Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Διασφάλιση της υγείας των πολιτών και σεβασμός προς το περιβάλλον»

Published

on

Ένα  σημαντικό πρόβλημα που για χρόνια  ταλανίζει την Ναύπακτο δρομολογείται προς την λύση του, με την μελέτη κατασκευής δύο δίδυμων καταθλιπτικών αγωγών μήκους 3.500 μέτρων από το αντλιοστάσιο στο Εργατικό   κέντρο μέχρι τον βιολογικό    καθαρισμό της Ναυπάκτου και ταυτόχρονα  την αναβάθμιση του αντλιοστασίου. Το έργο είναι  προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που εμφανιζόταν συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες αλλά και σε περιπτώσεις ακραίων βροχοπτώσεων και το καλοκαίρι, να γίνονται υπερχειλίσεις στην     θάλασσα του Γριμπόβου.

Είναι ξεκάθαρο ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, που θα έπρεπε να   είχε γίνει   από   την  περίοδο   2009 – 2010,   στο πλαίσιο του έργου της επέκτασης της αποχέτευσης Ναυπάκτου- έργο με «αμαρτίες» που ακόμα   ταλαιπωρεί την Ναύπακτο.

Πρακτικά αυτή η παρέμβαση σημαίνει  πως δίνει λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα στο αντλιοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στο Εργατικό κέντρο (Ρέππα), καθώς   με δεδομένο ότι το σύστημα είναι παντορροϊκό με όμβρια και λύματα να καταλήγουν στον ίδιο αγωγό, με την  χωρητικότητα στο σύστημα να μην είναι η σωστή, αλλά και την φραγή των αγωγών από φερτά υλικά, να δημιουργείται κατά καιρούς το πρόβλημα.

Ταυτόχρονα ένα ακόμα έργο που αφορά το περιβάλλον και σαφώς την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της Ναυπάκτου , αναμένεται να ξεκινήσει και αφορά την αντικατάσταση των σωλήνων από αμίαντο στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, που βρίσκονται κάτω από το οδόστρωμα της οδού Αθαν. Νόβα —Μεσολογγίου.

Για σημαντικά αυτά θέματα και όχι μόνο, τις παρεμβάσεις που αφορούν πρωτίστως την υγεία των κατοίκων και το  περιβάλλον, μιλά στο Nafsweek.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Περιβάλλοντος  Θωμάς Κοτρωνιάς.

«Το έργο αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων στην οδό Αθ.Νόβα (πρώην Μεσολογγίου) εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», και αφορά την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης επί της οδού Αθ. Νόβα.  Πλέον σήμερα ολοκληρώθηκε το στάδιο της δημοπράτησης, με τον ανάδοχο του έργου να προκύπτει τις επόμενες δεκαπέντε ημέρες.  Το έργο είναι προϋπολογισμού 530.000 ευρώ. Το φυσικό του αντικείμενο αφορά στην αντικατάσταση των υπαρχόντων αγωγών ύδρευσης από αμίαντο, η οποία θα γίνει κατά μήκος της οδού Αθ. Νόβα, και πιο συγκεκριμένα από την οδό Θέρμου έως και την οδό  Εθνικής Αντιστάσεως.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του έργου και για την καλύτερη λειτουργικότητα των παροχών,  θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν του άξονα της οδού δύο δίδυμοι αγωγοί, συνολικού μήκους 1.270 μέτρων».

Πότε προβλέπεται να υλοποιηθεί το έργο και πόση     αναστάτωση θα φέρει στην πόλη, μια και πρόκειται  για τον κεντρικό δρόμο της Ναυπάκτου;

«Είναι ένα  ακόμα σημαντικό έργο για την πόλη της Ναυπάκτου δρομολογείται προς υλοποίηση. Η αντικατάσταση των αγωγών αμιάντου είναι έργο προτεραιότητας για τον Δήμο Ναυπακτίας. Η συγκεκριμένη παρέμβαση εξυπηρετεί δύο παράλληλους στόχους, τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και το σεβασμό προς το περιβάλλον.

Πρακτικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία μια και οι δυο αγωγοί θα τοποθετηθούν στις τομές που θα γίνουν στα πεζοδρόμια της οδού Αθ. Νόβα. Όσο για τον χρόνο υλοποίησης του έργου εκτιμάται πως από την εγκατάσταση του αναδόχου εργολάβου θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σε περίπου επτά μήνες. Θα ήθελα να εδώ να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συνεργασία, στο πλαίσιο του κοινού μας αγώνα για τη βελτίωση των υποδομών».

Ωστόσο, βρίσκονται σε εξέλιξη και τα έργα της υδροδότησης των Δυτικών περιοχών και αυτό της απόχέτευσης Αντιρρίου. Ποια είναι η εικόνα σήμερα;

«Ουσιαστικά τελείωσε το έργο της ενίσχυσης υδροδότησης των δυτικών περιοχών και αυτό οφείλεται και στον εργολάβο που “έτρεξε” γρήγορα το έργο.  Προσωπικά θέλω να του δώσω συγχαρητήρια.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει δοκιμές στο δίκτυο και πηγαίνουν αρκετά καλά, καθώς έχουμε δώσει νερό στο 70% από το καινούργια δίκτυα. Το τελευταίο τμήμα των δοκιμών αφορά τις Εργατικές κατοικίες που εκτιμούμε ότι μέσα σε μία-δύο εβδομάδες θα ολοκληρωθούν, ώστε  να δοθεί στο σύνολο των οικιών νερό.

Ήδη φαίνεται ότι λύνεται το πρόβλημα στις περιοχές  Παλαιοπαναγιά, Καστράκι και Εργατικές κατοικίες.

Όσον αφορά το έργο της Αποχέτευσης Αντιρρίου και   με αυτό το έργο είχαμε αρκετή ταλαιπωρία. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο. Προχωρήσαμε στην τροποποίηση της Μελέτης χωρίς να πειράξουμε την ποιότητα του έργου, με το μεγαλύτερο ζητούμενο να είναι η περιβαλλοντική  αδειοδότηση, που παλεύαμε σαν Δήμος  χρόνια να την πάρουμε.

Τελικά το καταφέραμε και μέσα σε τρεις-τέσσερις μήνες  προχωρήσαμε στην δημοπράτηση του έργου και ήδη το έργο έχει ξεκινήσει και από ότι δείχνει πάει πάρα πολύ    καλά.

Με το σημαντικό αυτό έργο θα οδηγούνται πλέον στο βιολογικό της Ναυπάκτου τα λύματα του Αντιρρίου, μία     σημαντική παράμετρος και για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων αλλά και για το περιβάλλον».

Αναφέρατε στο δημοτικό συμβούλιο την κατασκευή δίδυμου αγωγού από το αντλιοστάσιο στο Εργατικό κέντρο μέχρι τον βιολογικό.  Τι θέματα λύνει το έργο;

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο έργο και έχει γίνει ένα σοβαρό και σημαντικό βήμα καθώς ήδη συντάξαμε τη μελέτη. Πρόκειται για διδύμους αγωγούς 3,5  χιλιομέτρων μεγάλης χωρητικότητας και ταυτόχρονα φτιάχνουμε εξαρχής το αντλιοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στο Εργατικό κέντρο.

Είναι σημαντικό και σοβαρό θέμα η αναβάθμιση των   αντλιοστασίων και αυτό θα σημάνει το οριστικό τέλος να βρίσκονται πιθανόν λύματα στη θάλασσα.

Την  πρότασή μας υποβάλαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος στις 27 Ιουνίου και έχουμε θετική αντιμετώπιση για την τελική ένταξη του έργου. Με την υλοποίησή αυτού του έργου λύνεται πρακτικά το πρόβλημα στην περιοχή και χωρίς την  αντικατάσταση στους κεντρικούς αγωγούς, το φορτίο που θα παράγεται μέσω των αναβαθμισμένων αντλιοστασίων και των δίδυμων αγωγών θα οδηγείται με ασφάλεια και χωρίς υπερχειλίσεις στον βιολογικό της Ναυπάκτου.

Με τα έργα: αποχέτευση Αντιρρίου, την υδροδότηση     Παλαιοπαναγιάς, την  αλλαγή των αμιαντοσωλήνων στην οδό Μεσολογγίου και εφόσον πάρουμε και τη χρηματοδότηση για τους δύο καταθλιπτικούς αγωγούς από το αντλιοστάσιο δίπλα στο Εργατικό κέντρο μέχρι τον βιολογικό, και ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του συγκεκριμένου αντλιοστασίου, θα έχουμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα και τολμώ να πω ότι καμία δημοτική αρχή δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τέτοια  έργα, διασφαλίζοντας την υγεία των πολιτών και προστατεύοντας το περιβάλλον».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι στην ΔΕ Αποδοτίας

Published

on

By

δήμαρχος-αντιδήμαρχοι-Αποδοτία
Συναντήσεις και συζητήσεις με τους κατοίκους και τους επισκέπτες στη Μανδρινή, τη Γραμμένη Οξυά, τη Λεύκα, την Κυδωνιά και την Καλλονή είχε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας. Στις επισκέψεις  στην ΔΕ Αποδοτίας  συνοδευόταν από  τους Αντιδημάρχους Ντίνο Τσουκαλά και Θανάση Κούκουνα. Δήμαρχος και αντιδήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους  προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  καθώς και με  τους προέδρους των Συλλόγων.
Συγκεκριμένα,  έγιναν επισκέψεις στη Μανδρινή, όπου  παρών ήταν ο Πρόεδρος Δημήτρης Σπανός, στη Γραμμένη Οξυά ο Πρόεδρος Βασίλης Βήττας και τα μέλη του Συλλόγου Γραμμενιοξυωτών, στην Κυδωνιά ο Πρόεδρος Γιώργος Γάτος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μάκης Γάτος και  στην Καλλονή ο Πρόεδρος Νίκος Κασβίκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” στην Άνω Χώρα – Τι έγραψαν τα ΜΜΕ

Published

on

By

ποδηλατικοι-αγωνες-ορεινη-ναυπακτια-2022

Όλα έτοιμα για τους  “Ποδηλατικούς  Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας” που θα πραγματοποιηθούν στην Άνω Χώρα, στις 20 & 21 Αυγούστου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ναυπακτίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης “Πράσινο+Μπλέ”, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Για 12η συνεχή χρονιά η διοργάνωση αναδεικνύει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και την ομορφιά της  σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικές οι παρουσιάσεις που έγιναν από τα διάφορα ΜΜΕ, τόσο για τους αγώνες όσο και για την Ναυπακτία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απόψε το “JUKE BOX FESTIVAL” στην παραλία Ψανής

Published

on

By

Απόψε 11 Αυγούστου 2022, στην παραλία Ψανής (πλαζ Ναυπάκτου) οι 15 50 μαζί με τους Yorgos Gekas & The Sunshine Drivers και τους VIBES θα δώσουν το δικό τους ρυθμό στο JUKE BOX FESTIVAL!

Διοργάνωση: Δήμος Ναυπακτίας

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ώρα: 21:00

Οι 15 50 με αγαπημένα τραγούδια από την πλούσια δισκογραφία τους, αλλά και διασκευές διαχρονικών επιτυχιών από την Ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή δημιουργούν ένα πολύχρωμο καμβά με χρώματα από την Rock, Pop, και Έντεχνη μουσική των δεκαετιών 60’s,70´s,80’s μέχρι το σήμερα! Οι φωτιές που βγάζει από την κιθάρα του μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά ο captain των 15 50  Ρουσσέτος, οι εξαιρετικές ερμηνευτικές ικανότητες του Frontman Μηνά μαζί με τη μοναδική του ικανότητα να ξεσηκώνει τον κόσμο και να τον κάνει να συμμετέχει ενεργά, είναι ακόμη ένα μεγάλο ατού της δημοφιλούς μπάντας που το γνωρίζουν καλά όσοι τους έχουν δει ζωντανά!  Μαζί τους η Φανή Μελεμενή μια νέα πολλά υποσχόμενη παρουσία που ξεχώρισε στο Voice 2022!

 

Οι Yorgos Gekas & the Sunshine Drivers ξεκίνησαν να παίζουν σε live πριν το 2018 και πέρα από την αγάπη τους για το rock n’ roll, ήταν και η ανάγκη τους για παρέα και δημιουργία τους δύσκολους χειμώνες μίας μικρής βροχερής επαρχίας. Αγαπημένες τους δεκαετίες είναι τα 60’s και τα 70’s της Αμερικής, της Αγγλίας ενώ δεν ξέρεις αν ακούς garage, surf και rockabilly ταυτόχρονα. Το όνομά τους και η αυτοσχεδιαστική τους performance, αντανακλούν ήχους και εικόνες του cult σινεμά. Από το «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας» και την φιλμογραφία του Tarantino μέχρι την κάμπριο αισθητική του Lynch και τα ριφάκια του Βαμβακάρη …ένα τραγούδι δρόμος!

 

Οι VIBES είναι ένα μουσικό σχήμα που κινείται σε Funk, Soul, Smooth Jazz, Latin ιδιώματα με ανεβαστική και χορευτική διάθεση, το ρεπερτόριό του αποτελείται από κορυφαία και δημοφιλέστατα κομμάτια της παγκόσμιας δισκογραφίας σε αυθεντικές και διασκευασμένες εκτελέσεις. Φτιάχτηκαν στη Ναύπακτο τον χειμώνα του 2021 σαν ακουστικό σχήμα αρχικά, από τους Φανή Τσαϊλάκη (φωνή), Αντώνη Ανδρεόπουλο (κιθάρες), Γιώργο Κατσίκα (μπάσα), την άνοιξη του 2022 στο όχημα ανέβηκε και ο Γρηγόρης Μηλιώνης (τύμπανα-κρουστά) απογειώνοντάς το ρυθμικά και φέρνοντάς το στην παρούσα ηλεκτρική του μορφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

Continue Reading

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ