της Β’ κατηγορίας της προαιρετικής απασχόλησης προπονητή. Ποιου θεσμικού οργάνου τελικά ισχύει και έχει εφαρμογή στην περίπτωσή μας, όταν φθάσουμε στα περιβόητα πρόστιμα, που αναφέρει η επίδικη απόφαση; 

Τελικά τι συμβαίνει στο έρμο ελληνικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο; Ποιος αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως σωματεία;

Άλλα μας ζήτησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού στο ηλεκτρονικό μητρώο και άλλα μας ζητά στο παρά πέντε η ΕΠΟ (!), Γιατί όλα αυτά τι σας φταίει το ποδόσφαιρο;

Όλα αυτά μήπως είναι αποτέλεσμα πιέσεων διάφορων συντεχνιών; Η μήπως οφείλονται σε «έριδες» τοπικών σκοπιμοτήτων διαφόρων παραγόντων;

Κύριοι αν θέλετε πράγματι την ουσιαστική αναβάθμιση το ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ακούστε και τα «κύτταρα» του, που είναι τα σωματεία. Κύριοι της ΓΓΑ και της ΕΠΟ στραβά αρμενίζεται! Με τον γραφειοκρατικό έλεγχο (που επιβλήθηκε με το ηλεκτρονικό μητρώο), την επιβολή κανόνων επαγγελματικού ποδοσφαίρου στον τομέα διοίκησης των ερασιτεχνικών σωματείων, με την ανύπαρκτη χρηματοδότηση από την πολιτεία, τους εναπομένατε «εραστές» του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα τους στείλετε πολύ γρήγορα στο σπίτι τους!

Δεν χτίζεται το μέλλον των ομάδων και των νέων παιδιών, με επαιτεία και εντολές άνωθεν.

Χρειάζονται θεσμικές παρεμβάσεις μακράς πνοής στον σωματειακό αθλητισμό και να μπει βαθιά το νυστέρι μέχρι το “κόκαλο”!

Δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να αδιαφορεί για την βιωσιμότητα των ποδοσφαιρικών σωματείων  και την άθληση της νεολαίας.

Για όλα αυτά πότε θα μιλήσουμε;

Μάλλον κύριοι ασκείτε διοίκηση στον αθλητισμό υπολογίζοντας στις τσέπες των  ανυπεράσπιστων παραγόντων και μάλιστα στην εποχή των «ισχνών» αγελάδων.

Η ανάγκη των καιρών και των όσων αποφασίζουν άλλοι για τα σωματεία μας, χωρίς εμάς, όπως μας υποχρεώνουν τα γεγονότα να προχωρήσουμε σε συστράτευση και συντονισμό των ποδοσφαιρικών σωματείων της Β’ ΕΠΣ, πριν μας αφανίσουν και μαραζώσουν οριστικά τα χωριά μας και στον τομέα του αθλητισμού, όπως έγινε με την αγροτική οικονομία.  Επιτέλους πρέπει να ακουστούμε και εμείς χωρίς διαμεσολαβητές προς κάθε κατεύθυνση. Δεν ανεχόμαστε πλέον να πετούν όλοι οι άλλοι την μπάλας την εξέδρα και εμείς να τρέχουμε να την βάλουμε εντός παιδιάς για  υπέρ του ερασιτεχνικού σωματειακού ποδοσφαίρου, που έχει εγκαταλειφτεί χρόνια τώρα, όπως είναι γνωστό σε όλους τους φιλάθλους.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου δεν είναι εταιρείες, ούτε εισπράττουν από πουθενά πόρους για να συντηρηθούν, και να επικρέμονται από πάνω μας κάθε φορά η εφορία, τα πρόστιμα, τα παράβολα και η θεσμική κρατική πολιτεία να μας έχει εγκαταλείψει.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής 4-11-2022 των σωματείων Β’ κατηγορίας Αιτωλ-νιας, αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Συγκροτούμε μόνιμη συντονιστική επιτροπή σωματείων Β’ κατηγορίας.
  2. Ζητάμε την αναστολή εκτέλεσης της  με αριθ. Πρώτη.911/1-11-2022, απόφαση της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, τουλάχιστο για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 που μόλις άρχισε, αφού τα σωματεία με βάση τη δήλωση τους στο ηλεκτρονικό μητρώο έκαναν τις επιλογές του για το προπονητή της ομάδας τους
  3. Να μας γνωστοποιηθεί το πρακτικό της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΟ.
  4. Απαιτούμε από την πολιτεία, την ΕΠΟ και την Αυτοδιοίκηση,  έκτακτη αναλογική χρηματοδότηση σε όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ, στο ύψος τουλάχιστο που να καλύπτονται τα έξοδα διαιτησίας και μετακινήσεων.
  5. Τα σωματεία που έχουν προσλάβει προπονητές σύμφωνα με τον κανονισμό προπονητών, κατηγοριών B και C να  καλύπτονται εκτός των άλλων, επιπλέον το 50% του συμφωνητικού και μόνο για προπονητές κατά κύριο επάγγελμα
  6. Να θεσπιστεί η υλική αμοιβή ως κίνητρο, στα σωματεία που αναδεικνύονται πρωταθλητές σε όλες τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, όπως έχουν θεσπίσει όλες οι άλλες χώρες που σέβονται τον ερασιτεχνισμό και την προσφορά στο άθλημα

Τα σωματεία που υπογράφουν εξουσιοδοτούν  το προσωρινό  συντονιστικό για τα εξής:

α) Σε περίπτωση που δεν ανασταλεί η εφαρμογή της απόφασης της τεχνικής επιτροπής της ΕΠΟ, να ασκηθούν κατά νόμο όλα τα ένδικα μέσα κατά αυτής και όσων δολίως εμπλέκονται σε βάρος των σωματείων μας.

β) Να γνωστοποιηθεί στην ΕΠΣ Αιτωλ/νίας ότι σε περίπτωση που επιβληθεί το πρώτο πρόστιμο σε σωματείο με βάση την επίδικη απόφαση της ΕΠΟ, παρά του ότι προϋπήρχαν οι διατάξεις των άρθρων 5 και 10 του κανονισμού προπονητών, που εξ αντικειμένου δεν έτυχαν της αυστηρής εφαρμογής τους από την ένωσή μας,  θα είναι casus belli δηλαδή αιτία αποχώρησης από το πρωτάθλημα του συνόλου των σωματείων της Β κατηγορίας.

Να γνωστοποιηθεί το παρόν σε όλες της αθλητικές, κρατικές και

αυτοδιοικητικές αρχές.

Τα σωματεία που συμφωνούν με την κίνηση μας, να μας αποστέλλουν τη συμμετοχή τους – ο κατάλογος είναι ανοιχτός στο mail:

doxa.kenourgiou21@gmail.com

 

Υ.Γ. Η πρωτοβουλίας μας αυτή δεν έχει καμία σχέση με επιδιώξεις τρίτων στα διοικητικά θέματα του ποδοσφαίρου, παρά μόνο αφορά καθαρά το πρόβλημα των σωματείων της Β’ ΕΠΣΑ και την επίλυσή του.

Αγρίνιο 4-11-2022

Από την Προσωρινή συντονιστική επιτροπή σωματείων Β’ ΕΠΣΑ Αιτωλ/νιας

ΔΌΞΑ Καινούργιου

ΧΡΥΣΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ Παντάνασσας

ΔΑΦΝΗ Μεγάλης Χώρας

ΑΟ Σκουτεράς

ΑΣΤΕΡΑΣ Αγρινίου

ΙΝΑΧΟΣ Βάλτου

ΗΡΑΚΛΗΣ Αστακού

 

 

 

 

 

 

ΕΛΛΑΔΑ

Οι δεξιότητες στις Ιχθυοκαλλιέργειες: Ένα online εργαλείο ιεράρχησής τους από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Published

on

By

Η ραγδαία στροφή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, μαθαίνουμε, συμμετέχουμε στην κοινωνία και ζούμε την καθημερινή μας ζωή. Η Ευρώπη μπορεί να αδράξει αυτές τις ευκαιρίες μόνο εάν οι πολίτες της αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες.

Η πανδημία Covid-19 είχε μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο σε εκατομμύρια ανθρώπους στην ΕΕ που έχασαν τη δουλειά τους ή υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδήματος. Πολλοί θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να μετακινηθούν σε νέες θέσεις εργασίας σε διαφορετικό τομέα της οικονομίας, περισσότεροι θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας τους σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον και, τέλος, για τους νέους, η είσοδος στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να είναι πολύ δύσκολη.

Από την άλλη πλευρά, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τον καθημερινό αντίκτυπο της συνεχιζόμενης αδυναμίας εύρεσης ειδικευμένων εργαζομένων και την ταχέως αναπτυσσόμενη δυναμική της δημιουργίας μαθησιακών διαδρομών εκτός της βασικής εκπαίδευσης.

Η βάση δεδομένων ταξινόμησης δεξιοτήτων (βασισμένη στην ESCO) τοποθετεί τις πληροφορίες σε ένα ιεραρχικό σύστημα ταξινόμησης. Από εκεί, οι δεξιότητες τοποθετούνται σε ομάδες, που ονομάζονται ομάδες δεξιοτήτων, για την καλύτερη οργάνωση των πληροφοριών.

Το σύστημα Taxonomy of Skills (βασισμένο στη ESCO) που δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Σχεδιασμού Αλληλεπίδρασης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα πλαίσια του έργου Aquaculture Global AI Platform for Europe’s Skill Passport που χρηματοδοτείται από ερευνητικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (European Institute of Innovation and Technology-EIT), επιτρέπει στους εργαζόμενους στο χώρο των Ιχθυοκαλλιεργειών να δουν ποιες δεξιότητες στην ταξινόμηση δεξιοτήτων κατέχουν και πώς σχετίζονται με τις δεξιότητες σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων των επαγγελμάτων και των θέσεων εργασίας.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα είναι ένας από τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους τομείς που συμβάλλει σημαντικά στο ΑΕΠ και στην τοπική ανάπτυξη. Ειδικότερα, στα περίπου 16.000 χιλιόμετρα των ελληνικών ακτών, βρίσκονται εγκατεστημένες περισσότερες από 200 μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και 25 σταθμοί παραγωγής γόνου, ενώ συνολικά απασχολούνται 40.000 άτομα και παράγονται πάνω από 231.000 τόνοι ιχθυρών. Οι επιχειρήσεις του κλάδου απασχολούν περίπου 10.000 άτομα. Λόγω της εξωστρεφούς ανάπτυξης που χαρακτηρίζει τον κλάδο, η συνεισφορά της ιχθυοκαλλιέργειας στην Ελληνική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η αξία των εξαγωγών αντιστοιχεί στο 23% της συνολικής αξίας εξαγωγών ειδών διατροφής, καθιστώντας τον κλάδο το 2ο μεγαλύτερο εξαγωγικό τομέα στα είδη διατροφής. Για αυτό το λόγο η επένδυση στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών αποτελεί μια στρατηγική επιλογή στην αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας μας.

Στη βάση δεδομένων ταξινόμησης που έχει υλοποιηθεί, οι πληροφορίες είναι δομημένες ώστε να τοποθετούν δεξιότητες που σχετίζονται με θέσεις εργασίας. Και αυτή η τοποθέτηση δεξιοτήτων μπορεί να είναι επωφελής για τους εργαζόμενους, επειδή μπορούν εύκολα να δουν ποιες δεξιότητες πρέπει να κατακτήσουν για να προωθήσουν τη δική τους σταδιοδρομία. Μπορούν να επιλέξουν να μάθουν νέες δεξιότητες με βάση το πού θα ήθελαν να κινηθούν στην καριέρα τους.

Η ομάδα εργασίας με επικεφαλή τον Καθηγητή του Τμήματος κ. Σπύρο Συρμακέση υλοποίησε ένα σύστημα που αυτόματα δημιουργεί το taxonomy of skills στον κάθετο άξονα απασχόλησης “AQUACULTURE” όπως αυτό περιγράφεται μέσα από την επίσημη ESCO Database. H ESCO είναι η πολύγλωσση ταξινόμηση των ευρωπαϊκών δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων. Η ESCO αποτελεί μέρος της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» παρέχοντας έναν δομημένο κατάλογο δεξιοτήτων και δίνει τη δυνατότητα μέσω αλγορίθμων ομαδοποίησης να δημιουργηθεί μια ενοποιημένη βάση γνώσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή αποτελεσματικών στρατηγικών ανάπτυξης δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού.

Η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν ποιες γνώσεις και δεξιότητες απαιτούνται αλλά και  ποιες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες αποκτώνται ως αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου προσόντος, ποια προσόντα ζητούν ή ζητούν συχνά οι εργοδότες από όσους αναζητούν εργασία σε συγκεκριμένο επάγγελμα, αλλά και τις κατηγορίες δεξιοτήτων, ικανοτήτων και επαγγελμάτων που σχετίζονται με την αγορά εργασίας στο χώρο του aquaculture.

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκαν εξετάσεις και εμβολιασμοί σε παιδιά ρομά του Δ. Ναυπακτίας

Published

on

By

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός σε συνολικά 39 παιδιά ρομά στη Ναύπακτο, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Ναυπακτίας και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Ναυπακτίας.

Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το ΚΕ.ΣΥ-Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Τα εμβόλια που χορηγήθηκαν ήταν:

· MMR (Ιλαράς, Ερυθράς, Παρωτίτιδας)

· Prevenar 13 (Πνευμονιόκοκκου)

· Vaqta (Hπατίτιδας A’)

· Infarix Hexa (Διφθερίτιδας- Hπατίτιδας B’- Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας- Αιμόφιλου)

· Neisvac (Μηνιγγιτιδόκοκκου)

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΛΛΑΔΑ

ΞΕΝΙΑ — Ουκρανία 0-1…

Published

on

By

Και το μουσείο της Ακρόπολης  χρειάστηκε  λιγότερο χρόνο για την κατασκευή του, με το  ΞΕΝΙΑ της Ναυπάκτου να σπάει κάθε ρεκόρ, μια και φτάσαμε και ξεπεράσαμε αισίως  την τριετία από την έναρξη των εργασιών στο χώρο.

Μια ακόμα παράταση ήρθε να προστεθεί  στις προηγούμενες, μετά από πρόσφατη απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ναυπακτίας και πλέον έχουμε χάσει το μέτρημα.

Αξίζει να επισημανθεί μια από τις αιτιολογίες για τις οποίες κρίνεται αναγκαία η νέα παράταση, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής …

Ο πόλεμος στην Ουκρανία!

Λες και το ΞΕΝΙΑ χρειάζεται σιτάρι και λιπάσματα για να προχωρήσει και να παραδοθεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ